Je to tak, děcka se válí doma přilepená na telefon, hřiště tady mezi domy ožilo, jak se přistěhovali Ukrajinci. Do té doby posledních deset let pusto prázdno, to jsem si užívala, že pod oknem nikdo nevřískal, a fakt to nebylo tím, že by byly děti nasáčkované v lese.
Včera jsem potkala dva mladé na čtyřkolce, pak dva pejskaře a dvě ženy bez psů, ale rozhodně nikdo z nich nemířil až do lesa. Dítě žádné. A to jsem vesnice o cca 600 obyvatelích a okresní město je kousek cca kilometr a něco. Loni brzy zjara si takové ty partičky mládeže dělaly o víkendech táboráky v lomu, letos nic.
Dnes nás manžel odvezl do vedlejší vesnice (ne za trest, ale za odměnu) a my pěkně po stezce pro pěší a cyklisty ťapkali domů. Stezka je to opravdu krásná, sem tam mírný kopeček v krásném počasí se tam moc nedá jít, ale dnes jsem potkala jen pár důchodců s hůlkami (nevím jak se ten sport jmenuje) a dva zběsilé cyklisty. Jinak musím příště vyfotit lamy a pro Daju koně. Oboje se mi dnes nepodařilo vyblejsknout. Koně odváděli do boxu a lamy zrovna majitelka svolávala ke krmení.
Děti se musejí chovat tak, jak jim řeknou rodiče. Jsou místa, kde děti prostě samy do lesa nebo na planiny nechodí, a když jo, počítá se se ztrátami. Nevidím důvod, proč by si děti nemohly užít přírody v městských parcích, na venkovních hřištích, na venkově na zahradách. Tady matky pouštějí děti do deseti let na hřiště mezi dva paneláky, od deseti do dvanácti nesmějí děti přes hlavní silnici, a pak už jsou dost velké a poučené, jak se mají chovat (jako že třeba když potkají chcíplé prase, tak se v něm nemají rýpat, nenechat k němu chodit psy..).
Marně dumám, jak se ekologistům povedlo dostat k nám smečky vlků a dovolit jim rozmnožit se do několika stovek. A druhak marně dumám, jak by se někomu povedlo tomu zabránit. Já bych ty vlky střílela, fakt, nemám s tím problém. Jak se někde nějaký ukáže, zastřelit. Schválně, jestli se populace zmenší. Střelci na prasata tady mají hromady krmení na dohled od baráků a potáhnou se někde do hor střílet vlky, to určitě. Takže kolik jich zastřelí za rok? Deset? Do toho.
Dobrých 20 let jsem v lese samotné děcko nepotkala, a to tam chodím docela často.
Žádný extrém není dobrý, ale některým lidem vadí všechno …hmyz, protože leze do baráku, ptáci, protože všude serou, krtci, protože dělají hromádky na zahradě, bobři, lišky atd. atd. Ani my tady nebudeme věčně, zvlášť když si všechno tak ničíme. Nedávno tady někde byl příspěvek o zoo zahradách, jak se tam snaží udržet někde vyhynulé druhy, aby je časem mohli vrátit do přírody. Hm, nevím proč to dělají, měli by se na to vykašlat, když je to pro lidstvo nežádoucí. Nedaleko odsud zuří válka, mrtvých je odhadem už víc než 150 tisíc a to neřeší nikdo, to nevadí.
Když ono je to těžký, no. Pokud chlap nebyl zjevně alkáč, tak zas u adopce psa požadovat výpis z RT by asi nebyla moc oslavovaná činnost. 😂
Ale já teda lautr vůbec nevěřím tomu, že by jakýkoliv policista střílel jen tak z plezíru. Je s tím takovýho papírování a ještě jim pak klečí za krkem GIBS.
Já co četla napříč FB od toho spolku, tak že policajt si prý dovolil zastřelit psa na soukromém pozemku a pes byl na vodítku. Což je podle mě blbost, četla jsem i vyjádření policie a ti tvrdí něco úplně jinýho a taky si myslím to samé, proč by policajt střílel na psa jen tak z plezíru, když pak bude vyšetřovanej do aleluja. Jo, fenky je mně líto, ale zbytečně to jitří emoce, lidi tam téměř svorně nadávají na policii, jak samozřejmě vždycky, když se něco musí nebo nesmí a nedejbože když vyfasují pokutu. No a na fenku se teď budou škemrat peníze, protože potřebuje vozíček a drahou operaci.
Četla jsem na FB tu komedii, kterou kolem fenky rozpoutal ten spolek. Nemají svěřovat psy takovým lidem, to fakt nechápu. Jinde se dělají dotazníky a tady těmto je to evidentně jedno. A ještě budou lhát o tom, jak to vlastně bylo.
Já rozmrazuju ve dřezu, tam lidožravá Bess nevyskočí. Odpaďáky jsou ve skříňce, ani trvanlivý mlíko nemůže být postavený na zemi. Tuhle jsem přijela z práce, položila v předsíni na zem dvoukilovej pytlík s jablkama a než jsem si rozepla bunu, už ho táhla ven a stihla jedno jablko šlohnout…
U nás ani neexistuje nic takovýho nechat na kuchyňské lince, hlavně teda pečivo, to všichni cejtí snad na kilometr daleko. Nedávno takhle přišel o 10 rohlíků synův kamarád, myslím, že ty rohlíky tam nebyly ani 5 minut. 😄
Já krmím masem, takže tyhlety problémy nemám, sežerou všechno. Když jsem krmila jenom granule, tak starší fena taky nechtěla žrát a vymýšlely se různé značky, což vlastně vůbec nepomáhalo. O 180 stupňů se to otočilo s příchodem konkurence. 😀 Sežerou fakt naprosto všechno, i igelit od masa, kdybych ho zapomněla na stole nebo nezavřela odpaďák. 😄
My jsme dnes byli na oblastní klubové výstavě retrieverů v Provodovicích, Cherry V bez pořadí, můj odchov Becky VN2 z 5 fen, nohy jsou prý v normě, ještě z toho vyroste. 🙂
Ja krmim vzdy to iste, no menila sa velkost granul u niektorych.
A je rozdiel medzi Farminou objednanou cez net (Poľsko) a z obchodu, na jednej rade sme nasli rozdielne zlozenie, nez z fabriky v Srbsku, kde je mega gida zavod na vyrobu Farmina produktov.
Low grain, občas beru jehněčí.
Takže existuje nějaká dvojí výroba? Hm, to jsem teda netušila…Taky beru od Novika jako Ph.
Sarah, zeptám se, když krmíte maso, dáváte do každé krmné dávky balancer od Dromy? Krmím syrové každý den večerní dávku a právě do každého krmení dám kávovou lžičku balanceru. I když má v tom kosti, krmím jen kuřecí z ostatních, žebra apod. mám strach, myslím si, že z měsíc starého kuřete, co jde na porážku, ty kosti nejsou ještě vlastně kosti, toho vápníku moc nepobere. Dnes měla celé syrové šproty+další k tomu. Odkud berete maso?
Ne, nedávám balancer pořád, střídám to, někdy dám kolagen, někdy mořskou řasu, jindy balancer, nedávám všechno naráz. Maso kupuju od Pošváře hovězí hrubomletou směs a jednou týdně dávám na okus kosti, buď hovězí ocásky, nebo koupím, co zrovna mají, žebra nebo kloubní kosti. Kuřecí většinou nedávám nebo málo.
Samozřejmě, že to s politikou souvisí. Ale i politická debata může mít úroveň. Ale když tady někdo dští síru na libtardy, sionismus a green deal, všechno dohromady, nepřijde mi to obohacující.
jakou to má oporu v zákoně..
Vyhláška ministerstva zemědělství. Má pod palcem SVS a hlavní epizootolog. Dá se dohledat na stránkách SVS, vydáno tuším 17. 3. 2025.
To bude nějaká paranoia, v poslední době se tady čím dál víc objevují lidi s nějakýma psychickýma poruchama. Obviňovat registrované, že mažou příspěvky neregistrovaných je přece na hlavu.
Mě se hodně líbí v té neupravené podobě, vyhovoval by mi povahou, aktivitou.
Taky se mně líbí víc neupravený, velikost tak akorát. Jen nemám představu, jak by potom vypadala péče o tu srst. Líbí se mně i Lagotto Romagnolo, tam ta srst nevypadá ani moc náročná na úpravu a velikost je podobná.