Aktuálně: 2 703 inzerátů262 952 diskuzních příspěvků19 184 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 13.08.2024, 14:38:19 xxx.xxx.220.12
Ariska:

Terven - jste tu? Jak pokracujete s 💩?

Moje fenka má už asi 2 mes. měkké až kašovite bobky. Na dovolené jsem dávala občas enteroo a bylo to celkem ok. Vyšetření na slinivka, játra ok, je na dietě. 

Nemůže to být fakt z vedra? Na zahradě furt něco žere, jetel a jiné byliny. Ze zoufalství jsem teď objednala hills biome☹️

asi bych se zajímala i o to, jestli nemá nějakou překážku ve střevě, něco v žaludku? může to být i ztuhlá stolice a ta současná jen obtéká..

Verun
Verun 13.08.2024, 11:12:04 xxx.xxx.220.12
Buggyra:

Máte pravdu, mají být tropy! Tak to je super, konečně se ohřeju. Snad dneska nebude plnokrevník tak naspídovanej, když jsou ty tropy. Že bych na něm vzala pak holčičku do řeky? Tam se vždycky zklidní, když má po břicho vodu a nemůže rychle mrskat nožičkama. Bychom si tam mohly dát silovou jízdárnu 😀

My byli venku v neděli večer a vraceli jsme se úplně mokrý- mám kobylu pod siťovkou a jen jsme šli krok, klus. Dneska si to asi nechám ujít a kobyla bude mít do pátku volno…

Verun
Verun 13.08.2024, 10:42:22 xxx.xxx.220.12
Doron:

Myskela jsem,  že by bylo lepší ji nechat později vykastrovat,nechat na místě a kupovat jí žrádlo.

A koťata by se pak časem “zaběhla”.  

koček je tam právě dost  …holky kocour je furt posápanej z nějakých šarvátek…už krmím  bezprizorní kočky v místě pracoviště, ty jsou opravdu ničí a zdivočelý,  že začala přikrmovat holka ty dva u sebe na okně- bydlí v přízemí se mi nezamlouvalo, oni tam byli nakýblovaný furt, jsem jí říkala dávej jim to někam vedle, nechá otevřený okno a má tam hned cizí kočku😲…vnučka měla v tu dobu před oknem pískoviště a jak víme, to kočkám nezakážete , kadit tam, pískoviště mělo sice poklop (takové to dřevěné z lidlu) ale i tak…soused z baráku vedle měl taky kocourka- ten si u holky i občas schrupnul pod dohledem jejího kocoura, časem přestal chodit, pak ještě občas přišla “želva” kočka z vedlejších zahrádek, tý jsme říkali démon, jen koukala skrz okno, pohladit se nedala, jen čekala na jídlo, taky už nechodí…takže koček milion, blízko je areál vodárny, tam je zdroj + zahrádkářská kolonie, léto tráví na zahrádce s koťátkem a na zimu tam zůstane kočka nebo kocour na zápraží, který možná někdy dostane nažrat ….uvidíme koho na  zimu holky kocour  dovede. 

edit: holky kocour je zdatný lovec, všechno nosí před barák..i živé, hlavně malé potkánky- soused má slepice

ve stáji jsou taky myšilovky a dva psi, potkana nebo náznak, že by tam byly jsem neviděla

zato u nás na rybnících, za vsí, jsme si do buňky uskladnily obilí pro ryby…co se dělo pak je na horor…obilí šlo do plechových sudů a ven, myši jsme trávili, chytali do pastiček- kdo jste viděl v pastičce jen nohu? já jo…😲jak je zdroj krmení pryč, potkani nejeví známky pobytu. 

Verun
Verun 12.08.2024, 20:47:34 xxx.xxx.220.12
orionka-2:

nechávat 4 dítě asi na starost 8 letému snad doufám zadavatelka nebude,

Tak se vás tu několik prohlásilo za divné, protože nemáte děti a nemusíte mimina. Asi jsem taky divná. Děti mám, ale když jim byly 4 a 8, tak starší vyzvedával malého ze školky, vodil domů a čekali, až přijdu z práce. Někdy zůstali venku, tak jsem si je cestou z práce posbírala. Ale neměla jsem psy. Když u mě bývala vnučka, tak zůstávala doma sama tříletá, to už jsem psy měla a někdy bylo potřeba jít s nimi bez ní.

Naštěstí je to dávno. Dnes by mi je asi odebrali !!!

…to se taky nechávaly kočárky před barákem, krámem…udělejte to teď. 

Verun
Verun 12.08.2024, 20:38:04 xxx.xxx.220.12
Doron:

Souhlasím,   už leta se k nám nepřitoulala žádná kočka. My si kočky nikdy nepořizovali, vždycky se pristehovaly samy. 

Teď má jedinej jeden soused nekastovanou kočku a strará se o ni hnusně,  tedy nestará a vyhodil ji z domu po smrti svojí paní. 

Ta kočka nedostává prý skoro   ani nažrat a je pořád březí a vždycky sežere svoje koťata  a je prý strašně milá a mazlivá . Ale vzdát se jí ten idiot nechce.

Doslechla jsem se to od známýho, co v tom domě taky bydlí. Teď má koťata zase, tak jí tentokrát krmíme( poslala jsem aspoň granule a kapsičky),  a jestli koťata přežijí,  tak mu je ukradnu.

Napadá vás ještě něco, co bych mohla ( měla) udělat? Nějaký odčervení nebo teď není spravnej čas? Nebo všechny převézt do útulku? To by bylo složitý.., on tam teď ten majitel je..

Přesně jak píše Buggyra…kočenu přemístnit(nebu psát záměrně zcizit)

V místě bydliště dcery si její kocour-kastrovaný vodil domu na stravu kámoše kočku a kocourka…kočka samozřejmě zabřezla a po měsíci nezvěstnosti kočka během 3 dní nanosila 5 koťat holce pod okno do kukaně, ubytovala je v krabici doma(kočka ve strašném stavu, hubená, jen žrala a spala )  ihned informovala “majitele” že má jejich kočku ať si dojde, bez zájmu….kočku jsme darovali neteři i s koťatama , před Vánocema mi   holka bulela, že kocourek má žlutou tlamu a má strach aby jí nenakazil čímsi jejího kocoura, tak jsme zase informovali “majitele”, bez zájmu, kocoura jsme tedy čapla, na moje náklady nechala na veterině vyšetřit a ubytovat (nějaký rozpad krvinek či co, musel brát ATB + dieta)  druhého kocoura by dcera v bytě mít nemohla ,ale on byl tak hezký, černo bílý, že si ho nechala sestřička z veteriny…

Verun
Verun 12.08.2024, 14:00:49 xxx.xxx.220.12
Coudas:

Právě proto, že dnes je každý vyhořelý nebo má deprsesi, vlastního psychologa nebo kauče , tak se v tom nevznám, možná jednodušeji nezajímám se, je to každeho věc a každý svět bereme jinak. Ale to jsem už napsala. Nemám potřebu diskutovat o vlastních pocitech, vyjádřila jsem jen svůj pohled, že bych koně už nikdy nikomu cizímu nedala. Pokud Vám, Verun, opět tak strašně vadím, pokuste se mě ignorovat. Nenašla jsem v pravidlech diskuze, že musím být akademicky vzdělaná, abych mohla přispívat 🤷 Děkuji.

vašemu “opět strašně” nerozumím, je to diskuse…reaguji si na co chci , kdy chci,  koho chci, zavádíte to někam jinam,  do osobní roviny, slovy klasika…já jsem se sem nepřišel s nikým kamarádit… …pokud vám některé příspěvky, jiné názory, jiný pohled na ten svět, teda jak píšete, nedělají dobře, proč přispíváte? očekáváte že bude jen někdo přitakávat, musíte snad čekat, že bude i 10x  jiná reakce než vy chcete. 😏

Verun
Verun 12.08.2024, 12:04:46 xxx.xxx.220.12
kometa:

A vy máte vystudovanou psychologii?

Bavíme se tady o pocitech, ne diagnózách. Na ty si netroufám. Jsem “taky" učitelka a psychologii jsem měli, ale nenalhávám si, že to bylo něco jiného než pouhý rychlokurz. Praxe je úplně někde jinde.

Pozastavuju se jen  nad tím, že paní coudas se nad svými pocity nedokáže zamyslet, a i okrajově vzdělaný člověk už o nějakém vyhoření nebo depresi slyšel a nedělá ze sebe úplného tutana , že neví o co jde, aby si s ním někdo na diskusi povídal. asi tak. mě to tak připadá, jako tahání za fusekli….

Verun
Verun 12.08.2024, 11:53:06 xxx.xxx.220.12
balu:

Kdepak hujera. Hujer by plnil páníkovi cokoliv i bez odměny ve formě pamlsků, která z páníka padá, právě proto, že je hujer a ty pamlsky neočekává. Hujer to dělá v podstatě pro “páníkovy modré oči”. Stačí mu odměna formou pochvaly - pohlazení, slovní pochvala.

Ano to je hujer, jen pes, co nemá naučenou jinou odměnu , interakce s páníkem, jiná odměna, jiná hračka nepracuje tak aktivně bez odměny…pamlsky jsou důležité, ale je třeba je i měnit , nahrazovat..

Verun
Verun 12.08.2024, 10:33:38 xxx.xxx.220.12
balu:

Není to smutné ? - “…pokud ze me padaji odmeny v 10ti vterinovych intervalech - udela “pro me” cokoliv a kdykoliv. neni odmena? Neni vykon

to je příklad psa hujera a to doslova (malinois) kterýmu když ukážete okno ve třetím patře tak skočí a psa chytrého, se kterým se na spolupráci musite domluvit a nastavit si  pravidla. ne že by maliňák nebyl chytrej, je, ale je to plnička , taková guma voják. 

Verun
Verun 12.08.2024, 09:24:12 xxx.xxx.220.12
Buggyra:

Mno jo, kdyby si každý přečetl popis plemene správně, tak bych nepotkávala lidi se zmatenými prasátky.

co myslíte zmatenými? jako roztomile zmatenými nebo špatně vedenými majitelem? 

oni ti psi mají takovou “roztomilou debilitu” snad i vrozenou…kdo není nad věcí, psa nechápe , tomu vytečou nervy😂

Verun
Verun 11.08.2024, 21:36:30 xxx.xxx.220.12
Coudas:

Já tím, že tomu názvosloví nerozumím, nevím, co to znamená, tak opravdu nevím. Kdysi kamarád technik na klinice říkal “jsem ve smrti”. Chtělo se mi tenkrát strašně chodit někde prostě jen pryč odsud. Ale hlava chtěla, ale nepřesvědčila tělo. 

Ale asi tak trochu kecáte…základní vzdělání asi nemáte. Nejste vy “taky”  učitelka? nějaké základy psychologie? … 

Verun
Verun 10.08.2024, 11:32:41 xxx.xxx.220.12

Kdysi jsme uvažovali o koupi selského stavení na vsi…a můj děda povídá: holka ty se chceš udřít? 

Verun
Verun 10.08.2024, 09:10:44 xxx.xxx.220.12

Kolegyně z práce taky začala jezdit (oprášila ježdění) 56 let…..zlomená 4 žebra, pneumotorax, zlomená klíční kost, zlomená lopatka, utržený pletenec ramene…😲

Verun
Verun 08.08.2024, 20:12:33 xxx.xxx.220.12
Fikovnice:

Dá se vygooglit i recept.😉

všechno je z hoven, na kilo hoven, kilo cukru…z nějakého ruského filmu.😂

Verun
Verun 08.08.2024, 20:10:05 xxx.xxx.220.12
Sarah01:

Víte někdo, co je chrenovucha?

křenovka?

edit: dejte do vyhledavače…křenová vodka. 

Verun
Verun 08.08.2024, 17:58:29 xxx.xxx.220.12
Leithian:

Jestli tam chovaj tetřívky ohroženy tak zrovna toulavý kočky jsou fakt nor a nakej odchyt kastrace a vypusteni zpet je absolutne k nicemu. A jestly mely majitele? No tak se mel zajimat. Kdyby sejmul psa nikdo by tu nerek ani pumpicka

…kastrace a vypuštění zpět se dělá proto, že teritorium neobsadí jiná, nekastrovaná kočka, která udělá víc škody…mám nehezký zážitek z dětství, když kamarád rozdupal ježka, protože v bažantnici je to škodná- táta myslivec, ale my nebyli v bažantnici 🤔

Verun
Verun 08.08.2024, 17:56:15 xxx.xxx.220.12
megi-the-pes:

hm
250 pokuta, kolik orlů za to koupím a pustím je do přírody?
Podmínka někomu, kdo měl jít příkladem. A co kdyby se otrávily děti?
Jdu ven a budu si 3 hodiny opakovat - je to vymyšlené, je to vymyšlené.

Jednoho…cena na černém trhu je 250 tisic. jednou to někde v TV říkali … proto monitorují hnízda fotopastmi, aby se nevybírala mláďata z hnízda. 

Verun
Verun 08.08.2024, 17:45:01 xxx.xxx.220.12
marcelaamax:

Můj pes má podobně upravené ucho od kelpie 😀

Ronju tudle chtěla sežrat bordera, vyrazila z oploceného  pozemku- myslí si že cesta je její,  tak jsem proti milé berderce šlehla volným koncem vodítka, kde mám pytlí na bobky…zafungovalo a stáhla se, vyšel majitel a začal, proč jejich psa  biju a byl docela hustej…říkám: zachránila jsem mu život, měl by jste poděkovat nebo si psa hlídat (zavřít branku) …no pak to tam ještě řešil manžel…🙃, já si pak postěžovala majitelce psa, že opravdu je nevhodné, aby nás jejich pes stále atakoval,  když jdem kolem, druhej pes si chodil mezi chatam a její manžel by se měl zamyslet, jak se můžou pohybovat psi v chatové oblasti, než začne někoho urážet a že už tam nejsou   sami (celoročně obývají chatu- mají tam koně) a bylo by opravdu vhodné psy zavírat. ( cestu hlídal i berňák, kterého měli předtím a ten mi nebožku erdelu pokousal, ale na jiném místě- chodil si na volno, byla tma a najednou se přihnal rafnul a byl pryč)

i bulíkáři mají špatné zkušenosti s nebul psi

Verun
Verun 08.08.2024, 17:27:43 xxx.xxx.220.12
Buggyra:

Málokdo si totiž pořídí bulíka, protože je to takový přátelský roztomilý prasátko, se kterým se dá vesele dovádět a bude vždycky pozitivně naladěný. Spousta lidí si pořizuje bulíka proto, že je to přece vostrej pes a mají v úmyslu s ním trénovat a navlíct na něj ostnatý obojek a asi by měl hlídat a dělat osobního strážce a tak. Takovýho psa nemůžete přece mazlit a vychovávat hrou, to má být pozorná a stále nabitá zbraň.

U anglickýho bulteriera- bulíka, už jen z popisu vyplývá, že ostrý opravdu prvoplánově není a opravdu si jej lidé pořizují jako “roztomilého” společníka - prasátko na rozdíl od amerického pitbulteriera.

Naši místní cigoši uskokujou z chodníku, když mě potkají s Ronjou…to je to bojové plemeno, pani …máte hezkého psa🤣

Verun
Verun 08.08.2024, 17:21:45 xxx.xxx.220.12

Miminka a štěňátka voní, zrovna dneska jsem si říkala, že jsem si dlouho mímo nepochovala… a mohla bych , ustajovatelka jedno zrovna má, asi proto mě to napadlo.😇 |chovat miminko je super, nic nechce, jen hojdat, chovat dvouleťáka už je horší…

rozzívané? děti mi také vadí, obvzlášť když neposlouchají ani své rodiče-o nějakém respektu k dospělým nebudu ani mluvit, mučí zviřátka a  mluví hodně sprostě, ale hodně