Aktuálně: 2 477 inzerátů • 293 007 diskuzních příspěvků • 21 480 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 09.07.2025, 07:15:25 xxx.xxx.198.226

Přišla mi z Bonprixu podprda,ale v dešti nikam nepůjdu…

ciwe já jsem to prvním dechem špatně pochopila a představila si, jak Bobča nasadí podprdu a jde se procházet po rynku v podprdě, aby lidi viděli, že má novou! 🤣 Já se picnu, fakt už mám dost, dovolená je potřeba… 

⋮
Buggyra
Buggyra 09.07.2025, 07:12:46 xxx.xxx.198.226

Jako u všeho záleží na povaze toho kterého soudruha. Ono kdyby měl člověk celý den na stole chleba nebo brambory (se vším, co k tomu ležení na stole patří, tj. vyčpí vůně, natáhne to vodu nebo naopak oschne…), tak se tím běžně upe fedrovat nebude 🙂 No když to bude člověk žravý, který si třeba jídlem kompenzuje nějaké stresy a nebo razí teorii “dokud je co jíst, jez”, tak se bude koulet 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 09.07.2025, 06:54:12 xxx.xxx.198.226

No však to je dobře, že nebudou mít ani jedna, ta mladá by se vyžrala na úroveň té starší dřív nebo později taky. Každá svou dávku, mladá může standardní množství standardní stravy, stará kalorickou redukci, a dobře bude.

⋮
Buggyra
Buggyra 08.07.2025, 12:48:05 xxx.xxx.198.226

U nás už tu předpověď taky snížili, ve tři má přestávat, to je akorát, abychom pak jely na procházku v suchu, bezva 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 08.07.2025, 12:46:28 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 08.07.2025, 10:41:31

Teda abych se vyjádřila přesněji, ta miska byla na místě celý den, ale prázdná 😀 Měli jsme labradora… to by dopadlo, kdyby se tam dosypávalo, aby bylo pořád k dispozici. Jednak by nás to zruinovalo, za druhé by labrador umřel tak v třetím roce života… Pak byla jezdvčíkoidka, ta dostala taky dvakrát denně přiměřené množství, ale ta si chodila zobat po granulkách, takže jí to vydrželo třeba na dvě hodiny. Holt jedináček - tak tenhle systém bez problému.

⋮
Buggyra
Buggyra 08.07.2025, 10:53:35 xxx.xxx.198.226

Na mě teď něco leze, sem tam zakýchám, včera jsem měla na konci prac. dne možná i teplotu, každopádně trávení mám rozhozené, soudě podle výsledků… v práci se to na mě hrne, poslední týden před celozávodkou všichni šílí, takže to stojí za to. Jak se venku ochladilo na příjemných 25 stupňů, tak v kanclu je pochopitelně příjemných 20, ale ne pro někoho, kdo v tom sedí jen v punčocháčích a nízkých botách (v kozačkách fakt teď chodit nemůžu, to už by mě lidi měli za definitivně jeblou, takhle na mě koukají jen jako na výstřední…). Tak si přitápím přímotopem (o stupeň blíže k jeblosti).

Zítra jedu po poledni do Berouna pro motor do auta, které mi v prosinci znepojízdnili na technické. Servisák má čas za 14 dní, záruka na motor je 30 dní, bude to asi naknop. Jestli jim rupne i tenhle motor (budou nové rozvody), tak se neznám. To bude zase pálka. Ještě o tom zítřejším dřívějším odchodu musím říct šéfovi.

No, máti je nemocná, takže koně obstaráváme my holky, což nám samozřejmě nevadí, je nás jak much. A vodu mám pořešenou z víkendu, takže pohodka. Venku dešťuje, budou zalité stromy, to se mi líbí. Nejsou na nich jablka, takže mě to tak netankuje, když nejsou zalité, ale i tak jsem na ně myslela. No a musím využít vlhčího počasí a zase upravit kopyta koním, v suchu je mají jak šutr, to se nedá do toho ani rašplí. Teď po deštích to bude fajn. Tak mám zase před víkendem co dělat… Možná nechám napršet do myší nádrže, až bude vymytá mopem, ať pak vyčerpám to savo trochu naředěné… Snad se máti do víkendu zvetí, je přihlášená s poníky na závody, tak abych nemusela s ní třeba… Třeba bych utavila holčičky, aby jely pomoct. Nakonec, výlet za koníčky zadarmo… Za zeptání nic nedám.

⋮
Buggyra
Buggyra 08.07.2025, 10:41:31 xxx.xxx.198.226

My jsme teda misku nesbírali, miska byla na místě celý den, dvakrát denně se do ní nasypalo a bylo. Ale byl jen jeden pes. Kocour měl misku stále naplněnou a chovanou pod linkou, aby se na ni pes nedošmátnul 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 08.07.2025, 09:31:28 xxx.xxx.198.226

No tak nějak jakýkoli koník menšího rámce. Výčet plemen najdete v nějakém atlasu koní… Konfliktnost, vztah k dětem, jezditelnost, to bude u koní s menším rámcem spíš otázka individuální povahy a nastavení jedince. Pak záleží na vašem rozpočtu a dalších parametrech, jako je management a osobní preference.

⋮
Buggyra
Buggyra 08.07.2025, 09:25:57 xxx.xxx.198.226

Včera jsem vybrala z myší nádrže nějakých 30 litrů ještě nádobou na nouzové vybírání vody (když nejde elcentrála nebo čerpadlo) a pak jsem do ní nalila dvě lahve sava. Podle ředění na obalu by to mělo stačit na devastaci území o rozloze Lichtenštejnska, tak snad bude dnes dno nádrže vybělené 😀

Nevzala jsem si mop na mopování, tak tam to savo vydrží ještě do zítřka…

⋮
Buggyra
Buggyra 08.07.2025, 09:23:36 xxx.xxx.198.226

Týjo, vám to jede! I přes ty tropy, co se u nás udály, mně rajská zatím jen kvetou, brambory taky, okurky taky, cukety také nasazují na květy. Brambory snad vzešly nakonec všechny, vypadá to na políčku utěšeně. I cibule by měla dorůst velikosti větší než dvojnásobek sazečky… Ale holt jsem vše dávala ven později, něco i dvakrát (tykve), tak musím být trpělivá.

Podsev z ředkviček nestojí ani za nic, nedělají bulvy, asi je tam na ně moc stín pod těmi česneky a cibulemi, podsev z mrkví je na tom lépe, tam asi na podzim něco bude (všechno u nás trvá dýl..).

⋮
Buggyra
Buggyra 08.07.2025, 08:52:47 xxx.xxx.198.226

Uzdečky se svlíkají na běžícím pásu, ta paní, co sundala uzdečku hřebci na výstavě (měla ho na ruce…), ta měla také podhrdelník - no ale teď pravda koukám, že takový ve stylu “princezna Koloběžka”…

Sundaná uzdečka min. víkend… https://eu.zonerama.com/MarcelRunstuk/Photo/13505588/544269821

Při běžných situacích se to nestane… No a v nejhorším (kdyby se stávalo nějak pravidelně) se dá podhrdelník dodat. Buď provléknout klasicky čelenkou jako dřív nánosník (u těhle uzdeček mi vadí, že se nedá sundat nánosník, já jezdím bez něj, pravidelně mi dozor na oprácku u drezur připomíná, abych si ho došla vzít…) a nebo nějak přicvaknout na ty přezky od zapínání za ušima (a to se mi na té uzdečce také nelíbí, že je za ušima přezka… inu, každý má jiná měřítka 🙂).

Obrázek
⋮
Buggyra
Buggyra 08.07.2025, 06:29:32 xxx.xxx.198.226

u nás sprchlo, ale kdovíjaký slejvec to nebyl. Nicméně začalo až v šest večer (předpověď lhala, že v pět, aspoň jsme stihly s holčičkama makat 🙂). No a střídavě poprchává celou noc a hádám bude poprchávat i celý den, říkají Norové. Zítra by též mělo něco padat. Je toho třeba, těším se 🙂 

⋮
Buggyra
Buggyra 07.07.2025, 12:47:32 xxx.xxx.198.226

Jo a ta klívie, co mi kvetla někdy začátkem jara, ta nasazuje další květ.. jsem neviděla ještě 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 07.07.2025, 12:41:50 xxx.xxx.198.226

Dneska v práci výýýživné! Týden do uzavření závodu na 14 dní (aka “dovolená”) a všichni spustili šílenství…

⋮
Buggyra
Buggyra 07.07.2025, 12:29:48 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 07.07.2025, 11:17:34

Ano, chápu, že vám to nemusí dávat stejný smysl jako mně. To nevadí. Nenechte si tím kazit den 🤗

⋮
Buggyra
Buggyra 07.07.2025, 11:10:31 xxx.xxx.198.226

Jo, to je asi totéž, kvalitativně… taky economy produkty. 

Z fotek té uzdečky na mě čiší tradiční nedotčení praxí u těhle produktů - podhrdelník na poslední dírce a lícnice na skoro první, to je určitě něco, co bych si na místě proměřila, jestli to půjde na mého koně napasovat. Naprosto běžně musím podhrdelníky u economy uzdeček zkracovat, to je ještě ta lepší varianta, tady to na mě dělá dojem, že by klidně mohl být ve finále podhrdelník krátký…

⋮
Buggyra
Buggyra 07.07.2025, 11:00:48 xxx.xxx.198.226

To je značka Waldhausen, že ano? No, podle toho, co jsem slyšela, je to bohužel kus od kusu, nepomůže ani dobrá péče, pokud narazíte zrovna na ten horší. Ale já mám zatím dobré zkušenosti, nicméně mně se dostaly kožené produkty zn. Waldhausen do stáje pouze z druhé ruky, tj. již prověřené a odzkoušené (to je jedna z výhod bazarového zboží).

Mmch. 100% hovězina je široký pojem. Může být z jednoho kusu kůže  a může to být recyklát vyrobený z odřezků kůže, které jsou slepené (více či méně úspěšně) k sobě, a pořád je to hovězina…

⋮
Buggyra
Buggyra 07.07.2025, 10:57:19 xxx.xxx.198.226

Pořád píšete, že něco obhajuji. A přitom já jsem vám jen zprvu vysvětlila, proč “hrdost”. Abyste to pochopila. Líbit se vám to nemusí…

O pochodech vím dohromady to, že jsou. Jestli vám vadí, tak to řešte někde, kde to má smysl, jestli vám vlastně nevadí tolik, abyste to řešila, tak o čem se tu bavíme. Mně jsou ty pochody fakt volný, věříte mi to? Mě by na té akci eventuálně zajímalo něco naprosto diametrálně odlišného, než pochod.

Když vás pochod popouzí, taky na něj nekoukejte, budete mít život pozitivnější 🥰

⋮
Buggyra
Buggyra 07.07.2025, 10:47:44 xxx.xxx.198.226

No veta nemám úplně po ruce a nevím, zda ti naši “dvorní” mají inseminační rukavice (asi mají na rektální vyšetření a tak…). Vet je ve vsi jen jednou za týden asi na hodinu 😀 A zase volat si ho kvůli tomu, kdy vystoupení z auta za pět set 😂

Jako v nejhorším to jistí dvě igelitky, že 😉

Až bude nádrž řádně vysavovaná, můžu část vody ještě vytahat nějakým hranatým kyblíkem, který vždy přimáčknu k podlaze, aby do něj hladina natekla. Myslím, že jeden pětilitrový mám od doplňků, od kvasnic. To by šlo 🙂 Teď jen jestli se vejde otvorem. No v nejhorším se dá použít malý asi dvoulitrový od Preminu… No a nebo možná i ta igelitka, šikovně přidělaná na pár tyček - abych ji vždy pod hladinou rozprostřela 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 07.07.2025, 10:45:21 xxx.xxx.198.226

Achjo, no, to je těžká chvíle. Přeju co možná snadné rozhodování, jsem si jistá, že každá vaše volba bude správná a k prospěchu toho zvířete. Držte se.