Aktuálně: 2 480 inzerátů • 293 062 diskuzních příspěvků • 21 483 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 23.05.2025, 11:07:07 xxx.xxx.198.226

Já s těma maceškama nemůžu udělat nic, když sejdou, tak sejdou, jsou některé i v zemi, tak mají smolíkoff.

⋮
Buggyra
Buggyra 23.05.2025, 11:03:12 xxx.xxx.198.226

Jéje, to jste nějaké opotřebované holky, já jsem po dornovce vždycky jak rybička, musím se hlídat, abych nešla něco dělat… Ale moc toho na mně nerovná, pravda - třeba není tak důkladná a pečlivá, ta moje dornovkářka 🙂 Musím zase objednat, chci nechat srovnat i hříbě, má hřívu rozčepejřenou na vše strany a mně to evokuje rozházenou krční páteř… 

⋮
Buggyra
Buggyra 23.05.2025, 11:00:29 xxx.xxx.198.226

Taky ráno jdu k autu a říkám si “že bychom to včera tak zadejchali (jeli jsme do Berouna na psychinu a zpátky), že je auto zevnitř zarosené, a takhle komplet, i s bočními okny?!” No né, bylo zamrzlé! A to včera odpoledne bylo teplíčko. Fakt, počasí se zbláznilo.

⋮
Buggyra
Buggyra 23.05.2025, 10:51:05 xxx.xxx.198.226

Jů, tohle je dracéna? Tak to mám! 😀 Asi metr a půl vysokou, taky drahně let nepřesazenou, a žije. Bych ji taky mohla něčím podhodit, to je dobrý nápad 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 23.05.2025, 10:00:44 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 23.05.2025, 09:50:43

to vypadá fakt na tu plíseň… zkuste všechno promořit takovou tou chytrou houbou, co žere plísně…?

⋮
Buggyra
Buggyra 23.05.2025, 09:27:11 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tap z 21.05.2025, 22:48:18

V zasažené hale, na jejíž střeše byly umístěny solární panely, se nenacházela žádná zvířata.

Tak zaplaťpánbůh.

⋮
Buggyra
Buggyra 23.05.2025, 09:08:35 xxx.xxx.198.226

Já zelený byt vyřešila zelencem. A kalanchoe - kolopejka tomu teď říkají v penáči, ta mi taky funguje, když na ni moc nekašlu - ta vydrží všechno. Africké fialky taky ještě žijí.

Můj problém je, že je nepřesazuju. Teda jejich problém.

Povedlo se mi přesadit nějaký kávovník, který udržuji s vlhkým substrátem, chce to aspoň jednou týdně zalít, ale můžu do něj zvrhnout kýbl vody a ustojí to (podmiska…). Ostatní jsou takové ty tchyniny jazyky, různé aloe a voskovka myslím, které nějaké to sucho vydrží. Zelenec se umí vzpamatovat i z šedivého stavu, což mi vyhovuje 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 23.05.2025, 07:45:45 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anet10 z 22.05.2025, 21:46:03

Pivovarské kvasnice jsem nedávno dokrmila, když se někde naskytnou, tak je slepicím ráda dám 🙂 A pravda, že v granulích pro slepice se jimi zdatně dohání obsah proteinů, takže tam jsou také.

⋮
Buggyra
Buggyra 23.05.2025, 07:18:03 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 22.05.2025, 10:11:28

Já nesmím komentovat neb já nosím stále helmu od svých dětských let, takovou tu semišovou z myslím laminátové skořepiny, žádné polstrování (pruh molitanu), no dobře, mám na ní naražený klobouk, tak nějaká tlumící vrstva je… Ta helma je dobrých 40 let stará, padala jsem standardně na hlavu (proto mi ji máti taky sehnala, kdybych nepadala na hlavu, asi jezdím jako dítě bez helmy, jako všichni ostatní), takže padaná tisíckrát plus, no a tvar pořád drží, to je pro nás měřítko… Jo, kdybych padala z koní tak často jako teď (tak jednou nebo dvakrát za rok sebou říznu…), tak bychom možná vyměňovali, ale když to bylo na denní bázi.. 😀 Teď už nepadám na hlavu, tak dobrý, teď padám zpravidla na záda (pr*el mě táhne k zemi… hlava je prázdná, tak je lehká 😂), tak jsem si koupila echt vestu s Betou tři, abych teda uchránila orgány pro další generace…

⋮
Buggyra
Buggyra 21.05.2025, 14:57:18 xxx.xxx.198.226

To je dobrý 😀 Já kozy teda nějak jako vůbec nemám ráda, zatížila mě máti, když vyprávěla, jak v … na Chabech? - asi… pořídili kamerunský páreček, který se utěšeně rozrostl na mnohohlavé stádo, které se poté pohybovalo po statku jako lavina a skákalo po všem a po všech, vlezli všude, všechno sežrali, rozebrali, zničili, ohlodali… 😀 Já bych kravičky 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 21.05.2025, 14:53:12 xxx.xxx.198.226

Sago, nebojte, nic vám neuteče, o pár dní se to neposesune a určitě budete v lepším rozpoložení po narovnání kostí 🙂 a až uvidíte, jak se kobyly dávají dokupy 🙂 Budete ještě vzpomínat, jak byla malá HODNÁ! 😛

⋮
Buggyra
Buggyra 21.05.2025, 14:41:53 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 21.05.2025, 13:27:25

pecka! 👌

⋮
Buggyra
Buggyra 21.05.2025, 12:38:25 xxx.xxx.198.226

Ták, včera první náznak sluníčka, ale jen dopoledne. Odpoledne se zase zatáhlo, ale naštěstí bylo teplo a nepršelo, ani protivný vítr nefoukal. Povedlo se mi oholit prvního poníka, ještě mě čeká na oholení stařík, tomu se to jistě také bude líbit. Jsem ráda, že to vyšlo tak, že jsem šla holit až po těch deštích a hnusech, to jistě ocenili, že mají kožíšek. No nicméně stejně jsem poníkovi nechala a hodlám i staříkovi nechat chlupy na bedrech, tam se ostatně zpravidla ani nepotí, tak není třeba to nějak řešit. Oholila jsem hlavně krk, plece a pod sedlem a břicho.

Poník šel na půlhodinovou údernou vyjížďku, aby se nenudil a trochu pracoval, byl celý veselý a měla jsem na loukách co dělat ho držet. Ale byl statečný a jeden úsek cesty, kde sedloví koně šli jinudy a ani na ně neviděl, prošel moc pěkně, tak jsem ráda, že jsou poníci schopní i samostatné práce 🙂 Dobře jsme je vychovali 🤗

Dneska dopoledne vyjelo sluníčko úžasně a já jsem ho oknem nasávala pěkně do kanclu, mezitím projel asi půlhodinový hnusný slejvák (zalito ✔️), a teď už zase zalezlo a vypadá to na další slejváky. Středy jsem si nechala volné od holčiček u koní, tak jsem si řekla, že si dnes dám relax a místo poskakování u koní se budu vyvalovat taky jednou doma a poskládám si vyprané prádlo, které už nějaké ty měsíce rotuji na pohovce (rotování = beru si to z pohovky rovnou na sebe, pak do pračky a vyprané zase ze sušáku šup na pohovku, když potřebuju na sušák dát další vypranou várku. Normálně věci ze sušáku beru rovnou na sebe, ale teď jsem prala různé věci ke koním a ložní, tak se na sušáku muselo udělat místo dřív, než jsem to prádlo otočila 😂).

No, co naplat, v sobotu jsme dopoledne řezali dřevo, odpoledne trénink, v neděli od půl páté ráno do šesti odpoledne pryč, tento víkend zase jeden den závody a druhý den trénink, je to nějaké nabité 🙂

Mám v klubu aktuálně čtyři holčičky, tak jsem si je rozházela v týdnu na čtyři dny tak, aby se mi prostřídala každá s každou (naštěstí většina z nich jsou rozumné šikovné holčičky a nedělají skupinky a nepomlouvají a nepošťuchují se mezi sebou), no a zítra mám tu nejpokročilejší s tou nejméně pokročilou, tak to bude výzva, ale však já jim něco vymyslím 🙂

Brambory už mi lezou ze země, tak mě to těší, doufám, že políčko brzy zaroste plevelem, protože mi tam stále chodí slípky a hrabou a vyhrabují ty brambory. Jestli tam nějakou nachytám, půjde na ty brambory do hrnce! 😀 Kosí hnízdo na stroji je prázdné, ale kosáčata již při posledním šmírování byla pěkně pernatá, tak hádám už vylítli. To je dobře, jak posekáme, bude se samovaz hodit. No a děcka by pomalu mohla začít sekat trávu pro koně, roste to jak … po dešti. Snad se povede zemědělcům dobře usušit a bude hodně sena letos. I když my máme stále jeden stoh nenačatý, takže my máme sena dost a dost, doufám, že máti se uklidní a na příští zimu objedná polovinu. Ale spíš ne, bude v panice, že máme vlastně o koně víc… A zapomene na to, že máme o tři poníky míň (ti se budou jenom KOUKAT, jak velcí dostávají seno. Poníci nedostanou NIC, dokud jim nepolezou žebra, tak.).

Obrázek
⋮
Buggyra
Buggyra 21.05.2025, 12:15:46 xxx.xxx.198.226

Tak zase nevidím upe problém ochránit kuřata před čápem. Kvočny s kuřaty šoupnu do menšího prostoru a svrchu natahám provázky. Kuřata naštěstí nezůstanou kuřaty napořád.

⋮
Buggyra
Buggyra 21.05.2025, 07:35:30 xxx.xxx.198.226

A makat! 🙂

Tlusťocha jsem včera úspěšně okudlala šmejdským holicím strojkem na psy… Na první holení vůbec to vypadá dobře!

Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Buggyra
Buggyra 21.05.2025, 06:49:03 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 20.05.2025, 15:12:44

Tak neplavte v plavkách 😀

Ne, vážně, nestyďte se. Já se nestydím! Teda, mně dost pomáhá, že se se mnou do bazénu už nikdo nevejde, takže nemám před kým 🤪

Ti, kteří se nestydí do plavek, ti se zase stydí za svoje vyjadřovací schopnosti nebo za svoje řidičské kreace, za svoje nevychované děti nebo za starostu obce… Každý má něco 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 20.05.2025, 14:21:56 xxx.xxx.198.226

Plavání je vždycky fajn, je to aerobní práce s odlehčením kloubů, to má negativa jen když to nějak hrozně drtíte ve špatné poloze. I ta hlava vytrčená (zakloněná) z vody, pokud nemáte přímo potíže s krční páteří, není takové negativum, jaká pozitiva přináší plavání nebo pohyb proti odporu vody celkově. Tak jsem slyšela od několika fyzio i nefyzio.

⋮
Buggyra
Buggyra 20.05.2025, 13:59:25 xxx.xxx.198.226

Taky jsem znala koně, kterému kost prorazila chodidlo a ještě na důchod se na něm, no, úplně ne jezdilo, ale děti se na něm vozily 🙂