Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 22.05.2025, 15:47:10
Souhlasím s Vahine, mrzí mě, že mě to nenapadlo, že jsem si to nedala do souvislostí. Bubinkana starý kolínka pak už přeci taky nemohla syrový, jak tady píšu jinde.Ale vařený a konzerva jí nedělaly nic, takže jste myslím, jak píše Vahine , na to kápla. Staří pejskové už špatně tráví a to “předtrávený” je pro ně lepší. Taky přeju Bambulíně princezně Pampelišce,ať je tohle tím řešením.
Dokonalý lék první pomoci - každého úrazu bez ohledu na původ, lokalizaci a rozsah; lék tiší bolest, zlepšuje hojení kostí a svalů, zabraňuje vzniku modřin a podlitin, snižuje riziko komplikací, zrychluje rekonvalescenci. Dávkování: 9 nebo 15 C, 5 granulí každých 10 minut, postupně podle zlepšení intervaly prodlužovat. Následující dny pak 5 granulí 4 x denně až do zhojení. Lék předoperační péče (i stomatologický zákroků) - posiluje cévní stěnu a tím omezuje krvácení, vznik otoků; snižuje riziko komplikací. Pomáhá i při strachu před zákrokem. Dávkování: 15 C, 5 granulí večer a ráno před operací. Lék pooperační péče (i stomatologický zákroků) - zlepšuje hojení, snižuje bolesti, zrychluje rekonvalescenci. Dávkování: 9 C co možná nejdříve po operaci, dále 5 granulí 1-2 x denně do zhojení. Lék následků velké fyzické zátěže (sportovní výkon, namáhavá fyzická práce, porod apod.) provázené svalovými bolestmi, zchváceností či přecitlivělostí. Dávkování: 9 C, 5 granulí 2-3 x denně. Lze užívat i preventivně, 5 granulí před předpokládanou zátěží a potom dle obtíží. Posílení křehkých či poraněných cév (spontánní podkožní krvácení, spontánní tvorba modřin či podlitin, bolestivé varixy citlivé na námahu, příměs krve v moči po velké zátěži). Dávkování: 15 C, 5 granulí 2-3 x denně. Chrapot jako následek hlasového přetížení (zpěv, delší přednášení, fandění apod.) Dávkování: 9 C, 5 granulí 3 x denně. Poznámka: čím dříve je lék podán, tím rychleji a lépe působí. Zdroj: https://svethomeopatie.cz/cs/626-arnica-montana-prha-chlumni-prha-arnika-arnika-horska
já vždycky, když ji doporučím říkám - max. se nestane nic :-)
a já k tomu ještě dodám svoje oblíbený - rýže není vždy pro každého pacoše vhodná. Bubinka moje první neměla problém s vařenou rýži, když ji dostala normálně jako přílohu, ale! Jakmile to bylo v rámci zdravotního problému - vzniklé mou dietní chybou, ale to asi nebude podstatný, podstatný je, že kdybych ji poslechla a tu rejžu jí furn nevnucovala v rámci diety, jako jsem to udělala následně, mohly jsme mít vyřešeno mnohem dřív. Pak jsem se tak popídila a ano, rýže ač uvařená hodně, může prodlužovat - či být - tím problémem. Efe tu zmiňovala vyměnit rýži třeba za brambory - moje oblíbená součást diety, či batáty. Uvařit, rozmasakrovat - stejně jako to maso, mrkev a podávat po menších porcích, co nejčastěji, aby tělo nemuselo makat, mělo čas se hojit, a najedlo se. Obrat k lepšímu byl velmi rychlý.
Ad ta slinivka - dám jiný příklad - sousedka babička odhučela do nemocnice s prudkými zažívacími potížemi - já si troufnu říct, že jsem pak detekovala i příčinu, kterou doktoři nehledali - plněná paprika,resp. ta tenká stěna , která se dokáže nalepit na stěnu žaludku a už je problém -zvracení, průjem - ne u každého, ale u hodně stará paní bych si byla víc, než jistá, podle toho, jak mi popisovala průběh. No a proč to píšu, nemá cukrovku, a její vnučka byla vyděšená z toho, jak jí vylítr cukr. Jenže - to je prostě reakce těla na stres, který tam probíhá. Stejný to měl po operaci můj muž, ten teda zvýšený cukr má. Nicméně oběma se to vrátilo do normálu. A tak si myslím, že u toho Jacka to může s tou slinivkou být obdobně - tělo je ve stresu, orgány nějak reaguju, až se to pořeší, problém třeba nebude. Moc bych vám to oběma přála. Nechci to “bagatelizovat”, či dávat nějaký planý naděje, jen píšu, že to tak třeba může být.
Napadá mě praktický dotaz k výše uvedenému. A když jsou pak v kurníku? Tam už asi nic takovýho nedělají? Jdou jen spát, snést vejce, max. si dát něco málo do zobáku před spaním. Tam už je to nenapadne? A logicky mě to tedy vede k tomu, že je lepší mít hřady ve dvou a více výškách, tak jak to člověk vídá často, než mít jednu úroveň, jak jsem někde četla, že se tím zabrání tomu, aby si ty dominantní utvrzovaly svoje postavení. Což mi jako neznalci přišlo dobrý řešení, že když budou všechny na stejný úrovni, že to bude lepší. Asi ne teda.
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 22.05.2025, 09:33:05
mladýho vysavače doplněno o “odevzdej!"
🙂
To mi připomnělo…. léta usilovný práce s profesijounální bufetářkou Taliprdnicí…. letos jsem si na zahradu dovezla zahrádkářský poklad - uleželý koňský hnůj….. přijde za mnou pes, v hubě má hnědou koudel a jde se mi pochlubit 😀 . VONA!!!. A mě pak mrzí, že jí musím říct, že je prase, aby to nechala bejt. (a někdy dělám, že to nevidim, aby taky měla něco ze života 😀 )
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 22.05.2025, 08:38:40
Já jsem to ani nedočetla. Jak sakra mohl pes miniaturního plemene kousnout bábu do ruky? No asi proto, že ho šla hladit, že jo. Jdu -li do kontaktu se psem, musím počítat s tím, že se mu třeba nebude líbit. Nevím, zda se ptala majitele, že může psa pohladit. A drobná ranka zřejmě vedla paní k tomu, že si vydělá, řekla bych. Stejně jako matka dítěte, které dostalo omylem místo vody skenici vína a dáma se toho chytla, aby se obohatila. Svět je podivnej, dřív by to nikoho ani nenapadlo. Obdivuju každého, kdo je nucen pracovat s lidma, protože jsou schopný vymyslet neskutečný věci, aby vydělali na hovadině. Měl by na to být zákon. To se přiznám, že bych šla studovat práva, abych zametla s každým takovým šmejdem vydělávačským, který zneužije kde co.
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 22.05.2025, 08:29:00
, tak jsme to zase zkusili i úplně na volno. A bylo to moc fajn
👍 gratuluju. To je taková paráda, když člověk vidí, jak se ten pes rozvíjí, jak se to posunuje, jak líp a líp funguje, jak mu to učení jde…..je to skvělej pocit, že jo?
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 22.05.2025, 08:11:23
Ne, jen takhle ty nevolnosti, a já si fakt myslím, že ta slinivka je u vás z toho, že se to uklidní.
Je fajn, že zareaguje. Je to taková jejich přirozenost, to je člověku jasný, ale bohužel v dnešním světě, kde je právě přepsíno, to prostě nejde, když ten pes je z těch, který to jedou. Držím palce.
Však ona i ta zvířata to z nás cítí, že nejsme v pohodě, že o ně máme strach, nemají z toho rozum, a pak blbě čumí, načež služka má depku, že TO blbě čumí, tak taky blbě čumí, a už jsme pěkně v tom křeččím kolečku
Jo, přesně tak. Vidí do nás jak do hubený kozy.
Tak tu travičku pak aspoň budou mít ve formě sena?
Tže ona si jde do kina, přijede s novou barvou i střihem, ještě stihne Kaufland i kavárnu a doma je dřív než já se dovalím z práce😄! Jako chápete to? Štastný život důchodce!! Já už chcí takýýýý😄
chápu, a těším se, jak si taky budu takhle užívat. Nikam nebudu muset jezdit ráno, vstávat ve 4:30 jako pako a celý dny budu mít podle sebe. procházky s čoklema, zahrada, kávička na zápraží………
a díky za připomenutí, musím se ke kadeřnici taky konečně objednat
Já jen, aby bylo vidět, že nejsem úplně blbej a vobčas taky trošku přemejšlím
😀 Tahle nenápadná poznámka mě rozesmála, doufám, že to ale nevyzní blbě, jako že se posmívám, to ne, je to taková ftipná bodka. No nicméně, ale ta holinka vůbec nejni marnej nápad. jen bych to asi upevnila, páč je mi jasný, že to ty doroty svalej.
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 22.05.2025, 08:00:05
Můžou se 24/7 na trávu KOUKAT😄! A to prosím pěkně zcela bez omezení😄! Tak snad to pomůže.
😀 😀 😀 promiňte, že se tak bavím na cizí účet - respektive teda holky spíš by měly prominout, ale Těm je jedno, že se tomu směju. Je fajn, že se to posouvá do lepších. Člověk se o ně vždycky tak hrozně bojí. A u koní se všechno řeší hůř, než u těch psů. Já držím taky palce všem marodům, aby se to vylepšovalo. Garoník od Horsany se taky trochu vylepšil, že jo? Tak teď ještě u ní aby se Kápo do toho nějak položil.