Aktuálně: 2 692 inzerátů262 759 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 05.09.2024, 13:07:34 xxx.xxx.198.226

A tak to já zase tady budu spíš s trojAčkem, mám milion slepic a o rozmnožování vim prdlajs 😀 A slepice vypadaj v cajku, dokonce mi holčička tvrdí, že moje vajíčka jsou chuťově lepší než ty z obchodu i než ty, co dělají slepice její mamky, která krmí zbytky ze šk. kuchyně. No a měřítkem mi je, že slépky furt nesou, tak asi nestrádají. Taky se chystám založit terárium se stínkama a nevím o tom zbla, jestli se páří nebo kladou spermatofory nebo partenogeneze (to mi něco říká, dost možná o tom stínkař mluvil) nebo kreacionismus, a je mi to taky celkem fuk, budu se snažit, aby se množily, protože slepičky si rády pochutnají, ale jak to dělají, vědět nepotřebuji. Teda doufám. Začnu se zajímat, až jestli se množit odmítnou. 🙂

Buggyra
Buggyra 05.09.2024, 13:01:53 xxx.xxx.198.226

Telefon najdete, ale když nevíte, kdo ho drží v ruce, tak jak víte, který telefon máte hledat? 😀 Jasně, pokud ho dotyčný používá jako kontaktní všude po netu a úřadech uložený, tak ten telefon můžete hledat. Ale když s sebou nosí hloupý telefon, který používá jen pro běžnou mezilidskou komunikaci…

Tor taky neznám 🙂

Buggyra
Buggyra 05.09.2024, 12:51:47 xxx.xxx.198.226

Byl čerstvě po úpravě kopyt, tak aby ho na kamínkách nebolely ťapičky (neměly by bolet, ale asi jsem to vzala víc než zdrávo, tak abych nemusela na kamínkách seskakovat a pak zase šplhat na tu žirafu). Je to plastový návlek, co se upevní kolem kopyta a poskytuje mu polstr, když kopytu nestačí jeho vlastní hmota (ať už kvantita nebo kvalita). Taky se dá používat na změkčení dopadu na tvrdém povrchu pro koně s artrozou. Boty pro koně jsou dneska dost sofistikovaná záležitost, vyrábějí se jako boty pro sportovce, s podporami chodidla nebo jeho částí, sendvičovým způsobem, s různými zónami měkkosti, s mnoha způsoby upevnění. Na fotce je nejlevnější economy varianta jen o trochu lepší než kus uříznuté pneumatiky a lepící páska 😀 A taky už mají nejlepší za sebou, resp. v tuhle chvíli už “to” mají za sebou, protože na jedné vyjížďce se u jedné z nich ulomila podpora toho upevňovacího mechanismu, a teď je mám už druhým týdnem nastrkané v autě v naději, že až budu mít peníze, zkusím je dát opraváři obuvi, zda by je ještě dokázal zresuscitovat (nanýtovat přes ně nějaký pásek nebo kus kurtu, kůže, podrážky, tu pneumatiku….). 😀 Koupila jsem je před drahnými lety (asi deseti) na bazoši za tisíc obě a teď na bazoši vyskakují dvě boty naší velikosti za tři tisíce plus… To ty tři tisíce radši dám zase za pasování sedla nebo pravděpodobněji za rentgeny.

Buggyra
Buggyra 05.09.2024, 10:24:33 xxx.xxx.198.226

Co je BFU?

Našla jsem si… no u předplacené karty, kterou si nabíjíte ze zakoupených kuponů asi těžko dohledáte konkrétní osobu 😀

Buggyra
Buggyra 05.09.2024, 10:22:55 xxx.xxx.198.226

Já zmrzlina vobecná jsem dneska celou noc spala u otevřenýho okna a nahá… do pustého rána, kdy normálně mě vzbudí zima a okno zavřu a ještě se zachumlám, tak teď nic, aspoň jsem se teda nepropotila skrz postel na zem, to je fakt - takže ještě je tam rezerva.

Buggyra
Buggyra 05.09.2024, 10:20:12 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 05.09.2024, 10:07:36

A pak tu někdo straší tím, že když s sebou nosím mobil, tak vrchnost už dávno ví, kde a jak se pohybuju, co nakupuju, a tak dále. No já nepopírám, že by vrchnost MOHLA vědět. Ty technologie na to jsou. Ale to by se muselo chtít. Stejně jako u tech mejlů.

Buggyra
Buggyra 05.09.2024, 10:17:54 xxx.xxx.198.226

Moje otázka, jen pro jistotu zopakuji: 

No a známá by potřebovala vědět, co z doma připravitelných komponent mu může ještě dát?

Asi nesmí dostat komplexní bílkoviny hádám? Ale to fakt jen hádám. A co jiného teda? Protože “blbý ledviny - nízkobílkovinná dieta”, to umím vyplivnout na známou i já. No a známá odpoví “a co teda mu mám uvařit?” Říkám, že teda další základní komplexní živiny jsou cuky (sacharidy) a tuky, žejo. Tak jako dobrý, ale “a co teda mu můžu uvařit?”. Tak jen jestli se někdo setkal s něčím, co by kočku bralo. Musím se podívat, do jakých procent může být obsah proteinů. Třeba by moh´ zakysanku. To on by asi i rád. Nebo Pacholíka. Ale to už je mix s tvarohem, tak musím naštudovat ty proteiny.

Tak jsem našla https://www.vaschovatel.cz/blog/1142-zaklady-ledvinove-diety-nejen-pro-barfisty.html?srsltid=AfmBOoqeD_C41JI5b-iHonkoAfwNv41EQ0vldu1gWWKT7HinP92QvZQ7 kdyby to někoho ještě zajímalo.

A koukám, že ještě větší problém asi je fosfor, než bílkoviny… 

ještě nějaké info o psech, kočky to mají asi trochu jinak https://www.dromy.cz/blog/ledvinova-dieta-barf/ Jen tady teda spíš vylučují ty mléčné výrobky kvůlivá tomu fosforu. Asi by se dalo tomu pomoct těmi vyvazovači fosforu, nakonec od toho jsou 🙂

Buggyra
Buggyra 05.09.2024, 09:38:15 xxx.xxx.198.226
Ronja s motejlem:

To jsem si teda myslela, že aspoň  tady si můžu v klidu zažehrat, člověk se halt musí politovat sám😉.

Jsem si uvědomila, že máme úplně blbej pozemek, tam, kde potřebuju makat, tam pere sluníčko. Huž přemýšlím, jak zakomponovat deštník do oblečení, aby mi to pěkně stínilo🤣. 

takhle 😀 dá se koupit - koukám Coudas byla rychlejší 🙂

Obrázek
Buggyra
Buggyra 04.09.2024, 14:59:16 xxx.xxx.198.226

Tak to on něco žere, zatím. Zatím je tam to klíčové slovo. Samozřejmě pokud žrát přestane a odmítne jakoukoli renal dietu, tak do něj bude cpát zase pečená kuřata (jako vážně, peče kočkám kuřecí hřbety v troubě…). Protože zase játra, žeano. Tak jen vymýšlíme, co by se dalo případně ještě vylepšit.

Buggyra
Buggyra 04.09.2024, 14:55:58 xxx.xxx.198.226

No jen nežehrejte. Já se vždycky u práce venku spotím a pak nedejbože v těch mokrých věcech zůstat na chvíli někde stát a kecat. To mám zánět močáku hned. Díky moc za vedra.

Buggyra
Buggyra 04.09.2024, 14:48:18 xxx.xxx.198.226

Taky vám sem dám foto ze začátku srpna, jak se B zhojila nožka 🙂 A nějaké foto z pilotáže, to je jen pro zajímavost, styl bych nerozebírala 😂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 04.09.2024, 14:41:35 xxx.xxx.198.226

1) vychytané skladování balíků sena

2) B rozkopnutá noha po zhojení

3) meloun! Mám asi 4 kousky, tohle jsem fotila kdoví kdy na začátku srpna (všechna foto z příspěvku), takže tenhle je teď už sežraný (měl tak tři kila) a další 3-4 mi nabírají ještě hmotu. Bohužel se mi nedaří každý den zalévat, takže jsou kytky střídavě zavadlé a to melounům moc nesvědčí, teda samozřejmě rajským a okurkám taky ne, takže kdo ví, zda ještě nějakou hmotu naberou  - ale každopádně další plody už nebudou, protože květy ve chvíli nouze zčernají.

4) melouny

5)-6) taky mám vážku. Tato nejspíš v posledním tažení, jen tak tam seděla.

7) parkur před nějakými z našich závodů

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 04.09.2024, 14:35:42 xxx.xxx.198.226

Je tu celkem teplíčko, o tom žádná. U vás na té vyprahlé rovině bude asi víc, my tu míváme kolem 30.

Buggyra
Buggyra 04.09.2024, 14:31:28 xxx.xxx.198.226

kozám to neprospělo, je jich cim dál míň.

Kozám to prospělo, těch nešťastných je čím dál míň.

Plemenná koza bez registrace a kontrol je stejně k ničemu, je na stejné úrovni jako kříženec, takže tento konkrétní případ, kdy uvažuje tazatel o tom, jaké vůbec má koza základní životní potřeby, rozhodně nepodpoří ani populaci ani kvalitu chovu našich národních plemen. Takovému držiteli ostatně nikdo jsoucí svou vymazlenou plemennou kozu neprodá. Opravdu čekáte, že chovy koz spasí majitelé s jednou kozou?

Buggyra
Buggyra 04.09.2024, 13:19:48 xxx.xxx.198.226

Náhodou jsem popatřila na nové články v oboru “Skot a prasata” a asi se nějak nepovedla kategorizace článků od JaVora… Asi by měly být pod ovcemi a kozami? 🙂

Obrázek
Buggyra
Buggyra 04.09.2024, 13:14:57 xxx.xxx.198.226

Ahoj, znovu vířím téma. Známá má téměř plnoletého kocoura se stařeckým odcházením ledvin. Nějakou renální dietu prý dlabe, tuším od RC (ale nevím, zda granule nebo jen kapsy). No a známá by potřebovala vědět, co z doma připravitelných komponent mu může ještě dát? Svalovinu teda ne, ale co třeba vývar? Přílohy mistr samozřejmě nežere, možná by si dal třeba rozkňafanou uvařenou mrkev v něčem… nebo hrášek. Je něco, čím by šel jídelníček domádo opestřit?

Doporučím jí ty podpory, co tu jsou ocitované od hmn, děkuji. (Amin Avast, Pronefra, Ipakitine - v případě nadbytku fosforu v krvi)

Kocour je pod veterinárním dohledem, nevím, do jaké míry se o tom známá s veterináři bavila, ti jí jistě doporučili ta dietní kompletní krmiva. Tak jen tak sonduju, zda má někdo další zkušenost. Minimálně jako alternativu, kdyby si milostpán tu oblibu té kompletky rozmyslel.

Buggyra
Buggyra 04.09.2024, 12:12:07 xxx.xxx.198.226

Jsou placení od úderu. Tak holt plodí kdejaké nesmysly. Kdyby raději opublikovali, kdo vyhrál pečení bábovek v Horní Dolní a zveřejnili recept k vítěznému kousku.