Aktuálně: 2 759 inzerátů261 227 diskuzních příspěvků19 163 uživatelů

Příspěvky uživatele

janaa

janaa
janaa 18.06.2025, 14:59:16 xxx:xxx.64ac:e27a

U srnčího to bývají opravdu často i albíni. U daňků je považována celobílá za barevnou variantu a to albíni opravdu nejsou. Naopak můžou být i danci černí,taky barevná varianta

janaa
janaa 18.06.2025, 12:02:48 xxx:xxx.64ac:e27a
Zrzavci:

taky jsem si nejdřív myslela něco o koze,zvlášť,když chodila až do vesnice

Koukám, že je to fšade samá uprchlá koza.

Já teď bádám u nás. Jezdíme kolem velký obory a nově je tam stádečko bílých. Ale já nejsem při tom průjezdu schopná identifikovat,co to tam mají, protože zastavit tam nejde, abych je šla zkoumat. A taky nevim proč, drahá půle tvrdí, že kvůli mejm kozám nepřijde pozdě do práce 😀 - páč je tam vidíme vždycky ráno, logicky.

No a - hlavu to má jako laň - samice. ovšem samec má  divný parůžky, tenký , bez větvení a ocas to má dlouhý jako jelen. A mele s ním, jak ovce. 😀 😀 😀 (pravda, nevím, jak ocáskem pohybuje jelen,to jsem nikdy neviděla). A já nemožu spát z toho, že nevim, co jsou zač. 😀

Jestli nově,tak to může být jak daněk,tak jelen mlaďoch “špičák”

janaa
janaa 18.06.2025, 11:28:18 xxx:xxx.64ac:e27a

U Kuřivod dlouhej čas chodila bílá daněla,taky jsem si nejdřív myslela něco o koze,zvlášť,když chodila až do vesnice

janaa
janaa 18.06.2025, 11:09:12 xxx:xxx.64ac:e27a

jj,albíni často špatně vidí,takže je to logický

no jistě,nechlasteeeej😂

janaa
janaa 18.06.2025, 10:45:28 xxx:xxx.64ac:e27a

Bílé srny jsou většinou albíni. Reprodukce můžou a nemusí být schopné,ale většinou jsou. Mají normální srnče. Nic jako flekatý srnčí se fakt neobjeví. Btw myslivci je většinou nestřílí,páč pověra, že kdo zastřelí bílou srnu,srnce,do roka zemře. Nikdo tomu nevěří,ale co kdyby,že🤣

janaa
janaa 18.06.2025, 08:18:33 xxx.xxx.174.209
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 18.06.2025, 07:54:46

Jestli si časopis koupíte,napište,co tam Štourač radí😉

janaa
janaa 17.06.2025, 20:59:55 xxx:xxx.8fad:4d89

Teď na mě vykouklo na fb:

Průjem ze stresu - jak psu pomoci? Adoptovali jsme si s manželem starší fenku vzhledově jako menší labrador, která byla zachráněna z hrozného útulku v zahraničí. Fenka je citlivá na stres, hned z něj má průjem, je odčervená, dávali jsme i vzorky stolice a nemá žádné parazity, přesto trpí občas průjmy a vlastně pořád má stolici lehce řidší, žádné pevné bobky. Jsme připraveni jí dělat jídlo na míru, protože granule střídáme různé, dáváme jogurt, zkusili jsme vývar a vařenou rýži… vlastně každý nám radí něco jiného… Existuje nějaká „domácí“ dieta na zklidnění situace? V létě bychom chtěli cestovat a moc si to neumíme představit… Tak zní dotaz jednoho z našich čtenářů v Poradně MVDr. Milana Štourače v aktuálním čísle Pes přítel člověka č. 6. Průjem ze stresu Stres, který dnes nazýváme „zdravotní epidemie 21. století“, hraje významnou roli nejenom v našich životech . Každý jsme určitě v životě zažili stres ze zkoušky, z práce, z financí, zdravotních problémů, rodinných problémů nebo jakýchkoli jiných okolností a pravděpodobně si vzpomeneme na účinky, které to mělo na naše tělo. Mohli jsme mít problémy se spánkem, určitě zrychlený tep, mohli jsme mít podrážděný žaludek, a dokonce zvracet, možná jsme museli častěji neodkladně navštěvovat toaletu kvůli průjmu. Stres však nemá negativní dopad jen na člověka. Stejně může ovlivnit našeho psa podobným způsobem, včetně zažívacích problémů a změn chování. Dnes je již vědecky dokázáno, že existuje těsné spojení mezi zažívacím systémem a mozkem. Trávicí trakt je vybaven vysoce komplexním nervovým systémem, který reaguje na hormony vysílané mozkem, a naopak mozek reaguje na hormony a signály trávicího traktu. Hovoříme o ose mozek–střevo. Při stresu se tělo vrátí do primitivního stavu „bojuj nebo uteč“. Mozek vysílá signály „jsme pod útokem“ a zaplavuje tělesné systémy stresovými hormony, jako je adrenalin, serotonin a kortizol. Tělo se připravuje buď na útěk za záchranu života, nebo na boj na život a na smrt. V těchto chvílích se trávení stává pro tělo velmi nízkou prioritou. Zrychluje se srdeční tep, zrychlí se dýchání, krev se nahrne do svalů a gastrointestinální trakt přestane zpracovávat potravu a soustředí se na zbavování odpadu. Mozek chce, aby trávicí trakt odstranil všechno z jeho systémů, takže dojde k průjmu a/nebo ke zvracení. Relativně často jsem toho svědkem v ordinaci, kdy psovi ze stresu z návštěvy veteriny povolí svěrače a… Když se trávicí systém tímto způsobem zrychlí, tlusté střevo nemá dostatek času absorbovat vodu z odpadu trávicího procesu. Tento přebytek vody má za následek řídkou, vodnatou stolici. Stres také způsobuje, že sympatický nervový systém uvolňuje vlastní hormony. Tyto hormony způsobují efekt „motýlů v žaludku“. S vysokou pravděpodobností je pociťují i psi. Chronický stres může vést k dlouhodobé nerovnováze ve střevě, jako jsou změny ve složení a počtu střevních bakterií. To může mít širší dopad na proces trávení a tím na celkové zdraví a může být obtížnější pacienta léčit. Psi mají tendenci trpět třemi typy stresu: Prvním je fóbie, což jsou neadekvátní nadměrné strachy, kterými někteří psi trpí. Nejběžnější fóbie u psů jsou strach z bouřky, ohňostroje a hlasitých zvuků, i když to nejsou jediné fóbie, kterými by pes mohl trpět. Druhým je strach, který je reakcí psa na vnější hrozbu. To může vést k agresi ze strachu. Je důležité si uvědomit, že agrese ze strachu je normální, pokud pes cítí nebo vyhodnotí, že je poblíž nějaká hrozba. Někteří psi však trpí strachovou agresí vůči lidem a jiným zvířatům, která sice nejsou hrozbou, ale mohou vést k vážným nedorozuměním. Posledním typem stresu je úzkost, tedy pocit nepříjemnosti v konkrétní situaci, což je pro mnoho psů silný stres. Například separační úzkost je druh stresoru, kdy se pes stává úzkostným a často destruktivním, pokud se majitel na dlouhou dobu vzdálí od svého psa. Rozpoznání příznaků stresového průjmu je klíčové pro poskytování včasné a účinné péče. I když každý pes může reagovat na stres jinak, existuje několik běžných příznaků, na které bychom měli dávat pozor. Zvýšená frekvence vyprazdňování je jedním z prvních příznaků. Stresový průjem často způsobuje znatelnou změnu konzistence stolice, která se může změnit na řídkou nebo vodnatou. Přítomnost hlenu nebo krve je často známkou stresového průjmu. Stres může také vést ke změnám v celkovém chování psa. To může zahrnovat známky úzkosti, jako je přecházení, kňučení, nebo se pes stává zdánlivě neobvykle letargický nebo uzavřený. Pokud se chování psa mění spolu s jeho střevními návyky, může být hlavní příčinou stres. Neobvyklé nejsou ani změny stravovacích návyků. Psi zažívající stres mohou ztratit chuť k jídlu nebo mají menší zájem o jídlo. Naopak někteří psi mohou jíst rychleji a/nebo nadměrně. Jakákoli významná změna stravovacích návyků spojená s průjmem může znamenat stres. Spolu s gastrointestinálními příznaky se může stres u psa projevit buď zvýšenou letargií, nebo neklidem. Pes se může zdát neobvykle unavený nebo naopak neschopný se zklidnit a relaxovat. V některých případech mohou psi se stresovým průjmem vykazovat známky břišního diskomfortu. To se může projevovat nahrbeným držením těla, kňučením nebo sténáním, případně neochotou k dotekům v oblasti břicha. Kompletní odpověď najdete právě teď v Pes přítel člověka č. 6, které si můžete v tištěné verzi objednat na www.casopisyprovas.cz (v ČR bez platby za poštovné) či v el. verzi na www.casopispresinternet.cz .

janaa
janaa 16.06.2025, 11:37:47 xxx:xxx.6259:7017

Ph ad uši,koukněte na animalia. Kupuju hovězí po sto kusech a pak cena vyjde na nějakých 19 korun za ucho

Simpsons,dobrý,ale mají jen jednu štěněcí variantu a hrubý protein 30, což pak v růstu pro velkýho psa je moc. Na SF kouknu

janaa
janaa 16.06.2025, 08:45:15 xxx:xxx.6259:7017

Bohužel bych tomu dost věřila,průjmy ze stresu jsou docela časté. Kamarádovi průjmoval golden na všech zkouškách, a to tam dělal celou dobu,co ho bavilo, i na cestu se těšil, takže sice pozitivní stres,ale stres.

Buldočce se obří zažívací problémy rozjely,když jsem tu za její přítomnosti měla první vrh štěňat. Slyšela je z obýváku,ale nemohla za nima,pak je viděla přes plot ve výběhu,ale nemohla k nim… jsem docela nervozní,co to s ní udělá teď,navíc mamina je její největší spojenec ve smečce a kámoška, a bude oddělená…

janaa
janaa 15.06.2025, 20:45:04 xxx:xxx.ae73:bc30
acher:

Odchovávavala jsem štěńata na kozím mléku,mase a granule k tomu jen trochu dostávali aby věděly,co to je. Tak ve své podstatě byla zvyklá na všechno,ale to si každý musí udělat podle sebe.

Ale já to dělám úplně stejně😉

janaa
janaa 15.06.2025, 20:44:09 xxx:xxx.ae73:bc30
šavlozubka:

Jinak ve spíži mám ještě dvoukilovky štěněčích  Taste of wilde (tam je hrách), N&D (tam je vláknina z hrachu, jinak z luštěnin nic) a Brit Fresh (tam luštěniny nejsou vůbec). Ale ozkoušené je teda zatím nemám. N&D ani nevím, jestli budu zkoušet, protože až doma jsem si blbec všimla, že jsou speciálně pro hnědý psy. 

Ha,třeba od Brit Fresh jsem nikdy neslyšela a nenapadlo bymě vůbec pod tuhle značku koukat a nevypadají špatně.

Trickyvoo - ad yogies, krmí tím kamarádka tolery a jedna tlustá,druhá hubená,furt nějaký problémy s bobkem…a hlavně, bloncky to nežerou. Jsme vyhrály někde na zkouškách,chtěla jsem to zkrmit jako pamlsky a úspěch teda žádnej. A když bloncky něco nežerou,tak to už je co říct

janaa
janaa 15.06.2025, 18:42:23 xxx:xxx.ae73:bc30
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 15.06.2025, 18:40:44

No,u pětitýdenních štěňat asi ne😂

janaa
janaa 15.06.2025, 18:25:05 xxx:xxx.ae73:bc30

Bodlinka- ale o umělým mlíku RC já se vůbec nebavím…

Acher - opět,diskuze není maso kontra granule,já taky psy nikdy na granclích neměla.

Každopádně díky i za snahu všem, něco si najdu

janaa
janaa 15.06.2025, 15:40:31 xxx:xxx.ae73:bc30

Mamina snáší vedra tak nějak,má výhodu studeného baráku a zahrady se spoustou přírodního stínu. Ale je fakt,že ona je obecně k vedru velmi tolerantní, a teď i ona funí😄Spíš v noci už neví,jak si lehnout,tak toho moc nenaspíme,grázlíci jí tlačí a kopou🤣

janaa
janaa 15.06.2025, 15:38:16 xxx:xxx.ae73:bc30
šavlozubka:

Jinak co jsem si dělala zběžný průzkum na co bych mohla přejít, tak u spousty značek, chybí štěněčí řada. No já si jako naprostý laik netroufnu u štěněte, co zběsile roste přejít na granule, co nejsou přímo pro štěňata (a ze snahy prokousat se složením toho množství značek jsem byla celá divoká), takže jsem najednou zjistila, že mám ten výběr hrozně omezený. 

Tak toho bych se zrovna nebála,primárně je stejně nejdůležitěšjí vycházet z poměru bílkovin a tuků,zvlášť u štěňat velkejch plemen. Ale jinak,co zatím koukám, mají štěněcí řady skoro všechny značky,od těch all age se už dost ustoupilo.

Jinak RC může fungovat,ale krmit ho nebudu,i kdybych myši měla chytat😂 prosím neubírat se v diskuzi tímto směrem

janaa
janaa 14.06.2025, 21:04:17 xxx:xxx.d8ce:c4ca

Me uz snaha prolezat a porovnavat privat label znacky opustila. Nehledam ani 40% masa -protoze nekrmim jen grancle

To je sice hezký,ale pokud bude někdo chtít být jen na granclích,tak bude,a pak lepší,když od nás půjde s granulema,který nejsou úplný shitovky, i když k nim to maso přidávat nebude. Jinak na ty povídánky o surovinách a pohádky o bylinkách fakt nekoukám,a ani to nečtu😉

janaa
janaa 14.06.2025, 11:51:27 xxx.xxx.174.209

Ještě koukám na Barddog a Slovakiafarm…

janaa
janaa 14.06.2025, 09:15:31 xxx:xxx.89f3:b28

Protože čubina bude příští týden rodit, začala jsem se poohlížet po granulích pro štěňata. Doufám,že se mi většinu majitelů podaří přesvědčit na maso, nicméně vždycky stejně někdo bude krmit granule a štěnda tak budu zvykat i na ně. Poslední vrh byl malý a všichni zůstávali na barfu,takže jsem řešit nemusela,takže jsem naposled grancle studovala před šesti lety, a od té doby se zase trh strašně změnil. Podmínkou je alespoň 40 procent masa (v sušeném stavu,ne líbivé pohádky o množství masa,když je pak ve složení uvedeno čerstvé), žádné luštěniny,hmyz.. a samozřejmě pokud možno ne cena 10 kg za skoro tři tisíce🤣 zatím jsem našla asi nejvíc odpovídající granule panakei (má někdo zkušenost?). Budu ráda za tipy👍

janaa
janaa 14.06.2025, 09:10:03 xxx:xxx.89f3:b28

Souhlasím s Ph,tohle je na konzultaci u dalšího ortopeda. Řekl vám váš ošetřující vet,proč se domnívá,že pes stále kulhá?