Varaxi: Určitě je spousta majitelů bezpapíráků z množky, kteří mají podobné důvody. Nemají možnost koupit odjinud a ten pes se jim docela líbí, jsou s ním spokojení a koneckonců, ať udělají cokoli, tak někoho neetického podporují, tak co.
Až uvidím osvědčení o tom, že to oblečení šijí tamní švadlenky s přiměřenou mzdou, dospělé, s pojištěním, s pauzou na oběd a rozumnými směnami, tak možná začnu uvažovat, že třeba na tom něco je. Když mi někdo dokáže vysvětlit, proč je to tak levné. Že je levná pracovní síla - no jasně že je. Protože nemají bezpečnostní pracovní pomůcky, přiměřené osvětlení, pauzu na oběd nebo nějakou přiměřenou mzdu.
Nechápejte mě špatně, já beru, že si to tam někdo koupí a je spokojený. Ale psát pohádky o tom, jak pomáhají dětem… jako i kdyby, tak to je vykoupené tím, že někde jinde pracovníci, kteří se na tom produktu podílejí, trpí.
To je fakt jako koupit štěně z množky a věřit pohádkám o tom, jak se matka štěňat prochází po zelených loukách. Možná ano… ale jaká je ta šance? A budu tomu věřit jen proto, že to někdo napsal do inzerátu nebo na e-shop?
Ne, vážně, kde je psáno, že se to oblečení šije v Nepálu v rodinné firmičce?
Každý pomáhá podle svýho, někdo posílá peníze africkýmu dítěti na školu, někdo posílá peníze na Dobrého anděla, někdo probere skříně a nepotřebné oblečení odnese do charity, já občas pošlu peníze do útulku, naposled jsem teda posílala na Odrováky, a pak si občas koupím oblečení u této paní. Většinu si kupuju v tuzemsku, to jo, ale jestli je to tady vyrobený, spíš ne. Mám bundy Husky, ty tady vyrobený jsou, ale kalhoty Tchibo určitě ne a boty taky ne, na svoji nohu bych českou značku za normální cenu nesehnala.