Aktuálně: 2 497 inzerátů241 068 diskuzních příspěvků18 737 uživatelů

Příspěvky uživatele

janaa

janaa
janaa 07.06.2025, 11:30:38 xxx:xxx.33da:1db8

Pokud je to ještě malé štěně,můžete zkusit hormonální injekce,někdy zaberou a třeba by aspoň jedno slezlo. I když z břicha je ta pravděpodobnost nižší…

janaa
janaa 05.06.2025, 12:59:45 xxx:xxx.83a4:b975
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 05.06.2025, 11:10:29

Hele,já dávám různý doplňky od energy a tak.,takže na střídačku,aby toho zas neměla hafo.

Ad ten pán - funguje, všude čůrá,kadí, páč neudrží myšlenku,už ho víc musím zvedat,takže když to nestihnu,taky se v tom často vyválí, ráno mě budí v půl šestý,protože hladíček….prostě kouzelný. Já to tak mám vždycky,slibujou,to je na pár tejdnů, a ono se těm degenům u nás začne líbit a to vodcházení si rozmyslej a akorát mě serou a vysávaj kreditku🤣 vetka říká,že po mě jednou zdědí barák😂 jsem mu vyhrožovala,že mu už tu jámu vykopu, ale von by tam spadnul,ale živej,a já bych ho musela tahat,hejbla si se zádama…prostě blbej plán,von by se stejně jen chechtal

janaa
janaa 05.06.2025, 10:54:14 xxx:xxx.83a4:b975

Zrzavci - to tuším psala Arosek. Já ho dávám v kůrách,vypotřebuju balení,dám něco jiného. A individuálně podle psa. Třeba Barča,byť takhle stará,dosud žádné neurologické,ani typicky stařecké problémy neměla, vidí,slyší,kraviny vymýšlí…

a kurde nevykej mi😂

janaa
janaa 04.06.2025, 21:40:55 xxx:xxx.c1b2:fbb5

Dnes týden od mozkové příhody. Babča chodí, hlavu má doleva a doleva jí to táhne, nicméně karambolů ubývá,. Nedělá jí dobře,když dá hlavu dolů,to jí to do toho leva zamotá. Zrak se vrátil bez problému. Stále má ještě trochu problémy při jídle - ach ta jemná motorika, u psů v jazyku. Ale jazyk už je rovný. Pořád měla epizody hyperventilace, včera jsme jí nasadili léky na srdíčko,to má sice poslechově v pořádku jen s minimálním šelestem, ale vetka vyslovila podezření na zvýšený tlak po mrtvičce, a asi na to kápla,dnes už výrazně lepší (samozřejmě s ohledem na dnešní vysoké teploty). Dnes jsem jí dala poslední kapačku a vyndala kanyly. Má karsivan,béčko forte, homeopatika a hericium. Je v zásadě veselá, vrtí ocasem, se svojí zarputilostí jde,kam chce,a kdy se rozhodne,už zase štěká, pije a baští (teda maso,vet konzervy si mám sežrat sama). Tak snad….

janaa
janaa 01.06.2025, 12:20:48 xxx:xxx.2b09:83a3

Alčo,opatrně,takhle ve dvou letech umřel můj odchov. Hubili potkany, sice jed schovaný, ale čuba je pak chytala na dvoře. Otrávila se

janaa
janaa 31.05.2025, 14:53:41 xxx:xxx.a430:bb30
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 31.05.2025, 14:13:49

Děkuju,doufám,že než budeme rodit, bude babča v pořádku. Páč bába po mrtvici,nesmrtelnej dědek,co ho furt někde zvedám a na noc dávám pleny, a rodící fena a následně banda skřetíků,to je kombinace pro bohy🤣

janaa
janaa 31.05.2025, 13:45:18 xxx:xxx.a430:bb30

Poslušně hlásím,že ve středu umírala, včera v závěsu z ručníku udělala pár krůčků, a dnes se naše železná bába vzbudila s tím, že tak dlouho v životě neležela, a začala chodit💪 vyhráno ještě není,ale myslím,že můžu být opatrně optimistická. Baruška je celý život zarputilá a tvrdohlavá,a te´d se to vyplácí

janaa
janaa 31.05.2025, 09:31:19 xxx:xxx.7419:ab14

Kevin to ze začátku dělal pravidelně. Zvlášť,když nějaká holka začala čůrat,kadit,tak přišel a pochcal jí😂

janaa
janaa 29.05.2025, 19:41:11 xxx:xxx.455b:7a07
Vahine:

Doufám, že bude Baruška brzy dobrá ještě a se smečkou zvládne dobře fungovat🍀 

Určitě máte teď hlavu v pejru, ale až bude malinko prostor, mohu se prosím zeptat na projevy? Píšete, že se to stalo v noci, tak to muselo být zřejmě výraznější, že to někoho probudilo a nebo byla divná už zvečera? Jestli jsem to dobře pochopila, nebyla jste u toho, tak jestli víte podrobnosti? Jeli jste na pohotovost ještě v noci? Asi taky ten úspěch záleží na tom, jak rychle dostane pes léčbu, že? 

Jako doplňující info by to mohlo zajímat víc lidí, nejen mě. Děkuji předem.

První projevy během úterka dne,ale tak nespecifický,že to mužského nenapadlo,a mě by to nenapadlo taky. Během dne několikrát jakože zakopla, dvakrát i spadla,jednou u žrádla,když sklonila hlavu k misce. Mužský si myslel,že to bude od zad. No a pak jí našel po půlnoci na pelechu,poblitou,počůranou,pokaděnou, nohy stažený v křeči,myslel si,že je mrtvá. Ale začala postupně trochu reagovat na hlas,hlazení. Na kapačku s ní jel až ráno na otvíračku (neptejte se mě proč). Typicky jí těkaly oči,jedno víčko spadlý, jazyk do boku,hlava na stranu,bez schopnosti se postavit,nechtěla žrát,ani pít. Vetka jí nemohla napíchnout žílu,ale nakonec se naštěstí podařilo. Ale ty prvotní příznaky byly blbý zakopávání

janaa
janaa 29.05.2025, 19:16:00 xxx:xxx.455b:7a07

Všem moc díky za podporu a informace. Dneska jsme ještě byly na vet na kapačce kortikoidů, zítra už jí dám doma kapačku bez nich. Karsivan má, koupila jsem Bkomplex forte, naše vet mi doporučila spíš ten,než Milgamu,tak možná budu střídat, mám i homeo a objednávám výrobky od energy. Barunka se jeví o něco lepší, ještě samozřejmě nechodí, ale udrží se ve stoje,byť nožky nejsou pevný, srovnal se jí jazyk,který měla na stranu, oči se mi zdají projasněnější. Pije, s pomocí žere - až te´d mi došlo,že u psů se vlastně jemná motorika týká jazyka,takže měla problém si z misky jazykem sama nabrat,ale chuť k jídlu má velkou a nezvrací. Tak snad bude líp

janaa
janaa 28.05.2025, 20:48:36 xxx:xxx.d5bb:9b55

Děkuju všem za rady a podporu. S karsivanem,béčkem počítám. Alčo,srdce,plíce,i ostatní orgány v pořádku, srdíčko a plíce poslouchala i teď, a bez problému,tak snad to babča vybojuje

janaa
janaa 28.05.2025, 19:19:54 xxx:xxx.d5bb:9b55

Zatím sama nechodí,točí se a padá,ale všechny nohy ovládá a vrtí ocasem. Myslím si, že nevidí nebo velmi špatně. Přes den se počůrala pod sebe, ale to spíš,že se nezvedla a byla zavodněná po kapačce, teď navečer,když jsme jí vynesli,tak se vyčůrala a i u toho udržela rovnováhu. Přes den prý jíst nechtěla,teď už má chuť velkou (já se dnes vrátila po týdnu domů)

janaa
janaa 28.05.2025, 19:05:59 xxx:xxx.d5bb:9b55

Věk nezastavíme, 14ti letá Baruška v noci prodělala mrtvici. Samozřejmě má za sebou kapačky, napíchané léky, zítra jedeme na další. Kdo má zkušenost, co se vám osvědčilo,neosvědčilo, vitamíny, doplňky apod.? Jak dlouho trvala rekonvalescence (pokud se pes zotavil), jaké byly následky? Vím, že každá případ bude jiný, ale sbírám zkušenosti a infa. Díky

janaa
janaa 15.05.2025, 14:13:22 xxx:xxx.e275:d1fe
Xerxova:

a ještě jednu výhodu mají výstavy. Pokud je pes výstavně úspěšný - tak je většinou povahově vyrovnaný. Protože  šampioni si výstavy užívají - neřeší cizí lidi, jiné psy, klouzající podlahy… prostě je vidět, který pes je bázlivý a který to dává bez potíží. 

S tímhle si dovolím nesouhlasit. I pes přirozeně bojácný si na výstavy zvykne, i pes samonasrávací si zvykne atd. Prostě se vyjezdí, a co řeší v běžném životě,na výstavě ne. Jsou v kenele,vytáhnou se do kruhu,a jdou zase do kenely. V kruhu jsou obvíkend a ví přesně,co se po nich chce,a co se bude dít.

janaa
janaa 14.05.2025, 21:09:01 xxx:xxx.b46c:c4ec

Ali,hodně plemen má bonitaci právě jako podrobné hodnocení exteriéru. Takový hodně podrobný svod loveckých psů. Často má každá sekce hodnocení nějaký kód,písmeno,a pod celkovým kódem se pak uchovňuje. Teď plácnu - hodnocení hlavy třeba písmeno A, a pak se hodnotí stop,ucho,oko atd malejma písmenama a tak dále…

Na klubovce jsem nebyla, byť mě to letos kvůli rozhodčím mrzelo,protože bych jela,ale nemám s kým, veterány tam tahat nebudu,čubiny,co neuchovňuju taky ne, a Cáca byla o Velikonocích za ženichem.

janaa
janaa 14.05.2025, 19:42:22 xxx:xxx.b46c:c4ec
Sarah01:

Já si právě myslím, že kdyby byly jen bonitace, bude to ještě horší. Ještě jsem neviděla na OVVR zahraničního rozhodčího, to se snad ani nezvou, a právě tady v tom českým malým rybníčku se často dost lidí zná. 

Alenko,zaměňuješ bonitaci retrieverů,což jsou zkoušky, resp. ověření vloh, a bonitaci u řady plemen,kde se hodnotí podrobně exteriér, někde základně povaha,a u některých pracovních plemen je součástí i zkouška povahy

janaa
janaa 12.05.2025, 17:19:57 xxx.xxx.174.209

Z logiky věci,aby mohly nějaké výsledky na něco ukazovat, museli by mít studii, kde by dávali preparát (jedno jaký) zdravým zvířatům bez předchozí medikace. Pak by to mělo nějakou validitu. Takhle viz bodlinka (a samozřejmě na to může mít obrovský vliv, že čoklíci,co už před librelou sotva lezli a mají klouby v háji začali lítat jak paka)

janaa
janaa 07.05.2025, 12:23:03 xxx:xxx.7fec:f8b4
Tenurri:

Ty jo, díky za odpověď! To jsem vůbec netušila, že v sobě psi mají permanentně nějaké spící larvy a že se budí s březostí feny a předávají se dál štěňǎtům…

Jj,ty paraziti to mají vychytané. Proto jsou štěňata ze špatných podmínek tak moc začervená,když odčervení nedostala. Protože ty škrkavky na sto procent od feny dostanou a bez odečervení mají ve dvou měsících břicho plný.

Zadavatelka - ty řidší bobky mohou být opravdu ze stresu. Pokud se stolice neupraví do pár dní (po odčervení se naopak může ale zhoršit), tak pouvažujte o změně krmiva,třeba mu prostě nesedí

janaa
janaa 07.05.2025, 08:22:38 xxx:xxx.7fec:f8b4
Anonymní:

Zlatý retrívr nebývá častým potížistou kdoví co se tam dělo…

Tak jistě, pošťák zaútočil na goldena,a ten se chudák musel bránit🤣 i golden je jen pes😉

janaa
janaa 06.05.2025, 14:37:08 xxx.xxx.174.209
Anonymní:

Pokud jezdí po zadku bude mít zřejmě plné anální žlázky, potřeba vymačkat u veterináře. Ten vám pak vysvětlí jak to dělat i doma. Mačkali jsme to doma několik let, nic jiného nezbylo když jsme nechtěli na operaci.

8týdenní štěně fakt mít plný žlázky nebude