Aktuálně: 2 323 inzerátů269 868 diskuzních příspěvků19 343 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 05.10.2025, 12:10:01 xxx.xxx.162.253
rapotačka:

z FB   

Bojím se, že českému národu není pomoci... 😢

Covid - NO PROBLEM   

Migrace - NO PROBLEM  

Greendeal a povolenky - NO PROBLEM   

Válečná hra - NO PROBLEM

Totální rozkrádání země a svobody - NO PROBLEM…

To napsal spisovatel Jan Tománek. Chtěl tam Stačilo a to se do sněmovny vůbec nedostalo. 

Jinak toto mně přijde teda úplně přes čáru, ale věřím tomu, že lidi posílat budou: https://1url.cz/WJheP

Sarah01
Sarah01 05.10.2025, 11:44:10 xxx.xxx.162.253
acher:

Držím vám pěsti ať se Fido zlepší a ještě vám dělá radost ❤️.My máme také takové smutné období.Mně umírá táta.Synovi jeho špic Beník.

Příspěvek jsem přehlídla, bohužel. Je mně to líto, držte se. 🌹

Sarah01
Sarah01 05.10.2025, 11:42:39 xxx.xxx.162.253

Myslím, že ta hortenzie venku být nemůže. Teď jak byly ty mrazy, pomrzly listy a to hned opadá. Nebo je to normální?

Sarah01
Sarah01 05.10.2025, 07:03:26 xxx.xxx.162.253
Daja:

U nás nic moc, prostě jen vánek s mírným mrholením .

Tady zatím taky tak.

Sarah01
Sarah01 04.10.2025, 19:56:01 xxx.xxx.162.253
Ariska:

Teprve jsem si přečetla váš 2. prispevek.

Myslim, ze americké zdravotnictví je dost specifické , co jsem pochopila, kdo nema peníze, tak ošetření je katastrofa,  to si radši platím u nás 😉

Přesně tak. Proč asi jezdí Češky ze zahraničí rodit k nám. Znám jich několik a jsou to i ty, které žijí v Anglii nebo v Německu. Zdravotnictví v USA, co tak vím, je katastrofa, nemajetní tam vůbec nemají šanci.

Jinak já dostávám léky, které beru pravidelně, na recept už asi 20 let a “zdarma”, t. zn. že za ně opravdu nic nedoplácím. Každý u nás má přístup do svého účtu vykázané zdr. péče u svojí pojišťovny, tak si může zkontrolovat, co všechno čerpal a za kolik. Poslední hospitalizace například stála 45 tisíc. Do konce roku to bude odhadem 60 tisíc. Běžně za rok vyčerpám cca 25 tisíc. Neumím si představit si to platit.

Co se týká důchodu, když už i o tom je řeč, tak jsem samozřejmě taky pojištěná a neznám nikoho, kdo by nebyl. U kolika fondů, to netuším, to mně hlídá můj fin. poradce.

Sarah01
Sarah01 04.10.2025, 17:07:25 xxx.xxx.162.253
N:

Zajímavé Fíkovnice, mně tu před nedávnem tvrdili jak zdarma zdravotnictví.😐 Až jsem měl pocit, že mamča žije v jiné ČR než ostatní.😐

Tak já jsem to pochopila tak, že máte na mysli ambulantní příp. nemocniční péči a za tu opravdu přímo neplatíme. Za léky v lékárnách se samozřejmě platí. V USA je to snad zadarmo?

Sarah01
Sarah01 04.10.2025, 17:03:52 xxx.xxx.162.253
rapotačka:

Poslouchala jsem v  rádiu  doktora,  zmiňoval 2 typy operací, říkal, že si to lidi nemají nechat osekat = nevratné poškození. Často se to prý dělá - asi kde je jaký machr.

Aha, děkuju za info. 👍

Sarah01
Sarah01 04.10.2025, 14:15:39 xxx.xxx.162.253
kometa:

, že po té operaci už tím palcem nejde hýbat.

Já s ním hýbu úplně normálně.

A kde vám to operovali? Asi lepší gang, tak bych se obrátila tam. 😊

Sarah01
Sarah01 04.10.2025, 13:30:29 xxx.xxx.162.253
Vahine:

Letos jsem zpomalená 🤦‍♀️ stihnu to prosím kvůli tiskárně, jak jste psala, když objednám a zaplatím 2 kalendáře během tohoto víkendu? 🤔

Zrzavci určitě  napíše, ale já si myslím, že dokavaď to tady na odkaze jde a jsou tam volný kusy, tak určitě můžete. 😉 https://megibuk.cz/ohari-kalendar-zrzavci-2026/

Sarah01
Sarah01 04.10.2025, 12:37:31 xxx.xxx.162.253
Orionka:

Přiznám, že jsem ten odkaz nečetla. Jak vidím medium.seznam…..to je místo, kam může napsat kdokoliv, cokoliv….. já jen podotkla, že tak jak to bylo dřív, nedělali medvědi problémy a nevyhnuli. Pak se do toho vložili ochránci zvířat…a dospělo to tam, kde to je. 

Jo, tam si může napsat kdokoliv cokoliv, ale to třeba i na Parlamentní listy. Ale jsou tam odkazy na zdroje a fotky, tak si to člověk může pročíst všechno. Každý extrém je špatný, aspoň podle mě. A taky každá cesta do pekla je lemována dobrými úmysly.

Sarah01
Sarah01 04.10.2025, 12:20:06 xxx.xxx.162.253
Bobca:

Vyfotila jsem to..Schválně takhle zohnuté,bo tam tu bouli nahoře zrovna nemám..Mám ji tam někdy normálně,když mám palec natažený..a bolí,že někdy nemůžu chodit..Palec mívám jak bambuli..jednou jsem zakopla,a musela jsem n apohotovost,a tm mi ukazoval ten úzký proužek kosti uprostřed  hrbolatého útvaru…vzhledem jako nádor..a to prý je ta artróza..napsal mi ten sprej,jednou šplíchnout,vetřít..dělala jsem to asi 2-3 dny..a bylo po bolesti..Pomohl mi i,když mě bolelo koleno..jednou,vetřít pořádně..a bylo po bolesti..fakt..ale nikdy jsem neslyšela to slovo halux…Nabízel mi i operaci-časem,že se to dá spravit,ale žebuď nebudu hýbat palcem,jako takovýnmnebo zpevní kloub ten horní..ale zatím mám už dýl klid..

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Ano, to mi taky řekl, že po té operaci už tím palcem nejde hýbat. Takže doporučuje zatím spíše cvičit, v rámci možností, aby se palec ohýbal, a ulevovat si od bolesti.

Sarah01
Sarah01 04.10.2025, 10:43:58 xxx.xxx.162.253

Vypadá to, že vichřice se nám vyhnula. Nebo zaznamenali jste někdo u vás něco? Tady je dnes jasno, sluníčko, ale v noci byl opět mráz a ráno 0. 

Sarah01
Sarah01 04.10.2025, 10:39:07 xxx.xxx.162.253
Trickyvoo:

Nevím, zda už jsem to tu psala, ale tuhle jsem šla s Malinou a slyšela výstřely. Jdu dál a zhruba za čtvrt hodiny potkáme ohaře, který nadšeně uvítal Malinu a zmizel zas někde v lese a jedeme dál a za další čtvrt hodinu cesty vidím stát na cestě myslivce, flintu přes rameno a hleděl zamyšleně na rybník a když jsme šli kolem něj, tak prý jestli náhodou neumí Malina sportovat, když jsem mu řekla, že moc ne. Tak posmutněl, že je to škoda. Tak jsem si říkala, že jestli ten ohař byl jeho, tak běžel dost na druhou stranu a vůbec nevypadalo, že se chystá něco sportovat 🤣. Přitom ten pes měl šedivou tlamu, tak jestli třeba cestou nezapomněl, kam běží 🤭.

Třeba si to nakonec našel sám. To, co střelil. 🙂

Sarah01
Sarah01 04.10.2025, 10:35:06 xxx.xxx.162.253
lesnizinka:

Jsem si musela prohlédnout nohy, abych pochopila, co myslíš😜 To mám taky, nemá to trochu každý? Ptám se, nevím. Sarah, myslela jste toto? Tak to není halux, což asi víte.

To nevím, jestli to máme všichni. Ale podle mýho ortopeda to halux je.

Sarah01
Sarah01 04.10.2025, 10:29:08 xxx.xxx.162.253
Orionka:

Předešlu : taky nemám střílení zvířat zrovna ráda…..Ale dokud to tak na Slovensku bylo, nebyl s medvědy výrazný problém. Občas se proboural do včelína, občas do chaty (konkrétně vysoko nad zmiňovanými Jakubovanami na hranici TANAPu. Děti z tábora se pak chodily dívat, kde zůstaly stopy po drápech). A medvědům vyhubení nehrozilo, i v té době byl odstřel regulovaný. 

I proti lovu spárkaté zvěře jsou připomínky. Myslivci mají stanoveny počet odstřelených kusů. Ochranáři říkají “mrtvý kopytník, dobrý kopytník”. Zatím.

Ale to já přece vůbec nerozporuju, regulovaný odstřel problémových jedinců je úplně v pořádku. Ale vozit do lesa gastroodpad na lákání medvědů, střílet pro zábavu i mláďata a umožnit to tomu, kdo nejvíc zaplatí? Nejsem si jistá, jestli se takto ten jejich problém s medvědy vyřeší.  Jedině, že by vystříleli úplně všechny. 

Sarah01
Sarah01 04.10.2025, 08:44:42 xxx.xxx.162.253
Anonymní:

Při vší úctě k vám i medvědům, cílený regulovaný odstřel medvědů na Slovensku je potřeba. Kdo tam nebydlí, tak neví. Já tam mám příbuzenstvo. Tak jak se u nás chodí na houby, to v některých oblastech Slovenska není, chov slepic taky nemožný.

Jenže to, na co dal odkaz Lupus, není cílený regulovaný odstřel medvěda.

Sarah01
Sarah01 03.10.2025, 19:26:14 xxx.xxx.162.253
Bobca:

tu bambuli na palci,jak se připojuje k nártu mám taky už dýl..a ortoped mi ukazoval snímek kosti obalené ze všech stran tou artrózou..sem tam bolí,šplíchnu Pronto-flexem a mám na dlouho klid..

Děkuju za tip, zkusím to. 👍

Sarah01
Sarah01 03.10.2025, 11:38:07 xxx.xxx.11.197
Daja:

Tak u nás 1 400kč ročně a to si myslíme, že na vesnici co není preferovaná ani dědina ani kraj je to dost. Za odpad, za vodu my tady platíme o mnoho víc než dědinky okolo nás i syn v Beskydech v lukrativním místě platí za vše o mnoho míň.

Asi hodně záleží i na tom, jak moc je obec “bohatá” nebo třeba, jestli má dluhy (?). Možná taky, kdo na radnici sedí. Když se podívám na rozpočet na rok 2025, který má MA uvedeno na svých stránkách, tak předpokládá na rok 2025 výdaje 185 551 382 a příjmy jen 137 236 265, ten rozdíl financuje z bankovních účtů (to mně není jasné, jestli je našetřeno nebo se to hradí z půjček). Takže asi není kde brát a musí platit občané.