Maso a výrobky živočišného původu (z toho drůbeží 4 %), Obiloviny, Minerální látky, Cukry
Z mého pohledu nee…upřímně, našla jsem tuto konzervu 1240g za 35,- Kč…co ta konzerva za ty prachy asi obsahuje? Psovi bych to nedala vůbec, natož jako kompletní krmivo.
Mnoho případů, kdy jsou lidi s dětmi ke známým či příbuzným na návštěvu, ví o tom, že mají psa/psy, smečku, a neřeší... Prostě jsem tu a hotovo. Ale každý pes reaguje jinak, jak pes, tak fena, březí fena, se štěňaty atd. Naši psi, menší plemena, hodní, klidní, nesnášeli děti, nezávisle na sobě, každý v jiné rodině. mezi sebou kamarádi, ale venku děti, na koloběžce, s klackem v ruce, hokejka, kolo, řev, dupot, byl spouštěč. Věděli jsme to a pes byl nakrátko. I na vnoučátka si zvykali postupně, jako členy smečky je brali jinak. Tyto případy jsou jen vinou rodičů. Nebo majitele, pokud mají štěňata a není si jist reakcí feny. U malamuta je to obzvlášť podivné... Maličké přeji brzké zotavení, snad se díky tomu nebude celý život bát psů...
Proč podivné? Já bych to třeba zrovna u tohoto plemene očekávala.
Přesně…vyrypuju a je to totálně nekonečné zvlášť, když my máme, i vedle nás jsou dvě louky plné pampelišek. To, co bych teoreticky ze záhonů vyrýpala(a co tam přežívalo od loňska) tam do měsíce vyroste x5…z nových semínek, co už tam samozřejmě vysemenily🙄Vloni jsem si u toho parádně namohla ruku, vypadalo to, že to skončí karpálema, tak snad si je nevyrobím letos. No…tato činnost je zatím v nedohlednu. Aby toho nebylo málo, tak jsem si dneska u oběda debil vyšolíchla olej na ruku - od té doby ji mám na ledu, bolí to dopr…jak čert.
Tak to máme stejně, vyrýpnu jednu a mám pocit, že další rok je jich tam pět nových. Stříkat to nechci, tak nezbývá, než dělat to ručně. Karpál na pravé už mám operovaný, ale ono i tak, když si člověk tu ruku namůže, tak to bolí, musí se to pořád masírovat a cvičit s tím.
Asi obojí, bych řekla. Totéž, co u lidí. Já ji nosím, aby mně nesvítilo do očí. A někdo ji dává psovi ze stejného důvodu. I sluneční brýle už takto u psa někdo zdůvodňoval. Já psům nedávám ani jedno, zatím.
Blízko. Taky to tak obvykle začíná. Nicméně právě u podobných cvoků těch pár měsíců co dostanou, nepomůže. Vysoký peněžitý trest a zákaz chovu. A ten zákaz třeba tak, že v jeho domácnosti nesmí mít zvíře nikdo.
No, já pochybuju o tom, že u nás trest odnětí svobody vůbec plní svoji funkci. Jedině snad tu, že eliminuje jedince, aby s ním veřejnost nepřišla do styku. Jenže na to je to většinou hodně krátká doba. Takže vlastně neplní svoji funkci skoro vůbec a my to ještě platíme. A ty zákazy se běžně překračují, protože asi (nevím) není žádná kontrola.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 27.04.2025, 22:11:26
Ono je to často buď a nebo. A protože lidem se ještě umřít nechce, tak jedou radši do té nemocnice. Já už teď vím, že za pár let tam budu muset zas. A jen si na to vzpomenu, tak je mně z toho šoufl už teď. ☹️
No super, tak teď ve zprávách na Nově mluví o novele trestního zákona a že za některé činy bude jen peněžitý trest a mimo jiné by do toho spadalo i týrání zvířat.
No tak super, tak teď už se nikomu nic nestane a může vesele týrat zvířata jak chce…ti bohatí to zaplatí, ti nemajetní, tak z těch nikdo nic nevymůže…takže trest nula nula prd.
Nejsou místa ve vězení. Prý. Takže se budou hledat alternativní tresty i u jiných trestných činů. Radši to nekomentuju.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 27.04.2025, 06:40:40
Já si všimla až teď, že jste v nemocnici. Přeju, ať je brzo líp.
Já jsem v Olomouci v nemocnici nikdy nebyla, takže nevím, jak to tam chodí, ale v Krnově na chirurgii třeba taky nemají nadstandardní pokoje, všechny pokoje jsou třílůžkové nebo čtyřlůžkové a vždy dva pokoje mají společnou koupelnu. Musím teda říct, že až teď naposled jsem se jakžtakž vyspala, jinak předtím nikdy, buď někdo chrápal a nebo se mnou na pokoji byla popletená stařenka, která pořád chtěla utíkat z postele. To jsem tehdy nevydržela a hned po dvou nocích požádala primáře, že chci domů. Nemocnice nesnáším úplně stejně jak lesní žínka, ale holt někdy se nedá nic dělat.
Dnes jsem byla přezouvat pneu v Brumovicích u Opavy, s Dráčkem jsme si udělali výlet kolem vesnice a byla jsem příjemně překvapená, jaké jsou tam krásné výhledy.
Na druhé fotce v dálce je rozhledna H. Kudlicha v Úvalně, na šesté je věž kostela sv. Rodiny v polských Branicích.