Aktuálně: 2 337 inzerátů269 149 diskuzních příspěvků19 323 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 02.01.2026, 13:00:06 xxx:xxx.f0e5:a3c9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 02.01.2026, 12:58:26

Já se pohybovala ve Středních Čechách.

Jo, komundíra je komunista, nemám ráda říkat za komančů, páč to bych urážela ty indiány, v tom má pravdu moje kolegyně, která mě na tuhle myšlenku přivedla. 

Zrzavci
Zrzavci 02.01.2026, 12:51:28 xxx:xxx.f0e5:a3c9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 02.01.2026, 12:46:48

Mluvím o komundírovi. Jako dítě jsem se po vesnici celkem pohybovala.

Ano jezdila jsem na statek, kde jo, měli stádo oveček. Ale víte co? Zvláštní - už i tehdy k nim měli psa a co hlavně 🙂 - vždy, vždy šly ty ovce na noc do stodoly.

Oprava hrubky,  fuj, hamba 😀

Zrzavci
Zrzavci 02.01.2026, 12:41:38 xxx:xxx.f0e5:a3c9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 02.01.2026, 12:34:19

Jo přesně tak.  Jsem se fakt vztekla.

Já na tom nevidím nic složitého. Pokud chci chovat a je jedno zda pro sebe ,tam si holt náklady nesu sám a pak není tak složitý zajistit svoje malý stádečko a nebo nejen pro sebe, ale na výdělek, tak holt to je kšeft , budu mít těch zvířat víc, než pár a musím do toho logicky, jako do každýho kšeftu něco investovat. A pokud nejsem blb, zjistím si, že mohu dostat dotace a něco pro to udělám. Vždy, když něco chci, musím proto něco udělat a ne čekat , že mi pečený holuby polítaj do huby.  Něco jinýho to bylo před těmi deseti lety, kdy se nevědělo a kdy navíc nebyly kompenzace a dotace. Dnes, pokud to chci mít na kšeft, tak halt tomu kšeftu taky něco musím logicky dát. Jednoduchá rovnice. 

Tady u nás už se taky objevili vlci, paní co chová ovce už má Krašáka a Poseróny. Nic se ještě nikde nestalo, ale už se logicky připraví. Nic složitýho.

Zrzavci
Zrzavci 02.01.2026, 12:10:36 xxx:xxx.f0e5:a3c9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 02.01.2026, 11:56:26

Doron- ještě za komundíry nechoval hospodářská zvířata téměř nikdo.  To se změnilo - stejně jako s koňma - dneska má každej, kdo má do zadnice otvor - koně, ovce, kozy a myslí si, že to prostě jen tak vypustí na zelený a má vystaráno. Věřte mi. Ono stačí se tady podívat - jéé my bychom rádi ovečky, máme 1500 metrů-půjde to? E? Lidi mají pocit, že stačí zvířata vypustit na zelený a vono se to vo sebe postará. No ještě před deseti lety to takhle asi šlo. Dneska už prostě ne. a proto , pokud chci chovat a je jedno zda hobby chov a nebo na obživu, tak tomu halt musím něco dát. No  a když na to nemám? No tak to holt nedělám. To je jak s čoklima - mám na to? tak psa můžu mít, nemám pomalu ani na krmení a kupuju čoklovi šrot? Tak těžko budu mít na veterinu a pak jdu žebrat na Donio. A tohle, že se prezentujou v médiích, není nic jinýho než fňukání. Nad mlékem, který jsem si rozlil sám. Broumovsko, Náchodsko patří k těm, kde i tupohlavý Janek ví, že vlci halt tam tím problémem jsou. Takže mám li v hlavě víc, než pětník, tak je logický, že chci-li chovat v tomto prostoru, MUSÍM si ty ovce zabezpečit. 

Budeme střílet vlky jen proto, že jsou lidi hovada?

Ano je jasné, že k nějakému omezení populace bude muset dojít, to je jasný i mně, coby tupohlavýmu Jankovi. Ale tohle jsou s prominutím chovatelé hovada, který naopak učí ty šelmy si chodit zadáčo do bufáče a ohrožují tím ty ZODPOVĚDNÉ, kteří pro ochranu svých stád dělají naopak maximum. Tihle lidi měli naopak dostat pokutu, protože těm vlkům prostírají plný stůl. Prasata. 

A to jsem se zařekla, že nebudu sprostá. Ale musím, protože si představuju ty jatka, který tam probíhaly a nemuselo na to vůbec dojít. Je mi líto těch ovcí, jehňat. a potažmo časem i vlků. Páč doplatí opět na lidskou debilitu.

Jdu si uvařit meduňkovej čaj, ať se uklidním, když jsem se tak rozvášnila 😀 To není na Vás Doron, vůbec. Je to na lidskou blbost a pohodlnost a nezodpovědnost a liknavost. Fuj a ble. 

Zrzavci
Zrzavci 02.01.2026, 11:47:02 xxx:xxx.f0e5:a3c9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Moyda z 01.01.2026, 21:16:21

Volala bych policii - pokaždé, když se toto děje. S tím, že pes bývá dlouhodobě opuštěn, hrozně naříká a nevíte, zda se mu něco nestalo - může se stát cokoliv. Plus stížnosti na SVJ, klidně vždy volat a psát vícero lidí.  Psát na místní úřad, jako stížnost. Tam bych taky psala,  opakovaně, musí se jimi zabývat, předvolávat je, pak třeba i pokutovat….Můžete oslovit i KVS… oni sice nic moc neudělají, trapáci, ale řešit to nějak s nimi musí. Bombardovat ze všech stran, aby jim to otravovalo život.

Zrzavci
Zrzavci 02.01.2026, 11:42:52 xxx:xxx.f0e5:a3c9

U nás je hroznej frmol, vyfoceno to nemám, už mi dochází oba dva zakoupené pytle a lojovky- ty teda převážně nosím jen na svou vycházkovou trasu do lesů a na louky. Máme tři krmítka. Na to největší chodí hlavně koňadry, modřiny a brabčáci, byla tam letos i první samička dlaska. Taky brhlík chodí.  Na ty další dvě chodí ten zbytek, který sejkory a brabčáci z hlavního vytlačili. V dřevníku se nám zabydlela červenka, ňuňu je, donutila jsem druhou půli, že mi tu štípačku z dřevníku vytáhnul ven, abych ji tím bordelem, když štípu, nerušila. Strakapouda  velkého taky mám a k mému překvapení se v okolí zdržuje i datel :o .Poznám ho podle druhu tlučení, je to jiné než od strakoše, ale nikdy by mě nenapadlo, že se datel vydává i do zahrad????

Zrzavci
Zrzavci 02.01.2026, 11:39:10 xxx:xxx.f0e5:a3c9

Ach brouček malej, snad to zvládne. 

Zrzavci
Zrzavci 02.01.2026, 11:37:18 xxx:xxx.f0e5:a3c9

U nás byl klid jak za kovidu, kdy se lidi nesměli pouštět ven. Bouchal jen primitivní Pražákoslovák /Normální Pražáci a Slováci prominou, leč toto je etalon bezohledný blbosti, nejen kvůli petardám/ s tím, že na jeho zahradě mu přece nikdo nebude nic nařizovat.

Zrzavci
Zrzavci 02.01.2026, 10:57:07 xxx:xxx.f0e5:a3c9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 01.01.2026, 13:00:51

😊

Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 02.01.2026, 10:52:29 xxx:xxx.f0e5:a3c9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 02.01.2026, 07:36:25

A někdo chová ovce pro užitek.

Doron, já to vnímám takhle - tím spíš, když chová pro užitek ne? Když dokáže člověk zabezpečit svá zvířata z kterých nic moc velký užitek - vajíčka pro rodinu apod. - nemá, tím spíš by měl chovatel zajistit zvířata, z kterých ten užitek právě má?? O to víc? A nevymlouvat se na cokoliv, jen proto, že doteď se to dělat nemuselo? Prostě vždy by to mělo být o tom - mám zvířata, musím je zajistit - vč. toho bezpečí. Já už teď mám v kurníku a voliéře prachy, že bych si těch slepic mohla pořídit…. no jééje. A to to ještě není hotový.  My jsme si zvykli, že vše je tady naše a že příroda jako nic. No a teď se zase musíme naučit o svá zvířata starat a ne, že si tam prdnu ohradníček pofidérni, navíc ještě jen jeden a budu si myslet, že co? Když to lidé  dokázali dříve, ochránit svát stáda, hejna…. tak tím spíš by to měli umět dnes s mnohem lepšíma technologiema. A přijít se podivat na zvířata v půlnoci a myslet si, že tím to mám vyřešený…. tak to je fakt úsměvný. O těchto chovatelích, kterým se to stalo opakovaně si opravdu nemyslím nic hezkýho. Je nový rok, tak radši nepíšu co, páč bych byla sprostá 😀

Zrzavci
Zrzavci 29.12.2025, 23:53:20 xxx:xxx.df58:37b9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Písnička z 29.12.2025, 23:51:11

Okno ve výšce cca 2 metry a nevede k němu žádný žebřík ani jiná cesta, jen hladká omítka.

tak to budete muset jinam - zkuste Máldra a Skalyjovou

Zrzavci
Zrzavci 29.12.2025, 23:45:14 xxx:xxx.df58:37b9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 29.12.2025, 20:32:31

a že co jsem pochopila, tak plot asi nebyl žádná hitparáda v ochraně proti vlkovi…no jestli to tak je a jestli chovatelé opravdu spoléhali jen na to, že žádný vlk prostě nepřijde, tak je to o to smutnější…

Když jsem článek otvírala, říkala jsem si, že by mě zajímalo, jaká ochrana a jaké oplocení tam bylo-je. V případech jako je tento, je majitel těch nebohých zvířat sám účasten na takovém masakru, protože jim nezajistil bezpečí. V lokalitě, kde vím, že se vlci již pohybují a že s nimi už problémy jsou, je naprosto nezodpovědné zvířata nezajistit. A přesně z takovýchto majitelů jsou nadšení ti, kteří se snaží svoje zvířata co nejvíc chránit, protože tito lidé vlkům ukáží, kde je snadná obživa. A vlk není idiot, aby toho nevyužil. A pak jsou v ohrožení i ostatní stáda.  Chudáci ty ovce a jehňátka. A pak si lidi stěžují.

Zrzavci
Zrzavci 29.12.2025, 23:00:49 xxx:xxx.df58:37b9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Písnička z 29.12.2025, 10:12:31

To jste zrovna netrefil, když ostatní jména jsou Kryštofa, Lucie. Support a Lesbiens, jen ta Geňa tam nezapadá, ale to jen proto, že tomu bude šéfovat.

Zrzavci
Zrzavci 28.12.2025, 16:36:25 xxx:xxx.3c35:d835
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 28.12.2025, 16:17:38

Tak jako vono chlap, kterej má fobii z pavouků… to je trochu divný, ne?

Zrzavci
Zrzavci 28.12.2025, 16:04:35 xxx:xxx.32ff:75e4

Vyprávěla mi moje drahá půle kdysi minipovídku o pavoukovi. Jmenoval se tuším Péťa a bydlel s klukem, který se jmenoval Pavel, Pája nebo to bylo obráceně, nevím. Byli kámoši.Velký kámoši. Kluk si pak našel holku, pavouk mu pro ni upletl nějaký dárek, asi punčochy, nebo co, kluk sklidil úspěch, holku přivedl domů a jak myslíte, že to skončilo?

Od tý doby pavouky nezabíjím. 

Zrzavci
Zrzavci 27.12.2025, 23:02:39 xxx:xxx.7fc6:48ba
»
Odpověď na příspěvek uživatele Písnička z 27.12.2025, 22:54:21

To neví ani Zrzafci.

Zatím mají obvodové zdivo kurnika a částečně  zasíťovaný výběh. Vzhledem k probíhající rekonstrukci Domečka krade pan Stavitel čas na výstavbu kvalitního bydlení pro AnnuKá, Lucii, Kryštofu, Geňu, Support a Lesbiens po chvílích. Kurnik nutno zastřešit, uvnitř omítnout, udělat dvoje dveře, okýnko, položit dlažbu před kuníčkem, dozasíťovat výběh a zajistit ho shora. Práce jak na kostele a to jde jen o kurnik. 

Jestli - tak se opijete nejdřív v pozdním jaře.??????? _Takže játra ešče možou odpočivat.

Zrzavci
Zrzavci 27.12.2025, 22:56:10 xxx:xxx.7fc6:48ba
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 27.12.2025, 21:18:34

Barušce velké gratulace a pánčičce ešče větčí! Dobrý jste holky, ne… dobrý ne… výborný.

Zrzavci
Zrzavci 27.12.2025, 22:47:33 xxx:xxx.7fc6:48ba

A nám se venčí taklenc. Sněhu nemaje užívám si aspoň křupání námrazy. A dneska se nám hezky pracovalo. Po ohařsku. Hledalo se a aportýrovalo se.A za zádama mi běhal zajíc. A ohaři nic. Jeden čuměl do myší díry a druhej do mých vočí. Byl nádhernej čistej vzduch.

Obrázek