Ona taky ještě pořád má mezi lidma psychická nemoc jakési stigma. Stačí si přečíst příspěvky k tomuto konkrétnímu případu na FB. Znala jsem spoustu lidí, kteří by pomoc psychiatra potřebovali, ale nikdy by tam nešli, aby nedej bože nevypadali jako blázni. Radši si nechali napsat nějaké léky od obvoďáka, přitom ten o tom houby ví, že na to třeba vzniká závislost. Pamatuju si velice dobře kdysi dávno případ kamarádky od mojí tchýně, její manžel měl schizofrenii a neskutečně trpěla celá rodina.
Tak má matku, majitelku jedné chovky, už to tu bylo zmíněno dříve, že jedna chovka byla na její matku… A snad když už tedy rodina není nebo nefunguje, tak měla/má přátele…. Nějak se mi nechce věřit, že neměla žádné blízké.
Rodiče už nemá. Jak je to s manželem, netuším, ale podle toho, jak se choval v minulosti, si nemyslím, že by měl vůli s tím něco dělat. Sourozence taky nemá. A přátelé byli dřív asi jen pejskaři, než se od všech izolovala. Jako dovedu si představit, že je dnes jednoduchý takto dopadnout, ne že ne.
Já myslím, že tady měly konat dřív sice určitě úřady, ale ještě před nimi měli konat blízcí paní chovatelky. Jestliže se jí něco “porouchalo” v hlavě, tak snad ostatním z jejích blízkých ne. Přece sami museli vidět, poznat, že nechávat si všechna narozená zvířata nelze. Museli vidět, že se tam psi množí nekontrolovaně, že jsou nemocní a podvyživení. Zde selhalo především okolí chovatelky, její blízcí, rodina.
No, to je právě ten problém, že blízcí, kteří by zakročili, jaksi nejsou. Ale nechci tady rozebírat její soukromí.
Já měla vždycky strach ze psů..v mládí mě pokousali 2x psi..jezevčík a nějaká větší “směska”..tak jsem jim nevěřila..A myslím,že to na mě bylo i poznat,chodila jsem kolem nich obloukem..Takže,já bych byla zastáncem těch košíků..Nevím,kdy se stal ten"zlom",kdy jsem je začla mít ráda..asi jak máma měla Akita Inu a já se nastěhovala k ní…Pak jsem jezdila do Kamenné a tam byl Čenda..toho jsem si zamilovala..a pak jsem ho hlídávala a pak i v Olomouci tu Čuvačku a Pekinézky…Takže teď mi pes bez košíku nevadí,ale dokážu pochopit lidi,kteří s tím mají problém.Dokonce na ulici nehledím po chlapech,ale jejich psech🐕🤭
Mě pokousal pes paní ředitelky ve škole na školním dvoře. Psů jsem se ale nebála, jen teda dnes z nich mám respekt, ale to spíš, když jdu se svým psem a bojím se, aby on neskončil pokousany. Myslím si, že pokud je pes na vodítku, tak košík nepotřebuje. Pokud ho ovšem majitel udrží.
Blesk neuvádí pravdivé informace, nebyla to žádná množírna. Ta paní je nemocná. Toto se může stát i chlapovi, že hromadí věci. Takových případů už bylo, že někdo hromadil v bytě odpad a pak ho museli vystěhovat a byt deratizovat. Tím ji samozřejmě neomlouvám, ale takový člověk neví, co dělá. Ti psi nebyli bití nebo záměrně týráni. Tady měly konat úřady, bohužel nekonaly, ačkoliv o tom věděly několik let. Nepravdivé informace uvádí např. I útulek Anidef Žim, asi to líp sype.
Arosku - díky - mám to už připravený, jen tam dosázím seznam zde uvedených útulků, dodělám to a zítra to vyhodím u sebe na stránkách. Plus se ještě zeptám ve Zvířetníku.
AROSKŮŮŮ, PROSÍM JEŠTĚ O ODKAZ NA TEN FAKBŮK A PLUS Č. TOHO ÚČTU, KAM LZE PŘISPÍVAT.
Na ten účet, co uvádí impact, už byly převedený všechny peníze, který chodily na ten původní transparentní účet, co jsem tady uváděla já a který je primárně zřízený pro Golden svět (databáze chovných psů).
Včera jsem zrovna četla na FB o případu, psala to tam sama chovatelka, že jí lidi přes plot krmili psy granulemi. A když na ně zařvala, co to dělají, tak prý že nevidí, že by psi měli na zahradě nějaké krmení a že určitě mají hlad. Lidi jsou tak zblblí, že to už není možný.
Lidi, nevyznáte se někdo? Už jsem tady někde uváděla, že ČSOB pojišťovna mně nechtěla uzavřít životní pojistku na nemoc. Požádala jsem o vrácení zprávy od praktického lékaře. Řešili to měsíc a dnes mně napsali, že nemám nárok, protože GDPR. To je jako normální? Oni mají informace o mém zdravotním stavu, přestože mně nepojistili, a odmítají mně je vydat, přitom při uzavírání smlouvy se nezkoumá, kdo sedí na opačné straně telefonu a běžně se smlouvy uzavírají na dálku. Mně to připadá teda nehorázné.
Ale tak to je nesmysl. Každý útulek/spolek musí veterináři uhradit fakturu hned. A logicky to zaplatí fyzicky z darů. Pak to vyfakturují státu a ten jim to zpětně uhradí. Peníze se vrátí zpět. Pak se to účetně srovná.
Takhle mně to dává smysl, tak snad si s tím v těch útulcích nějak poradí.
Lítá to? Molice? Já se přiznám, že balkonovky, truhlíkové nepěstuju, takže tenhle typ škůdců nemám(nemusím mít taky všechno😜) Občas jsem petunky koupila do truhlíků před barákem(ty jsou tam vystavěné, nafurt😉) ale je tam hrozný úpal, takřka všechno tam zajde, petunky chytaly ale tuším svilušku, ty chcíply na ni.
Já zase mám náhradní okurky hadovky do skleníku, až ty zajdou na plíseň, napěstované v koupelně na okně. Usadím se na WC, koukám na ty okurky a říkám si, proč tak začaly žloutnout, vždyť nakonec chcípnou dřív než ty v tom skleníku. Jdu se kouknout a ony celé oblepené červci - takové ty bílé vatové ,,mšice". Čumím na ně denně a nechápu, jak jsem mohla nezachytit začátek jejich řádění🤔Dostaly se tam asi ventilačkou.
Nelítá to. Já to právě mám schovaný tak, aby na to nepražilo, vždycky se jim tam dařilo. Je to lepkavý, tak jsem vygůglila, že jsou to asi mšice. Ty tam ale nevidím. A nebo padlí.