Taky jsem si v Bosně psala deník, s tím, že ho doma přepíšu, dolepím k tomu různé ty vstupenky, vylisované kytky, obrázky nebo fotky. No, vidím to až na důchod, to přepisování 😂
Taky jsem si v Bosně psala deník, s tím, že ho doma přepíšu, dolepím k tomu různé ty vstupenky, vylisované kytky, obrázky nebo fotky. No, vidím to až na důchod, to přepisování 😂
To je známé, že tahle videa, kde se něco “vyřeší”, uklidňují 🙂 na tom jedou takové ty sestřihy DIY nebo lifehack a podobně, stejně jako natáčení receptů. Určitě jsem to v doporučených videích už také měla, vyskakují mi podobné návrhy v takovém tom proužku videí, který se mi vždy vmezeří mezi příspěvky, co mi facebook dává ke “krmení” (do feedu 😄 to je mimochodem výborný výraz pro onen proces). Já na tahle krátká nebo i delší videa nekoukám, protože to je vrah času, no já na to ten čas nemám…
První, co jsem našla Spondyloza je degenerativní onemocnění páteře, které se vyznačuje opotřebením obratlů a meziobratlových plotének. Je to obecný termín pro celou řadu změn páteře spojených s věkem a opotřebením.
Macecha to má po úrazu, takže sice výsledek stejný, ale o zanedbání pohybu se nejednalo. Naopak různé masáže a další rehabky na krk má přísně zakázané, krk jí smí vzít do ruky jen lékař doporučený ošetřujícím, nechávala si dělat nějakou akupunkturu od Číňana kdysi, a to říkala, že teda pomáhalo obrovsky, no a pak zřejmě nějaké obstřiky jí dělali, aby vůbec mohla hýbat hlavou. To ještě když chodila do práce a hodiny držela hlavu u počítače v jedné poloze a ramena vytažená nahoru (jako teď já, ale já mám páteř ještě zdravou).
Mě nějak tábory nikdy jako dítě nenadchávaly. Brala jsem je asi jako běžnou součást života, prostě každé prázdniny od školky jsem někde aspoň týden pobývala. Zažila jsem i takové, které jsme podnikali s partou, se kterou jsme se scházeli i během roku (tomu jednomu jsme říkali skaut, ale asi se to tenkrát říkat nemělo, svaz ochránců přírody). A i takové, kde jsme se sešli naprosto neznámé děti z různých koutů republiky, to byly ty koňské. Vzpomínky jsou hezké, ale vím, že jsme i v dešti celkem prochladli, jednou nám taky potok tábor s podstávkovými stany zatopil a my se museli nouzově stěhovat do stodoly na seno… Taky jsem zažila dva putovní tábory, kde jsme šlapali každý den nějakou vzdálenost s báglama, to bylo vždycky puchýřů…
Tak chráněná oblast je už sama o sobě dost omezená předpisy, rozvoj obcí nemožný, EIA na všechno, zhoršení podmínek proti stávajícím bych se nebála. Jak říkáte, přesně v těch oblastech mají lidi už život beztak ovlivněný, rozhodně nehrozí, že by se tam podmínky uvolnily, tak proč zrovna tyhle oblasti nepřenechat “divočině”. Co se lunaparků týče, co si tam dovolíme postavit, to tam bude, že… problém není v stupni ochrany, ale ve vymahatelnosti vůle občanstva a zákonů. Takový projekt se snadno prohlásí za veřejný zájem, který postavíme nad ochranu přírody a je vymalováno.
Jojo, “super” podnikatel, který ví, kde vyždímat z čeho kačku, a šetří na místech, na kterých se nemá co šetřit, a investuje do věcí, které jsou prioritou jen pro něj…
No a hlavně ta fena papíry má, i když jejich výtisk ti lidé nechají někde na nádraží. Lze vystavit duplikáty na základě genetiky (nebo třeba i čestného prohlášení nebo co). A když chci množit, tak bych si tu práci dala, ty papíry získat. Prostě jsou to nezodpovědní množiči, a tohle jsou trapné výhovorky.
Na druhou stranu nemám nic proti vytvoření zón s absolutní divočinou a zákazem vstupu. Zón, které by byly jasně označené, kolem nárazníkové pásmo, kde by byla divočina regulovaná, asi tak, jako je to záměr (ehm, na papíře…) v národních parcích (tam teda nemá být divočina, ale ty různé zóny, teoreticky…). No a pak v té jádrové části té divočiny, ať si třeba běhaj jednorožci (takový ty ze Shazama).
Ale jak začne medvěd lustrovat popelnice na sídlišti, patří mu pár solných broků (nebo něco v tom smyslu) pod kožich spolu se sledovacím zařízením, a jestli se znova ukáže v civilizaci, tak eliminace. A osamělý vlk, který je problémový, u toho by se měla sůl vynechat. Není o čem.
S tím, že hrozí-li mým ovcím napadení, mám právo je bránit všemi prostředky (v tu chvíli, kdy se to děje, tj. mám vlky u výběhu nebo ve výběhu), naprostý souhlas, jedině tak se vlci naučí, že ovce není snadný oběd a k lidem zbudovaným věcem není radno strkat čumák.
Pak ještě budeme muset vyřešit, co s prasaty, která se naučí schovávat na sídlištích, protože je tam vlci nebudou ohrožovat, ale prasata na sídlištích, sadech a ve školkách (mateřských…) jsme měli ještě před vlky, takže to bychom tak nějak měli umět řešit (neumíme…).
To je pravda, něco už jsem si od nich také přečetla 🙂
Já se dneska probudila peckově bolavá, to vám povím. V sobotu v pět začínal turnus tábora, kde dělám vedoucí, a hlavní vedoucí přijela až včera večer, takže jsem byla nucena na táboře přespat, aby tam jako dozor nad dětmi byl někdo dospělý (jinak je tam skoro dospělá holčina jako pomocný vedoucí). Matrace vysoké pět centimetrů (asi důvod cena), sice jsem si vzala pod sebe ještě spacák, ale k ránu jsem se jím musela přikrýt, protože plyšová deka nestíhala… Lilo celý sobotní večer a celé nedělní dopoledne, hnusfuj, já nebyla kdovíjak super oblečená na posedávání pod slunečníkem, měla jsem za to, že se budeme víc hýbat, ale to nešlo, “náměstí” v tábořišti jedna velká louže… No takže dneska si to vypiju, jsem nastydlá, prochladlá, knedlík v krku, záda v hajzlu, a i další části těla různě přemístěné (střeva na vodě a tak…). Snad to nějak utluču, do soboty tábor jede, musím vydržet. Dopoledne hákuju v práci, odpoledne tábořím, je to na budku, ale celkem mě to baví 🙂 Bylo by blbý z toho omarodit…
To musíte probrat s nějakým truhlářem, asi by bylo potřeba ten stůl obrousit a normálně podýhovat, to umí truhlárny… a pak zase nalakovat. A třeba bude stačit právě jen obrousit a nalakovat, nemusí se hned nanovo dýhovat, viděla jsem už několikrát, že to přineslo pěkné výsledky.
No to jsou taky výrůstky, ale dovnitř do páteře, proto jsem napsala vrůsty, tj. z obratlových těl a mezio.plotének (zkostnatělých po opakovaných zánětech atp.) jsou hroty dovnitř míšního kanálu a dráždí to míchu a tak. Na to žádné cviky nepomůžou, pomůže krk nenamáhat, aby se moc ty obratle v krku nehýbaly a výrůstky nehrabaly v tom míšním kanálu. Ale povězte ženské, co celý život byla zvyklá pracovat, aby nepracovala (nesmí tahat těžké věci, řekněme těžší než 5 kg, no, tak to ten hrnec s polívkou je těžší, že)´.
V Jáchymově byla s koleny, to si moc pochvalovala. Ale na ten krk tam nesmí, a ten krk má diagnozu až po kolenou…
My chtěly s macechou někdy do termálů, ale ona už nemůže, nesmí namáčet krk kvůli vrůstům do páteře, prý to tomu nedělá dobře, což nechápu, když suché teplo má doporučené, kudy chodí. To, že se pod těmi šálami vždycky zapotí a pak nechá krk holý, aby uschnul (a samozřejmě se ten krk tím osycháním podchladí), to asi nikdo neřeší…? Ani ona… Takže pohoda. Tak mi přijde, že kolem té horké vody na krk dost nadělají a že by nemuselo být tak zle, hlavně nevím, proč to má zakázané, vždy jsem myslela, že kvůli tomu osychání, ale… no, nemůže, nemůže, nedá se nic dělat. Mě by to stejně nebavilo, sedět v nějaké vířivce, já potřebuji plavat, a to zase ona taky nesmí, kvůli vyvrácené hlavě (jak se to říká, že se plave? “Na paní starostovou” nebo tak nějak to je, ne? - ha, už jsem to našla, “na paní radovou”…).
Já jsem z Eqch nikdy neodešla, protože tam hlavně čtu články, nevím, je nějaký podobný časopis na netu, kde je podobně hodnotný obsah jako byl na Eqch? Tedy myslím tuzemský… V práci si chci čtením nebo poslechem odpočinout…
Ano, zaplaťpánbu aspoň za články, také si tam chodím pro radu, tu diskusi jsem zmínila jen proto, že zmizela zřejmě nevratně, no.
Tak se mi jeví, že použít dýhové obaly na hnusné kyblíky pod kytky se docela osvědčilo 🙂 Považte.
No dyk, přesně proto mě to zajímá 🙂 Jestli byli kynologicky nepolíbení jako já a nebo jestli se na to vykašlali a nebo… prostě jsem jen zvědavá.
Tak jako píše se, že ten pes byl nevychovaný. Pokud to byla jen nevychovanost, rozmazlenost a jinak to bylo normální zvíře, tak u toho vidím proveditelnost. Pokud to byla lidožravá Bess, tak tu bych navlíkla do náhubku a byla bych z ní taky nešťastná (a samozřejmě kdyby bylo jak se vyhnout, tak bych si ji domů nebrala). Ptala jsem se z laického zájmu, protože si umím představit, že prostě nepsí lidi skončili nechca se psem a nic s ním nedělali, protože netušili, že se dá (nebo to dělali blbě, jak bych to asi dělala já). Fiona asi ví, jestli ten pes byl nevratně poškozený a nebo prostě jen pokračoval v kralování.
A nějaké obecné děti nepouštím ani k vychovaným koním.
Za pět let se jim nepovedlo ho vychovat a nebo na to šli špatně a nebo na nějakou výchovu rezignovali? Minimálně odkousat se ten pes musí dát…
Tak severozápad Afriky je specifikum. Bydlí tam kamarád a říká, že jediní, kdo tam makají, jsou Afričani z rovníku, severní Afričani že nehnou ploutví. (on je nazývá jinak, ale chci být korektní 😀) Afričani z rovníku táhnou nahoru s vidinou, že to někam dotáhnou, tak tahaj, místní se vezou.