A není to náhodou levá přední? Já si vykoukala oči na tu pravou přední 😀 A říkala jsem si, že vždyť ta levá vypadá hůř než ta pravá, co jsem přehlédla? 😉
Jinak pokud je to levá, tak jo, nějaký postup je tam vidět, boule menší, tak držím palce s další rekonvalescencí 🙂
Průběžné focení průběhu cca 14 dní, pozvolá rehabilitace + ta blbka musí lítat a řádit s mladejma 🤦♀️
No tak hlavně že má chuť do toho machrování
Mě připadá větší ta levá přední…už od károu,.ktery je oproti druhému zvětšený (není suchý) pak ztluštělá šlacha…nesáhla jsem.neni jasno která….a pak to nesouměrné ,ven vytočené kopyto.(Jsou teda obě) Ale to levé je dost .udělala bych rtg kopyt.jestli jsou kosti zepředu v ose a.t.d. …kopytare k tomu pozvala,aby věděl,co dělá. Potíže a přetížení ostatních struktur(šlach)můžou být z této nerovnováhy.
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 13.07.2026, 13:50:09
Už sem říkala, ve spánkový deprivaci už říkám “pravá” na všechno… čtyři dny v kuse na majoritu dotazů hostů kam do restaurace a kde sou toalety, a jak do garáže sem říkala jenom, doprava, doprava, doprava 🙈… jasně že je to levá
Koukám na to na velkém monitoru a asi bych řekla, že máte u koně artrozu v karpu(je tam hodně kůstek), je opravdu oproti druhému lymfatický. Šlacha povrchového ohybače se prapodivně kroutí , nejvíc se mi nelíbí ta nesymetrie v “patkových valech ” , kde má být vazivový prstní polštář, jedna strana je výrazně vyboulená ( nemá zkostnatělou chrupavku? )
Na ty patky jsem taky koukala, ale možná to bude vytočenými - vybočenými kopyty a je to fyziologický stav… Někteří koně to tak mají a fungují s tím bez problémů.
Všechno sem konzultovala s vet i kovářem… jakože jo, v jejím věku tam prostě nálezy budou, Sáře už je 22. Takže rtg nohou jsme řekly i s veterinářkou je víceméně zbytečný dělat.
Jak řekla Buggyra, je to fyziologický.
A co se týče úrazu šlachy.. mám teorii jak si to ta babča provedla 😅