Horsano, ten bude strašně polidštej. To už nikdy nebude normální kůň, ale bude s ním sranda🙂
Horsano, ten bude strašně polidštej. To už nikdy nebude normální kůň, ale bude s ním sranda🙂
Práce s psychotickou mulou zahrnuje hodně pevné nervy a asi 2l piva večer…
Tia totiž zase začala mít problém s chozením na procházky - proč někam chodit, když můžu začít ržát, stavět se na zadní a vykopávat po člověku 🤦♀️
Oukej, tak zase jedeme prodlužovací okruhy… už zvládneme dojít do půlky louky vedle stáje 😅…
Ale umí trubka i pobavit. Šla jsem pro ní do výběhu. Nandám ohlávku a chci vyrazit… jenže ona dřív vyrazila po druhé kobyle, a já to nečekala, takže mi vyrvala vodítko z ruky… tak se otočím, že jí jdu chytit. A ona normálně ze země zvedla to vodítko a otočila hlavu ke mě tak, že mi ho v podstatě podala 😄
Noo, preto chodi aspon s tou kobylou von, do roka vyrastal v stade, pozna konsku rec.
Ludia mu posluhuju, on to vie, to je pravda 😄
Akurat kobyle sa pohorsilo, ona je prezrata melanomami, skoda jej, je to zlate zviera.
Moji problem nemaju, len zbytok, co, ostava doma robi dramata. Hucul, konkretne.
Dnes vezme von Lisku, Garon chudak bude mat stres.
S ponikom sme chodili 10 m od koni, vratili sa, zas 10 m, vratili sme sa, 12 m, navrat a tak postupne.
Po tretom dni opakovania kone na ponika tento a ponik vliekol dieta na prieskum nejakych cesticiek od zveri.
Gustav a jeho cukatura…
Neha…
Jo, to je prostě Tiana. 🤦♀️
Já přísahám že ta musí být na nějakém autistickém spektru… nebo má hraniční poruchu osobnosti
Ludia mu posluhuju, on to vie, to je pravda 😄
Přesně takhle jsem to myslela.
Gustav
Vypadá, jako když má škytavku. Ale oba žerou, to je pozitivní, ne?
Tam je velmi kratka viremia, kebyze nepridem skoro rano, neviem o tom.
Titer ma velmi vysoky, nie je o com, bol to WNV.
A tak tady byl průběh skoro bezpříznakový, asi by těm koním bylo hůř, pokud by se jednalo o závažnější reakci, příznaky by se stupňovaly, tak zaplaťpánbu za to, že to proběhlo takhle, a ještě teda mají protilátky do budoucna.
Horsana:😂😂
A salatik pre damu 😊
Horsano - chápu to dobře, že nebezpečí na planinách zažehnáno? Že to Gustávo Tény a císařovna Něha ustáli?
Mr. Fox je úžasnej. Přivolala jsem svou drahou půli k počítadlu ondynoj a s úsměvem jak dva blbečci jsme koukali na ten liščí dokument…. Jsem ráda, že nejsem úplně závistivec, páč to bych už pukla závistí 😀
Ano, ustali to, este dva dni boli taki spomalenejsi, ale v nedelu uz sa Gustavo hral s Garonom a vyzerali ok.
Mr. Fox je na kopci milacik kazdeho. Jeho navsteva v taborisku ma prekvapila, ale bolo to velmi mile, hlavne ako vzdy nieco uchmatne, hehehe. Topanky na noc nechavam na strome, pre istotu 😉
Zoranko v nedelu dobral ATB, vcera bez akychkolvek liekov TT max 38,1 °C, uvidime dnes.
Pri osetrovani ran sa chvilu skusal spravat ako kopava zmrdna mulica, chichi, akoze velmi zmrdna mulica. Vyrastol. V pondelok vaziaci den.
No a musime spravit RTG kopyt, ta laminitida im dala zabrat a potom nejak tento kotektury…
Nějak jsem v poslední době (poslední dva týdny) zanedbávala zatahávání černého, tak ho včera holčička vzala do kruhovky a vypadal znuděně, co jsem stihla pozorovat mezi prací s dětičkama. A protože zemědělec nám nepřijel posmýkat louku, a já bych ji posmýkat potřebovala… hehe… Asi otestujeme, jak se to černému v té kebuli srovnalo! Tentokrát je šance na zmrzačení víc lidí, protože jeden povede koňa, druhý bude jistit brány (kdyby se něco potento, aby brány zůstaly na místě a nevlály za ořem). A možná bude ještě třetí fotit nebo se nám posmívat nebo tak něco…
Tento týden nedáváme, jedeme do Vídně a Piberu s Cyrilem Neumannem, toužila jsem se té exkurze zúčastnit léta, letos se zadaří, no a máti má jednu z posledních příležitostí, protože za rok by to už fyzicky nemusela ustát, ty vícehodinové přejezdy busem… V neděli hádám teda budem uplně mrtvé, protože přijedem někdy v hluboké noci. No naše instruktorka na drezuru je zase na kurzu s Alison Robbins, takže zrušení nedělní lekce jí vůbec nevadilo, hezky se to sešlo 🙂
uz sa Gustavo hral s Garonom a vyzerali ok.
HURARÁÁÁ! To jsou ale dobré zprávy. A Liška?
vcera bez akychkolvek liekov
samý dobrý zprávy?? To je suprofka. A Vy - Vám je taky líp?
spravat ako kopava zmrdna mulica, chichi,
jako já vím, že při tom ošetřování to tak ošetřující nevnímá, to je mi jasný, ale je to na druhou stranu ukázka, že mulici je líp a líp, už to není placatý odevzdaný a zubožený stvoření, ale rozcapenej smrad drzej 😀
ale bolo to velmi mile,
jo to bylo a věřím, že zrovna v ten daný moment to potěšilo nejvíc, jak mohlo. Moc hezky se na to kouká.
Buggyro - vy budete vystupovati zanedlouho v církuse, jako lesní víla na černým hřebci dle toho, jak na konikovi cvičíte, mám už začít hledat angažmá? co záda na to?
Tentokrát je šance na zmrzačení víc lidí, protože jeden povede koňa, druhý bude jistit brány (kdyby se něco potento, aby brány zůstaly na místě a nevlály za ořem). A možná bude ještě třetí fotit nebo se nám posmívat nebo tak něco…
nebylo by lepčí to rovnou nafotit a pak to prodat jako grotesku?
nebylo by lepčí to rovnou nafotit a pak to prodat jako grotesku?
To je nápad! Ale navrhovala bych video - neboli zaměstnat dalšího člověka jako kameramana. Nějakého hodně statečného - aby mu nevadila kopyta (případně brány), pohybující se pár centimetrů od jeho hlavy 🙂
Ha!
právě jsem spadla pod stůl!
Lesní víla!
😂
Možná leda jako bl(o)b…
Záda právěže při cvičení dobrý, po cvičení dobrý, vůbec dobrý. Pokud zrovna nejdu na kuní posilku, kde si totál odrovnám svaly v bedrech, protože nemám svaly břišní, a bedrovce to odtahají za ně… pak teda skučím a v sobotu jsem si musela šlehnout i šumák proti bolesti. Ale v neděli zase jako laňka 💪
Můj mi prozradil, že už mám zase vybočenou páteř do obloučku, ale prý je oblouček mírnější než předtím. A že zase mi vyjela ta kyčel nahoru, no však už jsem psala fyzio, zda by mě neporovnala ještě jednou v horizontu dvou měsíců (tj. tak za měsíc) 🙂
No jasně, že video, sem chtěla napsat rovnou natočit, ne na fotit, sem úpablb. 😀
Hele Vy Laňko - na kuním cvičení si sakra dávejte pozóra, abyste ty záda měla připlesklý k podložce, netahat pupek zádama je základ. Dýchejte u toho, poctivě dýchejte /při zátěži nádech, při úlevě výdech/. Radši toho utáhněte míň, ale tak, abyste nedávala těm zádům kouř a dýchala u toho, ono pak se totiž naopak správně naposiluje ten pupek, co potřebujete, uvidíte ten rozdíl, jak se pupek zpevňuje. Není to jen o slepým tvrdým cvičení, ty záda musíte vnímat, stejně jako ten dech, obé hraje výraznou roli. A po cvičení si klekněte na čtyři a ty záda prodejchejte, jakobyste do nich dejchala.
Konec mudrosloví.
😀