Aktuálně: 2 573 inzerátů233 983 diskuzních příspěvků18 616 uživatelů

Kariéra a kůň - kde pracovat abyste si h mohli dovolit?

Canka
Canka 19.02.2025, 22:13:40 xxx.xxx.212.25
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 19.02.2025, 21:31:40

Komet mě hypotéka asi děsí🤣Upisovat se někde na 30 let..a pak se třeba něco změní,člověk se bude stěhovat nebo něco…takže pro mě je tohle bezpředmětné…ale chápu naprosto,že chcete mít svojí jistotu..já jsem v tomhle takový ,,volnomyšlenkář,,.

Proč by mi mělo vadit,že jsem u koní každý den?Ba naopak je to přeci žadoucí,proto jsem si koně pořizovala,abych s nimi mohla být den co den a byla šťastná🙃Trpím,když jedu na dovolenou,byť jen na pár dní..furt o nich mluvím a přemýšlím,jestli jim je dobře a nic jim nechybí🙂O to hezčí máme prostě vztah.. já právě taky zcela upřímně nechápu lidi,který si koně pořídí a pak ho třeba týden nebo 14 dni nevidí..a jen platí ustájení..a říkaji si,že je to ok..proč si toho koně teda pořizovat?To můžu chodit přeci někam k soukromníkovi a nepotřebuji vlastního…

N (neregistrovaný) 19.02.2025, 22:21:33 xxx.xxx.242.38

Zajímavé názory, ale koně dalšího už bych osobně nechtěl. Stalo se totiž přesně to, co mi mnozí říkali a já to nechtěl sobě vůbec připustit a jimi skoro pohrdal. Nakonec se totiž stará někdo jiný a já nemám čas ani na psa natož na koně. 😐 Takže některým lidem i z ifauny ještě dlužím omluvu. Kdo musí cestovat či jinak být mimo domov je kůň a trávení času s ním či okolo něj opravdu skoro nemožné. Promiňte, vy už budete vědět kterým je adresována omluva.

N (neregistrovaný) 19.02.2025, 22:34:23 xxx.xxx.242.38
Coudas:

No 😁 já to každopadne nejsem, tak jsem v klidu…

No tak taky jste mi ale říkala že nadšení vyprchá Couďas.🙂

Horsana
Horsana 20.02.2025, 04:45:21 xxx.xxx.18.217

Mam mlade kone, dvojrocne toho roku a vidim ich raz za mesiac. Nevidim dovod tam chodit castejsie, vedia zaklady, tak nech si vegetia.

Garon a noricka su v horach, zima je taka biedna, ze ich ani ustajnovatel nezavrel na druzstvo, hoci im to vsetko pekne pripravil…

Vsetky kone, okrem norika stahujem k sebe, na jar, este si ich uzijem dost a dost.

Ustajka mam vsetky za 100 eur, tam kde mam hucule, to je uplny raj, vsetko super, zazemie, pristresky, seno v krmelcoch, kruhovka, vladne tam pohodicka a kone su tam velmi spokojne, kontrola denne, telefonaty aj kvoli skrabanceku. Ale, zial, hucule tam nakysli do strasnych rozmerov…

Coudas
Coudas 20.02.2025, 06:24:50 xxx.xxx.120.100
N:

No tak taky jste mi ale říkala že nadšení vyprchá Couďas.🙂

Já ale myslím úplně něco jiného 🤫 Nicméné se tedy omluvím já, i když je to úplně fuk, nic to nezmění, tak jak jste to celé pochopil vy jsem to já vůbec nemyslela. Ostatní samozřejmě neví a tak nepochopí. A to je taková pěkná tečka za celým naším příběhem ( nepředpokládám, že znáte Cimrmany, taková drobná parafráze) Radši vypínám rádio a omlouvám se ostatním za vybočení.

Coudas
Coudas 20.02.2025, 07:19:55 xxx.xxx.120.100

Hříbata a mladé koně jsem v potaz nebrala, to se omlouvám, nepředpokládala jsem. V duchovní rovině nás koně nepotřebují, to my potřebujem je. Člověk je tu jen od toho, aby jim zajistil žití, sami se.o sebe nepostarají. Už jen to je v dnešní době drahý, zvlástě pak když nem vlastní zdroje krmení. Jak jsem psala, dá-li se kůň koupit, úplně stejně se dá prodat, když to nefunguje. Jakou míru nadšení a odhodlání pro vlastnictví zvířete daný člověk má se bohužel ukáže až po pořízení. Teď také “trénuju” holčičky. Jak dlouho jim  práce ze země a neježdění bude vonět těžko odhadnout. Puberta a kluci rozhodnou 😁

kometa
kometa 20.02.2025, 07:46:36 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 19.02.2025, 22:13:40

Upisovat se někde na 30 let..a pak se třeba něco změní,člověk se bude stěhovat nebo něco…takže pro mě je tohle bezpředmětné…ale chápu naprosto,že chcete mít svojí jistotu..

Já to mám asi na dvacet let. A není to nijak likvidační, maje malý byteček na vesnici v rámci SBD. Který uplatím i v důchodu.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 20.02.2025, 09:58:24 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 20.02.2025, 07:46:36

Ano, přesně.

Máme to podobně. Mohli jsme koupit lepší dům, v lepším stavu, blíže velkému městu. Zařídili jsme nakonec bydlení tak, abychom si koně mohli dovolit v tom ohledu, že snížíme požadavky na luxus vlastního života. A udělali jsme to i proto, že náklady na život ve městě v nájmu překročili únosnou mez a chlap potřeboval dílnu.

Tohle je také důležité si uvědomit, koně můžete uživit a může vám hodně dát, ale také hodně sebrat. Najednou zjistíte, že musíte hodně plánovat, abyste vykloubili rodinu/čas/práci/nějaké známé, najednou zjistíte, že nějací kámoši odpadnou, že najednou nemůžete chodit do kina, jelikož se hodí víc šetřit, třeba nezbyde na dovolenou.

Tolik pro zadavatelku, místní osazenstvo to zná 🙂 je hezké mít koně, ale pokud nemáte nadstandartní příjmy, vždycky to bude na úkor něčeho. A jsou lidé, kteří si s velkou slávou splní sen a najednou zjistí, že jim to totálně zpřeházelo život, svázalo ruce a může přijít deziluze.

Prostě vlastnictví koně člověku hodně ovlivní životní styl, i kdžy má peníze. A nejen jemu, ale i jeho nejbližším….a s tím je potřeba počítat. V rodině a partnerském soužití to už udělalo nejednu potíž.

N (neregistrovaný) 20.02.2025, 11:25:49 xxx.xxx.153.87
Coudas:

Já ale myslím úplně něco jiného 🤫 Nicméné se tedy omluvím já, i když je to úplně fuk, nic to nezmění, tak jak jste to celé pochopil vy jsem to já vůbec nemyslela. Ostatní samozřejmě neví a tak nepochopí. A to je taková pěkná tečka za celým naším příběhem ( nepředpokládám, že znáte Cimrmany, taková drobná parafráze) Radši vypínám rádio a omlouvám se ostatním za vybočení.

Máte pravdu,nechápu. 😀 

Coudas
Coudas 20.02.2025, 11:35:16 xxx.xxx.120.100
N:

Máte pravdu,nechápu. 😀 

No jo no, nemůžu za to, že nemáte potřebu si pamatovat, co kde plácnete 😁 Dále to fakt veřejně řešit nebudu.

N (neregistrovaný) 20.02.2025, 11:51:29 xxx.xxx.153.87
Coudas:

No jo no, nemůžu za to, že nemáte potřebu si pamatovat, co kde plácnete 😁 Dále to fakt veřejně řešit nebudu.

To víte, je jich tolik že už si nepamatuji které jsem co povídal.😀😀

Saga
Saga 20.02.2025, 12:36:01 xxx.xxx.167.183

Všechno jde, když se chce. Otázkou zůstává, jestli se doopravdy chce, a jestli to za to stojí. Život je otázka priorit, a ty má každý člověk nastavené úplně jinak. Samozřejmě jiná situace je, když do života zasáhne nečekaná a nepříjemná událost (nemoc, smrt blízkého, …), ale furt jsme u těch priorit, nebo životního stylu, chcete-li.

Nelze vůbec porovnávat člověka, který celý život žije městským stylem života, ale prostě má vztah ke zvířatům, potažmo koním, a v jejich držení může vidět sportovní vyžití, relaxaci, určitou prestiž a co já vím co ještě, ale je mu jasný, že na balkoně to fakt nezaparkuje, tedy musí jít cestou nějaké komerce, protože to prostě jinak není možné, s člověkem, co v tom vyrostl a žil od plenek. Protože v tom druhém případě to není jen výběr koníčku (jako hobby), ale spíš životní styl. A to je prostě úplně něco jiného. Alespoň já to tak vnímám.

A pak to právě souvisí i s prací a nejen s ní. Co jsme ochotni a schopni obětovat. Já jsem vyrostla na hospodářství, což tu většina z vás asi ví. Vyrůstat mezi zvířaty bylo naprosto přirozené a patřilo k tomu všechno, od příchodu na svět, výchovu, až po smrt, výroba vlastního krmení, atd. Moji předci, včetně mě, dělali všechno tzv. po práci. Jinými slovy, nikdy nás tato činnost neživila. Pořízení koní byl vlastně jen další logický krok, tže jsem nad tím rozhodně nemusela nijak bádat, jako se nad tím bádá jinde. Koně jsem si k dalším hospodářským zvířatům pořídila ve třetím ročníku na VŠ, tedy jako plnoletá a vydělávající a zároveň studující, neb se sama o sebe starám od svých 17ti let. Po ukončení VŠ nastalo “pracovní fiasko” a silné rozčarování, protože zaměstnat ženu mezi 26-35 lety, na malém městě, studovanou, a s hospodářstvím, byl zcela evidentně vééélký problém. Práci ve vystudovaném oboru jsem sháněla dva roky. Zcela bezvýsledně. Vzdala jsem to, a nastoupila, nejprve do dvousměnného, později do třísměnného provozu do fabriky na oddělení kvality, jako směnový mistr/kvalitář. Je to velmi smutný paradox, ale s dvěma titulama jsem dělala středoškolskou pozici, na které jsem si ale paradoxně vydělala mnohem víc, než když bych pracovala ve vystudovaném oboru. Smutný fakt, taky fakt. Peníze tu byly víc než pěkné, tže jsme doma rozjeli na plné obrátky velkou rekonstrukci stavení, včetně stájí, která trvala několik let, tuším, že asi 14 let. Vše bez hypo, rekonstruovali jsme jen to, na co jsme ušetřili. Doma byla kupa domácích zvířat, včetně koní, velké zahrady a mnoho dalšího. S prací na směny na 7,5h tohle skloubit šlo celkem hladce, a taky jsme byli mladší, že jo. Když už my směnování začalo lézt na mozek a nedalo se nikam profesně posunout, v rámci firmy, odešla jsem a začla hledat jiné uplatnění, bohužel jsem stále patřila do té kolonky 26-35 let, což je asi nějaká vražedná kombinace nebo co?! Nakonec jsem práci našla úplně mimo studijní obor i dosavadní praxi, musela si doplnit kvalifikaci, abych se dostala tam, kde jsem teď. U toho stále byli doma nejen koně. Nyní mám práci na 40h týdně bez přesčasů, směn, pracovních víkendů či svátků, dojíždění je opruz a zabere spoustu času, ale co s tím, když všechno ostatní víceméně vyhovuje? Moje profese je ojedinělá, jak v rámci firmy, tak v rámci pracovního trhu, čili odejdu z ní jenom jednou, bez možnosti návratu.

Koně k mému životu patří, neboť nejsou mým koníčkem, ale životním stylem, což mimo jiné dokazuje to, že po celé ty roky jsem je zvládla uživit, i když byla období, kdy jsem byla bez práce a nebo taky měla tři práce naráz, aby bylo na tvárnice. Zvířata nikdy nestrádala, zatímco já jsem spala 4 hodiny denně a živila se rohlíkama a vodou z vodovodu. Bohužel překvapivě nemládnu, tže postupem času, jsem všechna zvířata krom slepic, kocoura a koní dala pryč. Síly došly. Časem vím, že až nebude kocour a slepice, koně zůstanou. Dům máme po reko, bez dluhů, oba stálou, dobře placenou práci, tže teď poprvé začínám využívat různých koňoslužeb, o kterých jsem do té doby ani nevěděla, že existují. Holky koňské mají všechno, přesto nerozhazuji a vše dělám i nadále s rozvahou.

Koně se dají skloubit s kdečím, když se chce!

Coudas
Coudas 20.02.2025, 12:47:41 xxx.xxx.120.100
N:

To víte, je jich tolik že už si nepamatuji které jsem co povídal.😀😀

To hovoří za vše.

efe
efe 20.02.2025, 12:57:46 xxx.xxx.30.165

Jsem ten, co svoje koně vidí jednou týdně, v zimě i méně často. Ale vzhledem k tomu, že je o koně dobře postaráno a oni mě k životu nepotřebujou, tak mě to nijak závratně netrápí (a je už vůbec ne).

N (neregistrovaný) 20.02.2025, 14:42:30 xxx.xxx.242.38

Tak to shrneme.. Není na škodu být bohatý, nejlépe rentier či majitel mnoha nemovitostí a tím pádem máte i dostatek času na koně a i své sebevzdělávání. 🙂 Vše ostatní je kompromis. A hlavně si stejně každý udělá co chce ať mu kdokoli radí tak či tak a tím pádem se tu sice hezky vypisujeme, ale kůň jako takový má osud takový, jaký mu napíše majitel. A ten buď rozum má a nebo nemá. 

Arbora
Arbora 20.02.2025, 14:42:59 xxx.xxx.255.93

Ešteže si to každý môže zariadiť tak ako potrebuje. Tí, čo chcú mať kone doma ich majú doma. A tí, ktorí nechcú, ich doma nemajú. Nemyslím, že je potrebné porovnávať si pindíky, kto je lepší a viac majiteľ koňa. Beztak im ide iba žrádlo.

Zrzavci
Zrzavci 20.02.2025, 14:46:36 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 20.02.2025, 14:42:59

kto je lepší a viac majiteľ koňa Beztak im ide iba žrádlo.

Tým majiteĺom, hej? 😀 😀 

efe
efe 20.02.2025, 14:56:41 xxx.xxx.199.5
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 20.02.2025, 14:46:36

Čím jsem starší, tím víc!! 😀

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.