Aktuálně: 2 692 inzerátů263 325 diskuzních příspěvků19 192 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 27.08.2025, 08:30:52 xxx.xxx.11.197

Uráží se na obou stranách barikády, proto už to ani nečtu a koho budu volit, netuším. Asi si hodím korunou.

Sarah01
Sarah01 27.08.2025, 08:28:46 xxx.xxx.11.197
Trickyvoo:

Tak to je masakr. Chudák kůň ☹️. Přitom ten kůň mi přijde mnohem složitější na péči.  Jak ono to vlastně je, když jí zatrhnou chovatelskou činnost, tak se to bude vztahovat na psy, ale bude moct teď mít kočky, papoušky, koně a dokud to nebudou vyhublý vypelichaný zrůdy, tak s tím nikdo nemůže nic dělat 😲?

Paní to tam píše, chystá se žaloba a to bude prý trvat nejmíň do Vánoc. Taky nechápu, že třeba není možný aspoň vydat nějaký předběžný opatření a chov jakýchkoliv zvířat jí zakázat.

Sarah01
Sarah01 27.08.2025, 06:59:36 xxx.xxx.11.197

Kopíruju z FB, je to tam veřejně, tak aby si mohl přečíst i ten, kdo tam nemá účet.

Obrázek Obrázek Obrázek
Sarah01
Sarah01 27.08.2025, 06:37:48 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

Dále proč Rusko nyní zbrojí?
Jako vážně?

A proč bychom se měli dodrovolně vzdávat majetku
A to řekl kdo? Že se někdo má vzdávat dobrovolně majetku? Když já zdědím čtyři baráky, co s nima proboha budu dělat?

Prodáte je a budete v balíku. 😜 

Sarah01
Sarah01 26.08.2025, 20:54:49 xxx.xxx.162.253
Bodlinka:

na 99,9% hotspotů jsou antibiotika zbytečná

zahojí se to rychleji, když namočíte do dezinfekce gázový čtverec a sloupete do čista ty strupy

Ok, udělám to zítra, ten největší strup se ještě bojím strhnout, ještě není takový ten drolící, tak aby to nezačalo znovu krvácet nebo mokvat.

Sarah01
Sarah01 26.08.2025, 18:43:32 xxx.xxx.162.253

Tak dávám fotku z dneška, je to pěkně suché, některé strupy už odpadaly. Ostříhat víc už se mně to nechce, když se to tak pěkně hojí. Do konce týdne by to mohlo být už úplně zhojené. Vím, že na fotce to asi ještě vypadá děsně, je to prostě zbarvené celé do červena.

Obrázek
Sarah01
Sarah01 26.08.2025, 18:35:27 xxx.xxx.162.253

Tak u nás v Bruntálu už se netěží jenom bahno. 😁

Obrázek
Sarah01
Sarah01 26.08.2025, 11:21:12 xxx.xxx.11.197
kometa:

zvlášť když se za to ještě musí platit.

To já být majitelem psa tak za to klidně zaplatím. Vždyť se to v celkových výdajích za psa ztratí. A je to jednorázová záležitost.

Ale spousta lidí za to právě platit nechce. Jako popravdě už se jim občas ani nedivím, i když já peněz vynaložených na svoje psy nelituju nikdy, spíš těch na jiné nesmysly nařízené státem.

Sarah01
Sarah01 26.08.2025, 09:38:27 xxx.xxx.11.197
Odberryho:

Jj, souhlasím. Opět jen nedotažená povinnost u psů (povinnost čipovat a dál už nic), takže je blbost zavádět něco podobného u koček. 

Já mám taktéž všechny v NRMZ (tři kocoury, dva psy a i fretku jsem tam měla…i když pochybuji, že tu by někdo načítal ). Příklad, který jsem dávala, bylo ověření, zda veterinář opravdu registroval bratrovi psa, když si za to vzal poplatek (což je v pořádku, když se tak opravdu stalo). 

Vím, že někteří veterináři to dělají, asi i proto, že mnozí majitelé ani nevědí, jak na to, pokud vůbec vědí, že nějaké registry jsou. Jestli to dělá i ten můj, vůbec netuším, ale vím určitě, že v registrech hledá, když někde ošetřuje zatoulaného a nalezeného psa.

Sarah01
Sarah01 26.08.2025, 09:22:22 xxx.xxx.11.197
Anonymní:

Ne od jiného psa to není. Ano zapařenina to klidně může být. Potírám to na doporučení stříbrem. Místo jsem trochu vyholila a budu sledovat.

Hlavně sušit, sušit, sušit, klidně i fénem studeným vzduchem, aby to nemokvalo. Zrovna teď aktuálně léčím psovi velký hotspot a během cca 5 dnů se to vysušováním zmenšilo cca o polovinu.

Sarah01
Sarah01 26.08.2025, 09:10:34 xxx.xxx.11.197
Odberryho:

Existuje vyhledávač, který projede známé registry a zjistí, je-li tam číslo čipu vedeno. Pak už stačí jen obrátit se na konkrétní registr. 

K dotazu…všichni mí tři kocouři jsou čipování i registrovaní, i když jsou čistě domácí. Náhoda je blbec a mít kočku čipovanou a neuvedenou v žádném registru nedává smysl. 

A co se týče nějakých případných zákonů na ochranu zvířat….kdo to jako bude kontrolovat? Ti samí, co kontrolují psy? Ty psy, kteří jsou zavření v garážích a sklepích, veterináře neviděli, jak je jejich život dlouhý až když už se tam dostane náhodou nějaká kontrola (zpravidla na udání, jinak se tam nemá jak zjevit), tak pokud se tam neprodírají zdechlinami, tak se nic neděje. 

Takže opět jen buzerace slušných lidí, kteří to budou chtít mít v pořádku.

Obrázek

Jenže neexistuje žádná povinnost tam mít zvíře registrované, není to žádný oficiální státní registr, ten se totiž několik let jenom připravuje a skutek utek. A jak známo, pokud lidi nemusí, registrovat nic nebudou, zvlášť když se za to ještě musí platit.

Jinak pro info já mám registrované všechny své 3 psy v NRMZ.

Sarah01
Sarah01 25.08.2025, 21:08:30 xxx.xxx.162.253

Tak fotka bude až zítra. Dnes jsem byla u rybníka jen s holkama a vrátily jsme se dost pozdě, doteď jsem je foukala fénem. Dráčkovi to bylo hodně líto, ale bohužel se nedá nic dělat, musí vydržet.

Sarah01
Sarah01 25.08.2025, 14:51:15 xxx.xxx.56.90

Jak budu doma, vyfotím. 

Chlupy se sice nepodařilo odstranit všude, ale už to nemokva a vytvořily se strupy. Je to myslím na dobré cestě.

Sarah01
Sarah01 25.08.2025, 10:50:50 xxx.xxx.217.40
impact:

My jsme nevenčili bo můj ukopnutej malíček se nevešel do boty. 😭

Ale využila jsem toho, že konečně není na dvoře osmdesát stupňů a z kudrnáčů jsem si vyrobila naháče. A teď chodím po baráku a pořád se jim směju. 😂

Vyfotila jsem jen BJe, ale takhle vypadala ještě i Maffi, Kevin a Čakyna. Jako dobře jsem si dala. 🥵 Zbytek měl aspoň stříhání drápků a kartáčování. ✂️🪮

A vrátil se nám péf (foto 3). Posloužil jako zábava na prázdniny a když z roztomilého štěněte vyrostl v nevychovanýho křížence berňáka, tak ho kopli do perdele. Ještě tu mám špenátko mopslátko, tak u nás bude o zábavu postaráno (foto 4). Rozdíl mezi nima je tak třicet kilo, tak se těším, až kluky dneska po práci seznámím. 😂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Barvou se k sobě hodí. 🙂 Tak snad z nich budou kámoši. Dejte potom report.

Sarah01
Sarah01 25.08.2025, 10:48:24 xxx.xxx.217.40
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 25.08.2025, 10:22:45

Ja jsem kdysy moc moc chtela byt veterinarka. A ted jsem moc moc rada ze nejsem, protoze uz bych byla bud pacient na psychiatrii, nebo vezenkyne.

U tebe tipuju spíš to druhý. 😊

Já si třeba vůbec nedovedu představit, že bych svýho psa, kterej umírá, nechala samotnýho a nebyla s ním. To je pro mě naprosto nemyslitelný. Jak někdo může říct, že to nezvládne a jde pryč. Ten pes se celej život snažil dělat mě šťastnou a musím s ním být do poslední chvíle. 

Sarah01
Sarah01 25.08.2025, 09:49:45 xxx.xxx.162.253
kometa:

Včera na Novinkách stejný článek, jenom místo jelena to byl daněk. Tolik o věrohodnosti. Tam příběh rozvinuli o zastřelení “pachatele”.

Aspoň vidíte, že sdělovacím prostředkům nelze věřit, podle mého si to vždy upraví tak, aby zpráva způsobila větší senzaci. Viz třeba to zastřelení chlapa v Ďáblicích. Tam teď vlastně pro mě vůbec není jasný, co se stalo, protože všude možně píšou něco jinýho…kdo volal policii, co dělal nebo nedělal ten pachatel a proč ho vůbec zastřelili. 

Sarah01
Sarah01 25.08.2025, 09:39:35 xxx.xxx.162.253
eva:

Tohle je velmi citlivé téma, člověk musí být velmi opatrný co říká a komu..( i když ve vašem případě to pravda nebyla,  naštěstí, ale věřím, že i tak způsobila hodně mrzutosti )…No, ale někdy je to těžké….byla jsem jednou hodně unavená ze všeho už a něco jsem plácla v tom smyslu, že když si vnuka tak naučili, tak spát nebude ( nechtěl spát nebo co, už si nepamatuju )…já to brala jen jako takové plácnutí, navíc z únavy…snacha si to pamatuje dodnes, nedávno mi to řekla…tak teď už hodně zvažuji, co řeknu…je to blbý, ale musím..🤔

Ono hodně záleží na tom, jak to člověk řekne. A kdyby pak řekl, že to tak nemyslel nebo že to přehnal, tak by to situaci asi uklidnilo. Já třeba nemám problém se omluvit, když se spletu. Vnučka je vychovávaná dvojjazyčně a už ve svých dvou letech plynule a srozumitelně mluví ve větách. Proto jsem psala, že to babča přehnala. Možná to myslela jinak, ony jsou mezi dětmi stejného věku velké rozdíly, ale to jsme se už nedozvěděli.

Sarah01
Sarah01 25.08.2025, 08:27:23 xxx.xxx.162.253
Vahine:

Jsem moc ráda, že se ten hotspot Dráčkovi lepší 🙏 jestli by nestálo zato ho příští léto fakt trochu přiholit na těch “ chytlavých místech”, jak tu někdo psal….kromě toho rychlého vysušení po koupačce….posílám pohlazení všem zlaťáčkům ❤️

Ano, musím na to myslet, že prostě s jarem okolí hlavy a krku co nejvíc vystříhat nakrátko.

Sarah01
Sarah01 25.08.2025, 08:19:40 xxx.xxx.162.253
hmn:

upřímnost jde mnohdy ruku v ruce s neomaleností…
umí ublížit
zbytečně

není od věci se na tu svou upřímnost podívat i z druhé strany a domyslet důsledky…..

třeba…

To máte pravdu, možná, že kdyby ten dotyčnej víc přemýšlel o tom, co vypustí z pusy, tak by nedocházelo k takovým nedorozuměním. Jenže u starých lidí už je to těžší, asi si už nějak neuvědomují, co můžou způsobit. Dám příklad, je to sice dost soukromé, ale budiž….moje mamka řekla mýmu synovi a snaše, že je jejich dcera zaostalá. A neřekla to jenom jim. Dovedete si asi představit, jak z toho byli oba rozladění, zvlášť když to vůbec není pravda.