a ještě jednu výhodu mají výstavy. Pokud je pes výstavně úspěšný - tak je většinou povahově vyrovnaný. Protože šampioni si výstavy užívají - neřeší cizí lidi, jiné psy, klouzající podlahy… prostě je vidět, který pes je bázlivý a který to dává bez potíží.
S tímhle si dovolím nesouhlasit. I pes přirozeně bojácný si na výstavy zvykne, i pes samonasrávací si zvykne atd. Prostě se vyjezdí, a co řeší v běžném životě,na výstavě ne. Jsou v kenele,vytáhnou se do kruhu,a jdou zase do kenely. V kruhu jsou obvíkend a ví přesně,co se po nich chce,a co se bude dít.
Ali,hodně plemen má bonitaci právě jako podrobné hodnocení exteriéru. Takový hodně podrobný svod loveckých psů. Často má každá sekce hodnocení nějaký kód,písmeno,a pod celkovým kódem se pak uchovňuje. Teď plácnu - hodnocení hlavy třeba písmeno A, a pak se hodnotí stop,ucho,oko atd malejma písmenama a tak dále…
Na klubovce jsem nebyla, byť mě to letos kvůli rozhodčím mrzelo,protože bych jela,ale nemám s kým, veterány tam tahat nebudu,čubiny,co neuchovňuju taky ne, a Cáca byla o Velikonocích za ženichem.
Já si právě myslím, že kdyby byly jen bonitace, bude to ještě horší. Ještě jsem neviděla na OVVR zahraničního rozhodčího, to se snad ani nezvou, a právě tady v tom českým malým rybníčku se často dost lidí zná.
Alenko,zaměňuješ bonitaci retrieverů,což jsou zkoušky, resp. ověření vloh, a bonitaci u řady plemen,kde se hodnotí podrobně exteriér, někde základně povaha,a u některých pracovních plemen je součástí i zkouška povahy
Z logiky věci,aby mohly nějaké výsledky na něco ukazovat, museli by mít studii, kde by dávali preparát (jedno jaký) zdravým zvířatům bez předchozí medikace. Pak by to mělo nějakou validitu. Takhle viz bodlinka (a samozřejmě na to může mít obrovský vliv, že čoklíci,co už před librelou sotva lezli a mají klouby v háji začali lítat jak paka)
Ty jo, díky za odpověď! To jsem vůbec netušila, že v sobě psi mají permanentně nějaké spící larvy a že se budí s březostí feny a předávají se dál štěňǎtům…
Jj,ty paraziti to mají vychytané. Proto jsou štěňata ze špatných podmínek tak moc začervená,když odčervení nedostala. Protože ty škrkavky na sto procent od feny dostanou a bez odečervení mají ve dvou měsících břicho plný.
Zadavatelka - ty řidší bobky mohou být opravdu ze stresu. Pokud se stolice neupraví do pár dní (po odčervení se naopak může ale zhoršit), tak pouvažujte o změně krmiva,třeba mu prostě nesedí
Pokud jezdí po zadku bude mít zřejmě plné anální žlázky, potřeba vymačkat u veterináře. Ten vám pak vysvětlí jak to dělat i doma. Mačkali jsme to doma několik let, nic jiného nezbylo když jsme nechtěli na operaci.
Ono by stačilo,kdyby lidi nebyli idioti. Zážitek z dnešní veteriny,přijedu a před veterinou xx lidí. Říkám,no do prčic,co se tady děje, to snad ve všední den dopoledne není možný. Ptám se paní u dveří a ona,no,v čekárně jsou lidi s pejskem. Říkám,bezva,já mám taky pejsky 😂 jdu dovnitř a tam pár s nasratým mrňavým jezevčíkem trůní uprostřed čekárny. Tak jim říkám, jestli by jako trochu neuhli,že si jdu sednout. Oni nic. No,tak si jdu teda sednout. Při mém vykročení chytají vzteklinu do náruče a pán říká,my snad radši půjdem ven. A já,dobrej nápad🤣 pak se začali trousit lidi z venku. Milého jezevčíka potom donesli do ordinace v přepravce. Nechápu majitele,ale teda ani ostatní osazenstvo,že se fakt nechají vyštípat vzteklým trpaslíkem a jeho služebnictvem. To já se onehdá nenechala ani milým párem s ještě milejšíma picbumama😎 a k tématu - i bez umělý inteligence jsem jezevčounovi rozuměla každý slovo😄
Mně právě docela překvapilo, že u mně z nich moc škrkavek ven nevyšlo, ale jedna fenka měla u nových majitelů problémy, tak zašli na veterinu, odčervili a vyšla z ní jedna obrovská škrkavka. Poprvé se nic takového nestalo, proto jsem zase koupila Drontal.
Ale tak on ten drontal určitě fungoval,protože stoprocentně ta čuba neměla jednu škrkavku,takže ostatní se eliminovaly, tahle holt zůstala,to se stane. Proto je potřeba ty štěnda odčervovat tolikrát. Já o tom mám i kapitolu v “manuálu na štěně”, aby majitelé případně nebyli zaskočený, i když ťukám,zatím se nestalo
Může být 3x odčervená. Moje štěňata měla za sebou taky 3x odčervení, když odcházela do nových rodin. Ale přesto se stane, že v některých štěňatech ty škrkavky ještě jsou a chce to fakt zajít k veterináři. Já jsem odčervovala Drontalem a podle všeho až tak účinný není.
On účinný je,ale ideálně to chce prostřídat. A pak u majitele odčervit zase něčím jiným
A já myslela, že je proti pravidlům klubu, připustit papírovou fenu křížencem.
Jakého klubu? To,že má člověk papírového psa neznamená,že je v nějakém klubu. Klubu by to vadilo,kdyby měli uchovněnou fenu a jednou jí kryli uchovněným psem a chovali pod CHS, a podruhé vořechem bez pp a produkovali bezpapoše
Tak co se týká té konzervy,tak to už je o idiocii ne šetřílkoství. Schválně jsem na to koukla,pro velkýho psa je dávkování skoro dvě denně. To je 70 kč. V téhle ceně budu psa krmit luxus masem. Pokud potřebuju šetřit,tak za daleko menší peníze. Takže idiocie😎
Chovatelé jsou idioti, trend dělat ze psů mazlící hračky je šílenej a tyhle blbci už neberou psa jako šelmu a zvíře. I jedna z mých mírumilovných labradorek první dva týdny nepustila ke štěńatům nikoho, resp. mě a chlapa, a pod přísným dohledem, a na dálku dvě nejbližší osoby, kamarádku a sousedku, které smečku běžně hlídají, pouštějí,starají se o ně. I přesto ani tyhle dvě nesměly přímo k bedně a vzít štěně do ruky. Přijít někdo cizí,tak je bez pardonu napadne. A ta chovatelka,co tam mele nesmysly o mírumilovných fenách je taky kr…