já tomu rozumím - ale opravdu mám pocit, že tenkrát ten cizí pas do té databáze dostala. Protože jásala, že se to povedlo. Nutné to není… a asi se jí zapomenu zeptat, neb doufám, že se tam brzy nebudeme muset vydat
já tomu rozumím - ale opravdu mám pocit, že tenkrát ten cizí pas do té databáze dostala. Protože jásala, že se to povedlo. Nutné to není… a asi se jí zapomenu zeptat, neb doufám, že se tam brzy nebudeme muset vydat
a teď nepsí
tak tedy nejprve Yoda tento týden - od půlky týdne venčíme jen kolem vrátek - velký pluh to z kopce nedobrzdil a zatímco z jeho radlice ani neopadal nalepený sníh, tak chudák naše autíčko nemá levý blatník. Holt stalo se, hlavně že se nic krom pomačkaných plechů nestalo. Yodovi je ale jedno, kde ve sněhu řádí… Jo a na jedné fotce mi ničí přípravu na novoročenky. Doma mu adventní sobíci vůbec nevadí, venku je lovil 😄
Nighta jsme dovezli v roce 2014. Vím, že s tím vetka bojovala, někde to zjišťovala, ale to španělské předčíslí (tedy písmena) tam nějak dostala. Prostě dožil se španělským pasem (a projeli jsme s ním i do Británie - a tam hlídají kdeco)
chlupy taky může žrát proto, že potřebuje “otočit” žaludek… a pokud není tráva v dosahu, žerou někteří psi i jiné věci. Nám jednou známých malamut odkousal tkaničky od bot a spokojeně se vyblil… Nikdy předtím ani potom to neudělal. Šli jsme tenkrát oba domů s provizorními špagátky…
Night měl španělský pas určitě registrovaný. Vetka to nějak vyřešila - nemusel mít nový.
impact:Ale tak to se stejně eviduje jen v zemi původu, ne? Když si nepořizuji import do chovu, tak strčím PP do šuplíku a nazdar. Já ani nevím, kde můj import PP má. Někde doma v bordelu a určitě jsem ji nikde neevidovala. 😆 I když si matně pamatuju, že jsem PP dostala později myslím právě proto, že se vystavovalo exportní.
ano - importní PP má uvedené jméno majitele - ale pokud neprovedete přeregistraci na plemenné knize, tak do databáze ČMKU psa neuvedete. Ale čip má a ten je i v mezinárodním pasu zvířete… a ten by měl veterinář včetně čísla čipu zaregistrovat jako očkovák… Vím, že u Nighta to byl trošku oříšek, než paní doktorka španělský pas dokázala do jejich systému nacpat.
Stejně tak by se podle mě měly pasy těch tuláků registrovat na veterině. I když jestli je přivezou s tříletou vzteklinou… tak je nikdo vidět nemusí… My Nighta přivezli maličkého a řešilo se hned odčervení a očkování
vnoučata jsou Vilém a Františka. Taky nejsou až tak běžná… Když kouknu na imatrikulaci na seznam jmen prváků - jdou rozdělit do tří skupin - stále populární častá jména, moderní zahraniční jména a zdvojená jména a třetí skupina jsou “stará” jména - a tahle třetí skupina se zvětšuje…
tady to taky hodně klouže - chodíme teď na procházky v okolí (chudák autíčko je nemocné - ve čtvrtek ráno ho trefil na uzoučké silničce rozjetý pluh), naštěstí do údolí Černé Nisy to máme pěšky od vrátek kousek a nemusíme ani moc chodit po nasoleném. Navíc po návratu psík řádí na zahradě a tak tlapátka krásně omyje. Dneska lítal a smykoval ve sněhu na procházce tak, až zase po klidu lehce odlehčuje svoji podivnou zadní… takže zítra budou jen vodítkové krátké procházky bez blbnutí…
upřímnou soustrast
moč u psa jsem chytala do ustřižené vymyté plastové lahve. Hned ráno (kdy napoprvé čůrá déle) jsem ho nechala na vodítku v klidu začít čůrat a pak rychle vsunula lahev do proudu moči. Přelila a hotovo… šlo to dobře. U jezevčíka by to asi nešlo, ale zlaťák je poměrně vysoký pes…
večer sněžení ustalo, je na nule a všude hodně mokrého čistého sněhu - a tak jsme si to ráno s Yodasem pěkně užili.
Orionka:Ještě máte málo sněhu ? Přijeďte si k nám.
jojo - teď jsme doházeli. Aby to ráno bylo bez práce - učím od sedmi a tudíž moc času na rozcvičku s hrablem nebude. A v noci už snad padat nemá, teď už je to jen sem tam malá vločka…
u nás je krásná zimní pohádka - a padá a padá. A já jdu házet a házet a házet… Mám to ráda - takže mi to nevadí. A pak nasypat pipinám a vyrazit do školy. Psisko po procházce zalehlo - prý na zahradu házet nepůjde…
Zrzavci:Máme, máme, máme. Prý už jsou u nás stabilně. Já ho letos viděla dvakrát. Z toho jednou-to bylo poprvé - nad námi kroužil hrozně moc dlouho, i jsem si doběhla pro dalekohled a dívali jsme se oba, na střídačku. To jsem myslela, že je jen náhoda, že prolítává a pak mi myslivec říkal, že už nějakou dobu hnízdí u nedalekýho rybníka. Od tý doby mám furt hlavu vyvrácenou 😀
královské asi nee - mořské spíš
tam je všude moc hezky - do Hamru jezdíme venčit poměrně často. Jen tedy na ty kopce neběháme - ale kocháme se…
já vidět fotku - řeknu automaticky paní krahujcová. Ale velikost z toho poznat není. Pokud byl dojem velkého ptáka, pak asi jestřáb… Mně kdysi učili, že káně a jestřáb jsou si velmi podobní - káně bývá nad polem, jestřáb v lese mezi stromy a nebo u slepic 😉
Horsana:Idu vam sem vlozit fotky?
vyzkouším - jen pokus mimo téma
právě teď je mínus jedenáct… psa jsem vyhnala jen na zahradu, ven se půjde až bude jednak světlo, jednak tepleji…
kometa:troška sněhu (a mnohem víc námrazy) na Ještědském hřebeni
Jenom mě teď napadlo - zimu zvládá i bez oblečku?
je ještě relativně mladý (já vím, doga…), je v pohybu, je dobře osvalen (nejen osvalen - potřeboval by něco zhubnout), svítilo sluníčko, nefoukalo a bylo jen asi mínus pět. Až bude opravdu zima nebo by hrozila pomalá výprava s nějakým kratičkým čekáním (třeba pod rozhlednou), tak kabát bude mít.