Aktuálně: 2 700 inzerátů262 844 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 08.05.2025, 13:00:26 xxx.xxx.162.253

Ten vzhled je strašný a vlastně nevidím důvod, proč bych tam měla chodit. Zničili to a zpátky vrátit na původní úroveň už to nepůjde, tomu nevěřím. Tak nějak jsem to čekala, že to takto skončí, že se to Švédům prostě nevyplatí, ale že tak brzo, už za 2 roky, hmm.

Sarah01
Sarah01 08.05.2025, 09:39:11 xxx.xxx.162.253
Elis:

Já myslela že se ptáte na maminku štěňat. Fenka ani její štěňata nebyly z množírny. Maminka měla modrý pas a PP, které jsme viděli. Otce jsme neviděli protože oni ho doma neměli, na krytí jeli jinam.  Naše štěně dostalo modrý pas kde je zaznamenáno očkování a odčervení které jsem tady vypsala.  PP jsme nedostali ale paní říkala že dopošle dodatečně poštou, protože se nestihl vystavit. 

Ano, to je všechno naprosto běžné, taky jsem jela na krytí do Čech a PP jsem posílala poštou. Napsala jste to zpočátku ale tak, že to mohl někdo pochopit jinak. S tím začervením to je bohužel tak, může se prostě stát, že i po trojím odčervení ve štěňátku ještě ty škrkavky jsou. Já jsem na úpravu zažívání při takovém lehčím průjmu, jak máte na fotkách, dávala Enterozoogel. Někdy to prostě trvá dýl, že se štěndo aklimatizuje, já jsem u starší fenky musela i změnit krmivo, protože se to nelepšilo. Tak držím palce, ať je brzo líp. 🍀

Sarah01
Sarah01 07.05.2025, 18:41:08 xxx.xxx.162.253

Já jsem si teda myslela, že je to nějaká legrace. A ono asi ne, když se zadavatelka tak rozčiluje.

Aljaško, vy svýmu psovi opravdu nerozumíte?

Sarah01
Sarah01 07.05.2025, 18:27:27 xxx.xxx.162.253

Ále, copak se stalo? Přišli na to, že bez diskuzí není návštěvnost? Hanba by mě fackovala nechat se ukecat, když tehdy na nás byli hnusní, ačkoliv jsme slušně žádali a prosili. Tady pro nás majitelé udělali první poslední. Zůstanu tady. Stejně ti, kteří se přesunuli na FB, už se taky nevrátí.

Sarah01
Sarah01 07.05.2025, 06:42:20 xxx.xxx.11.197
lesnizinka:

Aha, takže mám počítat, že chodit začnu možná ve čtvrtek…potěš koště😏Kdoví, jestli už chodí Bobeš, zatím se neozývá, tak snad jen odpočívá…bez spojení. Já se lýtek zatím taky nemůžu chytit, jak píšete: schody🙄 a na WC doslova padám😜Ani to šití mi bůhví jak nejde, jsem totálně zpomalená. Jé zapomněla jsem, že jsem v sobotu před odjezdem honem fotila vistárie. Dneska ráno jen tu ve vchodu, sice bez sluníčka, ale ty hrozny jsou už nakvetlé skoro komplet. Letos jsou fakt přenádherné, to počasí vyšlo👍Možná zmrznou zítra🙄První fotky jsou pátek, čtvrtá sobota ráno a poslední, kdy je trochu posmokleno je dnešní ráno.  

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Moc hezké. Neumím si vůbec představit, kolik je za tím práce, já bych to absolutně nestíhala. Chtěla jsem se zeptat, co používáte na ty chodníky, aby vám neporostly mechem?

Jinak u nás dnes k ránu mrzlo -2, tak jsem zvědavá, co ty stromy, jestli to ty květy, některé jsou teda už odkvetlé, přežijí. Má takhle být ještě cca týden. 

Sarah01
Sarah01 06.05.2025, 14:53:06 xxx.xxx.11.197
Arosek:

Jee, ted jsi mi pripomnela zazitek.

Sedim na preplneny pohotovosti v nedeli vecer se starochem, s horeckou, s krecema. A v cekarne madam s mopslem na jojosnure, co potreboval nejspis ostrihat drapky.
Madam cuci do mobilu, pes na nezaaretovanem voditku leze od jednoho pacose k druhemu, opruzuje (nestesti ne ve zlem), jojosnura prekazi prichozim i odchozim. A madam na nezne naznaky nereaguje. 

Tak jsem si hezky pockala az coklik dotapka k nam a z voditka jsme ho odepla (predem upozornuju ze dvere byly bezpecne zavrene a otvirali se pouze na tlacitko od sestricky, pac pohotovost).
No a voditkou udelalo cvrnk a slusne jeblo madam pres prsty. Teprve tehdy vzhledla od mobilu a zacla jecet, ze jakoze coze. Tak jsme ji ubezpecila, ze coklik to voditko ocividne nepotrebuje, kdyz neplni funkci aby ho drzelo u ni. Ae ze budu milerada kdyz se coklik skamosi s dedkem, jen nezarucuju ze dedek neni infekcni.

Najednou to slo si ho drzet u sebe 😀

🤣😂

Sarah01
Sarah01 06.05.2025, 12:35:44 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 06.05.2025, 12:27:17

To je hrozný. 😟

Sarah01
Sarah01 06.05.2025, 12:33:34 xxx.xxx.11.197
janaa:

On účinný je,ale ideálně to chce prostřídat. A pak u majitele odčervit zase něčím jiným

Mně právě docela překvapilo, že u mně z nich moc škrkavek ven nevyšlo, ale jedna fenka měla u nových majitelů problémy, tak zašli na veterinu, odčervili a vyšla z ní jedna obrovská škrkavka. Poprvé se nic takového nestalo, proto jsem zase koupila Drontal.

Sarah01
Sarah01 06.05.2025, 11:43:26 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 06.05.2025, 10:37:17

Počítám, že již profláknutá paní z CHS Astral Sky mrská nadále bezpapíráky. Nějak to všechno kolem ní utichlo, ale je fakt, že Blesk nečtu.

Sarah01
Sarah01 06.05.2025, 10:00:28 xxx.xxx.11.197

Může být 3x odčervená. Moje štěňata měla za sebou taky 3x odčervení, když odcházela do nových rodin. Ale přesto se stane, že v některých štěňatech ty škrkavky ještě jsou a chce to fakt zajít k veterináři. Já jsem odčervovala Drontalem a podle všeho až tak účinný není.

Sarah01
Sarah01 06.05.2025, 09:54:38 xxx.xxx.11.197
assil:

Je to chudák, kdyby zůstala tam kde to znala v Rumunsku, bylo by jí daleko líp.

Taky myslím. Žila tak cca 5 let od narození, těžko ji bude někdo předělávat. 

Sarah01
Sarah01 05.05.2025, 11:06:34 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Tak to mě mrzí, že to tak vyznělo… chtěla jsem tím říct, že náklady často převyšují příjmy, takže to je často z lásky .

Já bych to chtěla ještě uvést na pravou míru. Nechovala jsem na svojí feně proto, že ji miluju a myslím si, že je nejhezčí ze všech. To si myslí každej majitel feny. Bylo to na základě vyhodnocení zdraví, exteriéru, povahy, rodokmenu atd., jak to dělá většina chovatelů. Mám ráda toto plemeno a chtěla bych, aby tady zůstalo. Bez buldočků, kavalírů, jorků nebo čivav se obejdu (ale zase se třeba neobejdou jejich majitelé, že jo). Nemusím plemeno vylepšovat, stačí, když zůstane na takové úrovni, na jaké je. U retrívrů se třeba za posledních 20 let stav kloubů hodně zlepšil, pořád dokážou na rozdíl od některých jiných plemen krýt přirozeným způsobem a taky přirozeně porodit. To už spousta plemen nedokáže.

Sarah01
Sarah01 05.05.2025, 07:06:03 xxx.xxx.19.88
Orionka:

Tak přesně tím odstavcem, který začíná : Bože…spočítejte si…..děláte z feny stroj na peníze. 

Jasně, pokud by takhle chovatel počítal, nikdy by “nevrhnul”. 

Nikdy jsem to nepočítala, žádné domácí účetnictví si už dlouho nevedu. To snad žádný člověk u koníčka nedělá. Jen letos jsem musela za loňský rok podat daňové přiznání, tak zhruba vím, co obnáší odchovat štěňata. Ale v tom samozřejmě není zahrnutá spousta věcí. 

Mimochodem zrovna tento víkend jsem četla na FB článek, že švédský Cavalier Club bude plemeno ozdravovat kříženci, kteří už byli představeni na jejich klubové výstavě. Pravděpodobně tak v budoucnu dopadne více plemen, u frbuldočka údajně v některých zemích plánují něco podobného.

Lidi typu anonyma ale nechtějí žádný chov s PP, jsou to fanatici, kteří chtějí, aby si lidi brali jen psy z útulků.

Sarah01
Sarah01 04.05.2025, 20:24:58 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 04.05.2025, 19:13:30

Aha, takže kvůli prachům je to lepší, tím se plemeno určitě zdokonaluje a vylepšuje, hlavně u bezpapošů, tam je zdraví 100% ně zaručeno. 🤮

Sarah01
Sarah01 04.05.2025, 14:41:32 xxx.xxx.162.253
Xerxova:

asi jsem se blbě vyjádřila - žádný z mých psů ani fen nebyl zcela dokonalý. Kde byla dokonalost estetická, trošku pokulhávalo zdraví, kde bylo zdraví, zase byl nevhodný barevný gen… Ano - byli chovní, ale dog je tolik, že je z čeho vybírat. Špičkové chovky kryjí v zahraničí, nebo výstavně hodně úspěšnými psy. Takže pokud bych kryla Xerdou nebo Nightem, tak tam, kde o papírovém chovu moc nevědí… a tomu říkám “na kšeft” …  a náhodou i bezpapíráků jsme mohli mít několik vrhů - občas se nevěsty hlásily 😄

Aha, tak to chápu. Nám se nepapírové feny taky hlásily, to zná asi každý majitel papírového a uchovněného psa, že se přihlásí kdejaký soused v obci. 😄

Sarah01
Sarah01 04.05.2025, 12:56:50 xxx.xxx.162.253

U nás taky spadlo jen pár kapek, musela jsem zalívat, je dost sucho.

Sarah01
Sarah01 04.05.2025, 12:55:39 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 04.05.2025, 09:28:01

Na “kšeft”……nic proti, ale to označení se mně moc nelíbí. Sice vím, že jsou lidi, kteří to dělají kvůli penězům, ale myslím si, že je jich menšina, že spousta chovatelů to dělá z lásky k plemeni. Nevím, jak je to u dog, asi nejsou tak početným plemenem, tak asi jinak. Ale u našeho plemene do toho psa vrazíte tolik, že z toho ve výsledku, i když kryje, i tak skoro nic nemáte. Majitelé oblíbených plemeníků na tom možná něco málo vydělají, u nás se krytí pohybuje cca kolem 20 tisíc. Kdo chce víc, i když má psa ze zahraničí, tak není zájem. Já jsem vlastně psa uchovňovala ze stejného důvodu, jako vy, kvůli chovatelce, aby měla radost. Z jejího chovu je to jediný pes, který byl uchovněn. Od fenky jsem štěňátka chtěla, to je pravda, má pěkný zahraniční rodokmen a chtěla jsem v té linii pokračovat. Mám za sebou jenom dva vrhy, někteří potomci se opravdu povedli. Ale jestli budu pokračovat, zatím nevím.