Fiona Praha:Existuje seznam útulku/spolků, kam byli retrívři umístění? Nejsou náhodou zřízena nějaká odběrová místa na materiální pomoc?
Je to někde na FB, zkusím vám to najít.
Fiona Praha:Existuje seznam útulku/spolků, kam byli retrívři umístění? Nejsou náhodou zřízena nějaká odběrová místa na materiální pomoc?
Je to někde na FB, zkusím vám to najít.
Lidi, nevyznáte se někdo? Už jsem tady někde uváděla, že ČSOB pojišťovna mně nechtěla uzavřít životní pojistku na nemoc. Požádala jsem o vrácení zprávy od praktického lékaře. Řešili to měsíc a dnes mně napsali, že nemám nárok, protože GDPR. To je jako normální? Oni mají informace o mém zdravotním stavu, přestože mně nepojistili, a odmítají mně je vydat, přitom při uzavírání smlouvy se nezkoumá, kdo sedí na opačné straně telefonu a běžně se smlouvy uzavírají na dálku. Mně to připadá teda nehorázné.
impact:Ale tak to je nesmysl. Každý útulek/spolek musí veterináři uhradit fakturu hned. A logicky to zaplatí fyzicky z darů. Pak to vyfakturují státu a ten jim to zpětně uhradí. Peníze se vrátí zpět. Pak se to účetně srovná.
Takhle mně to dává smysl, tak snad si s tím v těch útulcích nějak poradí.
lesnizinka:Lítá to? Molice? Já se přiznám, že balkonovky, truhlíkové nepěstuju, takže tenhle typ škůdců nemám(nemusím mít taky všechno😜) Občas jsem petunky koupila do truhlíků před barákem(ty jsou tam vystavěné, nafurt😉) ale je tam hrozný úpal, takřka všechno tam zajde, petunky chytaly ale tuším svilušku, ty chcíply na ni.
Já zase mám náhradní okurky hadovky do skleníku, až ty zajdou na plíseň, napěstované v koupelně na okně. Usadím se na WC, koukám na ty okurky a říkám si, proč tak začaly žloutnout, vždyť nakonec chcípnou dřív než ty v tom skleníku. Jdu se kouknout a ony celé oblepené červci - takové ty bílé vatové ,,mšice". Čumím na ně denně a nechápu, jak jsem mohla nezachytit začátek jejich řádění🤔Dostaly se tam asi ventilačkou.
Nelítá to. Já to právě mám schovaný tak, aby na to nepražilo, vždycky se jim tam dařilo. Je to lepkavý, tak jsem vygůglila, že jsou to asi mšice. Ty tam ale nevidím. A nebo padlí.
impact:Vymáhat se to bude o to hůř, o co méně bude mít obec faktur, ze kterých doloží finanční prostředky na nápravu situace… 😔
Tak faktury asi budou mít ty útulky a soudu je taky můžou poskytnout nebo ne? Nebo je musí dát obci? Asi se ptám blbě, ale v tom papírování se nevyznám a vy zkušenost máte.
Zrzavci:Mám to namalovat? 😀 😀
Jóóó 👍
lesnizinka:50kou se mažu celoročně, ale stejně když vylezu, byť jen nechtěně na slunko bez klobouku, kšiltovky, hned mi nějaký ten flíček vyskočí. Momentálně jsem si asi před měsícem všimnula náznaku pod nosem, u levého chřípí. Není až tak viditelný, ale je tam. Taky ještě pořád beru antikoncepci, už je to spíš místo substituce, jak mi říkal gynekolog. Včera jsem koukala na tenis a shodou okolností valila voka, že čínská tenistka nemá na sobě snad jediné znaménko, pihu. Absolutně čisté nohy, ruce záda - co bylo vidět😲Ty jo nádhera👍 Já mám záda šíleně hnusně flekatá, už letos přemýšlím, že na podzim vlezu na dermatologii a nechám si toho většinu odstranit, ať už vyřezat, laserem nebo dusíkem - je mi to jedno. A přitom jinak než v košili, tunice, triku na zahradu nevylezu, plavky mám jednodílné, takže i u plavání většinu zad zakrytou a stejně takhle flekaté🙄Samou bradavici, znaménko nebo jen nějaký pigmentový flekanec👎
Ne, na Faunu nepřecházím, musí zalovit u mládeže😉nebudu pořád trajdat sem a tam, jsem konzerva😉
Mohla byste mně poradit s kytkama? Na petuniích mám asi nějakého škůdce, jsou to takové malé bílé čárečky, lepí to a celá rostlinka postupně uhyne. 😢Nevěděla byste, co na to pomůže? Už na ty truhlíky letos asi kašlu to pořád obnovovat. Loni jsem je měla krásné, letos mně jeden truhlík návštěva shodila, to jsem vyhodila, celé to bylo polámané, koupila nové a už mně asi další 3 odešly právě na tuhletu potvoru.
Vahine:Děkuju Sarah 😉 já FB nemám….
Aktuálně tam je 353 638,44 CZK 😲
Mělo být Co se musí stát, že člověk tak zblbne. Psáno na telefonu a občas si těch oprav nevšimnu. 🙄
kometa:Ale to byste musela zkoumat hodně zblízka, možná i lupou. A to ve vašem případě nehrozí.😉Jestli jsem správně pochopila váš příspěvek.
Jo, pochopila. Sice tam ještě záleží, ale dnes ho čeká vysavač.
Vahine:Arosku, můžete prosím sem nebo do SZ napsat ten transparentní účet? Něco málo chloupečkům pošlu. Mám sice teď óbr výdaje s nem., ale něco bych jim ráda poslala.
Když občas někdo něco pošle, má to smysl, nasčítá se to.
2903275047/2010 Fio banka
Do poznámky napsat ODROVICE
impact:Pokud útulky/spolky obci s rozšířenou působností nevyfakturují veterinární náklady na odstranění následků týrání chovatelkou, tak unikne hromada dost důležitých důkazů.
Obec nemůže vymáhat trest za to, že měl nějaký útulek náklady na vet péči o její psy. Takže to musí útulky a spolky vyfakturovat obci a ta to následně hromadně vymáhat po chovatelce.
Pokud jsou faktury na útulek/spolek, tak to uhradí dárci a chovatelka za to nebude mít žádný postih. Protože už vidím útulky, jak se s ní jednotlivě soudí.
Taky se může stát to, že částečně soud vyhraje a hromada zvířat se jí za pár let vrátí, v luxusním stavu. Tohle je bohužel celý od začátku špatně. 🙄
To máte pravdu. Nikdy by se jí už vrátit neměli. Mně stačily ty fotky…. mladí psi jsou šíleně hubení, zřejmě se k jídlu skoro nedostali, tam prostě panoval tvrdý zákon smečky, někteří mají kousance, i kusy kůže pryč, demodex po celém těle, prošlapy, žádný hrudník. A prý příbuzenské křížení snad už v páté generaci. Vodě musí stát, že člověk tak zblbne. ☹️ Doufám, že jí nevrátí ani jednoho psa a soud jí uloží zákaz chovu. I když vím, že se to vymáhá blbě, ale aspoň něco.
impact:Netuším. Ani nevím, kde skončili ti Žiškovo psi. Tenkrát se zbavil asi čtyřiceti v nejhorším stavu a pak už o něm nebylo slyšet. MS KVS na tom hangáru neshledala nic špatného…
Netuším, podle čeho oni posuzují, že je chov v pořádku. Buď se jim to nechce řešit a nebo mají nějakou profesionální deformaci….
kometa:Svlečka je jenom ta povrchová “šlupička”. Ale bez bližšího zkoumání se od živého pavouka těžko odliší.
Před léty nám bývalý kolega ukazoval svlečku svého sklípkana. Pro arachnofobika docela vražedné.
No, to by asi bylo po mě.
Ale jako laik tipuju, že to nemá oči.
Mně nic nepřišlo, ale já jsem tehdy trvala na zrušení účtu. Tam už nepáchnu.
Na sluníčko se může, ale používat krémy s faktorem 50+. Na vybělení se používají hlavně krémy s obsahem vit. C. Mně to na obličeji hodně pomohlo, měla jsem flekate hlavně čelo.
Tap:Před kontrolou VŽDY rozvezla psy jinam.
Teď jí to nevyšlo.
Takže žádná nemoc.
Tohle by chlap nikdy neudělal!
Jasně, chlap by tam psy nechal a zdrhnul by.
Dle mýho veta to nevadí, půl roku prý je v pohodě. Pro psa, který nejezdí na výstavy a zkoušky.
Bobca:jojo..jen písněte kdy…Já to zapoměla a nechce se mi to hledat🤭budu ráda..
tu Niveu jsem myslela,jen že to byl jediný krém,co jsem kdy měla…Zdenka se mazala obyčejnou,ale nomálně jak krajíc chleba na obličeji(jak masku) a za 15 minut neměla na čuni nic..Všechno se vsáklo…
30. 7. , podrobnosti si případně ujasníme v soukromé zprávě.
Bobca:já to měla rozepsané asi 2 hodiny na dospleji,tak jsem to jen dopsala..a vidím,že mezitím přibylo příspěvků🤗…a já s kravskou mastí🤭Já teda nic,akorát jsem kdysi dostala Niveu s Q10..asi ve 40..tak ta byla jemná..to byla jediná mast..a i teď nic nepoužívám..Kůžička napnutá-žádná vráska😎
Ale Nivea s Q10 je úplně jiná, ta je na obličej vhodná. Červenou Indulonu jsem taky používala dětem na ekzémy, bylo to doporučeno přímo od kožní lékařky.
Jo, a s tou kávou počítám. 😉