Aluška:Ale když pes má třeba z 50ti výstav 48x V a 2x VD, od různých rozhodčích, aniž by se majitel s někým z nich znal, tak to taky vypovídá o nějaký kvalitě toho psa, nebo ne ? Nemyslím tím nějaký oblastky, ale národky a mezinárodky.
Občas na nějaký výstavě dělám zapisovatele nebo vedoucí kruhu, tak třeba jeden rozhodčí mi říkal, že na oblastkách to moc neřeší, jestli psovi něco chybí nebo ne. Při jiný zase jinej rozhodčí povídá, kdo tohle pustil do třídy vítězů ? No tak když je ve třídě vítězů tak mu tu výbornou dám.. atd.
No dobře, tak pokud má 2x VD z 50 výstav, tak je to v pohodě, to měl rozhodčí buď blbej den nebo byl slepej a pes je prostě výborný. Aspoň tak bych to brala já, po osobních zkušenostech. Jako vezměme si to tak, že dnes bývá na větší výstavě typu národní, mezinárodní přihlášených cca 3000 psů. Koukám třeba zrovna na DuoCacib Brno, nejpočetnější jsou australský ovčák 70, border kolie 70, stafordšírský bulteriér 110, whippet 80, zlatý retrívr 124, jezevčíci a pudli jsou rozdělení na jednotlivé kategorie, tak jsem to nesčítala, ale taky patří mezi ty nejpočetnější. Pokud má rozhodčí posoudit celou skupinu FCI za jedno dopoledne, tak si myslím, že jeho hlava na to musí mít určitou kapacitu a každej to prostě nedává a nedivím se. Možná to bude lepší, až bude posuzovat ta umělá inteligence. 🙂