Aktuálně: 2 472 inzerátů • 292 970 diskuzních příspěvků • 21 477 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 21.08.2025, 08:56:58 xxx.xxx.198.226

K debilitnění mám taky co přidat, poslední dva tři roky trvale zaměňuji roční období za denní doby. Noc je zima, den je léto, večer je podzim a ráno je jaro. Přehazuju to s železnou pravidelností, mí Pražané mi již rozumějí, ale cizí lidi to dost vyvádí z míry. Někdy se zaseknu a řeknu to správě, ale pokud potřebuji říct něco rychle a nebo mám slabší pozornost (jak jsem v jednom kole, tak to je pořád..), tak to tam přehodím 🙂 A vždycky si řeknu “vidíš, jak jseš blbá, už na tebe jde demence, bu bu bu!”. No a to žádnými medikamenty utlumená ani nabuzená nejsem 😂

⋮
Buggyra
Buggyra 21.08.2025, 08:14:24 xxx.xxx.198.226

Teď se tu u jednoho koně ve vedlejší stáji řeší už půl roku, no kůň má řidinu už rok… Doteď nezkusili dát koně z pastvy byť i jen na seno. A teď teda po půl roce řešení půjde kůň na pastvinu, která je teda neúživná a zrovna přepasená, a veterinářka se nechala prý slyšet, že to je stejné, jako by koně dali na seno. Kůň uprostřed léta hubený… Příkrm dostává poprášeno po dně kyblíku jednou denně. To je kontrast…

Byla jsem u zubařky, tak celá prohlídka trvala pět minut a pak jsme čtvrt hodiny kecaly o koních a dozvěděla jsem se nepěkné věci zase o jiné místní stáji, ach jo ☹️ Nějak se těm koním nedaří natrefit na dobré lidi…

⋮
Buggyra
Buggyra 21.08.2025, 08:05:18 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 20.08.2025, 16:33:50

ČR nikoho nezajímá. Nezajímá Evropu, natož ty dál.

⋮
Buggyra
Buggyra 20.08.2025, 12:28:02 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 20.08.2025, 12:06:27

Pokud minerálkou doplníte pitný režim při zátěži, kdy vypotíte, tak to je podle všeobecných informací snad i žádoucí - pocením se minerály taky ztrácejí. Takže pokud minerálka nebyla jediné pití, ale jen to navýšení, tak pohoda 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 20.08.2025, 12:25:25 xxx.xxx.198.226

Jo to je fakt, mám teď hromadu starých banánů, můžu je položit pod rajské jeden vedle druhého, ať pouští ethen, a působí dozrávání 🙂 To zkusím! Díky za nápad (v nejhorším pohnojím…).

Bramborovou věž se mi dělat nechce, když to zpracování země je tak jednoduché. Projedu to rotavátorem, rozhážu brambory, přihrnu a hotovo. A těch věží bych musela udělat několik, tahat se s tou slámou a podobně, toho mám dost s rajčaty, kdy musím každoročně ty zvýšené záhony doplňovat…

⋮
Buggyra
Buggyra 20.08.2025, 09:08:49 xxx.xxx.198.226

lesnížínko, česnek mám paličák, nevěděla jsem, než začal vyhánět květ 🙂 Ale už je v zemi o měsíc déle, než měl být, tak se to na něm podepsalo. Jak jsem tahala cibule, tak v posledním záhoně už okousané od nějakého hnusného hraboše. Tak jsem mu za trest rozbila chodbičky.

Rajčata mám na přímém slunci, opřená o jižní stěnu buňky 🙂 Bylo tak přímé, že se právě ožehla. Měla jsem jim nechat listí, jak dělám, vlastně nedělám každý rok, ale šla jsem kolem a měla chvilku, tak jsem to oškubala a to byla chyba. Rajčata jsou jako pěst, ale zelená… stále nevykazují snahu se barvit… 

Do brambor chci nějak vbrzku kopnout a okoštovat, pro jeden řádek svých si byl známý, a říkal, že by to vydalo na dvě ty malé přepravky, takže z jednoho řádku dobré (možná ho ani nevzal celý…). Ale nejprve musím pokontrolovat, zda jsou hotové (rostliny už nekvetou a nerostou) a pak to přejedu křoviňákem, protože odmítám tentokrát plít na kolenou a nosit to s hlínou na obří hromadu, takže to přejedu křovinořezem, posekám, shrabu to normoš hráběma a na vozík nahážu vidlema a žáves. A nechám to v zemi, dokud mi nebude blbý krmit hlodavce. Lednici nakonec dávat pryč nebudu, tak někdy na podzim, až budu vytahovat, to rovnou šoupnu do té lednice. A tentokrát opravdu většinu rozdám, protože chlap brambory nežere a já jich sním za rok jestli deset kilo… Takže je blbost jich doma držet třicet nebo padesát kilo. Taky jsem letos dala míň, pokud i s horší úrodou stále bude hodně, příští rok dám dva řádky a na ten zbylý prostor dám asi rajčata v pytlích nebo něco otestuju (třeba hromadu hnoje a okurky… na pole nemůže srnka).

Ještě že mám políčko ve stínu a drží se tam vlhkost, vaši zkušenost, kdy to neurve ani terra, bych nechtěla zažít. Teď, co jsme popílili ty břízy podél políčka, je to super, břízy vytahají ze země hodně vláhy, a pod břízama to vždycky stálo za zdrávas. Ale teď se drží vlhko i tam, co přes sezonu ty břízy už nenatahují kořeny přes celé pole.

Vykvetly mi jiřiny, které jsem na začátku léta pořizovala kvůli závodům. Vykvetly samozřejmě takhle bujaře až teď, těsně na poslední závody, a spíš až teď po nich 😂 Protože proč ne… Nevíte, jestli srnka svině žere jiřiny? Cuká mi to, že bych to otestovala a pár jiřin dala k cestě, ať se z toho ještě někdo poraduje… Ale když to ta mrcha sežere, budu muset nějak zabezpečovat a nebo si kytky nechat naskládané v rohu, kde je dovedu ochránit… No ale v rohu z nich nikdo zase nebude mít radost ☹️

⋮
Buggyra
Buggyra 20.08.2025, 08:18:24 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 19.08.2025, 13:14:24

To jo 🙂 Ale myslím, že pro případného špízla bude důležitější, kde pijeme to kafe, než jak rychle po něm musíme běžet 😀 Zrovna o tělesných pochodech nemám problém se klidně i šířeji a hlouběji rozepsat, protože to o mně neříká naprosto nic, nakonec všichni je máme, tak co.

⋮
Buggyra
Buggyra 20.08.2025, 08:02:35 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.08.2025, 14:11:00

přesně! 

Ale já chodím většinu doby v holinách nebo v pracovní, takže mě se to netýká. Tam si přes špičku tak leda hodím držku.

⋮
Buggyra
Buggyra 19.08.2025, 13:11:36 xxx.xxx.198.226

Sarah, taky to Jirka říkal v nějakém videu - to s tím kafetem platí jen pro organismus, který není zvyklý. Jakmile zavedete režim, že kafe pijete pravidelně, metabolismus tuhle zátěž začne standardně kompenzovat a standardní počet kafí nemá v bilanci následně nadále efekt.

⋮
Buggyra
Buggyra 19.08.2025, 12:42:07 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.08.2025, 06:58:57

Důkaz místo slibů…

Včera jsem slézala na schůdky, takže kůň se způsobně přistavil ke schůdkům jako bárka k molu a já jsem jen vytáhla nohu ze třmenu a v rovince třmenu došlápla na rovinku schůdkového nalézátka (už žádné vysoké koně!). Kůň se ani nehnul, vlastně vůbec když se pokouším slézat, tak se moc nehýbe, asi si říká “konečně jde ta tuna dolů!”.

Obrázek
⋮
Buggyra
Buggyra 19.08.2025, 12:35:07 xxx.xxx.198.226

Však nepíše “zdroj”, píše “díky vysokému obsahu”. Vysoký může být třeba v porovnání s kořeny jiných rostlin nebo co já vím, nemáme etalon. Může být vysoký v nějaké bílkovině, která je nápomocná, třeba nějaká, která váže nebo pomáhá transportovat nebo zpracovávat to železo. Třeba.

⋮
Buggyra
Buggyra 19.08.2025, 12:30:31 xxx.xxx.198.226

Jako dala jsem palec, ale… když přes den na vedru makám venku a nepiju, tak se nepotím, také mě to nepudí na malou, a pak si dojdu v klidu až doma, až přijdu po práci a “spustí se to”. A není žádná zahuštěná moč ani podobné. Doma se také dopiju potom už v klidu. To i pocítím žízeň.

Teď do mě hučí chlap přes léto, ať piju, tak jsem začala občas přes den při práci venku pít, a není mi to příjemné, jednak piju spíš z povinnosti, protože přímo žízeň necítím (jasně, jak se napiju, tak pak se to připomene a vylemtám hrnek na jeden nádech) a za druhé okamžitě po napití se šíleně zpotím… A to je fakt ohavnost. Já se normálně nějak zásadně nepotím, asi jen tak, aby se povrch ochlazoval, ale jak se napiju, tak ze mě normálně odkapává, to je blééé.

Takže jsem již okolí oznámila, že s tímhle experimentem končím, piju před pobytem venku a po pobytu venku, ale během práce nikolivěk, protože já si pak po dokončení fyzické práce musela i převlíkat triko, abych neonemocněla a v botách normálně čvachtalo. Fakt vopruz. Takže nic, žádný falešný soby, žádnej chlast, pěkně na sucho, jako jsem to dělala půl života doteď. A když ani vlastně tu žízeň při té práci nemám… nemám ani sucho v puse (dívala jsem se na Jirkovo video o dehydrataci), takže žádné příznaky potíží… tak vo co gou.

⋮
Buggyra
Buggyra 19.08.2025, 09:57:08 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.08.2025, 07:53:53

no to jo, to jsou huňáči krásní!

⋮
Buggyra
Buggyra 19.08.2025, 08:27:17 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 19.08.2025, 07:39:32

Nepočítám věci, co mám zdarma, a i kdybych počítala, vejdu se do těch nákladů. Neprodělala jsem nic, jen svůj čas. Chceš vědět, kolik bych měla peněz, kdybych si nechala v oddíle od děcek platit svůj čas? Žádné, protože to by ta děcka nikdy nedala, třeba pět tisíc měsíčně za docházku do klubu 🤣 Závody připravuji tak stejně, nevidím důvod na tom mít výdělek, startovné máme symbolické v dnešní době, kdo se podílí na přípravě a chodu závodů, ten to dělá ve volném čase zdarma, nabízeli jsme odměnu zdravotnici, fotografům i personálu na stánku s občerstvením, nechtějí, ani proplatit cestu… Naši členové to dělají samozřejmě v rámci oddílových “služeb”, protože za docházku a za náš čas do oddílu přispívají též symbolicky 🙂 Na jaře jsme počítali celý rozpočet závodů vč. občerstvení a vyšlo nám, že jsme asi dva tisíce v plusu. Tedy samozřejmě nepočítaje práci štábu lidí okolo, tedy těch, kteří to dělají zadarmo 🙂

Místní domácí cukrářka mi peče perníkové pohárky pro první místa a počítá si patnáct korun za 15 cm vysoký pohárek zdobený vytištěným logem stáje na cukrářském papíře a cukrářskou hmotou s různými nápaditými vzory ručně vyzdobeno, každý pohárek jí zabere jistě deset minut práce (zpracování těsta, tištění papíru, lepení, míchání hmoty, zdobení..). Taky si říkám, že na tom nemůže vydělat, když si vezu plnou krabici perníku za tři stovky.

Jsme tu blázni všichni 🤪

⋮
Buggyra
Buggyra 19.08.2025, 07:37:48 xxx.xxx.198.226

Tak to pivo, i kdyby nealko, je plné i různých dalších příznivých látek - a také ho můžeš říznout, aby sis tu vodu ovoněla 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 19.08.2025, 07:34:53 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 19.08.2025, 07:22:14

No to neboj, to ono to vydá na náklady spolehlivě 🙂 10 korun za kousek, to znamená, že za ten plech jsem trhla třeba dvě stovky, a musíš vzít v potaz, že jsem to pekla dohromady s druhým plechem (to já jsem opatrná strčit do trouby jen jednu věc…). Ten byl menší, tak dejme tomu za stovku.

Máslo 70,- (kupovala jsem u nás s vysokohorskou přirážkou)
Hera na vymazání a rozpuštění čoko 5,-
Čokofigurky od Vánoc 0,- (zaměstnavatel rozdával, jsem ráda, že jsem se jich konečně zbavila, byly od těch předchozích Vánoc, ne od těch 2024….)
tři tvarohy 3x16,-
vanilkový cukr 2x netuším, pětikoruna za jeden?
velký hrnek mouky hladké a hrnek hrubé i kdyby 10,-
balení kokosu 20,-
želé nevím, max 10,-
ovoce 0,- (vlastní výpěstky a dary)
vejce 0,- (moje)
velký hrnek olej 10,-
velký hrnek mléko 10,-
jeden a půl smetana, půl na vaření, půl plnotučná 30,-
elektrika na jedno pečení do dvaceti korun (píšou kdesi že pětikoruna)
jo a strouhanka na vysypání… no… koruna?

Vychází mi náklady 244,- (můj čas a práce jsou nevyčíslitelné v rámci přípravy závodů, takže to nezapočítávám)

A prodejní cena těch plechů je minimálně 300,- 😛

Jsem vydřiduch!

⋮
Buggyra
Buggyra 19.08.2025, 07:23:13 xxx.xxx.198.226

Já na to shodou náhod totiž viděla nedávno video od Ten Smlsal na Youtube, na ty vody a mineralizaci, tak můžu dělat chytrou - náhodička 🙂 Ráda jsem pomohla. A právě mě trklo, že když tělo minerály vylučuje i pocením, jestli to pocení nesouvisí právě i se zvýšeným příjmem minerálů - tak uvidíš, jaký to bude mít efekt. Já bych klidně zkusila na pár dní úplně vynechat ty minerálky a třeba si nechala přivézt tu pramenitou v PET, jen na zkoušku, aby člověk věděl. No a podle toho se zařídit. Třeba se nic nezmění…

Jinak problémy  s pitím vody z kohoutku, to naprosto chápu, v Praze je hnusná hnusná voda, jsem schopná ji pít pouze v silném čaji (a ten nesnáším, protože je svíravý a hořký) nebo v kafi (a toho by se zase neměly pít litry, i když u té mojí obarvené vody to asi nehraje roli), a to je utrpení, v té Prahé trávit delší čas. Já jsem tak nějak z principu proti kupování balené vody, takže si ji prostě nekoupím a pokouším se nějak vyrovnat s tou kohoutkovou, ale je to děs. Taktéž na jihu pod Prahou mají vodu hnusnou, pila jsem na Benešovsku, Jindřichohradecku, Táborsku, a všude blé, zaplaťpánbůh, že v těch Budějcích byla voda pitelná, protože to bych tam těch pět let skutečně protrpěla. Neumím si představit, co bych dělala, kdyby mě na vejšku vzali v Prahé nebo v Olomouci, kde měli vodu taky blivajznou. Na školení v Brně teda voda taky nic moc… Já jsem holt rozmazlená, sice máme vodu z city, ale není přechlorovaná a fakt mi chutná 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 19.08.2025, 06:51:06 xxx.xxx.198.226

Co se plodin týče, vypreparovala jsem z kalkulačky včerejší sklizně 🙂

Dva zvýšené záhony cibule a česneku vykutány (česnek měl být samozřejmě už dávno venku, taky ty palice podle toho vypadají, vnější slupky jsou už rozpadlé a stroužky chrání sotva ta jejich slupka, nic na dlouhodobé skladování).

Užehlá rajčata v rajčatovém zvýšeném záhoně…

Rajčatový zvýšený záhon, v prvním oddíle jsem ještě sázela v nějakém rozsazení, tam je rajčat hodně, v druhém záhoně jsem celou tu bedýnku s naklíčenými rajčaty prostě roztrhala a pokladla podél záhonu, takže nulové rozestupy, tak holt “kdo přežije” a rajčátek méně 🙂

Okurky zavařovačky, zatím jen tyto dvě sklizeny, snad budeme úspěšně pokračovat. Dneska jsou k obědu 🤗

Okurkový polňačkový prales z jedné rostliny, který se mi plazí už za roh 🙃 A něco na něm ještě roste, ale hlavně jsem včera šest kousků sklidila, tři rozdala.

Jediná zralá rajčata jsou balkonová, která jsem dostala od kamarádky, již jsou též sklizena k obědu 😂

No a letos snad budu mít i nějakou tu papriku ☝️ (balkonová rajčata se schovávají vpravo pod paprikami a nad paprikami se tyčí ta obří okurka, takže papriky i balkonovky se mají co snažit).

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek