Skutečně zkušený chovatel se od množky odlišuje především tím, že své zkušenosti desítky let získává především z odborných zdrojů. Neptá se na diskusním fóru, aby věděl, co si má myslet a co má říkat.
Nikoho tu neznáte, zkušenosti nemáte, tak si běžte řešit ty kohouty.
Ale myslim, že v psím životě existují horší utrpení, než být celý život jen na granulích.
Tak to určitě, lepší než žrát vlastní 💩.
Jenže já chovám kvůli tomu, aby tady byli zdraví goldeni, kteří se dají zase dál použít do chovu. A taky co si budeme povídat, je to vizitka mojí CHS jako taková, to si každej přečte ve výstavním katalogu, že ten a ten odchov je můj. To není jak nějaká množka, které je to fuk.
Já se každopádně budu snažit ty majitele přesvědčit, aby aspoň občas nějaký to maso s kostma dali, třeba ty skelety. Jako ono je to prostě hodně těžký, když dost lidí je přesvědčeno o tom, že v granulích je všechno, co pes potřebuje a ještě v tom nejlepším poměru, když se jim to všude kolem tlačí do hlavy.
Hele z te druhe fotky zepredu bych rekla “jezis chudak pes, cely nohy krivy a proslapy jak krava”. A z te prvni jak je jedna noha z boku bych rekla “uplne normalni rostouci stene.”
Toz asi tak. Tohle je naprd. To chce pohyb na rovnem povrchu a uvidis. Pro muj dobrej pocit bych pripadne pridala na kostech, ale ja krmim barfem od narozeni 🙂
Jo, přesně tak, když mně poslala tu fotku, jak fena sedí, tak jsem jen zařvala Ježišmarjá. Za 14 dní jedou na vyšetření k ortopedovi, tak uvidíme. Ještě teda udělám fotky na výstavě a prohlídnu si ji pořádně.
Divná fotka, takhle se nic nepozná, chtělo by to celý pes v postoji a ještě lépe i v pohybu. Takhle to na té druhé foto vypadá příšerně, celý přední, ale myslím si, že je to hodně blbá fotka
Jo, to je vsedě a tak to vypadá nejvíc blbě. V sobotu jedeme společně na výstavu, tak to zkusím vyfotit líp.
z granulí možná ALE jak tvrdí u výzkumu dysplazie tak
Je důležité, aby krmivo bylo kvalitní, včetně vysoké kvality bílkovin. Vyvážená strava s vysokým obsahem bílkovin NEMÁ negativní vliv na vývoj kostry u masožravců. Nadměrný příjem energie, a to i jako součást vyvážené stravy, zvyšuje jak výskyt OA, její závažnost, tak stupeň kulhání, které způsobí. Redukce hmotnosti je součástí prevence i programu OA. Zkrátka krmit přirozeně a nepřekrmovat, páč nadváha je 👎
Optejte se Xerxové. Psala tady, že všechny své dogy krmila jako štěňata granulemi, aby jim nic nechybělo a až pak přecházela na barf. Jestli si to teda dobře pamatuji.
Ano, já jsem přecházela na barf cca v 8 měsících, což mně vždycky přišlo tak nějak v pořádku. Ale řeším teď mírné prošlapy u jednoho štěněte, zrovna mají těch 8 měsíců a jedna veterinářka z FB, která mně byla doporučena, mi psala, že je to pozdě, že štěně mělo dávno přejít na adult granule s nižším obsahem proteinů. Tak jsem z toho jelen, protože jsem to nikdy dřív neslyšela.
Hele jsem docela klidný člověk, než ale budete obviňovat někoho z množení, tak by bylo k Vaší vysoké inteligenci, ( kterou se tady v tématech rád vychvalujete) vhodné si první zjistit podrobností. Saraha psy s PP, její odchovy jsou s PP. Má výstavně a pracovně úspěšné hafany. Takže šup do drůbeže chlubit se kohoutem za 100eček.
Díky. Já jsem to nečetla, takže ani nevím, co ten trojčlověk psal. Nakonec je to asi jedno, takových už bylo, hlavně že hafo psů v útulcích jim nevadí.
Tak včera jsem se na FB setkala s názorem, že za prošlapy štěňat v poslední době můžou granule nabušené proteiny, a proto je nejlepší přejít co nejdříve na dospělácke. Netuším, jestli se to tady třeba už někdy neprobíralo, ale myslíte si, že to tak může být? Bohužel většina majitelů mých odchovů barfem prostě krmit nebude, s tím nic nenadělám.
Tak jsem to zkoukla zpětně….já tenhle seriál spíš vnímám jako nějaký pohled na problematiku přímé adopce…a to jak z pohledu budoucích adoptivních rodičů, tak z pohledu biologické matky…
Jj, taky jsem to tak brala, bylo to zajímavé a jenom jsem se utvrdila v tom, že bych to nejspíš nedokázala. Ale taky je pravda, že jsem to nikdy řešit nemusela. Už jsi to viděla celé? Do poslední chvíle jsem si myslela, že si ho nakonec nechá.
Já jsem tu databázi prošla hned, jak se Orionka zeptala, protože mi to něco říkalo. A taky jsem to nenašla, fakt nevím🤔
Děcko…tak to nehrozí, mě by pro změnu vůbec nenapadlo se na tohle dívat, ale to asi víte😉
Jo, chápu. On je to vlastně seriál o tom, co s dítětem, když už je na cestě a matka ho nechce nebo si ho kvůli své fin. situaci nemůže nechat. No, zatím nebudu prozrazovat, protože nevím, jestli už to Sardullah dokoukala, ale dopadne to dobře, pro všechny aktéry, aspoň podle mě.
takže to je ta vaše hra😎.už jsem na to přišla…máte tu 3 “jména” a děláte si z nás srandu,že? To je fakt veselé😄opravdu..
Nějak jsem si na to už asi zvykla, i když na kočkách mně přišlo divný, že by 3 lidi měli jednu ruku: “sleduje naši ruku a přesně kouká, kdy a kam myš letí” 😄
Dnes se konečně oteplilo, mrazy jsou aspoň prozatím pryč, tak jsme hlavně procházkovali, i když pořád jen kolem komína, ale snažila jsem se fotit z jiných úhlů, aby to nevypadalo pořád stejně. Holky šly až k večeru, to už bylo sluníčko skoro za kopcem.