kometa:Já vyrazila na plánovaný výlet na Šumavu s myšlenkou, že tam bude chladněji. Prd! Málem jsem zkolabovala a při návratu v 8 večer bylo stále 31!
Nejsou hory jako hory. Sněžka ráno 5 st. (jen nevím jestli dnes a jestli nevypadla 1 )
JanaJanaJanaJana:Jinak teď měl u nás přednášku ten kluk co šel pěsky se dvěma koňma a třema psema do Španělska. Ten tvrdil, že každý vozka by měl mít ve voze sekeru, víte na co.
Kuba Toulaví vlci?
Sledovala jsem tu jeho cestu na FB, sekeru naštěstí použil pouze na klestění cesty 🙂
Možná to sem nepatří, o koních nic nevím. Ale od kamarádky pes měl nádor na slezině, pes se choval celou dobu úplně normálně, takže o nádoru se nevědělo. Až nádor praskl a obsah se vylil do dutiny břišní, tak naráz pes lehnul a už nevstal, rychle na veterinu a už bylo pozdě. Tak jestli to u těch koní není podobný.
Ano, ten. Přivezl koně i psi, v rámci tříhodinové přednášky 😀
V některých příspěvcích působil trochu namachrovaně až mačisticky, ale není to tak. Je to fakt sympaťák, který si na nic nehraje.
A hlavně to, co dokázal s tolika zvířaty, to je až k nevíře 🙂
neumím si to přestavit řešit sama ani s tím kladivem.
To už mi přijde lepší ostrý nůž. Ale bez omráčení by to stejně nebylo moc etické.
Tak jestli to u těch koní není podobný.
On ten kůň má v sobě víc krve, takže by to trvalo déle. Ale jinak v principu je to stejné.
Nicméně bolí to tak jako tak. I u lidí je to jeden z příznaků krvácení do břicha.
Pravda, “dobře” prasklá slezina je u psa (nebo i toho člověka) záležitost několika minut. V podstatě rychlá smrt.
Rektalne sa da pretnut brusna aorta, ultima ratio riesenie.
Tak dnes kontrolní sono… Sára má tu šlachu mnohem lepší… doporučeno prohřívání…
Máte někdo zkušenost? Přemýšlím nad pořízením tohoto.
https://www.kamir.cz/terapeuticke-kamase-waldhausen-health-care-35-cm
kometa:Já vyrazila na plánovaný výlet na Šumavu s myšlenkou, že tam bude chladněji. Prd! Málem jsem zkolabovala a při návratu v 8 večer bylo stále 31!
Nejsou hory jako hory. Sněžka ráno 5 st. (jen nevím jestli dnes a jestli nevypadla 1 )
Tak nakonec sem zvolila PEMF ☺️
Včera u nás bylo večer příjemně, tak jsem zkusila nový beránkový podbřišník. Bylo to lepší, ale ne dobré, navíc jsem si ve večerním sluníčku, které háže dlouhé stíny, všimla. že má Knedla na tom pravém boku jakýsi táhlý otok/bouli? Téměř neznatelné, ale je to tam. Takže jsem objednala fyzio a uvidíme. Tipuju to na nějaký skříplý mezižeberní sval nebo něco takového.
efe:Včera u nás bylo večer příjemně, tak jsem zkusila nový beránkový podbřišník. Bylo to lepší, ale ne dobré, navíc jsem si ve večerním sluníčku, které háže dlouhé stíny, všimla. že má Knedla na tom pravém boku jakýsi táhlý otok/bouli? Téměř neznatelné, ale je to tam. Takže jsem objednala fyzio a uvidíme. Tipuju to na nějaký skříplý mezižeberní sval nebo něco takového.
Ef, držím palce!
Já z takových důvodu naprosto záměrně chci jen fyzio/chiro, co je i vet…..abych mohla konzultovat komplexně, je vždy první, komu volám a paradoxně to šetří peníze.
Neřadíme, jen rozšiřuji úvahu.
A hodím to i sem , protože tady je logicky řidičů habakůk
POZOR, POZOR, POZOR, PRO ŘIDIČE - vím je ještě pro většinu lidí dost času, nicméně , někdo kupuje i v průběhu roku a hlavně na to pak pamatovat, při nákupu v aktuálním čase, protože takových webů, které se převlíkají za ofiko stránky a pak si tam v lepším případě připlatíte, v horším prtky a nemáte ani peníze ani známku, je poměrně dost . Takže si opravdu bedlivě zkontrolujte adresní řádek, protože vizuálně ty podvody vypadají stejně.
Já rovnou zadávám edalnice, takže to je v poho.
Druhá seance. Děláme vždy nohu a pak celé tělo.
Musím říct že už po prvním použití vnímám změny. Ale možná jde jen o pocit
Tak nám na výstavě řekli, že jsou poníci hubení nebo podvyživení. Jako jo, nutričně ochuzení určitě budou, proto jsem taky pořídila nějaký ten doplněk. Ale v týdnu byl veterinář, jemu se naopak poníci moc líbili a pravil cosi o výstavní kondici… Tak nevím. Spíš než hubení budou nenasvalení si myslím.
No objemu jsme jim trochu přidali, až bude tlusťoch přibírat, tak to vyřešíme tak, že hubeňoura budeme posílat dožírat ke koním a zase ubereme, no. A do kyblíčku jim přistálo i ráno a kromě vit-amino-min dostávají teda ještě i kloubní vzorky, které jsme na výstavě dostali od sponzora, a trochu nějakých granulí, které nám ten sponzor (výrobce krmiv) doporučil jako příkrm (a paní nás upozornila, že musíme dávat půl kila těch granulí na metrák ž. hm., no tak to si vůbec neumím představit, že bych jim dala kilo granulí denně - rozdělila jsem jim kilo dohromady, což tedy bude čtvrtina toho, co hlásala výrobka. Ale zase si říkám, když dostávají minerálku, aby se ty jistě mineralizované granule s tím netloukly…).
Jo a taky jsem se dozvěděla, že když jdou poníci dvakrát týdně pod sedlo na půl hodiny krok klus a jsou 24/7, tak mají STŘEDNÍ zátěž. Inu výrobce krmiv, no.
Horsana:Rektalne sa da pretnut brusna aorta, ultima ratio riesenie.
děkuju Horsano. Já jsem ještě mezitím, pátrala dál a dostalo se mi těchto informací:
Tvrzení, že prasknutí nádoru a vykrvácení do břicha zvíře nebolí, je bohužel nebezpečný medicínský mýtus. Volná krev v břišní dutině (hemoabdomen) agresivně dráždí pobřišnici, což psovi způsobuje okamžitou a velmi ostrou bolest.Jakmile tumor praskne, dochází k masivnímu vnitřnímu krvácení a rozvoji hypovolemického šoku. Pes neumírá klidně. Kvůli ztrátě krve mu selhává oběh, tkáně přicházejí o kyslík a zvíře prožívá prokazatelnou paniku z dušení.Že pes právě vnitřně krvácí a prožívá kruté utrpení.
Vzhledem k tomu, že píší, že jde o nebezpečný medicínský mýtus, tak jsem si řekla, že to rozodím jako informaci dál. Tak nějak jsem si to, co píší myslela. děkuju za potvrzení.
Jsem moc ráda, že jsem se tehdy rozhodla tak, jak jsem se rozhodla a svého milovaného Ešátora tohodle ušetřila.
¨
Díky, mně ten “mýtus” také zaujal, protože jsem samozřejmě minulého psa nechala utratit raději dříve, než riskovat, že by došlo k tomuto. Ani na okamžik jsem si to nevyčítala.
protože vím, jak dlouho (a vlastně stále) si kolegyně (majitelka kníračů) vyčítala odchod stařičké 15 leté fenky střeďáka… neboť čekala a čekala a pak najednou měla dusícího se vystresovaného umírajícího psa v náručí a neuměla jí pomoci. A cesta na veterinu byla nekonečně dlouhá. A protože já jsem ten tvrďák, co razí že raději o měsíc dřív než o hodinu pozdě… a já jí už pár týdnů říkala, že bych nečekala už ani den… tak mi pak dala za pravdu.
Ale tohle je strašně těžké - tonoucí se stébla chytá. Já si taky někdy říkám, že jsem mohla Aronu (tu první) nechat žít třeba i o měsíc déle - ale ta rakovinou sežraná stehenní kost hrozící zlomením byla důvod, že hned po vyhodnocení snímku šla spinkat. Navždy… A to byla veselá, lítala (někdy tedy raději po třech), nikdo na ní kromě kulhání nic špatného neviděl. Nasvalená, krásná, veselá…
V případě výše Horsanou zmiňovaného “ultima ratio riesenia” by mělo dojít k poklesu krevního tlaku a kolapsu oběhu poměrně rychle - jde o velkou cévu a je “otevřená cesta ven”.
Možná jste viděla - ruptura aorty, Hikstead 2011:
https://www.youtube.com/watch?v=8yyiQuTk4Go
Záběry jsou zpomalené, v reálu je to opravdu krátký čas👎
Já si to pamatuji. Tohle je rychlá smrt.