Aktuálně: 2 014 inzerátů284 610 diskuzních příspěvků20 281 uživatelů

Příspěvky uživatele

Xerxova

Xerxova
Xerxova 25.07.2025, 14:13:48 xxx:xxx.115e:aadd

ale dost lidí se chytne - inzerují svůj “návrat” na všech stranách… Myslím, že hodně lidí tam nakoukne… a třeba i zůstane. Prostě dobré jméno prodává… a reklamu “záchrany” z cizích rukou dělají báječně…

Xerxova
Xerxova 25.07.2025, 09:56:26 xxx.xxx.82.28

taky jsem se odhlásila - a zatím mi nic nepřišlo. Uvidíme, asi by radost z mé odpovědi neměli…

Xerxova
Xerxova 23.07.2025, 20:06:51 xxx.xxx.121.76
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 23.07.2025, 19:06:44

zase až v sobotu  😄  Jednou za týden to stačí

Xerxova
Xerxova 23.07.2025, 12:44:03 xxx:xxx.d0d7:e740

mám flákací dovolenou (ještě zítra) a tak jsme ráno funěli hodinu nahoru do kopců (až tam, kde živáčka nepotkáme - pro Orionku na Milíř neboli Pilzberk) ), pak hodinu sbírali borůvky (a Yoda si žužlal kus sušeného hrtanu a byl velmi spokojený že on trhat borůvky nemusí) a pak další hodinu pomaličku klesali zpátky a posbírali i nějaké ty houby. 

Xerxova
Xerxova 22.07.2025, 17:54:41 xxx:xxx.e24d:c602

je to starý pes - a tak mě napadl tracheální kolaps. Není to až tak vzácné a kašel je jasný příznak

Xerxova
Xerxova 22.07.2025, 17:52:06 xxx:xxx.e24d:c602

Byla jsi úžasná - vzít si dědoucha nemocného, inkontinentního, problematického do své už tak velké smečky… Udělala jsi mu krásný důchod. Dík ❤️ za něj.

Xerxova
Xerxova 21.07.2025, 20:47:20 xxx.xxx.121.76
orionka-2:

To jsem si včera myslela taky. Že poteče. Navíc měla být v horách snesitelná teplota…..A zatím, bylo vedro, obloha vyšisovaná, výhled byl, ale…..světla a stíny tak ostré…..vodopád už jsem viděla v lepší kondici. Ale severní buky jsou krásné vždycky……..Těším se na fotky 🙂)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

údolí Velkého Štolpichu… Já bych raději asi vodopády na Jedlové

Xerxova
Xerxova 21.07.2025, 19:07:52 xxx:xxx.318:56d9

tady už napršelo přes 30 mm. Mám pár dní dovolenou, tak si myslím, že bychom zítra mohli někam k tekoucí vodě - myslím, že vodopády v horách potečou na maximum… Uvidíme, podle předpovědi.

Xerxova
Xerxova 21.07.2025, 18:33:31 xxx.xxx.121.76

paráda - je fajn, že jste se ozvala, jak vše dopadlo. Psice pózuje zcela profesionálně

Xerxova
Xerxova 21.07.2025, 16:17:21 xxx:xxx.318:56d9

stihli jsme s Yodislavem procházku v lese na poslední chvíli - ještě bylo dusno, vedro… a jen jsme dorazili s vyvenčeným a vyběhaným psíkem domů, zatáhlo se, začalo bouřit a už přes hodinu intenzivně leje (19.8 mm v tuto chvíli)

Xerxova
Xerxova 21.07.2025, 06:39:30 xxx:xxx.3984:476f

když já na bramborových plackách ujíždím… na sucho dělané na plechu v troubě a pak lehce omašlované máslem… A nebo nám naše maminka dělávala "krokety" (nevím, kde ten název vzala) - z těsta na bramborové placky vyválela plát, podle dezertního talířku vykrojila kolo. Na něj položila kolečko velkého měkkého salámu (ano, často gothaj) a nebo dokonce kolečko šunky. Pak se placka přehla napůl, prsty se umačkal okraj, aby se nešklebila… a dalo se to osmažit z obou stran na trochu oleje či sádla na pánev. Na pánev se vešla dvě “déčka” - dvě plněné placky. A kupodivu i moje zmlsané vnoučata mohou jak placky suché, tak tyhle plněné.

A ty suché jdou dělat různé - “holé” jen s máslem či povidly na vrch, s bramborákovou příchutí (přidaný česnek a majoránka), se salámovou příchutí (přistrouhaný tvrdý salám či klobása), s bylinkama… prostě do základního těsta lze přidat kdeco a mít různobarevnou (a různochutnou) misku placiček. Jsem hračička - takže i ty v troubě nasucho pečené vykrajuji a je jedna jak druhá.

Xerxova
Xerxova 19.07.2025, 21:14:54 xxx:xxx.48d5:196e

a teď Yodislav - z mokrých procházek tohoto týdne. Na poslední kvalita dnešní cesty…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 19.07.2025, 21:13:18 xxx:xxx.48d5:196e

tak nejprve fotky nepsí z uplynulého týdne - na osmé fotce je vidět, jak je ráno celé město v mlze, ale kolem “našeho” kostela už je krásně. Na 13 už je rozkvetlý kruštík - z dnešních Lužek - u nás za humny mají teprve poupata

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 19.07.2025, 18:12:06 xxx:xxx.48d5:196e

podle chuti a hladu krmit Yoda nejde… byla by to koule na nožičkách. Je děsně nenažraný a může úplně všechno - a skvěle i tráví…  Ale když má větší výdej - přihodím…

Jo takový Night byl něco jiného - ten si klidně i v misce nechal, když měl dost… A Aronu jsme občas přesvědčovali (hlavně u falešky), aby alespoň něco snědla. Ta byla děsněj nežravec.

Xerxova
Xerxova 19.07.2025, 14:35:29 xxx:xxx.48d5:196e
acher:

Také krmím podle toho, jak pes vypadá.Množství,ale i složení.Jeden pes měl více masa,jiný zase více příloh,občas přidám mleté skořápky zakápnuté citrónem, občas Irish Cal ale pravidelně a dlouhodebě vlastně nic nepřidávám.

a ještě krmím i podle aktuální zátěže.  Takže u nás přesně odvážené či přesně nabalíčkované porce nehrozí. Když je dlouhý výlet - jde s sebou i svačina pro psa a večer dostane větší večeři. I když teď by Yoda větší večeři asi dostávat neměl, mám pocit, že trošku víc nabral

Xerxova
Xerxova 19.07.2025, 14:15:54 xxx:xxx.48d5:196e

my si dneska užili adrenalinový výlet po horách lužických. Trasa nebyla až tak dlouhá (asi 12 km), ale bahno, bahno a zase bahno. Klouzající, čvachtající. Navíc lesáky rozježděné cesty plné hlubokých louží po stranách lemuje neprůchodný les, kde se všechny soušky a prořezávky nechávají ležet. Ale nakonec jsme cestou necestou našli i Bukový vodopád (šli jsme tam, že by mohl téct alespoň trošku, neboť v posledních letech skoro neteče). Psisko má dost - ani neměl snahu se od nás v tom složitém terénu vzdalovat, nějak věřil, že se snažíme najít rozumnou cestu.

Já šla trošku opatrně, neboť včera se mě po dlouhé době ozvala záda… a tak jsem to šla dneska rozchodit. No na cestu zpátky po hlavní turistické jsem psa na vodítku dala výjimečně páníkovi - neboť už jsem měla toho klouzání a přelézání a přeskakování vody dost… ale sice o zádech vím, ale není to horší než včera.

Xerxova
Xerxova 18.07.2025, 12:50:11 xxx:xxx.85e4:dca2

To jsme jednou šli na výlet do hor. Vysokých. Na celodeňák. My s sebou tvrdý sýr a řízek, Nightovi jsem koupila sušenou kachnu bio… aby měl nějakou tu energii na obtížnou cestu. A prý to žrát nebude a nebude. I když byl děsně hladový - tak ne a ne. Nakonec nám snědl sýr a řízek a fidorky (na dně ruksaku jako jídlo poslední záchrany). Kolegyně fenky se pak po kachně mohly utlouct. Přitom doma sušené maso Night rád jedl - kuřecí i hovězí. Jen zrovna došlo a tak jsem koupila drahý dokonalý pamlsek na cesty…

Takže pažravému Yodovi pamlsky děláme už jen doma - játrové sušenky a sušené maso. Skladuju pro jistotu v mrazáku - a funguje to. 

Xerxova
Xerxova 18.07.2025, 10:15:43 xxx:xxx.9b8:e1b0

my včera venčili trošku netradičně - vydali jsme se do hlubin lesa cestou necestou podél krásného potůčku. Pes přeskakoval klády, prodíral se hustníkem, my sbírali lišky (růžovky a lišky rostou, jinak nic moc), krmili se borůvkama (někde už sladké, ve stínu ještě pár dní potřebují)… všude mokro a příjemně chladno. No a tam, kde jsme si mysleli, že se napojíme na známou cestu byla hora žulových balvanů a popadaných stromů … a tak jsme to otočili a kus se vrátili. Pes nadšen průzkumničením - měl to jako pěkný parkúr. Doma padnul a spal jak špalek. Večer začalo pršet a lilo až do rána…

Xerxova
Xerxova 18.07.2025, 06:35:32 xxx:xxx.85e4:dca2

u nás od půlnoci napršelo dalších 15 mm. V červenci už přes 90 mm. Ale teď neprší, takže čvachtavá první procházka Yodovi vyhovovala. Neb silnější déšť nerad