Aktuálně: 2 741 inzerátů261 930 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Tom50

drvodelkafialova
drvodelkafialova 19.04.2025, 20:51:38 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Janae z 19.04.2025, 17:20:30

Těžko můžu soudit vaše názory na včely, když je sem nepíšete, stejně jako to že včely máte. 

Janae (neregistrovaný) 19.04.2025, 20:54:04 xxx.xxx.163.38
drvodelkafialova:

Těžko můžu soudit vaše názory na včely, když je sem nepíšete, stejně jako to že včely máte. 

Párkrát jsem napsala a byla jsem libtardí panička, takže zbytečné se nechat urážet, informace se dají najít i bez urážek.

Tom50
Tom50 19.04.2025, 21:04:46 xxx.xxx.139.254
»
Odpověď na příspěvek uživatele M.S. z 19.04.2025, 20:25:51

Děkuji vám M.S. 

i vám drvodělko děkuji

Totiž. Mělo by zaznít pro ostatní. Jen neumětel udělá z jednoho vč 3 oddělky a čeká, že to budou siláci. Taky jde o to, jaké tam dal matky, nebo byly z nouzáků? A jací trubci je oplodnili?

Hlavně ale zdůrazňuji, že Haška šel hned předělávat třícítku na Optimal. Chytrý by na třicítku dal další nástavky už míry jiné a POSTUPNĚ a ROZHODNĚ NE NARÁZ O 100%.

A tento má to sebevědomí hodnotit jiné?

Včely má ode mě víc lidí a toto je jediný případ nespokojence. 

No a k morálce pana Hašky. Je lež nechat někoho v omylu? Podle mě ano. Pan Zyněk mi v SZ napsal, že Hašku zná dávno, ještě z IF, ale přes chov nikoli včel a napsal mi, že vůbec nevěděl, že Haška i včelaří a tak ho zval na CHZ a nikoli, jak se snaží evokovat Haška, že ho Zbyněk zval do včelařiny. Ovšem dám citaci Haškova cancu, který jasně evokuje, že byl Zbyňkem požádán o přispívání A Z KONTEXTU JASNĚ PLYNE, že v sekci včelařství, když se otírá o mě. Každý to může vidět v doslovné citaci hned v úvodu jeho pomluvy:

zvazoval jsem dlouho, jestli vůbec napsat. Po letosnim jaru jsem si jisty. Pred nejakym casem mne oslovil administrator tohoto webu, zda bych se zapojil do diskuse. S podekovanim jsem odmitl, dokud tu bude radit Krska alias Tom50.

Před časem jsem se ptal Javaliho, zda o něm něco neví. Sdělil, že nic moc a že mě pomlouval, že se mu včely nevyvedly. Já tvrdím, že ani NEMOHLY, když s nimi provedl, co jsem se dozvěděl. 

A začátečníkům. Nikdo není machr hned. Chytrý s elemntární morálkou si dá ale říct. Když je varován, co nesmí udělat, stejně to udělá a pak to svede na rádce? Aha. 

-----------------------------

No a k pousmání. Haška to v úvodu pomluvy dává tak, jako by on měl co někomu radit, když neuměl poradit sám sobě. A on si nemusel poradit, věděl ode mě do nejmenšího detailu co má udělat a jak, a hlavně to, co udělat nesmí (kromě ode mě to mohl najít v každé lepší odborné včelařské publikaci, kdyby se obtěžoval vzděláním v oboru). Pro mě je to jen potvrzení, že je moje odbornost na vysoké úrovni, predikoval jsem velmi přesně jak to dopadne, když pan chytrej bude mít svou hlavu. Jen mi jeho počty nesedí, dostal 3 včelstva a moc mu toho nezbylo…

Najde se tu nějaké oko, co by zaplakalo nad tím, že tady velmistr Haška neporadí?

---------------------------

Jo a smidlo, chcete číslo mého účtu abyste mohl zpaltit to třetí včelstvo?

Javali
Javali 19.04.2025, 21:21:05 xxx.xxx.122.64

Přijde mi to napadeni přehnané, pokud si dobře pamatuji tak zatímco jsme na jaře opatrně včelstvům blinovkami rozšiřovali plodiště tak Smidla na rozvíjející včelstvo hodil rovnou 17cm medník bez jakýkoli fólie, buchty, uteplivky, čehokoli. Úplný opak toho co nám v té době Tom ochotně a jako za ručičku vysvětloval. Po takovým zákroku by měl hledat chybu především u sebe.

Já si ani nejsem jistý kde byla letos hlavní příčina mých úhynů, ale kdybych náhodou měl včelstva od Toma(žádná od něj nemám) tak bych ho z toho měl takto veřejně obvinit? A není tam někde ještě i ruská stopa?

Tom50
Tom50 19.04.2025, 21:37:53 xxx.xxx.139.254
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 19.04.2025, 11:20:01

Taky jste Haškovi naletěla, uznáte svůj omyl a omluvíte se?

Nikdo není bez chyby, jsem cholerik a nemívám velkou trpělivost s bl.ci a moc nerozumím lidem s nízkým IQ. Ale co nikdy nedělám? NIKDY NELŽU. 

Tom-Lu
Tom-Lu 19.04.2025, 22:06:09 xxx:xxx.be59:8003
»
Odpověď na příspěvek uživatele Javali z 19.04.2025, 21:21:05

A není tam někde ještě i ruská stopa?

👏👏👏

Varaxi
Varaxi 19.04.2025, 23:39:18 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 19.04.2025, 21:37:53

Neomluvím se, nemám za co.

Napsala jsem, že pluralita názorů je přínosná, a má-li zadavatel co říci, ať hledá možnosti, jak tak učinit. A za tím si stojím.

K Vám jsem se dosud ve vlákně vyjádřila jedině v tom smyslu, že tu máte na zdejším fóru monopol na názor a (spolu se zadavatelem) příliš velké ego na to, abyste se respektovali, což za prvé je pravda, za druhé není urážlivé. Za tím si stojím taky.

Je od Vás pokrytecké žádat omluvu, když jste to byl Vy, kdo se o mně vyjadřoval pohrdavě jako o madam. Vy jste ten, kdo se o ostatních diskutujících vyjadřuje jako o blbcích a lidech s nízkým IQ, bezdůvodně je napadá a uráží. 

To Vy se máte za co omlouvat, ne já. 

Tak co, omluvíte se? Ne mě, já jsu velká holka, na Vaší omluvě mi upřímně nezáleží. Ale ostatní si ji zaslouží.

Tom50
Tom50 20.04.2025, 00:30:37 xxx.xxx.139.254

Ne, neomluvím se vám ani nikomu. Nikdy jsem nic špatného vědomně neudělal, vždy jsem jednal tak, jak jsem v dané chvíli, s informacemi, co jsem měl k dispozici, jednat mohl a jak se mi zdálo jako v dané chvíli nejlepší a adekvátní. 

Vyrýváte (velmi sebevědomně radíte) ve vysoce odborném tématu, o včelách nevíte nic a tudíž nemáte ponětí, jaké pohnutky mě i ostatní vedou k jednání, kterému vy nerozumíte. Neodpustíte si radit z pozice vysoce sebevědomé vševědoucí madam s domnělým patentem na rozum. Jak si dovolujete soudit vy mě? Trochu pokory chovatelko žížal, která se stydí za svou identitu. Patrně jste zvyklá, že před vámi muži padají na řiť, to ale není můj případ, nemám proč si vás vážit, anonyme, kdo ví, jste-li vůbec žena. Budete muset jinam, kde vám budou podobné knížecí rady tolerovat. Na druhou stranu, vy mi za reakci stojíte na rozdíl od té zapšklé xxx. Nějak cítím, už z vašich starších reakcí, že vy máte ještě šanci pochopit, o čem skutečný svět doopravdy je a rozhodně nejste zlá jako tamta.

Od vás jsem žádal omluvu za to, že jste radila a vměšovala se ve věcech, o kterých nemáte ponětí. Haška není mě rovnocenný partner k debatě a to jste mohla pochopit už z jeho pilotního pomlouvačného blábolu i s absencí znalosti odborné stránky věci. Nestalo se. Já takhle vlézt někam, kde se blamuji a ukáže se, že jsem trapný, hanbou bych se propadl. Ale mě se to neděje, mě shůry dáno bylo, naštěstí ano.

Kdybych vás nepožádal o omluvu, vymlčela byste to tady, prostě jsem čekal, že si nasypete popel na hlavu. Patrně vůbec nechápete, co jsem od vás čekal a už vůbec proč. Můžete o tom hloubat… Nebo raděj ne, je mi to fuk, jste mi naprosto lhostejná.

Tap (neregistrovaný) 20.04.2025, 00:35:19 xxx.xxx.134.34

Někteří uživatelé by měli mít přístup jen do diskusí,
jejichž zástupce skutečně chovají.
Jinak nikdy nebude fórum tak kvalitní a přínosné,
jak by mohlo. 

Varaxi
Varaxi 20.04.2025, 06:28:09 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 20.04.2025, 00:30:37

Prosímvás… Můžete mi tu moji radu ve vysoce fundovaném tématu (hehe, jeden pán si stěžuje na druhého, to je teda odbornost…) ukázat? Vlastně - můžete mi ukázat kteroukoli moji radu týkající se chovu včel? A teď nemyslím pěstování rostlin pro včely, myslím čistě chov včel.

Ušetřím vám čas se zbytečným pátráním, rada ode mě ohledně včel není. 🙂

Moje sebevědomí a neskonalý patent na rozum mi totiž umožňují pochopit, že o nich nemám znalosti převyšující znalosti průměrného občana, možná snad vím i o něco méně - ale ne, to se ženě mé morální a inteligenční výše nemůže stát, abych o něčem měla podprůměrné znalosti. 

Muži přede mnou padají na řiť dnes a denně. Proto mám vypolstrované podlahy, protože manžel by byl za těch deset let, co se známe, už v invalidním důchodu. A jsem úplně perplex, že jste nepadl jako ty davy před vámi, že jste odolal. Nejste vy gay? To je jediné rozumné vysvětlení. Moje dokonalost a sexappeal tryská i přes písmenka na diskuzi, a vy se opravdu zdáte imunní.

A už přestaňte s tou madam. S tou profesí jsem nikdy neměla nic společného. Děkuji mnohokrát. To mně upřímně lehce vadí. 

Myslíte si, že nazývat lidi idioty a libtardy jim neubližuje? Janae, taková nekonfliktní, mírná, laskavá osoba, která chová včely, a tudíž splňuje vaši podmínku… a vy jí přesto vynadáte a vyženete ji.

Ne každý má hroší kůži jako já. Ono to se sebevědomím souvisí. Seběvědomý člověk unese sem tam diskuzi s někým, jako jste vy. Ale méně sebevědomého člověka odradíte od diskuze svými neustálými pokořujícími komentáři. Tak s kým si tu chcete psát? Když si většina lidí nechce psát s vámi?

Ublížil jste hodně lidem, a to úplně zbytečně. Stačilo být slušný. 

Zahnat zrovna Janae… A pak říct, že se omlouvat nebudete, protože ji nazvat libtardem je zcela v souladu s informacemi, které jste o ní měl, že to bylo to nejlepší a adekvátní, že to nebylo špatně… styďte se. 

Varaxi
Varaxi 20.04.2025, 06:43:42 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tap z 20.04.2025, 00:35:19

Co nebylo včera, může být dnes. 🙂

Povídejte, Tap, ta včelstva máte všichni, nebo jen jeden z Vás stačí na to, abyste splnil podmínku?

Chudáci ti, kteří chovat teprve chtějí. Ještě že je ta svoboda slova, která umožňuje se sem přijít poradit. A dlouholetí chovatelé, kteří se přestěhovali a museli přestat s chovem, také naštěstí mohou zůstat v kontaktu se svou zálibou alespoň vzdáleně. 

To, že je někdo chovatel, nijak nezaručuje kvalitu příspěvku. 

kometa
kometa správce
20.04.2025, 07:17:02 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 20.04.2025, 00:30:37

Trochu pokory chovatelko žížal, která se stydí za svou identitu, anonyme, kdo ví, jste-li vůbec žena. 

Tak to se vám opravdu povedlo! 

Urážky, znevažování, to vám jde. Varaxi je stejný “anonym” jako vy. Však si můžete rozkliknout její profil. A ano, je to žena. S nedávno narozeným novým človíčkem.

Varaxi
Varaxi 20.04.2025, 09:26:05 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 20.04.2025, 07:17:02

Tak já i chápu, že někdo, kdo posílá minimum fotografií a sdílí o sobě převážně jen obecné informace, může připadat podezřele. Když lidé dokážou nalhat svým nejbližším, že jsou vážně nemocní, proč by nemohl někdo předstírat na webu, že je někým jiným? A proč bych to nemohla být já? Koneckonců vymyslet si dítě, psa, stěhování, maminku, co chová slepice, to není až tak těžké. 

Jenže tento argument je dvousečný. Jak víme, že Tom50 je pan Krška? Třeba se za něj vydává, aby těžil z jeho věhlasu, má-li jaký. Třeba chce poškodit jeho dobré jméno. A kdo to vůbec je, ten pan Krška? Znám přes deset včelařů, většinou aktivních, a ti, se kterými jsem se bavila o komunitě včelařů (včetně té na iFauně a tady, Chovu zvířat), žádného pana Kršku neznají, a ani ti ostatní ho nikdy nezmiňovali. Takže teoreticky to může být celý vybájený profil s náhodným jménem, které si zakladatel profilu někde našel.

Pro účel diskuze dodávám, že věřím, že tomu tak není. Věřím, že profil je skutečný a vede ke skutečnému chovateli včel, který je ve své komunitě považován za dobrého včelaře. Ovšem důkazů je minimum, stejně jako jich je o mně a mé identitě. A o tom je internet, o ověřování zdrojů, takže to opravdu chce ten virtuální prostor brát s nadhledem.

No a koho moje jméno tak strašně zajímá, že mu to nedá spát, tak si ho může dohledat přímo tady na webu. Až tak moc práce to nedá a zvládne to každý, kdo umí kliknout na myšku.

Tom50
Tom50 20.04.2025, 09:42:51 xxx.xxx.139.254
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 20.04.2025, 06:28:09

Janae arogantní je, libtard ale není v mém slovníku a tudíž jsem jí tak nemohl nazvat já. Netuším totiž, co to slovo vlastně znamená. Potenciál toho, co jsem tu za něco přes rok zanechal já dalece přesahuje rozsaherm a množstvím informací knihu, spíš několik knih a v mnnoha případech jde o naprosto nové, originální zjištění a praktiky, které se nikde jinde nikdo nemůže dozvědět. A jestli Janae nazve mě grafomanem, pak je pro ní každý spisovatel grafoman a nepochybně patří mezi mladé s deformovaným mozkem, kteří vše co je delší než tři holé věty, považují za příliš dlouhé a projev grafománie. Tihle lidi sami velmi často o oboru nevědí téměř nic. Protože kvůli zničeným mozkům moderními technologiemi nechápou delší texty s více informacemi, odmítají cokoli delšího číst. Nemají čím tomu porozumět, asi jako slepci, když nemá oči, nemá cenu vysvětlovat barvocit. Ovšem slepota je vada a nikoli etalon.

Vaše rada, která se mě dotkla, spočívala v tom, že pod pomlouvačným zlobným blábolem vy doporučujete a vítáte větší pestrost názorů. Protože tvoříte věty inteligentně, nadzvedlo, mě, že se jako nevčelařka, která se jindy mohla vyjádřit stokrát a navíc ke skutečně přínosným příchozím, odhodlá ke knížecí radě zrovna ve chcvíli, kdy nově příchozí začne útokem a pomluvou. Protože u vás tuším vysoké IQ, pak jediné vysvětlení je, že chcete konflikty. Protože jak jinak by mohl inteligentní člověk vítat nově příchozího, z jehož pilotního příspěvku je i laikovi jasné, že nejde diskutovat o oboru, něco se přiučit a pomoci začátečníkům, ale přichází jen aby poškodil a urazil mě. Pochopila jste vůbec, že Haška obvinil mě z praktik, před kterými jsme ho několikrát varoval? On to stejně udělal, nemohlo to dopadnout dobře, a pak to svede na mě? Mohla byste i z reakcí některých dalších pochopit, po vašem prvotním, patrně neuváženém vstupu, ubrat a omluvit se, protože po mé obraně vám mohlo být jasné, kdo je agresor bez jediného důkazu a kdo je napadený. To neuznáte a naopk ještě přikládáte pod pomyslným kotlem. 

Pro mě je nedůstojné obhajovat se před lidmi jako jste vy dvě, pravda vy mi za debatu stojíte, hlavně dle vašich jiných příspěvků i v jiných vláknech. O to víc se mě to právě od vás dotklo.

Slovu madam nerozumím jako označení bordeldámy, jak ho zjevně chápete vy - tuším ho nazýváte řemeslem, ale to slovo v mé době, jsem ročník 1956, označovalo dámu, jenž okázale svým vystupováním o sobě šíří dojem adřazenosti nad obyčejným plebsem. V tom kontextu jsem použil pojmy jako knížecí rady a tím by vám to mělo být jasné.  Ale já vám samozřejmě nijak nebráním cítit se třeba žížalou nebo motýlem.

----------------------------

Tap

S vámi úplně nesouhlasím. Hlavně ale, ze všech tří včelařských for, kam jsem kdy přispíval, je toto nejlepší a nejkultivovanější. Pravda, někdo si stěžuje na mojí nesnášenlivost. Ono, každému hulvátovi rychle doporučím "změnit lokál". Nechci aby to tu dopadlo jako na VF a pak na IF. A jestli se to stane, odejdu. Jak prosté.

Nemám daleko k ostřejšímu označení někoho, kdo se odmítá něco učit a odmítá se nejdřív připravit v odborném tisku. Já jakékoli forum chápu jako platformu, kam má začátečník přijít až když potřebnou informaci nikde nenašel. To se neděje a já jsem na lidi, kteří se sami odmítají snažit, velmi alergický, obyčejně je umím bleskurychle rozpoznat (to je ve vysoce odborném foru pro mě velmi snadné). Ti sem pak raději nepíší a možná jinde pomlouvají a fňukají, jak je ten dědek na ně zlý když jim tvrdí, že nebude fungovat to, co oni chtějí a tak jak to chtějí udělat, viz Haška. A oni to chtějí, protože se domnívají, že mají právo na cokoli a společnost je povinná jim to bezodkladně dát. Záměrně tentokrát nepíšu název této novodobé zhouby, mnohem horščí, než byl komunizmus a inteligentním by mělo docvaknout jak se ten zlořád nazývá. Je otázka, zda by takoví tady byli nějakým přínosem. Já se podřídím, věnuji tomu tady velmi mnoho času svého života a sklízet za to, co tu předvedl Haška, nemám zapotřebí. Na druhou stranu jediný zloduch mě až tak nerozhodí, ale zamrzí to. 

Všem ostatním děkuji za diskuzi a to i těm, co mě úplně netouží obejmout, jak to elegantně a civilizovaně napsal M.S.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 20.04.2025, 09:44:22 xxx.xxx.42.48

Mě se taky nelíbí příliš ostrá forma, kterou Tom používá a i reakce na jiné názory bývají přehnané. Nicméně, zakládat jvůli tomu vlákno? Navíc informace člověka, který vlákno založil, už v prvním příspěvku obsahují několik bodů, které jsou minimálně zavádějící nebo přímo lži. Vypíchnu jednu- Tom 50 nikdy nikde neříká, že jeho včely mají schopnost odolávat varoáze. Naopak, prosazuje svou metodu chovu- Blaník a soubor opatření o kterých tvrdí, že díky nim včely dokáží s kleštíkem koexistovat. I proto nemám chuť věřit cokoli dalšího člověku, který lže, hned v prvním příspěvku. To jsou věci, které ale vidí chovatel včel, chov včel se nedá srovnávat s množírnou psů. U množírny vidíte hned špínu a hladová zvířata, u včel ne a navíc každý včelař si hájí svou metodu, která navíc může být v daném prostředí správná a jinde vyhovuje víc jiná.

Tap (neregistrovaný) 20.04.2025, 09:46:57 xxx.xxx.134.34

My jsme ale vůbec nemysleli vás, Varaxi.
Za nás stále jste překvapivě ne úplně blbá.

Všimněme si, jak téma útočí na mnohé přispěvatele,
ale ne na toho, kdo ho s cílem uškodit založil.
Proč ho dávno admin nesmazal?
Místo toho Kometa opět útočí i na ty, kteří tu nejsou.

kometa
kometa správce
20.04.2025, 09:53:00 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 20.04.2025, 09:44:22

U množírny vidíte hned špínu a hladová zvířata

Tady nesouhlasím. U množírny vidí potencionální  a neznalý kupec načančanou fenu se štěňaty v obýváku. Ne ty chudinky někde ve sklepě nebo v garáži. Tam “chovatel” návštěvy samozřejmě nevodí.

Nemluvě o těch, kteří prodávají štěňata na benzínových pumpách. Nový majitel je nadšený, jak nemusel vážit nikam cestu. A původní “chovatel” je taky spokojený, protože mu dotyčný nepřijde bušit na vrata, až zjistí, že mu prodal nějaký paskvil.

Tom50
Tom50 20.04.2025, 10:39:06 xxx.xxx.139.254
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tap z 20.04.2025, 09:46:57

No a zavilý pomlouvač, neschopný uchovat v kondici unikátní materiál, který jen ještě získá z části zadarmo, svede svou neschoppnost na mě. A tak se mu vlastně splnilo přání, ublížit a pomluvit mě. A rozebírat kvality mého, často jadrného vyjadřování a úplně míjet jádro sdělení. Ostatně, problém s rozpoznáním jádra sdělené má v posledních letech čím dál víc, zejména mladých lidí. 

Ale velice vám děkuji za zastání. Tím spíš, že přišlo od někoho, koho neznám. Tedy ve smyslu, že jsem si vašeho nicku ve včelařině zatím nevšiml. Děkuji vám.

Tap (neregistrovaný) 20.04.2025, 11:01:45 xxx.xxx.134.34
kometa:

U množírny vidíte hned špínu a hladová zvířata

Tady nesouhlasím. U množírny vidí potencionální  a neznalý kupec načančanou fenu se štěňaty v obýváku. Ne ty chudinky někde ve sklepě nebo v garáži. Tam “chovatel” návštěvy samozřejmě nevodí.

Nemluvě o těch, kteří prodávají štěňata na benzínových pumpách. Nový majitel je nadšený, jak nemusel vážit nikam cestu. A původní “chovatel” je taky spokojený, protože mu dotyčný nepřijde bušit na vrata, až zjistí, že mu prodal nějaký paskvil.

Potencionální?
Potencionální kupec?
Co to je? 
To jste se učili ve škole?
Dovzdělejte se, vážená!

acher
acher 20.04.2025, 11:27:12 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tap z 20.04.2025, 11:01:45

Jestli máte na mysli potenciální x potencionální, tak obě varianty jsou spisovné.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.