Jestli se u něj psová nemá dobře ve smyslu týrání, hodilo by se to nahlásit. Nicméně obec to může přehodit tak, že mu řekne, ať si ji zabezpečí, a co je za plotem, to už nikoho zajímat nebude… a ještě pak na vás může mít dotyčný pifku.
Jestli se u něj psová nemá dobře ve smyslu týrání, hodilo by se to nahlásit. Nicméně obec to může přehodit tak, že mu řekne, ať si ji zabezpečí, a co je za plotem, to už nikoho zajímat nebude… a ještě pak na vás může mít dotyčný pifku.
Někde píšou, že Boni je německý výrobce 🙂
Jsem začátkem týdne koukala v Penáči, že ten Camembert mají za základní cenu asi 30 korun i bez akce, tak to tam asi poberu. Do Globu daleko, Penáč blíž (úspora by se ztratila v PHM)… děkuji
To je dobře, že socky (kromě této) nečtete 🙂 Máte klidnější spaní. Tam se na důchodce dá najít kde co…
Partičky nenapadají důchodce z politických důvodů, ale protože důchodci jsou snadná kořist, zpravidla jsou sami a nemají zastání. Ze stejného důvodu se partičky zaměřují také třeba na cizince, menšiny, bezdomovce… Toho, že partičky u toho vykřikují různé výkřiky, netřeba si všímat, partičky testují, co jim projde, je třeba pozavírat partičky a nikoli tupečky, co na internetu vybíjejí frustraci z toho, že jim babička nekoupila lízátko.
Přeci v příbalovém letáku k léku musejí být vypsané ty nežádoucí účinky všechny jmenovitě… Já si příbaláky čtu. Ale pokud jsi, Bobčo, dostala ty léky někde v nemocnici nebo tak, a nebyl u toho příbalák, tak potěš…
někdo asi nepochopil, že volby jsou zatím tajné
Ale né, to parlamentní plátky jen potřebovaly vyplnit prostor (psal to nějaký jejich brigádník…). Článek je vlastně výpis citátů ze sociální sítě nějakého mladíka. Mladík se snaží budit pozornost a vydělat nějakou kačku bokem sledovaností. Pro mladíka nezasloužená reklama, pro plátky řekla bych spíš ostuda, že se neumějí věnovat něčemu, co nese informační hodnotu. No asi jako kdyby napsali článek o mně a mých výkřicích tady na diskusi (aniž by si zjistili, kdo ve skutečnosti jsem, o mladíkovi tam není písmeno, natož třeba pokus o rozhovor s ním…). Od něčeho, co si říká Parlamentní listy, bych čekala snad více…
Proč o tom doktor neví? Neměl by se na to doptávat? Neměli by o těch lécích, co pacient konzumuje, vědět všichni ošetřující (praktický, uro, gyno, operující, případně zubař očař?)….
To jsem taky sjela svou důchodku, že nemá někde kartičku se seznamem léků, které bere, aby tou kartičkou mávala před gesichtem všem doktorům, co po nich běhá.
Já vím, Fikovnice říkala cos o nějaké databázi, ale víme, jak to s tou digitalizací je, no a pak se taky musí někdo do té databáze ještě podívat, aby zjistil, co pacoš bere, že.
Jsem si po drahné době zase otevřela odkaz. A už to vypadalo, že okurková sezona letos nebude. Znám osobně několik lidí s podobnými výkřiky a o nich nikdo nepíše… Takových na tiktoku nebo instagramu je. Může vás uklidnit, že takoví k volbám fakt nepůjdou 🙂 Máme svobodu slova, tak ať si plácá. Kdyby to plácal v hospodě, neštěkne pes.
Docela mě zaujalo poslední Pro a proti na Českém rozhlasu, kdy zaznělo, že v současnosti svoboda slova dost dostává na záď nikoli od autorit, ale od samotných občanů, od mas, zejm. na sociálních sítích, kde se prostě některé věci “neříkají”, protože by byl dotyčný řečník jaksi vyloučen z komunity. Masy si cenzurují obsah samy a média se tomu přizpůsobují, protože občané chtějí číst jen informace, které jsou pro ně pohodlné. Asi v tomhle kontextu chápu, že dává smysl mít z daní placená média, pokud by dělala, za co jsou placená, tj. nezávislou žurnalistiku (o plnění této role se ovšem názory veřejnosti také dost škálují).
No mi povídejte lesnizinko, já jsem v panice už od začátku týdne, chystám zase závody, ale nestíhačka, tráva narostla, takže se musí posekat, naštěstí holky od koní tentokrát pomáhají jako ďáblíci, takže se sekačkou lítáme dvě, s hráběma čtyři, to je hned veselejší 🙂 Samozřejmě do toho zase zalévat kytky i plodiny, ale rozkvétají jiřiny a pěkné počasí oslovilo i posmutnělé muškáty, takže snad na závody to nějak pěkně pokvete a já konečně budu moci vystrkat kompletní kyblíkotruhlíkovou nálož do prostoru 🙂
Do toho tentokrát musím stihnout něco upéct, v červenci byli lidi jak kobylky a do dvou hodin byl stánek vyžraný, byla to katastrofa. Takže tentokrát už mám teď zásoby pití a budou zásoby jídla a právě i nějaké to domácí pečení chystám, zkusila jsem Míša řez, a to je teda bomba, to se mi nějak povedlo, všichni se olizovali, takže to bude hit nadcházejících závodů.
Sice máti koupila lednici na baterky, ale ten provoz lednice tu autobaterii vyšeptal do dna, takže nastartujeme el.centrálu a místo automobilové ledničky dovezeme z chatičky takovou tu chatičkovou lednici i s minimrazáčkem, takže tam Míša řezy budou moci přebývat v bezpečí před teplem, stejně jako lahve s pitím. Tak snad…
Nemají někde v akci hermelíny nebo camemberty? V Penáči jsem zrovna nechytla, tak přemýšlím, kde bych nějaké levné chňapla. I když tratní nebudeme, když je koupíme za plnou, to zase ne…
To já bych si je nebrala do baráku proto, aby nezmrzly 😄 Ale přesně z toho důvodu, ze kterého vím, že po měsíci nebudou koně. No a já v zimě nesvítím ani teď…
Přesně, proto nějak nemám při dlouhodobém pádu civilizace strach o koně, resp. o zajištění třeba sena na zimu (ne, že by se kolem neválelo dost senáže, která vydrží roky…). Koně prostě do měsíce nebudou můj problém. A slepice bych si dala asi do místnosti v baráku nebo tak.
Tyjo, to jsou ale jen rehabky, ta operace bude kdoví kdy, že… achjo. Doufám, že ty rehabky pomůžou překlenout to mezidobí!
Možná ještě lepší by bylo pod klec či terárko dát šuplík s nahřátými kameny nebo pískem 🙂 To by vydrželo sálat déle. A kdyby se to obložilo nějakou izolací, třeba by to fungovalo i mnoho hodin 🙂
Děkuji, mám hrozný vítr, že černému vyrobíme nějakou špatnou zkušenost, a on si to pak ponese, jak je ze všeho vyplesknutej… Tak já jen doufám, že postupuji dostatečně pomalu a že něco nějak nepodělám… Vlastně je to všechno po té rozhodovací stránce na mně, s odborným dozorem, který říká “no jak myslíš”, tak jsem z toho taková nesvá 😀 Třeba velmi pečlivě hlídám, aby si nešlápnul někde na vodítko, já se bojím, že by z toho měl trauma, ale už se mi několikrát stalo, že si hodil přes vodítko nohu, a to prý v pohodě, dokonce se mu to už povedlo i uvázanému na akci u hengru, tak to jsem ho víc vyděsila já, jak jsem k němu hned přiskočila odepnout panik karabinu, než že by ho nějak zajímalo, že tam má chycenou nohu - no ale já teda omdlévala děsem, že si kůň doláme hnáty a domlátí hlavu… chjo.
No zrzavej gauner někdy v min. týdnu někde vzal hlavou o něco (si nedá pokoj) a pět stehů. Řešily holky, já byla na táboře. Vypadá to dobře, mažeme mazáním od dochtora, ale zrzek má prostě celou hlavu a krk domlácené, jak pořád někde blbne, škodí a lustruje…
No jasně, tohle je pozůstatek toho schvácení v zimě (Nový rok až březen 25). Po nasazení hladomorny se dal velmi rychle dokupy a v dubnu už se pomalu začínal zatěžovat a od dubna bez zaváhání maká jako šroub 🙂 Nyní se tváří naprosto zdravě, chodí po všech površích, tahá, nosí, skáče, vyhazuje… 👌
No pokud zadefinujeme obsednutí jako, že snese na hřbetě váhu, tak je černý obsednutý 🙂 Neumí otěže (tedy, brzdím ho za ně, spíš tak jako řeknu “prrr” a ty otěže zvednu, on je naučený na hlas) a neumí nohy (vůbec se ho nohama nedotýkám), ale umí na sebe nechat nasednout (už jsem se mu věšela ze všech stran do třmenů a i to zvládnul) a psychicky zvládá i když z něj už seskakuju na zem 🙂 Na to, jaký je to plašan na všechno (dávám na něj podsedlovku a div mi nevyskočí z ohrady), tak tohle snáší kupodivu v pohodě. Včera mě povodila máti, vozila jsem se asi deset minut, protáhla nás i přes suchý příkop, co tady máme… Už jsem na něm i našlápnutím do třmenu rovnala sedlo a nezhroutil se. Když mu ze sedla strčím k tlamce chlebík, tak si i vezme 🙂 No mám z něj radost.
Vtipné, včera jsem ho šla sedlat, a otravoval okolo zrzavej roček. Nesu sedlo k černému, černý je malý, nejmenší, na konci napnutého vodítka, koulí vočima, přemýšlí, kudy by se ztratil… Zrzavej naopak strká čumákem do sedla, rád by si ždíbnul, šťouchá do mě… tak hodím podsedlovku na zrzavého, ten stojí jak mula, doufá, že bude drbání. Hodím na zrzavého sedlo, stojí jak mula, rypákem mi lustruje ruce a kapsy… no tak zatřepu na tom sedle bočnicí, zrzavej zvědavě kouká, jestli jsou ty pamlsky teda na tom sedle nebo co, zatímco černej vedle na vodítku panicky uskakuje… Tak hádám obsedání a navykání zrzavého za dva roky bude brnkačka. U toho spíš čekám, že bude vymýšlet alotria, zatímco černej je jen ze všeho vyvalenej.
Slepice a koně by ani nevěděli… Elektriku u zvířat nemáme, resp. ohradník na aku připojenou k soláru, to bych asi někde musela štípnout větší solár, aby nám to aku nevybíjelo v zimě do bezvědomí, resp. třeba začít hospodařit s elektrikou (ono by stačilo začít rozhazovat hnůj za ohrady, aby se koně nenatahovali na narostlou trávu…). Zdroj vody taky nemáme, ale tak by chodili dvakrát denně k potoku, kdyby zrovna nepršelo. Případně bychom pro větší množství vody jezdili holt vozíkem.
Po pár dnech by nám koně stejně sousedi sežrali.
No a pak by tuna obilí uložená pro koně byla pro nás 🙂 A slepice jsou velmi nenáročné. Kocoura bych u koní vypustila, je otužilý, v paneláku je celou zimu otevřené okno (ano, i sousedi jsou otužilí…), chytal by si myši u koní, promenádují se tam jak při přehlídce na molu.
Schvácená kopyta poníka. To jsem fotila někdy před měsícem, ale teď jsem z mobilu vydrápala fotky..
Bylo šero, třásla se mi ruka, protože jsem “to” předtím viděla dělat “ty věci” ve výběhu, když jsem tam jezdila sekačkou… ale popadla jsem nervy za pačesy a vydrápala se na nebohé stvoření.
Stvoření říkalo, že jsem těžká… Ale že když je plná tlamička, tak se to dá teda přežít. 🤗 To je božan.
Kdo chce zvířata mermomocí krmit, ať nabouchá peněženku, a dá mi vědět, napíši mu, co má nakoupit, a může krmit klidně dvakrát denně (v zimě třikrát)! 😛