Aktuálně: 2 472 inzerátů • 292 970 diskuzních příspěvků • 21 477 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 19.08.2025, 06:41:37 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 18.08.2025, 21:39:36

Kočky jsou hodně vynalézavé, i když ty vaše, líné britky a ragdolky, jako má Niki, ty asi moc invence nepobraly, ale viděla jsem už obrázky, jak visely kočky z ventilačky za nohu, jak šátraly ven a pak se zasekly a nohu už nevyndaly… 

Tuhle známí našli kočku na plotě, už nevím, čím byla zaseklá, jestli zadní nohou do toho drátěného výpletu, dohromady jí jakoby nic moc nebylo, jen se tam mlátila celou noc, nohu celou potrhanou, kočka vyčerpaná, dobitá… sundali ji z plotu, vzali ji domu, dali jí jíst, pít, pila ale nejedla, no a po nějakých dvou hodinách to vzdala. Našli majitele a předali mu ji, no ti byli na prášky, že jim měsíc předtím druhou kočku přejelo auto… A to byl plot, přes který tahle kočka chodila v podstatě denně, přes stejné místo, znala to tam… achjo.

⋮
Buggyra
Buggyra 19.08.2025, 06:24:47 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 18.08.2025, 17:37:42

Nejsou náhodou Gemerka s Magnézkou středně nebo silně mineralizované? Pokud ano, měly by se pít v kombinaci s méně mineralizovanou vodou, kvůli ledvinám - aby to ještě nemělo společný efekt, ta mineralizace s tou medikací, hm?

Tak čtu, gemerka silně a magnézka středně mineralizovaná. 

Rady spotřebitelům balených vod - SZÚ | Oficiální web Státního zdravotního ústavu v Praze

• U přírodních minerálních vod se jejich vhodnost k běžnému pití odvíjí od obsahu jednotlivých i celkových minerálních látek. Všímejte si jejich složení nebo aspoň hodnocení podle stupně mineralizace, pokud je uvedeno:
  • velmi slabě mineralizované vody se kvůli nedostatku minerálních látek nehodí pro stálé pití kvůli riziku narušení minerálového i vodního metabolizmu, mohou být vhodné jen pro některé krátkodobé dietní nebo léčebné kúry a pro ředění umělé kojenecké výživy na bázi kravského mléka;
  • slabě mineralizované vody se hodí pro běžné pití, pokud neobsahují oxid uhličitý;
  • středně mineralizované vody by měly být pouze doplňkem v nápojovém sortimentu, měly by se střídat a konzumované množství by nemělo v průměru přesáhnout 0,5 litru za den;
  • silně mineralizované vody by se měly konzumovat jen výjimečně a v omezeném množství, pro děti jde vyloženě o nevhodný nápoj;
  • velmi silně mineralizované vody by se měly používat jen jako lék pod dohledem lékaře.
⋮
Buggyra
Buggyra 18.08.2025, 14:26:14 xxx.xxx.198.226

Tak kéžby ta moje taky zrudla. Já nemám problém rajčata konzumovat po kilech (zrovna jsem tři zblajzla) a není šance, že by mi zbylo na zavařování nebo podobné srandičky… Tak budu doufat, a nikomu nic nedám! 😀

Já teď v Penáči kupuji rajčata v akcích za 20 kilo, ale klidně bych ta domácí, ona i ta sezonní z Penáče jsou prostě ne-chutná, no.

Jo, borůvky, ty bych taky měla jít posklidit, příbuzenstvo z toho dělá bublaninu, já bych raději zamrazila na knedlíky 🙂

Včera na závodech nám vyplivla stará lednice z chaty, tak to vypadá, že na chatu (a na závody) dám tu druhou z bytu a silně uvažuji o tom, že bych si do bytu pořídila rovnou mrazák… brambory letos úspěšně přezimovaly na chatě, tak bych holt zeleninu na zimu skladovala tam, beztak jsem tam pro ně za celou zimu vlastně nebyla (no ale to bylo proto, že jsem měla právě 20 kg v lednici…). A nebo už vážně uvažuju o tom, nechat to prostě v zemi, letos otestuji, kolik mi toho hryzec nechá.

⋮
Buggyra
Buggyra 18.08.2025, 14:18:12 xxx.xxx.198.226

Je až smutné a zároveň komické jací lidi s tak malým mozečkem jsme pustili k moci.

Politici přece reprezentují občana. Vše je v naprostém pořádku, toto je zcela reprezentativní vzorek.

⋮
Buggyra
Buggyra 18.08.2025, 13:45:46 xxx.xxx.198.226

To se mi líbí, panáček tady mně příjemně a srozumitelně hovoří o současných různých jakoby krizích identit i orientací mládeže 

⋮
Buggyra
Buggyra 18.08.2025, 11:46:20 xxx.xxx.198.226

Taky nenechávám okna na ventilačku. Nechávám je otevřená buď skutečně dokořán (ty panelákové - nudle vedle těch obřích) a nebo otevřené také jako dveře, ale zajištěné provázkem, aby mi v dešti nepršelo tolik dovnitř, v zimě aby se tolik neztrácelo teplo, případně když je velký vítr, aby těmi okny moc nelomcoval (to ještě zakládám třeba ručníkem, aby nelomcoval ani na tom provázku). Začala jsem to dělat právě kvůli kočce, resp. kvůli netopýrovi…

⋮
Buggyra
Buggyra 18.08.2025, 09:47:46 xxx.xxx.198.226

Mno já jsem slepicím tuhle dala broskve, které byly již na odchodu. Druhý den jsem v misce našla jen obrané pecky (dočista) 😀

Cuketu spíš ocení holky v nějakém výběhu, které nemají přístup na zelené, moje dámy mi na tyhle výplňové nesladké nemastné věci z vysoka kálí.

⋮
Buggyra
Buggyra 18.08.2025, 09:43:29 xxx.xxx.198.226

Kupovala jsem si “domácí Míša řez” onehdá v místní cukrárně a stál jeden štráfek myslím takových 40 korun, já prodávám na stánku jednu “porci” (dle uvážení obsluhy) za desetikorunu, tak celkem chápu, že si to kupovali i na doma 😂

⋮
Buggyra
Buggyra 18.08.2025, 09:41:14 xxx.xxx.198.226

Jo a na té jedné okurce, kterou jsem nedala na hnojiště, ale pěkně na zvýšený, pro jistotu, mi visí asi deset okurek (polňačky, ale rozměru hadovek), z toho pět jich je ke sklizni, to se mám! Rajčata nečervenají, přestože už týden svítí sluníčko, to je divné, přemýšlím, zda nemám nějakou zelenou variantu, ale ona ještě skutečně nevypadají vevnitř zralá (semena nevypadají zatím klíčivě)… No ale krom toho mi ta rajčata, co se jeví nejzraleji, začínají žloutnout a měknout svrchu, máti navrhovala, jestli to není úpal, a já si říkám, že nakonec může být…  https://www.nkz.cz/praxe/uzitkova-zahrada/i-rajcata-muze-postihnout-uzeh-vite-jak-ho-poznat-jak-rostliny-ochranit takže musím počkat, jak se to vyvine. Z těch postižených asi zkusím udělat něco na zeleno (koluje recept na jakési “čatní”, od sousedky mi to chutnalo pod špagety, tak to možná zkusím).

Před víkendem jsem dostala od kamarádky k otrhání dvě broskvoně vršky, chlap tam na vrklavém žebříku zabalancoval a oškubal to, takže jsme měli asi deset kilo broskví, něco jsem porozdala, mám zase asi deset sklenic zavařených do kompotu, a ještě asi dvě kila mám v lednici a přemýšlím, co s nimi. (asi taky zavařím, jen ještě nevím, zda zase kompot nebo zavařeninu, jenže mi chybí sklenice, malé jsem dala známé a velké jsem zavařila třešněmi a broskvemi… Nějaké velké ještě mám špinavé, tak je proženu myčkou, pak mám také něco už zase od majolky, no asi se zeptám po příbuzných, to bych nevěřila, že budu potřebovat sklenice, já, která jich vždycky mám aspoň milion poschovávaných).

Na závody jsem pekla, tentokrát jsem to stihla. Objevila jsem ty Míša řezy, tak to bylo tedy u zákazníků oblíbené, prý si to kupovali hromadně 😀 Udělala jsem plech toho Míša řezu, ale čokoládu na ten tvaroh jsem dala jen na půlku a na druhou půlku jsem pokladla plátky těch broskví a poslední rybízové kuličky sklizené u koní ze tří zapomenutých zarostlých rybízů v koutě výběhu, a zapatlala to želé (první želé v mém životě), a to teda taky zblajzli návštěvníci do čista. Jediné, co zbylo, byl koláč Rafaelo řez, ten jsme ztrestali kolektivně po závodech a dnes a zítra mi zbývá akorát tak na snídani 🙂 Také jsem nadělala různé obložené housky, deset kusů, každou jinou, tak to se taky prodalo, jen se zaprášilo, tak jsem spokojená, no a skoro čtyři kila párků a jeden a půl pecnu chleba, to zmizelo statečně taky - mám to spočítané tak, že nám prodej těch občerstvení tak nějak jako pokryje náklady, takže myslím, že všichni byli spokojení 🙂 Možná při takovém zájmu příští rok tu cenu trochu polechtám, že by se mi umořily třeba i nějaké investice do cen…

⋮
Buggyra
Buggyra 18.08.2025, 06:58:57 xxx.xxx.198.226

Šlápnul mi o víkendu poník na nárt. Já mám ty nárty dorasené od hříbat slušně, dokonce mám takový tajný tip, že v nějakém bude něco zlomeného, ale to vám povím, půltunový cob vs. čtvrttunový poník na noze, jasně vítězí ten malej *** na celé čáře. A ještě tím ostrým kopýtkem se pěkně na té noze odrazil! Nárt naštěstí funguje a teď si nevzpomínám, zda je to ten, co je možná zlomený, takže uvidím, jak se to bude vyvíjet. Den jsem na tom doběhala a pak už nic nebolelo, mám já to štěstí…

S černým jsem šla na ruce parkurek 40 cm a ve dvojskoku jsem zakopla a padla na zem jak široká tak dlouhá 😂 Černej se zarazil těsně před odskokem na druhý skok a čuměl, co se válím, že přece běžíme! Tak jsem se teda posbírala a přelezli jsme to nějak a pak už to bylo dobré. A skončili jsme asi čtvrtí z deseti, protože jsem dbala na to, abych se moc nenaběhala a krosili jsme ty překážky bez nájezdů z místa, což nešlo moc dobře ani poníkům, klasickým zlodějům mašlí 🙂 

Tentokrát šel černej pěkně už se sedlem, minulý týden jsem mu pořídila nějaké, co dle mého soudu rámcově sedí. Tak mám náhradu za to posledně koupené, které se během působení u nás zlomilo (nevydrželo ani půl roku, kupované za tisícovku z druhé ruky….). Min. týden jsem se na černém vozila už asi patnáct minut, musel projít suchý příkop a taky žbrdeček ve výběhu, co mu říkáme Irská lavice, a na ní byla postavená brána s fáborky na závody, takže to musel chudák absolvovat s mou “maličkostí” na zádech - jako profík! Taky jsme šli slalom, co byl postavený na závody, to už jsem ho ve slalomu i vodila za otěže, je to zlatouš🙂 Snad to takhle krásně půjde dál. A příští rok se chudák má na co těšit!

Letos nás čeká s černým ještě poslední výstava na ruce, vzala jsem ho tréninkově na jeden nástup při závodech (tam, co jsme byli za mašli) a choval se naprosto profesionálně. A příští rok už pěkně všechno ze sedla, teda doufám.

⋮
Buggyra
Buggyra 18.08.2025, 06:38:07 xxx.xxx.198.226

Já jsem o víkendu makala jak šroub, závody jsme přichystali už v týdnu, děcka tahala celý týden trávu a pak seno, bylo toho na dva balíky (nepřihrabali jsme seno z horního výběhu, který jsem sekala dříve..), tak to jsme si docela dali. No a naštěstí tedy bylo vše na závody nachystané, takže o víkendu jsem je jen uskutečnila, bylo to fajn, přijela asi polovina cizích, co minule, takže jsme končili ve tři, v šest jsme otvírali dveře domu, takže pohodička (posledně jsme v šest začínali uklízet…). No a druhý den víkendu jsme jeli s chlapem do Nymburka pro vojtěšku, pán si na mě zase po roce vzpomněl, tentokrát jsme mu asi pomohli, protože jsme si to naložili rovnou na poli, tak to nemusel házet na valník a svážet, nám to moc “nic” neudělalo, jen teda dneska jsem ráno pro záda skoro nevstala 😀 Ale je to jiná bolest (od námahy) než ta klasická zádová bolest od ležení (od blbé pozice nebo křivé polohy, statické zatížení), takže je to celkem úleva 🙂 O víkendu zase nastupuju na tábor, takže teď týden odpočívat 😂

⋮
Buggyra
Buggyra 18.08.2025, 06:32:32 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 17.08.2025, 21:08:46

Jé, tady je konečně vidět, jak je Bertík krásnej, jak má lesklou a jemnou srst, jak je dobře živený a zaobstaraný 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 15.08.2025, 13:58:54 xxx.xxx.198.226

Taky mě to štve, ale je toho kolem mě tolik… štve mě to čím dál míň, otupuji, i záměrně. Abych se tím netrápila, když jsou to situace, se kterými nemůžu nic dělat…

⋮
Buggyra
Buggyra 15.08.2025, 12:46:53 xxx.xxx.198.226

no jo, ale co s tím. Když ho u toho natočíte, stejně řekne, že to bylo výchovné, že to bylo výjimečně apod. A jestli toho psa mlátí jen, když se ten pes vrátí domů a nebo dostatečně rychle neuhne z cesty, tak to úřady řešit nebudou. Aby řešili, to by musel mít pes zpřelámané kosti nebo jiná vážná zranění. Lepší nevědět…

⋮
Buggyra
Buggyra 15.08.2025, 12:40:52 xxx.xxx.198.226

Píše Bobča já měla ještě i ten Pregabalin(mám toho doma asi 6 krabic),tak tam je pěkný příbalový leták!!..Já věřila,že to DHC je jen od bolesti,a oni jsou oba opioidní..

⋮
Buggyra
Buggyra 15.08.2025, 07:57:57 xxx.xxx.198.226

Jestli jsou to M. balfouri, tak bych zájemce měla 😀

No ale jinak ony se jich vylíhnou stovky, ale prodávají se samozřejmě až větší, a mezitím něco pojde a něco se požere mezi sebou, dokud je má chovatel pohromadě…

⋮
Buggyra
Buggyra 15.08.2025, 07:48:39 xxx.xxx.198.226

Tak jestli “se u něj nemá dobře” znamená, že je volně ložená a chodí si, kde chce, tak to zase není tak zlé. Vlastně dokud to není zlé, tak lepší se nestarat, to jsem už také vyrostla z toho, mít starost o cizí zvířata, jednou za ně má odpovědnost někdo jiný, a neděje-li se něco protizákonného, tak co je mi do toho, akorát bych si udělala zle a zvířeti i třeba pohoršila.

⋮
Buggyra
Buggyra 15.08.2025, 07:32:51 xxx.xxx.198.226

No, předevčírem a včera jsme sekali a sváželi trávu a včera už to bylo skoro seno. Potřebuji uvolnit plochu na soutěže a té trávy by bylo škoda, kdyby nám ji koně zdupali (daň za to, že máme závody na hektarové ploše a ne na ploše dvou jízdáren, jako to mají jinde…). Takže my jsme se teď dva dny opékali velmi zdatně. Dneska nás to ještě čeká, seno je tedy přemístěno, ale bude třeba ho otočit a ještě dovézt poslední kousek, nakonec jsme vzdali myšlenku, že si to nějak někde nacpeme na hromadu a zavoláme traktor, ať nám z toho sbalí dvě koule, to tak akorát vyjde ještě se senem, co máme z min. týdne. Tím bychom letos měli svépomocí naděláno tak asi deset koulí, to jde. Kdo ví, zda při nějaké lepší periodě počasí ještě nezlámeme traktor na posekání dalšího hektaru a ještě se nám nepovede nějaké koule sbalit 🙂

Co se tepla týče, ačkoli včera ze mě lilo opravdu na pováženou a v dodávce, když jsem rovnala seno do vrchu a zrovna bylo otočeno, že mi sluníčko dovnitř pražilo, tak jsem nemyslela, že je to poslední hodinka, ale poslední minutky, tak jsem si pořád říkala “nemrč, za chvíli bude zima, budeš zase klepat kosu, budeš ještě vzpomínat!” A tak jsem vesele každému vyprávěla, jak je báječné, že je teplíčko, že si kosti prohřeju. No holky padaly na hubu, asi si ty nenávistné pohledy umíte představit 😂

K vodě se možná někdy taky dostanu. Včera jsem na sebe akorát tak lila z barelu, jak Lorenzo Lamas v titulcích…

Snad zase brzy sprchne, protože jak jsme posekali, tak ta tráva okamžitě zaschla. Tak ať nemáme do podzima všude poušť… Ne, že by to ti tlustí tlustí koně nepřežili… 😄

Bobčo, a na co to DHC je? Jen na bolesti? No tak to začne víc bolet, no. Jestli je po 12 hodinách, tak se to projeví třeba až za 24 hodin v plné parádě. Uvidíš, kdyžtak si lupneš zase tu menší dávku. No a utlumení je dobré, ne že až se ti zvedne “deka”, tak začneš bláznit po baráku, hezky v klidu, odpočívej, lež, i když tě to bude pudit něco šůrovat nebo jít sousedům posbírat suchá prostěradla, tak nic! 🙂 Zakaž si to. Vše nejnutnější pěkně pomaličku, polehoučku, ať něco nepřepískneš.

⋮
Buggyra
Buggyra 14.08.2025, 14:31:46 xxx.xxx.198.226

Jestli se u něj psová nemá dobře ve smyslu týrání, hodilo by se to nahlásit. Nicméně obec to může přehodit tak, že mu řekne, ať si ji zabezpečí, a co je za plotem, to už nikoho zajímat nebude… a ještě pak na vás může mít dotyčný pifku.