Dotaz lajky - nedalo by se to zapřáhání “simulovat” třeba s nějakou zátěží, jako je pjoumatika? Jako jsem o tom přemýšlela s Tali, když mi lítala vzduchem a já nevěděla, jak ji ubrat páru. Pak jsem to teda zavrhla, páč jak to praktiovat v Prahé, ale nedalo by se to pro malou Dámu nějak vymyslet? Že by za sebou netahala vozík, kočár, ale zatíženou pneumatiku? Blbý?
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 29.05.2025, 08:37:04
Napadá mě taková poznámkaaaa k těm ATB - nevím jak u psů? Jak Atb a sluníčko? Já jsem po atb taky zpomalená. A jednou jsem měla kožní problém a když jsem s těma ATB chodila do práce, nefungovalo to /(a navíc jsem měla něco jako halušky, to byla legrace), začly fungovat, až když jsem byla doma a vždy si po ATB na chvíli lehla (byl to nějakej dryják a i jsem ho bohužel brala zbytečně, neb se ukázalo, že to co mám na gezichtu souvisí s papírovými utěrkami v práci)
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 28.05.2025, 19:05:59
Držím s ostatníma palce a přidávám se s tím, že oni to opravdu zvládnou mnohem líp, než člověk. Můj první, Murphy, měl dvě, u té druhé to vypadalo blbě, i Herčík tehdy říkal, v úterý uvidíme a připravte se na to, že možná už bude čas. V úterý mu Murphy vyvrčel díru do hlavy, tak jsme naznali, že jsme ještě dostali trochu času. a dostali, jen mu pak moc neloužily nožičky, tak jsme ho museli podpírat - i dlouhý záda prostě, ale ještě měl spokojený žití nějakou dobu.
Je škoda, že starý diskuze umíraly, protože na čézet psu byl supr popis od Maixnerky, která měla v té době stařičkou feňuli s mrtvicí a ona uměla hodně používat přírodu, pamatuju si ale, že jedna z věcí byla teplo na hlavě, už nevím proč. Vyráběla jí na makovici turbany, aby měla ten mozek v teple. Jinak přesně to, co se tu píše, to béčko hraje velkou roli. Napadá mě, zeptat se veta, zda se i v tomto případě nedá použít ta Milgrama - vím, že vet mi ji u Bubiny doporučoval na nějaký ten neuroproblém.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 28.05.2025, 15:22:57
no, já tam právě žádný přínos pro celý to spektrum nevidím. Ti mravenci a ptáci to zas tak moc asi nejedí, když je toho tolikatě. Jedině jako, že přenos nemocí a likvidace jiných druhů.
Bože já se fakt furt drbu, jak s tím přestat? Nikdy jsem to nezažila, takovej ten pocit, jdu do sekce brouci v Zoo, vylezu a drbu se, ale teď teda fakt maso.
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 28.05.2025, 14:08:56
Mám furt toho samýho vořecha
a já jsem idiot!! Jak jste tu dlouho nebyla, tak stáří již pokročilo a já si Vás spletlaaa, spletlaaa s… no a se mi nevybaví ten nick. Nebylo to po odchodu pana Psa možný si dalšího pořídit……..sakra… pomooct někdo, jak se jmenuje?? Jdu do lékárny hned pro tu Ginko bělobu!
na nejroztodivnějších místech, nejčastěji samozřejmě na gauči, ale klidně třeba i na zdi… Letos je to určitě daleko horší než loni.
ježiš!!! To je děs. A hm, člověk by řekl, že klíště vybere spíš holoprtku, kde to bude mít snažší, než chlupatce 😲
není tohle schůdnější varianta - sice musíte manipulovat s kočárkem, ale na zádech budete mít prtě celou dobu, to rameno si neodpočine. A počasí taky spíš hraje pro ten kočárek?
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 28.05.2025, 13:24:05
Jojo, my mívali zajíce i na podestě 😀 . No ale když je tam, tak někde taky ty potomky mít musí, mi teď došlo. Jen teda nevím kde, protože jsem taky na sídláku na mrňousa nenearazila. O kus dál jo.
U nás v Řepích normálně kempovaly srny v polích za barákama.
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 28.05.2025, 13:09:15
Ne, no, jasně, že není louka, jako louka, já to nepsala nijak cíleně na někoho, obecně právě - spíš , že to leckdy lidi nemusí ani napadnout. Páč ono to zvíře může ležet klidně na kraji tý louky a člověk si řekne, že tady nic přece. U nás na chalupě na naší louce před lety měla srna takhle položený srnče, přesně na hranici nízko sekaný trávy a tý vysoký. Úplně blbě. Já se nejdřív hrozně lekla, když se to prtě zvedlo a šlo za mnou a pak jsem utíkala před srnčetem za plot 😀 😀
Ad ta vysoká tráva. Snad nebude vadit, když napíšu jednu takovou poznámku a nebudu za přemoudřelýho mudrlanta. Že teď jak je období mláďat, tak tý vysoký trávě je lepší se vyhnout i nejen kvůli klíšťatům. Ono to člověka nenapadne, ale bývají tam, bývají.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 28.05.2025, 10:53:53
Já myslím, že v některých místech už to prostě k sekání je, je to hodně vysoké. Narostlo to min. o 14 dní dříve než třeba před třemi lety /si to pamatuju, protože 11. června jsme si přivezli Bubrdli z Hodonína a louky už byly posečené. Teď je tráva ve stejný výšce. Jsem právě zvědavá, kdy budou sekat letos. Teď teda prt, páč to je mokrý.
edit u nás pravidelně sečené louky a mají na sobě min. devět druhů kvetoucích bylin v jeden čas. To mi přijde celkem bohatý.
to je přesný!! My teda už nemáme tak velkou zahradu, jako je třeba na chalupě, kde se člověk mohl rozmáchnout, ale tuhle krásku umístíme. (a já jsem si u vás dopřála konečně monardu - nějak se mi nedařilo na ni natrefit, asi jsem blbě koukala a teď bingo, tak jsem se zazásobila a překvapilo mě, jak snadno koření! Kousek se mi uloupnul, tak skončil ve sklenici a huž má kořeny jak starej vořech! 😀 ) nic, už mlčím, to jsem OT.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 27.05.2025, 19:27:22
Najednou byli prostě všude, sousedé z nižších pater nemohli doslova otevírat okna bez dozoru, jinak je měli v bytě.
No fuj! Ty vado, to bych se asi zbláznila!!! Tak hrozný to teda momentálně není - třeba v lokalitě mojí práce, ale není tak neobvyklý na ně narazit. Jednoho - podle mě původně koupený, podle zbarvení - potkávám pravidelně a vím, kde “bydlí” Ondynoj jsme ho s jedním klučinou pozorovali spolu, když jsem šla z práce.
Až pojedem nakupovat, tak se přihlásím, to bude! 😀 A že mi přijedem, to je jasný. Máme v plánu minimálně parocii .
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 27.05.2025, 14:16:34
Nene!! My tam tůdle byli. A pojedem zas , chystáme se. Přivezla jsem si krásný bohyšky, hlošiny Ebbingerovy a spoustu kytek, třeba kuklíka městskýho, huž mi krásně kvete. Tak já, až tam přijedeme, se budu ptát po drvodělce. A jste tam fšicí moc hezky ochotní.
Mně živej laboratorní potkan neva, ale ty venkovní se mi právě eklujou. A jo, živejch se bojím, protože oni umí bojovat.
Odpověď na příspěvek uživatele list z 27.05.2025, 10:49:30
Zvlášť, kdyby tam fakt chodili strašit.
Hele vy, co máte kočky venkovní mám takový pro mne zajímavý dotaz, pro ostatní asi ne 😀 . Naše půlka kocoura je pětiletý kastrovaný vesnický sekáč. Má pod palcem půl vesnice a i kočky od koní. Beru ho jako silně teritoriálního jedince, kterej se s nikým nemaže. Sousedovic kočky se ho bojí. A proti tomu stojí zjištění, že má kámoše, s kterým chodí dělat brajgl do stodoly k sousedce kousek pod námi. Říkala, že je tam nechává, i když jsou fakt rozjetý jak magoři, protože tam pochopitelně loví myši. A se ptám, protože tam kucí choděj pravidelně, je ,možný / běžný, že si kocour najde takhle kámoše? Neperou se tam, jen prostě lítaj a dělaj krávoviny a zrzkovi dovolí chodit k nám na zahradu. Zrzek je bohužel ale plachý - nevadilo by mi, kdyby tam byli oba.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 26.05.2025, 21:38:13
Spomyšle
tam co je to zahradnictví?
Obdivuju, že jste to dokázala, zrealizovat ten potkaní coursing. Já mám problém jen ho vyhodit do popelnice, když to Mouses zabije a přinese odněkud. Neměla bych probém mít čistýho potkana doma, ale vzhledem k tomu co v sobě mají ti venkovní…. tak s tím problém mám.