kometa:Můžete se podívat na fotky Xerxové ve vlákně Psi v médiích? Dohadujeme se , jestli je to běloskvrnáč nebo vřetenuška. Děkuji.
to nebudou psi v médiích - to budou psi “jak se vám venčí” ze sobotního večera
kometa:Můžete se podívat na fotky Xerxové ve vlákně Psi v médiích? Dohadujeme se , jestli je to běloskvrnáč nebo vřetenuška. Děkuji.
to nebudou psi v médiích - to budou psi “jak se vám venčí” ze sobotního večera
nad tou dvanáctou fotkou Nory tady Yoda kroutí hlavou… to by neudělal nikdy. Fuj, bahno… 😄
jsem ráda, že jste si to užili. Malina vypadá spokojeně
orionka-2:Kdo se venčil včera a nenechával to na neděli…..ten vyhrál. Aspoň v Jizerkách bylo to správné počasí. Objevili jsme obnovenou křížovou cestu a výhledy taky byly.
byli jste na Slovance??
kometa:docela elegantní skokan…
No nevím, na sedmé fotce vypadá pořád jako baskervil útočící ze zálohy.🙂 Ta osmá je už mnohem lepší.
však jsem psala, že na jedné je jak dement a na té druhé už docela elegán… Holt záleží na úhlu pohledu (a rychlosti závěrky)
je to podle mě vřetenuška čičorková - a je pravda, že čičorky pestré právě teď kvetou podle lesních cest. Housenku z první fotky neznám - zkusím pohledat…
a teď nepsí. Parkujeme max deset minut od domu… to je výhoda
Yoda tento týden - jedna procházka byla i zcela mokrá. Na dvojici za sebou jdoucích fotek je vidět, jak se z dementa stane docela elegantní skokan…
teď jsme měli kliku - po obědě jsme rychle vyběhli do lesa - stihli jsme to přesně. Už nahoře otočili konev… spíš kbelík - to není deštík, to je liják… a Yoda je vyvenčen i vyběhán.
jojo Žitava má spoustu ozdobených domů na sídlištích. Předpokládám, že je to Žitava…
takže spokojenost s dovolenou u nás za humny ?? Počasí máte hodně “turistické” - přehřátí rozhodně nehrozí.
já dneska potřebuju hodně sedět u počítače - domluvila jsem si práci doma… a tak jsme hned ráno stihli pořádnou procházku - šli jsme se podívat na přehradu na Černé Nise. Ani houba… ale jinak krásné dvě a kus hodiny v Jizerkách. A teď vzhůru do pracovního procesu
Zažila jsem v Decathlonu řádící děti na kolech a odrážedlech a mezi tím štěkající lítající psy… Nedivím se, že chtějí alespoň košík - někteří lidi by ho asi taky potřebovali…
my dnes venčili hned po obědě v lese za humny - věděla jsem z meteoradaru, že dorazí krátká přeprška… ale nějak to úplně nevyšlo a lilo jako z konve skoro celou procházku. Ale nám to nevadí - stejně to všude čvachtá pod nohama a cesty v lese i pasekou jsou zúžené o vysokou mokrou trávu, která je velmi přítulná… takže kalhoty od kolen dolů i boty jsou tak jak tak mokré. Psík si to užil - občas ho postihl “syndrom mokrých tlapek” - tj. bezhlavé trýýýskááánííí… doma jsem ho vysušila froťákem… a odpadnul na pelech na terase na sluníčko, které vylezlo přesně po našem návratu
já nevím, kde děláme chybu - ale všechny naše dosavadní dogy byly pohyboví nadšenci - no spíš trýýýýskacíííí dementi a kamzíci jizerskohorští. Nějak si neumím představit že by se jim chtělo jít ven jen na chviličku… Ale docela by mě zajímalo, jestli by jinde nebyly těmi důstojnými elegantními dogami, způsobně kráčejícími na prověšeném vodítku a zdobícími gaučík u televize. Jako že jaký si to udělám, takový to mám… Jasně, nejsou to žádní ohaři či maliny… ale aktivní jsou ažaž
Orionka:A toto je co za “brouka” ? Na první fotce si hlídá “dětičky”.
to by mohl být běžník kopretinový
a teď nepsí. Lesy za humny a druhá část jsou dnešní lesy a rybníky mezi Ploužnicí a Hradčany
nejprve Yoda tento týden…
orionka-2:Podle času příspěvku vidím, že jste to stihli před tím velikánským deštěm. Za kopcem máme malou místní povodeň. Tam, kde se dal potok přejít včera skoro suchou nohou, letí metr vody.
tak mi vyrážíme brzy, před osmou už jsme pochodovali… a v poledne jsme byli doma - ještě za sucha
my dneska chodili u Efe za humny - zdolali vrchol Velké Bukové, obešli Malou Bukovou, koukli na Vavrouškův rybník (zarůstá rákosím a lekníny)… a chodili hlavně po cestách neznačených a nezpevněných. Moc hezky tam v bývalém ruském vojenském prostoru bylo. Pes je zcela mrtev, neboť byl plný elánu a krásně se vyblbnul v občas nejednoduchém terénu (sestup z Velké Bukové neměl chybu, tolik padlých bukových velikánů už jsem dlouho nepřelézala a cestička tam byla prošlapaná… a výhledy krásné)