Aktuálně: 2 773 inzerátů261 157 diskuzních příspěvků19 163 uživatelů

Příspěvky uživatele

KatyQ

KatyQ
KatyQ 14.10.2025, 13:29:22 xxx:xxx.423b:f136

Myslím, že se ty masné krávy stahují na zimoviště do stájí hlavně kvůli porodům. Koncem zimy porodí ve stáji, kde je lepší kontrola a dají se lépe řešit případné problémy a zpátky na pastvu jdou zhruba v době, kdy se telata začínají pást. Ale viděla jsem i chovy (zrovna Aberdeenů), kde krávy rodily normálně venku na pastvině. Taky Highland and Galloway vídám celoročně venku.

KatyQ
KatyQ 24.08.2025, 22:19:44 xxx:xxx.6ff4:8cc9

Vypadá to jako virová papilomatóza. Většinou se objeví u mladých psů a časem výrůstky samy zmizí. Případně je možné dát něco na podporu imunity. Uvidíte, co na to zítra veterinář.

KatyQ
KatyQ 31.07.2025, 16:01:42 xxx:xxx.304a:6c67

Je to škoda. Chodím tam teda čerpat spíš do starších článků, než do diskuse, tak jsem ráda za to, že to zprovoznili alespoň tak jak to je. Ví někdo, co se stalo? Nezájem provozovatele? Došly finance? Někdo to hacknul a nedaří se to opravit?

KatyQ
KatyQ 25.07.2025, 20:51:07 xxx:xxx.f16e:967e
Sarah01:

Lidi, nevyznáte se někdo? Už jsem tady někde uváděla, že ČSOB pojišťovna mně nechtěla uzavřít životní pojistku na nemoc. Požádala jsem o vrácení zprávy od praktického lékaře. Řešili to měsíc a dnes mně napsali, že nemám nárok, protože GDPR. To je jako normální? Oni mají informace o mém zdravotním stavu, přestože mně nepojistili, a odmítají mně je vydat, přitom při uzavírání smlouvy se nezkoumá, kdo sedí na opačné straně telefonu a běžně se smlouvy uzavírají na dálku. Mně to připadá teda nehorázné.

To je divné. Naopak by v takovém případě mělo GDPR pracovat proti pojišťovně - viz. “právo být zapomenut”.

Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů, oddíl 3, článek 17:

Subjekt údajů má právo na to, aby správce bez zbytečného odkladu vymazal osobní údaje, které se daného subjektu údajů týkají, a správce má povinnost osobní údaje bez zbytečného odkladu vymazat, pokud je dán jeden z těchto důvodů:

a) osobní údaje již nejsou potřebné pro účely, pro které byly shromážděny nebo jinak zpracovány;

b) subjekt údajů odvolá souhlas, na jehož základě byly údaje podle čl. 6 odst. 1 písm. a) nebo čl. 9 odst. 2 písm. a) zpracovány, a neexistuje žádný další právní důvod pro zpracování;

c) subjekt údajů vznese námitky proti zpracování podle čl. 21 odst. 1 a neexistují žádné převažující oprávněné důvody pro zpracování nebo subjekt údajů vznese námitky proti zpracování podle čl. 21 odst. 2;

d) osobní údaje byly zpracovány protiprávně;

e) osobní údaje musí být vymazány ke splnění právní povinnosti stanovené v právu Unie nebo členského státu, které se na správce vztahuje;

f) osobní údaje byly shromážděny v souvislosti s nabídkou služeb informační společnosti podle čl. 8 odst. 1.

Nejsem právník, ale vzhledem k výše uvedenému se domnívám, že by na požádání měli zdravotní zprávu buď navalit, nebo skartovat.

KatyQ
KatyQ 01.06.2025, 12:34:48 xxx:xxx.b69c:4c84
kometa:

Úvaz na Parelliho ohlávce není vůbec dobrý nápad.

Vypadá to, že lano je uvázané v něčem, ne přímo k mříži. Tak tam je snad vložený alespoň nějaký bezpečnostní prvek.

KatyQ
KatyQ 30.05.2025, 21:14:14 xxx:xxx.54ba:4c6
Doron:

Romská černá magie ☹️

Doufám, že kouzlo zafunguje tak, že tu bezcitnou nánu teleportuje rovnou do věznice 😠. Ví někdo, jestli je šance, že ji fakt zavřou, nebo je za týrání zvířat na Slovensku obvykle taky jen takové ty-ty-ty jako u nás?

KatyQ
KatyQ 27.05.2025, 11:04:26 xxx:xxx.39f7:6375

U mě pes jezdí na zadní sedačce v postroji s bezpečnostním certifikátem: https://www.klecepropsy.cz/allsafe-postroj/ . Jen tak na volno bych psa v autě nikdy nenechala a klec nebo mříž v kufru sice ochrání v případě nehody lidi (že jim letící pes neurazí hlavy), ale pokud dojde k nárazu zezadu, funguje kufr jako deformační zóna. Do kufru patří zavazadla, členové rodiny dovnitř vozu.

KatyQ
KatyQ 20.05.2025, 20:15:10 xxx:xxx.36a1:a1a7

Záleží jak daleko v okolí Brna je ještě přijatelné. Vyloženě hříbárna je na Smrčku (u Nedvědice): https://www.edencentrum.cz/farma-jizdarna . Ale je to nějakých 40 km od Brna a tak tři čtvrtě hodiny autem. Třeba někdo poradí  něco bližšího.

KatyQ
KatyQ 19.05.2025, 21:40:56 xxx:xxx.ca53:8f81
efe:

Pokud jsi schopná dostat na SK paní Vostatkovou, tak taky vřele doporučuju. S typem bot neporadím, my máme Renegade, sice nebyly tenkrát levný, ale jsou evidentně nesmrtelný. A kamaše proti mouchám/sluníčku jsem kdysi brala v Equiworldu.

Přidám se k doporučení p. Vostatkové. Taky od ní máme boty Renegade - koupené v listopadu 2021, ježděné 2 - 4x týdně v kamenitém terénu a až teď v neděli se v nich objevily díry (no, dírky - tak 2x2 mm max). Objednala jsem znova stejné, tyto: https://www.boty-pro-kone.cz/alenkavostatkova-yahoo-com-au/eshop/7-1-REKREACNI-BOTY/0/5/80-Renegade-Viper-Arizona . Jestli dojede i na Slovensko nevím, ale boty i půjčuje a na Slovensko zasílá.

Jo a chtěla bych poděkovat za radu na zamíchání Chanazone do přesnídávky / ujištění, že tento nápad bude fungovat. Kobyle se patrně před týdnem v pátek nechtělo jet na vyjížďku, tak si ve výběhu za hoďku a půl mezi raním příkrmem a odchytem na ježdění pořídila trhanec na noze pod hleznem a do druhého dne noha od rány dolů otekla. Byla jsem zvyklá od staré kobyly, že je popelnice a sežere cokoliv, ale do mladé se léky dají očividně dostat jen injekčně, nebo stříkačkou do huby.

KatyQ
KatyQ 12.05.2025, 21:43:36 xxx:xxx.7d42:9467
Verun:

Rozmíchala bych to v tekutině(já nevím, třeba mátovej , heřmánkový, průduškový čaj?voda… ) , nacucla do stříkačky a šup do koně, za to pak odměnu…udělat z toho cvičení. začít můžete, jen třeba s tím čajem, odměňovat  a pak tam fouknout i prášek a velká odměna… + žlabové krmení. 

To mě taky napadlo. Ten prášek mi ale přišel takový nerozpustný - bojím se aby nezůstával ve stříkačce. Už jsem uvažovala i zamíchat do něčeho hustšího (přesnídávka?) a dát stříkačkou to. Jestli to teda půjde, myslím, že by to chtělo stříkačku s nějakou větší dírou.

KatyQ
KatyQ 12.05.2025, 20:51:36 xxx:xxx.7d42:9467

Lidičky, nemáte nějaký zaručený tip do čeho zamíchat nechutné léky vybíravému koni? Kobyla dostala Chanazone a zamíchané v obvyklém žrádle to nesežere. Prostě krmení plivne zpátky do kýble, případně na zem a znechuceně odchází. (A to jsem si gratulovala, že když jsem zvládla svépomocí píchání antibiotik, tak mám to nejtěžší za sebou 🙄.)

KatyQ
KatyQ 06.05.2025, 21:34:20 xxx:xxx.3a8c:fe34

Měla jsem letos  po zimě debatu o naočkování boreliózy s naším veterinářem. Závěr je takový, že je to zbytečná zátěž pro organismus. Pravou boreliózu u psů mimo berňáků (ví někdo proč zrovna u těch?) prý roky neviděl. Zato se šíří masivně anaplazmóza a nově i babezióza. Takže se místo očkování se spíš vyplatí psa důkladně chránit před klíšťaty. Jo a mám být ráda, že tu zatím nemáme srdeční červy jako na Slovensku - ty přenášejí komáři, takže bychom ještě museli řešit ty.

KatyQ
KatyQ 12.04.2025, 21:02:06 xxx:xxx.a80b:1026
Anonymní:

https://cz24.news/madarsko-predpoklada-ze-za-epidemii-slintavky-a-kulhavky-je-bioterorismus-video/

Konspirační teorie na pofidérním webu mimo jiné s konspiracemi o covidu?

Prosím lidi, používejte mozek. Děkuji těm, kteří tak již činí.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-trendy-analyzy-internetem-se-siri-lzi-slintavka-pry-neexistuje-a-je-to-blamaz-jako-covid-272759

KatyQ
KatyQ 12.04.2025, 20:49:18 xxx:xxx.a80b:1026
BaLu:

A kvůli tomu, pro výstrahu, musela zemřít fena, která v té chvíli neútočila? Co kdyby někdo zastřelil vaší fenu venčenou na volno jen proto, že by mohla zaútočit? Nebo nechodíte se psy na volno?

Normální lidé venčí na volno psy, kteří nejsou agresivní a poslechnou na přivolání.

Ta fena na tu druhou útočila opakovaně. Bránit vlastního psa mi přijde normální a starý chlap těžko bude mít fyzičku na to, aby holýma rukama zastavil rozběhnutého ovčáka. Bylo by asi lepší, kdyby jí místo střelby nastříkal do ksichtu pepřák, ale neodsuzuji v té situaci ani to, že střílel. Totálně to podělali majitelé té útočné feny - měli si ji buď vycvičit, nebo zajistit.

KatyQ
KatyQ 18.03.2025, 00:04:48 xxx:xxx.1d05:a1a0

Kůň potřebuje zejména zkušeného člověka. To se přes internet naučit nedá. Najděte si v okolí stáj, která poskytuje výcvik, nebo soukromníka ke kterému můžete chodit s koňmi pomáhat. Co kůň potřebuje ve smyslu výbavy tam přirozeně odkoukáte, i to jak to má konkrétně vypadat. A hlavně taky spoustu mnohem důležitějších věcí okolo péče, krmení a zacházení s koňmi.

KatyQ
KatyQ 17.03.2025, 23:58:28 xxx:xxx.1d05:a1a0
Kallisto:

Vidíte, já bohužel pana Otavu doporučit nemůžu. Ne že by nebyl odborník, to neposoudím, ale 2x se mi s ním nepodařilo domluvit aby mi přijel na jednoho koně, a to jsem cca 20km od něj. Jednou jsem byla poslední v řadě v ten den, čekám ve stáji, bez omluvy nedojel. Po druhé jsem tedy měla být první hned velmi brzy ráno s tím, že mi do večera návštěvu potvrdí, zase nic s výmluvou že toho měl hodně. 

A deka jen na oholeného nebo nemocného koně je taky nesmysl. Mám zdravou kobylu 14let, nestříhanou přes den ve výběhu s přístřeškem i senem. I tak se kobyla uměla klepat zimou, stačilo blbé počasí. Deka se tak stala  od té doby samozřejmostí. 

Vše se musí posuzovat individuálně. 

Je fakt, že u nás byl p. Otava vždycky na několik koní naráz. Má to sem celkem daleko a ve stáji strávil skoro celý den. Termín taky chvíli trval vybrat, ale jak se jednou dal, tak to dodržel. Byl tu ale naposledy tak 2 roky (?) zpátky, tak se možná něco změnilo. Právě jsem myslela, že když je prakticky ze stejné části ČR jako zadavatelka, tak by se tam snadno dostával. Koukám ale, že to může být přesně naopak.

K dekám však píšu, že dekovat když je to potřeba. Za jiné než dva uvedené důvody tam jsou ty tečky. Mladá kobyla má taky celou zimu deku, protože jí nesmí provlhnout a prochladnout bedra. Ale pokud by byla ok bez deky, s radostí se dekování zbavím. Ona je náchylná k odírání (kdekoli a čímkoli, nejen od dek) a ještě postavená tak, že jí žádný z mnoha zkoušených střihů ideálně nesedí, takže mám doma horu drahých dek, které nemůže nosit a akorát se je snažím (se ztrátou) postupně rozprodávat. O různých protiodíracích vestách, laclech a dalších udělátkách ani nemluvě 🙃.

KatyQ
KatyQ 16.03.2025, 23:50:19 xxx:xxx.23f3:c9f

Na pasování sedel doporučuji p. Otavu - https://www.otavaj.cz/ . Pasuje po dohodě i bazarová sedla, je moc pečlivý a napasuje sedlo jak koni tak jezdci, docpe pokud je potřeba. Já jezdím teda ve westernu, ale holky od nás ze stáje (a jejich koně) jsou s jím vybranými a docpanými sedly moc spokojené. Určitě by poradil i s uzdečkou a udidlem.

K dekování pouze osobní názor - vyhněte se mu pokud nebude absolutně nutné (ostříhaný kůň, zdravotní problém …), ale mějte alespoň jednu nepromokavou a jednu teplejší deku v záloze pro případ nouze. Odpocovací deka se hodí pokud kůň pracuje tak, že se u toho výrazněji zpotí. Mám jich několik, ale použiju jen párkrát do roka.

KatyQ
KatyQ 16.03.2025, 23:32:33 xxx:xxx.23f3:c9f

Taky mě u potenciálního trenéra hodně zajímají jeho vlastní koně. Věci jako ježdění na sílu, uspěchaný tréning s přeskakováním některých kroků, nebo ježdění ve špatné pozici dost spolehlivě napráskají. Pak mě zajímají reference od lidí co pod ním jezdí, zejména ze skupiny se stejným zaměřením jako já. Jakožto lesoběžce mě tak budou více zajímat názory rekreačních jezdců, než někoho kdo se chystá na soutěže.

Oficiální cvičitelák mě až tak nezajímá. Viděla jsem lidi, kteří se na něj chystali a získali ho, kterými bych se v životě trénovat nenechala. Stejné je to s vlastní sportovní výkonností - za tou se může skrývat cokoliv od “koně jsem si do nejvyšších soutěží sám nachystal od obsednutí” po “koupil jsem miliónového koně s hotovou výkonností a nějak jsem se na tom udržel”.

Taky bohužel ne každý kdo je skvělý jezdec a cvičitel koní je schopný to předávat dále, takže mě zajímá jaký je trenér po stránce pedagogické - jestli je schopný věci vysvětlit tak, aby je pochopil i člověk který je nikdy před tím nedělal a jestli je schopný přizpůsobit hodinu koni a jezdci “na míru”. Trenérů, kteří po jezdcích hulákají, na chyby reagují posměšnými poznámkami, jejichž hlavní způsob řešení čehokoliv je použití větší síly vůči koni a všechny hodiny jsou stejné do posledního projetého cviku, jsem si užila dost jako mládě v oddílu a děkuji, nechci. Očekávám, že na konci hodiny bude kůň uvolněnější a soustředěnější než když se začalo a já budu mít poopravované chyby a zadané srozumitelné a splnitelné úkoly do příště. Pokud hodina končí koněm pod pěnou a ve stresu a zmateným zdeptaným jezdcem, tak je to dost o ničem.