Aktuálně: 2 339 inzerátů269 868 diskuzních příspěvků19 343 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 17.10.2025, 13:34:54 xxx.xxx.162.253
Buggyra:

Ani v zásadě nepotřebuji nějak zdravého. Když sejde rychle, aspoň bude místo na dalšího. Taky tak nějak přemítám, zda bych si neměla vůbec brát nějaké nechtěné staříky, ti nebudou nároční na pohyb, mohli by být vyklidnění, tj. nikoli nebezpeční, tak možná půjdu i do toho. Je to otázka za pár let, tak můžu ještě převalovat myšlenky sem a tam, jak mi libo 🙂

P. S. ty rakoviny u flatů samozřejmě nevím, že se vyskytují, mně se to plemeno líbí prostě jen okometricky, tak to je další důvod vzít nějakého jakoflata kříženého, u kterého mám šanci, že ta rakovina nebude tak upevněná (jo, uvědomuju si, že tam ta pravděpodobnost může být stejně tak od nuly do sta jako u jakéhokoli jiného vořecha).

Já si taky říkám, že na starý kolena bude nějaký vyklidněný stařík nejlepší. 👍😊

Sarah01
Sarah01 17.10.2025, 13:01:10 xxx.xxx.162.253
assil:

Já si to nemyslím, spíš co tak vidím kolem, tak je problém že ti mladí v podstatě od narození vyrůstají ve zlaté kleci, takový život neživot, to by vlezlo na palici každému.

Taky si myslím, jenže se to dnes tlačí všude kolem, jak se na ně děti nesmí zvýšit hlas, nesmí se plácnout, ve škole musí dostávat jen pěkné známky atd., aby nebyly ve stresu. Jako neříkám, že za našich mladých časů byla výchova ideální, ale asi čeho je moc, toho je příliš.

Sarah01
Sarah01 17.10.2025, 12:57:27 xxx.xxx.162.253
orionka-2:

Cena po slevě byla 150,--  Na webu je měla firma za 199,-- ale taky za 149,-- Byly si tak podobné, že teď neposoudím, které mi to nabízela. A není ta delší životnost daná tím, že sportovní ponožky nenosíme denně ?

No, já si myslím, že kvalitní sportovní ponožky by snad měly vydržet i větší zátěž. Možná je někdo nosí denně, já teda ne. Ale já mám všeobecně ve svojí velikosti problém sehnat kvalitní ponožky, většinou jsou to dětské a tam prostě kvalita silně pokulhává i u lepších značek. Na denní nošení si teď kupuju obyčejné buď v Takku, nebo nějakém podobném obchodě, tam to mají většinou ve větších baleních a taky mám radši jednu barvu, většinou šedou, někdy černou, abych to taky nemusela moc párovat. Ale celkem to nic nevydrží, hned je tam díra a já teda nezašívám, jak Buggyra, já vyhazuju a koupím nový.

Sarah01
Sarah01 17.10.2025, 12:48:08 xxx.xxx.162.253
janaa:

Nj,tohle je tragédie,ale náhoda. Ty všechny rakoviny ne

A čím myslíš, že ty rakoviny u nich jsou tak častý?

Sarah01
Sarah01 17.10.2025, 11:49:01 xxx.xxx.11.197
orionka-2:

Můžete mi napsat, jaká cena ponožek kvalitních( snad ) je pro vás normální a jaká ještě přijatelná? Nabídla mi paní v prodejně, když jsem si koupila boty, že mi k nim nechá ponožky s 50% slevou. Tak jsem se optala za kolik jsou po té slevě…nepříjemná otázka. No a nakonec jsem je nechtěla.

Má to ještě pokračování, doma jsem se koukla na ceny ponožek v dotčeném obchodě. A co myslíte, byla ta nabízená cena po deklarované slevě 50% ??

Za opravdu kvalitní ponožky ve slevě za 50% bych dala tak těch 200 korun/pár. Já vždy kupovala ponožky tady od paní z firmy, která je vyráběla doma, cena páru byla tak do 50 korun, ale byly tak na 2 roky, víc ne.

Sarah01
Sarah01 17.10.2025, 11:28:05 xxx.xxx.11.197
kometa:

Tetanus? Ale rozhodně to není běžná příčina úhynu u pětiměsíčních štěňat. Blbá náhoda.

Neuváděla tetanus. Cituju doslova její vyjádření, má to veřejně na FB: 

“Mnoho z vás se ptá co se stalo, proč River přešel duhový most.... Výsledek pitvy už známe. Důvodem byla bakteriální infekce - sepse. Jak zpráva uvádí, byla izolována bakterie E.coli, varianta haemolytica v silné intenzitě. Sbohem náš andílku, pozdravuj za duhou všechny naše lásky 🖤 (7.4. - 27.9.2025 Hazel River Cedletes)”

Sarah01
Sarah01 17.10.2025, 11:24:53 xxx.xxx.11.197

Já sama si myslím, že spousta lidí pro to dělá, co je v jejich možnostech. Netvrdím teda, že všichni, jsou určitě lidi, kteří to mají úplně na háku. Já třeba maso jím, ale málo, hovězí teda nejím vůbec. Jenže já bez masa nemůžu bejt, prostě nemůžu. Nejím ho týden a má strašnej absťák. Místo kravskýho mlíka jsem zkoušela aspoň do kávy jiný rostlinný varianty, vydržela jsem půl roku a už to prostě nejde, je to tak hnusný, že už se nedokážu přemáhat. A psy taky krmím masem, i když mně už kdosi taky nutil granule s hmyzem. Odpad třídím poctivě a u nás na vesnici jsem asi jedna z mála, i když kontejnery jsou v obci na několika místech. Přijdu tam a fakt koukám, co všechno jsou lidi schopni hodit do kontejneru s plastama. A nebo do papíru. Klasika je to, že přijede nějaký živnostník v dodávce, který by si měl odvoz odpadu zajistit sám, a zaplní všechny kontejnery různýma pytlema, fakt na facku. Kanalizaci v obci nemáme, ale nepoužívám nic s chlorem, dávám bakterie a žumpu nechávám občas vyvážet. Letadlem nelítám, ale jezdím autem, to je prostě nutnost, bez které se neobejdu. Zkusila jsem si to bez auta necelý dva roky a bylo to strašný, jak tahání s nákupama, tak hlavně cesty na veterinu, když se něco vyvrbilo. A to mám autobusovou zastávku 20 metrů od baráku. Ovšem dostat se na psí akce bylo naprosto bez šance, protože všechnou většinou bejvá o víkendu a to prostě busy skoro nejezdí a nebo blbě. A pořád někoho otravovat taky nejde, to vás brzo pošle do někam.

Sarah01
Sarah01 17.10.2025, 10:46:54 xxx.xxx.11.197
janaa:

Flati jsou strašidelně predisponovaný k rakovině. Čehokoli😢

Jj, slyšela jsem. Přestože pracovně jsou teda úžasní a exteriér se mně taky hodně líbí, tak ne, nepořídím.

Teď nedávno chovatelce z CHS Cedletes umřelo pětiměsíční štěňátko na sepsi. Prý údajně při přezubení nějaká infekce. Může se to teda stát asi jakýmukoliv plemeni, ale mě to vůbec nenapadlo, že by se něco takovýho mohlo stát. 

Sarah01
Sarah01 17.10.2025, 10:40:48 xxx.xxx.11.197

Jako vzpomínku na Ace Frehleyho sem dám něco, co by se snad mohlo líbit všem. Někdo nemá maskované Kiss rád. 🙂

Sarah01
Sarah01 17.10.2025, 10:35:15 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

Hele já si taky budu kupovat flaťáka bez papírů, nechci na výstavy, a budu si vybírat přesně takového psa, tj. bude vypadat jako černý flat, ale je mi vlastně jedno, co to bude za psa, pokud bude mít vítací povahu 🙂

Teda budu si ho vybírat v útulcích, no. Se mi za něj nechce dávat ani těch dvacet.

Jo, když jsem neměla peníze, tak jsem taky šla do útulku a nebo jsem projela inzeráty na darování odrostlejšího psa. Byli to psi podobní plemeni, po zkušenostech už bych do toho nešla. Když už do útulku, tak raději nějakýho menšího voříška, kterej se žádnýmu plemeni nepodobá. Tím samozřejmě netvrdím, že tam nějakýho vítacího a zdravýho nemůžete najít. Flati jsou krásní, taky jsem byla na vážkách si jednoho pořídit. Ale jejich krátkej život v důsledku snad nějakých vrozených nemocí (moc jsem se po tom nepídila, proč tomu tak je) mě od toho dost odrazuje.

Sarah01
Sarah01 17.10.2025, 09:13:11 xxx.xxx.11.197
kometa:

Jenže běžný laik netuší a nezjišťuje, že kromě PP existuje i uchovnění.

Mě, vás a další znalé by takový inzerát neoslovil, ale spoustu jiných zájemců ano. Viz Tenurri - vybírají psa podle vzhledu a ceny.

Bohužel. Osvěty asi furt málo. Jenže některým zabejčencům to nevysvětlíte nikdy.

Sarah01
Sarah01 17.10.2025, 09:11:41 xxx.xxx.11.197

Jinak ještě dodám…ano, na FB se v různých skupinách pořád objevují dotazy, proč jsou ta štěňata s PP tak drahá, jestli jsou prý náklady na ten vrh tak vysoké, když to dá sakumprásk za celý vrh řekněme 10ti štěňat cca 300 tisíc, prej byznys. Jenže lidi nemají vůbec šajn o nákladech, ale vůbec, a to fakt nikdy nepočítám náklady na uchovnění feny. Jen za krytí to u nás bejvá až 2500 euro, když je to v zahraničí. Zrovna teď nedávno známá dala za krytí na SK 1500 euro. Kromě toho každej chovatel s PP zdaňuje, to lidi taky nevidí. Množitel bez PP nakryje fenku na dvorku, žádný vyšetření před krytím nedělá a co mu lidi zaplatí, má čistej zisk. To lidem nevadí?

Sarah01
Sarah01 17.10.2025, 09:01:39 xxx.xxx.11.197
janaa:

Alčo,prosím tě,kolik chovek goldenů prodává za 25? Toje výjimka. Což samozejmě nic nemění na tom,že dátdvacku za bezpapoše je legrace

Jo, určitě to výjimka je, to nepopírám. Však píšu od 25, kolem 30 už jich prodává víc, i to mně přijde v pohodě, než bezpapírák za 20. Třeba si to tady někdo přečte, kdo shání štěně, že jo. Je tady prostě spousta otázek….je otec uchovněný, když má PP a kdo je matka? Mě by třeba jen toto už odradilo. Za tu dvacku je to štěně zkrátka předražený. 

Sarah01
Sarah01 17.10.2025, 08:54:32 xxx.xxx.11.197
Bobca:

toto byla mámina oblíbená..matně si vzpomínám z dětství,jestli ji i nezpívala česky??je to možné? nazpíval to někdo v češtině? a ještě její byla "podívej,kvete růže" a “mámo”(ty víš,jak  lidskou paměť léta klamou)-myslím..

Našla jsem toto

Sarah01
Sarah01 17.10.2025, 08:19:08 xxx.xxx.11.197

Děkuju, tak to tak udělám, to bude asi fakt nejlepší. 

Sarah01
Sarah01 17.10.2025, 07:21:50 xxx.xxx.11.197
Vahine:

Děkujeme 😊 dneska odpoledne si běloušek užil společnost 3 japanek…teda vlastně ten jedinej blonďák je kluk ☝️ to je chumel, nedali se moc vyfotit…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Jé, on je vlastně malý do náruče, na fotkách mi přišel vždycky větší. 😊

Sarah01
Sarah01 17.10.2025, 07:12:01 xxx.xxx.11.197

Lidi, našla jsem na procházce v lomu malou dívčí taštičku, uvnitř doklady 12ti leté holčiny z Francie, i nějaké peníze. Na FB jsem ji nenašla, tam dnes asi tito mladí nechodí. Na OP je adresa bydliště, na průkazce ze školy zase jiná. Tak asi to pošlu na tu první, nemáte někdo zkušenost, jak dlouho to může poštou trvat?

Jen teda podle kalkulátoru koukám, že to bude stát 587 Kč. 😲

Sarah01
Sarah01 17.10.2025, 07:03:59 xxx.xxx.11.197
Orionka:

Ještě dodám: také jsem opět byla na nákupu potravin v Polsku. Kvalita mléčných výrobků - tvarohů, sýrů, ale hlavně masa - nesrovnatelně lepší. Cena taky nižší. A to ještě v 90. letech byla v Polsku doslova bída. Udělali veliký skok. A my máme pořád tendenci ohrnovat nad nimi nos.

Ohrnuje nad nimi nos ten, kdo tam nikdy nebyl, jinak si to neumím vysvětlit. Jejich dálnice se nedají s naší D1 vůbec srovnat, a to je prosím většina z nich neplacená. Zpoplatněné jsou jenom tři úseky, na které jsem se ještě ani nedostala.