Aktuálně: 2 483 inzerátů • 293 107 diskuzních příspěvků • 21 485 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 04.08.2025, 06:46:16 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 03.08.2025, 12:07:47

To musíte probrat s nějakým truhlářem, asi by bylo potřeba ten stůl obrousit a normálně podýhovat, to umí truhlárny… a pak zase nalakovat. A třeba bude stačit právě jen obrousit a nalakovat, nemusí se hned nanovo dýhovat, viděla jsem už několikrát, že to přineslo pěkné výsledky.

⋮
Buggyra
Buggyra 04.08.2025, 06:23:25 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 01.08.2025, 17:53:43

No to jsou taky výrůstky, ale dovnitř do páteře, proto jsem napsala vrůsty, tj. z obratlových těl a mezio.plotének (zkostnatělých po opakovaných zánětech atp.) jsou hroty dovnitř míšního kanálu a dráždí to míchu a tak. Na to žádné cviky nepomůžou, pomůže krk nenamáhat, aby se moc ty obratle v krku nehýbaly a výrůstky nehrabaly v tom míšním kanálu. Ale povězte ženské, co celý život byla zvyklá pracovat, aby nepracovala (nesmí tahat těžké věci, řekněme těžší než 5 kg, no, tak to ten hrnec s polívkou je těžší, že)´.

V Jáchymově byla s koleny, to si moc pochvalovala. Ale  na ten krk tam nesmí, a ten krk má diagnozu až po kolenou…

⋮
Buggyra
Buggyra 01.08.2025, 11:56:39 xxx.xxx.198.226

My chtěly s macechou někdy do termálů, ale ona už nemůže, nesmí namáčet krk kvůli vrůstům do páteře, prý to tomu nedělá dobře, což nechápu, když suché teplo má doporučené, kudy chodí. To, že se pod těmi šálami vždycky zapotí a pak nechá krk holý, aby uschnul (a samozřejmě se ten krk tím osycháním podchladí), to asi nikdo neřeší…? Ani ona… Takže pohoda. Tak mi přijde, že kolem té horké vody na krk dost nadělají a že by nemuselo být tak zle, hlavně nevím, proč to má zakázané, vždy jsem myslela, že kvůli tomu osychání, ale… no, nemůže, nemůže, nedá se nic dělat. Mě by to stejně nebavilo, sedět v nějaké vířivce, já potřebuji plavat, a to zase ona taky nesmí, kvůli vyvrácené hlavě (jak se to říká, že se plave? “Na paní starostovou” nebo tak nějak to je, ne? - ha, už jsem to našla, “na paní radovou”…).

⋮
Buggyra
Buggyra 01.08.2025, 09:18:51 xxx.xxx.198.226

Já jsem z Eqch nikdy neodešla, protože tam hlavně čtu články, nevím, je nějaký podobný časopis na netu, kde je podobně hodnotný obsah jako byl na Eqch? Tedy myslím tuzemský… V práci si chci čtením nebo poslechem odpočinout… 

⋮
Buggyra
Buggyra 01.08.2025, 07:03:06 xxx.xxx.198.226

Ano, zaplaťpánbu aspoň za články, také si tam chodím pro radu, tu diskusi jsem zmínila jen proto, že zmizela zřejmě nevratně, no.

⋮
Buggyra
Buggyra 01.08.2025, 07:00:17 xxx.xxx.198.226

Tak se mi jeví, že použít dýhové obaly na hnusné kyblíky pod kytky se docela osvědčilo 🙂 Považte.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Buggyra
Buggyra 01.08.2025, 06:44:52 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 31.07.2025, 18:38:40

No dyk, přesně proto mě to zajímá 🙂 Jestli byli kynologicky nepolíbení jako já a nebo jestli se na to vykašlali a nebo… prostě jsem jen zvědavá.

⋮
Buggyra
Buggyra 31.07.2025, 14:38:06 xxx.xxx.198.226

Tak jako píše se, že ten pes byl nevychovaný. Pokud to byla jen nevychovanost, rozmazlenost a jinak to bylo normální zvíře, tak u toho vidím proveditelnost. Pokud to byla lidožravá Bess, tak tu bych navlíkla do náhubku a byla bych z ní taky nešťastná (a samozřejmě kdyby bylo jak se vyhnout, tak bych si ji domů nebrala). Ptala jsem se z laického zájmu, protože si umím představit, že prostě nepsí lidi skončili nechca se psem a nic s ním nedělali, protože netušili, že se dá (nebo to dělali blbě, jak bych to asi dělala já). Fiona asi ví, jestli ten pes byl nevratně poškozený a nebo prostě jen pokračoval v kralování.

A nějaké obecné děti nepouštím ani k vychovaným koním.

⋮
Buggyra
Buggyra 31.07.2025, 13:08:34 xxx.xxx.198.226

Za pět let se jim nepovedlo ho vychovat a nebo na to šli špatně a nebo na nějakou výchovu rezignovali? Minimálně odkousat se ten pes musí dát…

⋮
Buggyra
Buggyra 31.07.2025, 10:14:20 xxx.xxx.198.226

Tak severozápad Afriky je specifikum. Bydlí tam kamarád a říká, že jediní, kdo tam makají, jsou Afričani z rovníku, severní Afričani že nehnou ploutví. (on je nazývá jinak, ale chci být korektní 😀) Afričani z rovníku táhnou nahoru s vidinou, že to někam dotáhnou, tak tahaj, místní se vezou.

⋮
Buggyra
Buggyra 31.07.2025, 09:36:00 xxx.xxx.198.226

Tak Eqch se nějak zresuscitoval v červnu, ale zase scípnul a od konce června tam není nový článek. Zmizelo tamní diskusní forum, úplně. A nezobrazují se mi obrázky.. Vypadá to tam, že ten web dost osekali a na údržbu už nějak nezbyly zdroje. Škoda. V diskusi jsem si hledávala občas různé zkušenosti a doporučení…

⋮
Buggyra
Buggyra 31.07.2025, 09:13:50 xxx.xxx.198.226

Tak což v Africe, tam se moc nemaká, ale jestli budou chtít makat víc, než v Čajně, tak to jsme myvímekde. Protože JÁ tolik makat nebudu, to v první řadě 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 31.07.2025, 08:19:45 xxx.xxx.198.226

Bobčo, to jsem ráda, že je ti lépe 🙂 🌼 Jen tak dál!

⋮
Buggyra
Buggyra 31.07.2025, 08:18:27 xxx.xxx.198.226

To by někdo musel vymýtit tu nekonečnou byrokracii. Zrovna včera tu byl na audit panáček k zpracovatelskému řetězci a svorně jsme nadávali na požadavky, které stačí splnit jen na papíře a jsou nevymahatelné, čímž přesvědčují společnost, že se nemusejí dodržovat, a to tedy ani ty, které zrovna dávají smysl…

⋮
Buggyra
Buggyra 31.07.2025, 06:54:12 xxx.xxx.198.226

Asi neměli tu rychlodobíječku, co jim to dobije za deset minut, že. A co teprve kdyby jeli v zimě… Ona se ta infrastruktura doplní, to nepochybuji, ale já tady mám el. dobíječky bratru 30 km, a tak daleko se mi pro “benzín” nějak jezdit nechce. Už tak mě dost drtí, že nejbližší pumpa je nějakých 7 km…

Si představuji, jak bych s tím autem s dojezdem dvěstě, na které bych teda měla, frčála do práce. Do práce najedu za týden nějakých 150 km, tzn. bych musela jednou za ten týden dojet na dobíječku určitě, a protože bych cestou na dobíječku ujela 60 km a nedejbože bych si o víkendu chtěla ještě někam vyjet, tak bych musela za ten týden dobíjet dvakrát, tak jako…

Leda bych si to hodila. 

Teda šňůru. Z vokna paneláku. Elektrickou. To bych musela asi nějak hlídat, protože šňůra s elektrikou zdarma, žejo. Plus adaptér zdarma. To není rychlo, takže bych si u toho musela v autě číst nějakou tu hoďku. Navíc solárů nemajíc.

Ale město plánuje do lamp na sídláku udělat nabíjecí huby. Určitě nebudou rychlo, ale budou. Až budou, budou hujdy s dojezdem dvěstě za hubičku (lampy budou očazené od požárů), tak si budu moct klidně pořídit dvě elektriky a vždycky přes den, kdy bude levná elektrika a volná nabíječka v lampě, jednu nabíjet 🙂

No a pak máme ještě chatičku s életrikou - s regreačním tarifem. Tak to ten benál je fakt levnější.

Já budu mít celkem problém nabíjet i to elektrokolo. Ale proto taky sháním nějaké, které bude mít vyndavací baterii, abych ji mohla nabíjet doma. Teda baterie bude asi hajat na balkoně v mezipatře, který smím užívat, a šňůra bude natažená po schodech, protože ta baterka do kola si taky ráda zajiskří, že. Nebo v plechové vaničce bych ji mohla mít. Aby od ní nic nechytlo. Hoří jasným plamenem, asi by to chtělo na tu vaničku i nějaký dekl, nehořlavý. Snad bude kdyžtak stačit plech na pečení. No a otevřené vokno, abych se dusila pěkně pomalu, já uzené ráda 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 31.07.2025, 05:44:54 xxx.xxx.198.226

Lidi, nepropadejte panice a utrácejte. Ne, že budete sedět na zbytcích úspor na štrozoku. Penízky se musí točit, jinak bude krize, a tu my co? Nechceme. Resp. krize bude, to je statisticky nevyhnutelné, ale čím bude menší, tím lépe.

Na druhou stranu radši krizi než prskavky, jako vážně.

⋮
Buggyra
Buggyra 31.07.2025, 05:42:54 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 30.07.2025, 23:12:35

taky se jednou s vámi na něčem shodnu 🙂 Žádná vojna a jaderky a podobné nesmysly, ale pěkně ekonomická rozebírka, kterou si EU začala kopat sama a ruští přicmrndávači jen dmýchají. Tak se mi to líbí, tak to má být - to je v pořádku 👍 Hlavně žádné prskavky.

⋮
Buggyra
Buggyra 30.07.2025, 14:27:15 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 30.07.2025, 11:19:44

To jsem taky viděla, s těma gumičkama 😀 No ale nevygenerujete tím žádnou energii, no… To prostě běhá jen samo o sobě a asi mechanický odpor to dřív nebo později zastaví. To se mi právě nezdá na tom přečerpávacím sudu. Když voda tekoucí ze sudu oživí generátor, který bude pohánět čerpadlo, které bude posílat vodu zase nahoru, je to tak ztrátový systém, že si neumím představit, že by to uživilo byť samo sebe, natož to fungovalo jako zdroj energie. Nakonec primárním zdrojem je tu gravitace a získaná energie jejím využitím se musí opět vydat na dopravení vody do sudu, do toho se něco umoří právě na odpory a přenosy energie a ze zákona zachování energie to musí nevycházet už samo o sobě, natož to ještě generovat něco navíc.

⋮
Buggyra
Buggyra 30.07.2025, 14:01:35 xxx.xxx.198.226

Na Nový rok jsme sundali srnce (pitomý rachejtle), první, co bylo, že jsem se běžela podívat, jestli nežije, a ujišťovala se, že má chlap v autě sekeru… 

⋮
Buggyra
Buggyra 30.07.2025, 13:59:43 xxx.xxx.198.226

Ta auta, co mají dojezd víc než 200 km, ta jsou mimo moje mentální schopnosti si to vůbec finančně představit 😂

Ta, co jsou cenově řekněme do půl milionu (to je samozřejmě o řád mimo moje finanční možnosti, ale už to nehrozí kolapsem vědomí, když si takovou částku představím), to jsou vylítaný hujdy, který hrozí samovznícením, když se na ně člověk zamračí… 😄