Aktuálně: 2 323 inzerátů269 872 diskuzních příspěvků19 343 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 02.10.2025, 09:33:57 xxx.xxx.11.197

Tak advokátka Suková jde k soudu https://tinyurl.com/yarbukap

Jakkoliv jí z toho asi není dobře, jak uvádí, tak si penízky v klidu užila, vracet nebude muset nic, není to ani v jejích silách, a ještě bude mít na stáří zajištěn pobyt v teple. 

Sarah01
Sarah01 02.10.2025, 08:56:06 xxx.xxx.11.197

Tak když si člověk vyhledá, jaká byla historie zalesnění našeho státu v minulosti, byla daleko horší období, než jak je to teď. A taky bych řekla, že někde ten kůrovec nebyl na škodu. Takový ty hluboký černý lesy, kde byly jen vzrostlý smrky a pod nimi nerostlo nic, jsou u nás většinou pryč, místo toho je les prosvětlený a všude plno listnatých keřů a stromků, plno trávy. 

Sarah01
Sarah01 02.10.2025, 08:45:15 xxx.xxx.11.197
anonymní:

“Jo, měla být dávno zavřená na psychiatrii,…”

Na psychiatrii se bohudík dnes už jen tak jednoduše “nezavírá”. Navíc i psychiatrie mají nějak omezené kapacity, prostorové, personální, finanční. Ono není tak jednoduché zavřít někoho na psychiatrii nebo do “ústavu” - musí k tomu být relevantní důvod - ohrožuje sebe nebo okolí, tam hromadění psů (ani jiných věcí)nespadá.

To já samozřejmě vím, že dnes se na psychiatrii nezavírá, ale v tomto případě by to asi bylo k věci. Pohybuju se hodně v kruzích kolem chovu GR, takže znám hodně lidí, kteří byli dřív jejími kamarády nebo od ní mají psa. Všichni jsou dost naštvaní z toho, že madam si nadále může dělat, co chce, může nadále hromadit zvířata, ačkoliv na jejich péči vůbec nemá prostředky. Nemovitosti, který jí zůstaly, jsou dávno v exekuci. A je teda docela smutný, že hromadění psů nespadá do toho důvodu, aby se to konečně nějak začalo řešit, třeba předběžným opatřením aspoň. Péče o tyto psy stojí nemalý peníze a zaplatíme je zase jen my, daňoví poplatníci, ženská je vysmátá a to fakt doslova, sama prohlásila, že však lidi se postarají, tak co by to řešila. A teď nedejbože, aby jí ti psi museli být v budoucnu vráceni.

Sarah01
Sarah01 02.10.2025, 07:40:39 xxx.xxx.11.197
anonymní:

Já ve spíži pavouky vůbec neřeším, ať si tam mají i svou spíž. Pouze jednou za dlouhý čas udělám generální úklid, tak kdo neuteče , má smůlu. Doma je řeším, jen když jejich počet přesáhne únosnou mez.

No a na pokoutníky jsem někdy zavolala psa. Stačilo říct “pavouk” a  pes se radostně přiřítil, vzal do tlamy a bylo po pavoukovi. Psovi se teda dělalo trochu šoufl, pavouka nežral, jen poválel v hubě a trochu se při tom dávil. Mně pak bylo šoufl, že jsme toho pavouka stejně musela vyhodit, pes je vyplivoval.

My máme doma strašně moc hmyzu. Bydlíme v přírodě u rybníka, zahrada přírodní, všechno chce bydlet s náma. Takže bojuju, jen když je hmyzu výrazná početní převaha a začne mi to lézt na nervy..

Jo, on si člověk tak nějak zvykne. Takže to mám stejně, jednou za čas to povysávám, vyženu a tak. Moji psi by ale pavouka do pusy nevzali. Holky jsou zvědavé, podívají se, očuchají, pes se hmyzu panicky bojí. 😄 Na začátku léta, když hodně létají chroustíci, to je z nich úplně mimo.

Sarah01
Sarah01 02.10.2025, 07:37:10 xxx.xxx.11.197
Zrzavci:

A máme zde další střípek do skládačky o množírně - nechutný množírně - retrievrů

https://liberecky.denik.cz/zpravy_region/artur-mnozirna-pes-plysaci-deti-nemocny-sance-zviratum.html?seznam-hp=1&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

Bábu zalígrovat a jako součást trestu nucený práce v útulcích do konce života. A omezit výdej jídla a vody. Grrr

Ona to nebyla množírna v tom pravým slova smyslu. Ta ženská je psych. nemocná, psy neprodávala, ale naopak hromadila. Prostě se jí to vymklo z rukou. Dřív měla normálně oficiální CHS, její psi byli úspěšní na výstavách, i já jsem ještě v roce 2017 uvažovala, že si od ní vezmu štěně, chválabohu, že jsem to neudělala. I když možná bych taky neprošla jejím přísným sítem. Už tehdy tuším začaly ty problémy, mám známou, která si právě nějak v té době od ní štěňátko vzala a dodnes fenka PP nemá, FCI už je odmítla vydat. Údajně cca před 4 lety byl u ní ten počet psů cca poloviční a narostlo to do takových rozměrů. Každopádně je to katastrofa a svoji vinu na tom mají i úřady a její příbuzní. Když je holt člověk psych. nemocný a neuvědomuje si to, tak prostě musí konat někdo jinej, tady se tak nestalo. Jo, měla být dávno zavřená na psychiatrii, bohužel v našem státě se jí pravděpodobně nestane vůbec nic. Už se všeobecně ví, že si nedávno domů přivezla koně a kdoví jestli už nemá i nějaký psy. 😢

Sarah01
Sarah01 02.10.2025, 06:55:11 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

za mě lepší dát lvu kus žirafy, jak nějaké krávy která žila v bůh ví jakých podmínkách

To tedy nevím, jestli se smí dát lvu kus utracené žirafy. Krávu porazí na jatkách a žila v takových podmínkách, aby se dala porazit na jatkách. Žirafu usmrtí předpokládám veterinárním úkonem, těžko ji odporazí způsobem vhodným pro další krmivářské zpracování (míněno v EU. V US strkají do krmiv kde co). Když jsem nabízela koně do ZOO, tak mě dvě ZOO informovaly, že smějí odebírat pouze potravinářsky zpracované maso a na vše musejí mít veterinární potvrzení.

Já teda nevím, jaké jsou podmínky a tak, ale připadá mně to daleko přirozenější tomu lvu dát kus žirafy, než krávu. A zřejmě to povolený je….

https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/utraceni-zirafy-zoo-ostrava-jeji-maso-na-krmeni.A220928_090037_ostrava-zpravy_bse

Sarah01
Sarah01 02.10.2025, 06:48:47 xxx.xxx.11.197

U nás se teda na některých místech zalesňuje dost a dobře, na některých vůbec, nejspíš záleží na majiteli, jak se o les stará a je fakt, že u nás jsou vlastníci různí. Někdy zkusím vyfotit, až tam půjdu. Některé lesy už po té kůrovcové kalamitě celkem slušně zarůstají, některé jsou bohužel celou dobu holé a asi se čeká, že se to nějak zalesní samo.

Sarah01
Sarah01 01.10.2025, 21:05:51 xxx.xxx.162.253
JanaJanaJanaJana:

Piráti taky slibují nemožné a hlavně to, co podělali a preference jim vyrostli jak blázen. V mým okolí je bude volit ranec lidí, většinou vysokoškoláci mezi 25 až 45 let. Všichni tito lidé chtějí víc pravice.

No a já akorát přemýšlím, kdo je víc levicovější, jestli Stačilo nebo Piráti 😀

No, tak to už vůbec nechápu. Já si totiž myslím a nejsem sama, že Piráti jako strana vznikli tak, že se parta zhulenců domluvila, že prostě vlezou do politiky, aby si taky nahrabali.

Sarah01
Sarah01 01.10.2025, 20:01:07 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ariska z 01.10.2025, 18:52:30

Jenže těm slibům já už tak nějak nevěřím. Pamatuju se velmi dobře na volby 2006, tehdy je vyhrála ODS a co si pamatuju, tak velice slibovala, že sníží státní dluh. Tehdy hodně mých známých říkalo, že je bude volit, že nechtějí, aby byly zadluženy ještě jejich děti. No, a kde jsme dnes, že. Jinak STAN radši vůbec nekomentuju, těm už taky nic jinýho nezbejvá, jen naslibovat nemožný.

Sarah01
Sarah01 01.10.2025, 17:34:57 xxx.xxx.162.253
JanaJanaJanaJana:

mám tady naprosto geniální video vystihující zbytečně vyhrocenou atmosféru kolem voleb:
https://www.facebook.com/reel/1474975860476069 
Ta kočka je moudrost sama! 😀

Mně tohleto dělají psi, když jsem doma na homeoffice. 😄 Prostě nechtějí, abych pracovala. 😄

Sarah01
Sarah01 01.10.2025, 14:20:14 xxx.xxx.11.197

🤣 Tomu se člověk dokáže smát pořád.

U nás dnes celý den prší a v práci nám konečně začali topit. 😊

Sarah01
Sarah01 01.10.2025, 08:17:17 xxx.xxx.11.197
lesnizinka:

Před nějakou dobou jsme tu řešili(snad to bylo tady😏) že máme neustále, tedy hlavně celé léto plný barák hmyzáků. Už snad dva měsíce jsou to ,,kobyle" všeho druhu. Teď frčí hlavně tyhle. Předevčírem mi přistála na hlavě v ložnici, než jsem usnula(samozřejmě jsem se děsně lekla a vyhodila ji, pak seděla na telce) teď trůní jiná(dvojče😜) na lampě v obyvču a čekám, kdy mi spadne do pití😏Na jiném foru se probírají pavouci, hlavně třesavky. Minulý týden zase před usnutím čumím na telku a před očima se mi spouští ze stropu třesavka. Buďto by mi přistála na ksichtě, nebo nejdál na krku. Vyletěla jsem jak čert z krabičky a smetla ji někam na zem😲Tu jsem teda vyfotit nestihnula😛

Obrázek

No jo, jenže vy máte kolem domu velkou zahradu, to se pak nedivte, že máte i v baráku plno hmyzáků. 😉

Sarah01
Sarah01 01.10.2025, 08:15:19 xxx.xxx.11.197

Já jsem postroj taky kupovala natřikrát. Naštěstí jsem ho vždy stihnula vrátit a pro jistotu jsem ho nakonec koupila v kamenném obchodě, kde jsem ho mohla hned zkusit. Vyplatilo se, sedí a ještě ho můžu posunovat podle toho, jak madam přibere nebo ubere. 👍 Teď bych řekla, že je v takové kondici, že by mohla cca 2 kilíčka dát dolů.

Sarah01
Sarah01 01.10.2025, 08:09:00 xxx.xxx.11.197
Zrzavci:

. Hlavně že jsem to zvládla zaplatit bez karty.

🙂 děkujeme převelice. A je to stejně ftipný, jak se to platební chování mění. Kdeže jsou ty doby, kdy karta byla raritou a lidi se s ní učili platit, teď už to bez ní nejde, za chvíli už bude pasé i karta. 

No, bohužel a někdy mě to dost štve. Ale nechci to tady plevelit, na kalendář se moc těším. 😊🥰

Sarah01
Sarah01 30.09.2025, 18:58:40 xxx.xxx.162.253
Ariska:

Bohužel se z GD stalo politické téma, které nedává smysl. Mladí to sice vítají  , ale jsou ochotni se něčeho vzdát?

To víte, že nejsou, většina jich ještě bydlí u rodičů a o energie se starat nemusejí.

Sarah01
Sarah01 30.09.2025, 11:56:20 xxx.xxx.11.197
kometa:

Já bych doma ani nemohla, bo 2 kocouři.

Já to zkoušela jednou a jen v garáži, fuj, už nikdy, málem bylo po mě. A stejně to nepomohlo, musela jsem vyvětrat a ty mrchy tam byly za chvíli zase. 

Mně teda třesavky vadí, protože jsou po nich všude pavučiny a na zemi binec, jak žerou svoje oběti. Ale tak mně vlastně vadí celkově všichni pavouci, no. Doma teda, venku ne, tam je mně to jedno.

Sarah01
Sarah01 30.09.2025, 07:53:50 xxx.xxx.11.197

Tady je vidět, jak novináři odhadují počet demonstrujících. Teda jestli to není fejk. 🙂 Já už asi nevěřím ničemu, u čeho jsem osobně nebyla.

Obrázek
Sarah01
Sarah01 30.09.2025, 07:21:04 xxx.xxx.11.197
assil:

Konkrétně u těhle povolenek pro domácnosti jde prostě jen o to, abyste si zařídila život bez fosilních paliv a tím je neplatila.

A vlastně je budeme platit už podruhý když si člověk vezme kolik dotací zahučelo do plynových kotlů a nových kotlů na uhlí, do kterých ještě byli lidi donucený. A jistě to nebude naposled, za pár let očekávám zákaz tepelných čerpadel neb nebude tolik elektřiny.

Ono je to všechno hezký, ale myslím si, že jen Evropa ten svět nespasí, zbytku světa je to úplně jedno. Pro mě je to prostě zbytečná buzerace. Fosilníma dávno netopím, vlastně jsme s nimi netopili nikdy, plyn u nás v ulici nemáme a uhlí nemáme kde skladovat. Ale na novej kotel prostě nemám.

Sarah01
Sarah01 29.09.2025, 20:35:47 xxx.xxx.162.253
lesnizinka:

Evi a mluvíte o katolickém, nebo evangelickém kostele? Na katolickém pohřbu tety před 10lety jsem v kostele byla(tedy i taťky, ale to jsem nebyla schopná vnímat) a něco tak hnusně neosobního jsem nezažila. Byla jsem popravdě v šoku z toho, že ten obřad není ani trochu o tom mrtvém, ale jen o církvi, o víře a bla, bla. S pohřbem civilním, v obřadní síni ve městě se to srovnat nedá. U nás je problém, že lidi na civilní pohřeb musí do 16km vzdáleného města, takže mít odvoz. 

Jo, církevní pohřby takové bývají, slovo k zesnulému mívá farář většinou až na hřbitově u hrobu.

Sarah01
Sarah01 29.09.2025, 17:36:42 xxx.xxx.217.40
lesnizinka:

Trošku od tématu písniček na pohřbu odskočím.  Mamka je hluchá stejně jak já(no nebo já, jak ona😉) V pátek byla na pohřbu bývalé spolupracovnice. Dělali ho děti, neví o tom zhola nic, chlastají myslím stejně, jak ona. Z nějakého důvodu udělali pohřeb z kostela, tedy evangelické motlitebny. Je tam navíc nový farář. Je tichý, nezpívá, buďto ani nezapíná mikrofon, nebo do něj mluví tiše. Takže neslyšela nic. Z lidí nezpíval nikdo, ani ti, co umí, jen takové kuňkání prý.  Rodina ani nevěděla, že by si měla vynést rakev. U spouštění do hrobu to samé. A moje mamka poprvé prohlásila, že nepochopí, proč někomu, kdo nechodil do kostela, rodina nechodí do kostela, udělají pohřeb v kostele a jsou tam pak s prominutím ,,jak blbci". Asi se jí na rovinu budu muset zeptat na její případný pohřeb, protože v našem případě by to bylo totéž. Já tam nevkročím, brácha se úspěšně vyhýbá tím, že tu není. Jen ona do něj právě občas jde.

To je právě to, že to často zařizují příbuzní, kterým je to jedno, a zařídí to buď tak, jak vždycky nebo jak jim někdo řekne. Mně to připadá jako nehorázné ignorování zesnulého jako osobnosti, to mohli udělat rovnou pohřeb bez obřadu a doma. A vyšlo by to líp. 

Mě vůbec nenapadlo, že by pohřeb měl být v kostele. Jenže jsem manžela velmi dobře znala a na toto téma jsme se občas bavili, i když ne přímo o detailech. A hodně jsem různé věci rozebírala s paní v pohřební službě, která byla velice empatická, a ve chvíli, kdy to ani nemáte moc sílu řešit, je to přece jen všechno hodně čerstvé, mně hodně pomohla. Důležité je taky nejít tam sám, mít někoho s sebou, kdo zesnulého taky znal. A hlavně chtít to udělat tak, aby to byla jakási pocta zesnulému a ne aby to bylo co nejrychleji a nejlevněji odbyto. My jsme měli obřad v kapli, u nás žádná síň ani krematorium není, na kremaci se odváží jinam a urnu si pak pozůstalí vyzvednou v PS. Tři roky jsem ji měla doma, pak jsme se s dětmi rozhodli, prostě to chtělo nějaký čas, že popel rozprášíme na místě, které měl manžel rád. Že ho nebudeme dělit a nebudeme ho dávat na hřbitov na místo, ke kterému žádný vztah, a kde by byl s lidmi, které neznal.

Už na pohřbu mně řekla neteř, že mě obdivuje, že jsem vše udělala tak, jak si manžel přál. Že ony se sestrou vlastně nevěděly a i se bály babičce odporovat v tom, aby se udělal tradiční pohřeb v kostele. Vlastně úplně stejně, jak píšete vy.