To je roztomilé. Takže nakonec za všechno můžou chudáci správci. 😀
To se tak strašně bojíte přispívat na web, ať už články, nebo do diskuze, jen proto, že se tu vyjadřuje někdo, kdo má jiné zkušenosti, postupy a názory? Chápu, že ne každé ego je schopno respektu k druhým, ovšem fakt se nejste schopni aspoň ignorovat? Koexistovat spolu bez vzájemné interakce?
Pokud nechcete přispívat do diskuze, ale máte co říci, zkuste se domluvit se správci na tom, že byste napsal článek. Ať tu nemáme včelařský monopol názorů jednoho člověka.
Diskuze není vždy příjemná, to chápu, že se nechcete účastnit, ale pokud Vás správci webu oslovili, asi mají o Vaše názory, poznatky a reakce zájem.
Já kdysi četla, že by se NV mýt neměla, že se ucpou póry, které mají propouštět vzduch. Že se mají čistit nasucho hadříkem, houbičkou, jemným smirkovým papírem nebo lehce drátěnkou.
Zní mi to logicky, ale netuším, jestli to je pravda.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 13.04.2025, 23:15:46
Tak jestli chcete najít krávu nula, to jistě vypátrat lze.
Já myslela, že chcete zjistit, kde se ta nákaza tady vzala, tedy to, jak a kým byla kráva nula nakažena.
Klasický závěr zní, že pacient nula se pravděpodobně nakazil při dovolené v exotické destinaci, cestě letadlem, kontaktem s lidmi, kteří byli v exotické destinaci atd. A to klidně vzdor tomu, že v té destinaci ta nemoc třeba deset let nebyla, je jediný nemocný, kdo tím letadlem letěl, atd.
Takže takový závěr u krávy nula by mohl znít tak, že se pravděpodobně nakazila od ošetřovatele vinou nedostatečných hygienických zásad. Přesněji to obvykle určit nelze. Jsou výjimky, ale nejsou časté.
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 13.04.2025, 14:38:21
Mně připadá naprosto ok chodit venčit psa s bouchačkou, když vím, že tu může pobíhat pes čtyřikrát větší než můj, který nás už napadl a s jehož majitelem se nedá mluvit. Fakt mi to v tomto kontextu přijde v pořádku. I u cizího člověka, nejen proto, že to je strýc.
Odpověď na příspěvek uživatele KatyQ z 12.04.2025, 20:49:18
Ona útočila v ten okamžik, kdy ji strýc zastřelil. Přiřítila se a šla kavalírovi po krku. Bylo to buď kavalír, nebo ovčák. Tak si holt vybral svého psa.
Kuřata ve vejcích pod kvočnou jsou tiše, nepotřebují na sebe upozorňovat.
Kuřata ve vejcích, která kvočnu ztratila, budou hlučnější, aby ji přivolala. Možná přivolají i predátory, ale ten risk za to stojí. Bez kvočny to mají tak jako tak spočítané.
Tak já jsem taky zastánce toho, že majitel by měl dělat se svým majetkem jen to, co uzná za vhodné. Ale přesto mi přijde povinnost rentgenu kloubů jako mnohem menší závazek než kastrace, a ta se leckde vyžaduje úplně automaticky.
Něco málo snesou. Ekonomika chovu jde do háje s věkem křepelek poměrně rychle, ale pokud to nepočítáte a chcete se z nich těšit a sem tam dostat vajíčko, tak to celkem jde.