Myslím si, že mám tuto baterku, ještě kouknu doma, teď jsem v práci.
Myslím si, že mám tuto baterku, ještě kouknu doma, teď jsem v práci.
To máte sice pravdu, ale nikoho nic neopravňuje z volné přírody krást zvířata, ať už s nimi udělá cokoliv. Nevěřím, že v domácím chovu bude divokému zvířeti líp. Já si taky domů nenosím, co v lese, na louce nebo na rybníku živýho uvidím.
Bodlinka:tak to já když mám maso tak bych si netroufla ani se otočit, natož někam odběhnout, to je jasný recept na veganskou alternativu.
jako Nora je hodná, ale kočky berou všechno smykem.
K tomu Hulínu, Nora má velice kladný vztah ke krmení, ale jednou měla granule z Hulína a ty jedla opravdu s velkou nechutí a pod tlakem hladu.
Njn, já to věděla, jenže to je takový ten momentální zkrat nebo co. Prostě zazvoní zvonek a běžíte. Teď už si na to dávám sakra pozor. Mezitím teda byly sežraný mimo těch bifteků nějaké synovy hamburgery, rohlíky jeho kamaráda a sem tam nějaká buchta. 😄
Fatia:Já mám fenu, předtím taky. Problém značkování mě, přiznám se, vůbec nenapadl. O víkendu jsem shodou okolností měla na návštěvě příbuzné s bišonkem a protože u nás leží sníh, je pěkně vidět, kolik značek na naší zahradě stihnul, a to byl venku za celé odpoledne dvakrát na pár minut. Neuvěřitelné. Přijde mi to trochu nechutné, prostě budu mít navždycky feny, značkovače nechci 😇
Některé feny taky značkují a dokonce víc než psi. 😀
Já měla jednou v sobotu nachystaný na bifteky, naklepaný, nasolený, napepřený krásný vepřový. Už jsem si chystala pánev. V tom někdo zazvonil, takže jsem odběhla. Když jsem se vrátila, tak jsem rozehřála olej na pánvi a teď chci dávat ty plátky a ono nebylo co. Prostě zmizely. Jsem si protírala oči, hledala maso po celý kuchyni a nikde nic. Psi samozřejmě dělali, že oni nic, oni muzikanti. Naštěstí bylo v mrazáku ještě mletý maso, tak nakonec byly špagety. Od té doby si dávám pozor a když vařím, je před kuchyní ohrádka. 😄
Orionka:Hala v Brně na výstavě (2009) byla tak nechutně znečištěná, že mě to udivovalo. (A poznámka: ohař mezi diváky u kruhu si chtěl označovat mě🙂)
To bývá u některých plemen i teď, bohužel. Ale na posledních dvou výstavách, t. j. listopad 2025 a leden 2026 jsem konstatovala, že to aspoň u našeho kruhu bylo daleko lepší, resp. načůráno nebylo nikde. Možná to bylo i tím, že jsme byli blízko vchodu a východu.
keriton:Taky jsem myslela, že můj pes nikdy nic, ale když označkoval čekárnu na veterině (mohla jsem se hanbou propadnout), už si tak jistá nejsem. Prostě stačí, aby tam značkoval někdo před ním, a je to. Toho dne tam bylo nachcáno evidentně opakovaně.
To je pravda, mně to pes na veterině udělal taky, přímo v ordinaci na pytel granulí, ale ten už byl označkovanej od jinýho psa.
Doron:Já se vždycky zeptám, jestli tam můžu vzít “ naprosto dokonale vychované psy”🤣
Do OC Nový Smíchov třeba psi můžou, nijak přepsováno tam není, MHD mají v Praze zadarmo, nevím jak jinde.
U nás jsem v MHD nikdy neplatila, protože řidič nevěděl, jak má psa naúčtovat. 😄 Ale mám tzv. Odisku, to je karta, která se nabíjí a když se s ní platí, tak je jízdné levnější, než v hotovosti nebo normální platební kartou.
Dnes u nás zase dost klesla teplota, teď je -12, ale venčili jsme, skoro nikoho jsme nepotkali. Jak trošku připadlo, tak už není v lese ledovka a dá se to. Přesto mám té zimy už fakt plný zuby.
Hodně štěstí, držím palce. 🍀
Já jsem teda naposled byla s Dráčkem v Manufaktuře, ale to jen proto, že mně paní řekla, abych ho vzala dovnitř, zatímco jsem ho chtěla odložit před vchodem. Bylo to v sobotu po výstavě, v Olomouci na náměstí jen pár lidí, do obchodního centra bych ho nebrala, tam je stejně zákaz. Ale protože bych ho nenechala ani v autě, tak bych tam radši vůbec nešla. V létě psy do restaurací taky beru, když je to během celodenního výletu, ale jenom na zahrádku. Vlastně ani nevím, jestli se dovnitř do restaurací může, nikdy to nezjišťuju.
kometa:A na ty obtížnější prvky, který přišly potom, musely ty holky být lehčí.
Jasně. Ale myslím, že v tom případě už to není podle hesla "Sportem ku zdraví!" Což vrcholový sport dávno není.
Není no. Plno sportovců zmrzačenejch, neli přímo mrtvejch, hlavně v zimních sportech. Z hlavy nikdy nevymažu např. smrt v přímém přenosu sjezdaře Gernota Reinstadlera.
Sardullah:Minule byla vtelce nějaká reportáž nebo co…ukazovali Věru Čáslavskou v akci…tak jsem tak na ní koukala a přišlo i, že teda i ty gymnastky bývaly tak nějak “normální” a že i třeba v tomhle odvětví jsou ty “postavičky” někde jinde…
Ono je to spíš tak, že pozdější gymnastky byly ještě děti. Jakmile dospěly a staly se oplácanějšímo, tak jim klesla výkonnost a brzo skončily. Když byla gymnastkou Věra Čáslavská, tak ty prvky ještě nebyly tak obtížný. A na ty obtížnější prvky, který přišly potom, musely ty holky být lehčí.
Mně je to jedno, já psy do obchodu netahám. A do IKEA nechodím ani bez nich. 😎
lesnizinka:Výraz “barokní tvary” je mi velmi sympatický! Jestli ho nezapomenu, začnu používat 🙂 - mě hned naskočili ti naducaní andělíčci😛Kecá, beztak tak nevypadá😏
Vy máte co mluvit se svou velikostí XS. 😀
Sardullah:No o tom mi chvilku povídej…. v hlavě máme sebe, ale proporce se mění.
Nikdy jsem v obchodě nezkoušela trička, svetry, mikiny, šaty… kalhoty teda jo, ale vždycky na co jsem sáhla, tak mi sedělo.
Ale jak jsem se … jako to říct kulantně… stala hodně plnoštíhlou, tak se vidím asi ještě větší… loni jsem pobrala v nějaký slevě dva svetry… ještě jsem měla radost, že mají velikosti i na normální lidi, jakože na mě a ne samý XS… no přijedu dom, navlíknu to na sebe a … no kdybych si vzala místo XXXL jenom L tak by to bylo fajn… no takhle jsem vypadala ještě tlustší…
Naopak teda když si objednám z Astratexu podprdu, tak si říkám “ bože ta je obrovská” a oblíknu jí a sedí perfektně.
To je právě tím, že dnes je ta móda Onesize nebo co. Já si loni koupila ve výprodeji košili XS, fakt nekecám, a to normálně nosím L. 😄 Všechno je hrozně široké, do svetrů v Takku bych se vešla dvakrát.
bambule:Jezdím každý rok na "svůj volný víkend”. Welness pobyt v lázních. Psi nesmějí do loveckého zámečku, který je v těsné blízkosti lázní a restaurace ( chápete člověk přejde z budovy A do budovy B cca 5 m), ale lázně mají k dispozici chatky v nejbližším okolí ( cca 30 má od loveckého zámečku), kde může být ubytování i se psem. Za mě pohoda objednáte si procedury, pak se psem na vycházku, večer na country koncert do restaurace. Letos se neskutečně těším.
Ta chatka je moc pěkná a ani to nemám daleko. 👍 Jen to chce přemluvit ještě aspoň jednoho člověka se psem, abych nemusela platit celou chatku sama. 😊
Myslím si, že většina lidí tady má zvířata a prostě nemůžu jen ta sedět na chatu. Zatímco do diskuze napíšou pár příspěvků, když mají zrovna čas. 😉
Do Karlovy Studánky jezdí pravidelně v únoru jeden můj odchov se svojí paničkou. Ubytované jsou vždycky v soukromí a fenka na paničku, když má procedury, čeká na pokoji. Vždycky za nimi jezdím, protože to mám kousek, jinak bydlí v Praze.
Zrzavci:😂 Já tu pláču smíchy. Nad svou vlastní debilitou. Dal mi Tvůj příspěvek dost zabrat, četla jsem v podstatě :
Trump je minulostí ….- jak je ta výslovnost , že jo… viděla jsem tu minulost, stezkaře jsem už ve svým jásotu nevnímala a říkala jsem si, šak přece nejsem tetkon v Politice, ne? …. ale to je fučik, hlavně, že ten kašpar vysmahnul. A jak se to stalo? 😀
Mně to v první chvíli napadlo taky…není tramp jako Trump. Škoda.