Aktuálně: 2 337 inzerátů269 453 diskuzních příspěvků19 332 uživatelů

Naděje

AMalina
AMalina 06.02.2026, 18:20:00 xxx.xxx.16.40
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 06.02.2026, 16:08:54

Thomas Edison, Car Mikuláš II., George Orwell, W. Churchill….ČR: prof. Vladimír Franz, Mudr. Marek Dvořák-letecká záchranná služba a spoustu dalších doktorů a doktorek sloužící na urgentu nebo záchrance…. všichni nízké IQ a světu nic nepřinesli… 

Někdy dokáže být člověk díky svým předsudkům slepý a uzavřený světu…

Mohl bych říct, že podle mě je hlupák ten co celý život kouřil nebo chodil chlastat, pak doma prudil ženu a rozvedl se…

Kdo chce tak může mít kvalitní potraviny, mnozí to mění za cigarety, chlast nebo “luxusní dovolené”

Mechanizace a depersonalizace vůbec nemusí a podle mě nesouvisí s inteligencí, spíš právě naopak. Podle mě to spíš souvisí s nedostatke empatie a emoční inteligencí (EQ), která nikdy nerostla a neroste tak rychle jako pokrok a IQ

kometa
kometa správce
06.02.2026, 18:38:19 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 06.02.2026, 16:08:54

že mladí ztratili schopnost rozpoznat hezké od hnusného, ušlechtilé od primitivně zaostalého, slušné od neslušného.

Mýlíte se. Já s mladými lidmi pracuji a rozhodně tomu tak není.

Nejsou potetovaní, umí pozdravit a dát přednost ve dveřích.

Tom50
Tom50 06.02.2026, 20:06:35 xxx.xxx.139.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 06.02.2026, 18:38:19

Souhlasím. NĚKTEŘÍ mladí pochopí, co je hezké a co ohavné. Jak zohyzdění těla, tak mravů, tak slušného vystupování. Je jich však každý rok méně…

Zopakuji podstatné. Také mám za sebou mládí, my ale dospívali dřív, do 20, dnešní ještě namnoze v 35 i 40 i později rozum nemají. Taky jsme kverulovali a vzpouzeli se, ale už jsem vysvětlil, že po prozření a pochopení, o čem je svět dospělých, jsme se mohli normálně a civilizovaně zařadit do běžného života. Dnes se za svoje eskapády, vlasatost a snahu vypadat co nejnemocněji, stydím. Ano, chdili jsme jak idioti v roztrhaných džínách, umolousaných - nevypraných (dokonce jsme nové džíny dřeli cihlou, aby byly co nejrychleji americky ošoupané, dnes je těm ducha mdlejšího tak číňani rovnou vyrobí, i díry jim vyrobí) s neumytými mastnými vlasatými palicemi. Kouřili jsme jak o život a kdyby byly drogy, mnozí by jim jistě propadli. Ale bylo to vratné. Na jistém profesorovi bude vidět navěky, že to nemá v palici v pořádku a nebo v jedné etapě života neměl. Nějaká odbornost a vysoké IQ ještě nezaručí také vysoké EQ, morálklu, sebekázeň a nevytvoří u budoucích zaměstnavatelů dojem, že na něj bude spolehnutí a že bude pro firmu dobré takového exota zaměstnat. Navíc přece nejhorší zločinci a vyvrhelové měli často velmi vysoké IQ.

Tady je úryvek odpovědi AI:

Vysoké IQ samo o sobě k úspěchu nestačí; lidé s průměrným IQ, ale vysokým EQ a vytrvalostí, často dosahují lepších výsledků než vysoce inteligentní jedinci, kterým chybí sebekázeň.

A nejlépe to zase umí říct AI. Líp než já, toto přesně vystihuje, co mám na mysli já:

IQ je výkon procesoru. Slušnost je kvalita operačního systému, který ten výkon využívá k tomu, aby tvořil, nikoliv ničil.

A jsme zase u toho, že kdo v hadrech čeká na štěstí, TEN SE NAČEKÁ. Kdo se dá zohyzdit a dokáže tím, že má v hlavě nasrápiliny, musí počítat s tím, že bude mít horší šance v souteži zvané úspěch a tedy snazší život. A až DOSPĚJE a rozsvítí se mu v palici, nebude stačit se jen umýt a převléci. A o ničem jiném nemluvím.

Kdo by si koupil auto s výkonem 500 kw při spotřebě půl litru na 100 km, když by bylo rezaté, hnusné a vypadalo jako po.rané?

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.