Aktuálně: 2 323 inzerátů269 719 diskuzních příspěvků19 342 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 14.01.2026, 08:17:02 xxx.xxx.11.197
Coudas:

…a pak si na facebooku přečtete, že tohle udělat nesmíte, že to je stará zkostnatělá metoda a vy nepracujete s emocí dítěte….

A co by radili? Utěšovat, přemlouvat?

Sarah01
Sarah01 13.01.2026, 17:49:03 xxx.xxx.162.253
Bobca:

Já zažila řvoucího asi 2leťáka,ležícího mezi regály..kopal nohama,mlátil rukama..Matka šla v klidu kolem regálu a nakupovala..Ne tak postarší paní a babičky…že “proč to dítě neutišíte?”..Já osobně bych ho zvedla, naplácala mu přes plínky a šli bysme dál..Nevím,jak to začalo,už TO probíhalo,když jsem přišla…Prostě matka nepolevila..na to musí být taky odvaha a pevné nervy..ty reakce okolí musíte očekávat..švagrová v 70tkách musela malému synovi koupit další tenisky,i když asi 2 dny ty samé kupovali tamtéž(jak vyváděl)

Jenže ono to nepomůže tomu děcku namlátit. Nejlepší je všeho nechat, dítě vzít a odejít pryč. Pokud to člověk v jednom zvládne. A nebo teda nechat ho tam a jít si v klidu po svým, jak to udělala ta matka, ale přesně tak, člověk musí očekávat reakce okolí a ty nebývají zrovna příjemné. Ony se nejlíp vychovávají cizí děti, jak se říká. 😊

Sarah01
Sarah01 13.01.2026, 17:29:25 xxx.xxx.162.253
lesnizinka:

Třeba chtěla, aby si ho někdo vzal, spratka😜Já bych prosila kolemjdoucí, ať si ho někdo odvede a OSPOD by byla moje spása(a hlavně toho děcka) Děcák už není místo, kterého by se děti děsily, na rozdíl od některých rodin, je to ráj na zemi😏

Děcák pořád není rodina a ty rodiče jim tam nikdo nenahradí.

Sarah01
Sarah01 13.01.2026, 17:26:55 xxx.xxx.162.253
Sarah01:

Včera měli ti moji kupičky v meziprstí všichni, ale jak běhají, tak jim to nevadí, až pak doma. Namastit určitě zkusím. Dnes je ale už jiná teplota, výrazně stoupla, tak se sníh už chová jinak.

Kuličky. 😂

Sarah01
Sarah01 13.01.2026, 16:52:50 xxx.xxx.162.253

Psala mně dcera, že ve Šternberku na výjezdu na Opravu a Bruntál totálně zacpaný kamionama až do města ke kruháči, odstranili to až po poledni. Ještě že jsem dnes nikam nemusela.

Sarah01
Sarah01 13.01.2026, 14:04:28 xxx.xxx.162.253

Mně psal syn z Milovic, že museli je autem do Lysé a vlak stejně nejel, takže se vrátili a pracuje taky z domu. Z auta prý to námrazu ani nešlo seškrábat. Doufám, že to nedorazí i sem. 🙏 Auto mám v servisu na plánované prohlídce, takže taky musím hromadnou.

Sarah01
Sarah01 13.01.2026, 13:35:23 xxx.xxx.162.253
kometa:

. Já na osud taky nevěřím.

A to já jo. Přesněji řečeno na genetiku. Někdo se prokouří a prochlastá do devadesátky, kamarádka - štíhlá, zdravá výživa, nekuřačka,  procházkující každý den  se psem umřela v 52 letech na rakovinu plic.

Tak na genetiku asi taky jo, to ale nevnímám jako osud. A není to pravidlem, že když je v rodině vysoký věk dožití, bude to tak u všech.

Sarah01
Sarah01 13.01.2026, 13:28:31 xxx.xxx.162.253

Včera měli ti moji kupičky v meziprstí všichni, ale jak běhají, tak jim to nevadí, až pak doma. Namastit určitě zkusím. Dnes je ale už jiná teplota, výrazně stoupla, tak se sníh už chová jinak.

Sarah01
Sarah01 13.01.2026, 13:26:30 xxx.xxx.162.253

Hrozný teda, bude fakt na místě pořídit si ten pepřák nebo paralyzér. Takovej debil vám pak ani neuhradí náklady na veterině, když se něco nedejbože stane.

Sarah01
Sarah01 13.01.2026, 13:24:40 xxx.xxx.162.253
lesnizinka:

Když tady ve vesnici není nikdo ,,cizí". Holku s leukemií jsem potkávala na potoce s pejsama celkem často, kecaly jsme o kde čem. Ten s hlavou je sice přes dvě vesnice, ale je to kapelník dechovky, která hrála s tchánem, hráli jim i na oslavě před rokem. A na řeči ,,o svíčkách" a osudu, co má kdo napsaný, nevěřím vůbec. 

Já si myslím, že o té svíčce to Bobča myslela jenom obrazně. Je prostě pravda, že se tím můžete trápit, jak chcete, a nic tím nezměníte, jenom si přitížíte. Já na osud taky nevěřím. Ale jak přijde těžká nebo nečekaně rychlá nemoc, nic moc se s tím nenadělá. Mám kamarádku, které jediná dcerka v šesti letech umřela právě na tu leukémii. Člověk si to ani neumí představit. Mně umřel “jenom” manžel. A asi nikdy se s tím nesrovnám.

Sarah01
Sarah01 13.01.2026, 10:15:15 xxx.xxx.162.253

JJ, dnes to musíme všechno odházet, má se oteplit a pak zamrznout, tak abychom tady taky neměli náledí, jako v Čechách.

Sarah01
Sarah01 12.01.2026, 17:55:24 xxx.xxx.162.253
Varaxi:

Já jsem nevěřící, nějaké kapličky mi jsou ukradené, k církvi mám spíš negativní vztah, k víře jako takové úplně žádný. 

Ale ukrást sochu Pany Marie, to by mě nenapadlo. K čemu? Abych to hodila od koruny na Aukro? To se přece nemůže vyplatit. 

Ne, fakt, proč to někdo krade? Na dědině se s tím nemůže ani nikdo pochlubit, vždyť to lidi poznají. Hezké to není, a i kdyby bylo, tak se to hodí zas jen na veřejný prostor, kde to dává nějaký smysl. Doma asi nikdo nemá soukromý oltář - a i kdyby byl někdo tak moc věřící, že ano, snad si na to nedává kradené sochy, ne?

Já chápu kde co. Ne že bych to schvalovala, ale chápu tu motivaci. Ale soška Panny Marie? Co s tím kdo bude dělat? 

Tipuju soukromé sakrální sbírky. Ti zloději to prostě prodají. Ale netuším teda, jakou měla ta soška hodnotu. Pokud žádnou, tak to prostě ukradl nějaký člověk z vesnice, který trpí kleptomanií, prostě bere všechno, co kde uvidí.

Sarah01
Sarah01 12.01.2026, 10:58:34 xxx.xxx.162.253
Zrzavci:

Jo, je to strašné. Ona tam přežila válku - možná i války? - komandíry, byla tam desetiletí a pak nějaký hovado, aby mělo na chlast, fet či cíga, protože zase tak moc za to nemůže dostat, tak ji ukradne????? Doopravdy bych mu vlastnoručně haxny zpřerážela násadou od krumpáče.

S lucerničkou jsme tak i počítali, je to tam na samotě, je zázrak, že tam vydržela celých pět let, ale Marušku, že ukradne někdo, tak to fakt je hnus vrcholovej.

Je blbý, že to máte tak otevřený, chtělo by to tam dát mříž. Vím, že je to hnusný, ale lidi prostě kradou. Já včera vybírala v bankomatu a myslela jsem úplně na něco jinýho,  peníze jsem tam nechala, sbalila kartu a když jsem se vrátila, peníze už tam samozřejmě nebyly. Ještě že to byly jen 2 stovky. Tak si je někdo užil. Přitom vím, že si na to mám dávat pozor, holt se stane.

Mně říkal jednou známej, že si jako parta kluků opravili jeden řopík nad Miloticemi na Opavsku a přesto že byl zamčenej, tak jim ho vykradli, vzali i obyčejný zásobník s pumpičkou na tekuté mýdlo. Hovada.

Sarah01
Sarah01 12.01.2026, 10:54:46 xxx.xxx.162.253
Verun:

My říkáme: Lucie stojíš v noci u pyje?🙈

Jinak jsme samozřejmě zabalený od hlavy po ocas. Dneska ráno jen 15minut…bylo -18. Ono se to nezblázni…až bude lépe,vyrazime na dýl.

Obrázek

Ježišmarjá - 18, u nás dnes -15 a já to fakt nechci. 😢

Sarah01
Sarah01 12.01.2026, 10:53:41 xxx.xxx.162.253
Fiona.Praha:

Gina je na tom podobně jako Bodlinčina Nora. Máťa je taky medvídek 🙂

EDIT: Já to zmastila, spletla jsem nicky. Gina s Máťou jsou přece Sardullah. Chce to holt víc soustředění.

To je jedno, ti moji jsou v podstatě taky medvědi, zimu a sníh milují, já už teda míň. 🙂

Sarah01
Sarah01 12.01.2026, 10:44:13 xxx.xxx.162.253
lesnizinka:

Bobi znáš mě a myslíš si to správně👍U nás na chuja, ve světě…raděj nemluvit, sousedka leukemii, dostanu od nábytkáře tip na pána, co mi přelakuje skříňku, volám mu a ten mi oznámí, že těžko, před Vánoci mu operovali nádor na mozku😲Mladší než já. Nějak průser kam se člověk podívá😕

To si ale nesmíte tak brát, život je prostě takovej, svině no. Zbytečně si ničíte psychiku a to se pak často promítne i do fyzického zdraví, jsou to spojené nádoby. Užívejte si toho, co sama máte, ať už je to cokoliv. 

Sarah01
Sarah01 12.01.2026, 08:50:33 xxx.xxx.162.253
Bobca:

Raduš,ty myslíš politiku? se na to nedívej😇…Vy to asi sledujete s Tomem,že? já opravdu nesleduju nic…Samozřejmě,titulky na “novinkách.cz”vidím,ale zprávy přepínám..Mám co dělat sama se sebou,ohledně soukromých věcí,tak se nezabývám politikou..Byla tu chvíli švagruše,začala se rozčilovat nad nějakýma politickýma věcma,.já měla co dělat,jak jí vysvětlit,že to stejně neovlivníme,akorát si kazí náladu..a rozčiluje se..

Tak jestli jde opravdu o politiku, tak na to bych se taky vykašlala, jsou horší věci. Spousta lidí má existenční problémy, to je daleko horší, když člověk neví, jestli bude mít čím topit nebo jestli bude mít vůbec kde bydlet.

Sarah01
Sarah01 12.01.2026, 07:43:39 xxx.xxx.162.253
lesnizinka:

Tak to nepochybně a jistě bych ho velice ocenila, kdybych ho viděla. Ale prostě nechci. Teď mi vážně stačí to, co se děje kolem a mám po náladě a zlepšení v nedohednu🙄

A co se děje? Asi jsem nepostřehla.