Aktuálně: 2 483 inzerátů • 293 101 diskuzních příspěvků • 21 485 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 15.05.2025, 07:18:07 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 14.05.2025, 15:27:32

V bankách a podobných linkách už to funguje deset let a stačí na to naprogramovaný záznamník 🙂 netřeba AI. Chcete půjčku, stiskněte jedničku, chcete nahlásit pojistnou událost, stiskněte dvojku… Pokud to bude fungovat takto a kromě předepsání opakovaného receptu to bude lidi pak přehazovat na soudného lékaře, tak potud v pořádku. Doufám, že u zdraví zavedou nějakého bota až naposled, to jako radši ať přijdu o peníze v bance kvůli botovi než o zdraví. Banka je pojištěná, ale co si vezmu na zdravotním systému, když něco podělají…

⋮
Buggyra
Buggyra 15.05.2025, 07:04:21 xxx.xxx.198.226

Na fejsbůku někdo nedávno nabízel tábory na koních, kde je zahrnuto i putování - pro dospělé.

Z Bedřichova vypravuje jednou dvakrát do roka puťák fejsbůkový profil Koně v Jizerkách.

Známá nabízí účast na putování kolem Máchova jezera a i možnost zapůjčení koně - fejsbůk Anna Hrubošová (věnuje se i jezdecké lukostřelbě).

A pokud máte vlastního koně, se kterým se chcete toulat, nevadí vám samota, tak můžete přijet k nám, já vás s koněm ubytuju a poskytnu know-how o místních terénech i trasy. Mám hvězdicovitě rozmístěné známé, kteří vás pak mohou v případě časových dispozic převzít, takže byste si mohla naplánovat skutečné vandrování  od stáje ke stáji. Parťáky vám k tomu ale nedodám, chodíme zpravidla všichni do práce 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 15.05.2025, 06:59:37 xxx.xxx.198.226

Kdo by to fotil, je to okudlaný, že bych se propadla hanbou. Budu ráda, když si toho posuzovatelé moc nebudou všímat (Kolesa jsou na trávě, chválabohu).

Světlá rohovina je slabší, protože jsem si to vsugerovala, tak to tak je 😂 Ale hele, B k nám taky přišel a na kopyto ses blbě kouknul a půlka upadla… A jak se mu rohovina vytrénovala za dva tři roky 🙂 Třeba to u černého bude zrovna tak.

Proč u bílého kopyta mám dávat na mustang roll nějaký zvláštní pozor, když je bílé stejné jako černé? Asi kvůli té viditelnosti lamelárního spojení? Na to nám na kurzu ukazovali dobrý trik 🙂 Dá se to poznat podle toho, jak se chová rohovina.

No jasně, že okraj kopyt byl přerostlý a špatně ošetřený (kovář to jen tak pošmrncal a hlavně mi ukazoval, na co mám dávat pozor a jak to mám upravovat já), jak říkám, nepřekvapilo mě, že se to olámalo, ale jakým způsobem. Vylámaly se na mě moc velké kusy a nezůstaly jakoby “viset” na té nejsvrchnější nejpevnější “glazuře” kopyta, jak to tak bývá, ale byly prostě utržené, pryč, v kopytním okraji vylámané takové zuby směrem do kopyta, nebylo to klasicky “oloupané”. Prostě se to jen vymyká mým zkušenostem. To neznamená, že nemůžu nabýt nových 😉 Třeba je to v cajku a takhle divně se to láme kvůli tomu, jak má ta kopyta strmá… Jen mě to překvapilo, nedělám kolem toho vědu. Kovář říkal, že má tvar kopyt dobrý, tak i když je to stejný kovář, který nezachytil odrosty po schvácení, říkám si, že něco sakra vědět o koních musí, nakonec je to zároveň i veterinář, tak snad…

⋮
Buggyra
Buggyra 14.05.2025, 14:46:21 xxx.xxx.198.226

Tak telemedicína není diagnostika pomocí AI.

Možná by se dalo pomocí AI učit. Jakože až zase udeří nějaký jakoCovid, tak ty děcka doma nebude muset obvolávat učitelka z domácího laptopu, ale bot jim dá lekci, kdy se jim bude chtít v podstatě. To si asi umím představit, jenže zase máme tady inkluzi a to nevím, jak by se s tím bot popasoval.

⋮
Buggyra
Buggyra 14.05.2025, 14:42:11 xxx.xxx.198.226

No pozor, já tu neobhajuju tydlety překližkový desky a tak. Já mám kurník za trojku a hned, to je, co pro mě platí. Mně se nechce čekat až bude “něco”, takže beru, co je, a pak se s tím nějak musím porovnat 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 14.05.2025, 14:32:59 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 14.05.2025, 14:10:07

Taky nemám nic. Zvýšených mám nicméně mnógo.

Měla jsem je do min. týdne od zimy zakryté slámou, kterou ty cibuloviny prorůstaly. Min. týden jsem slámu odstranila a do meziřádků nasypala mrkve a ředkvičky. Takže mám i zaseto.

Včera jsem vyplela předposlední zvýšený s cibulí, tam v meziřádcích není nic, tak ještě musím vymyslet, co s tím. Návrhy?

A pak mě ještě čeká osadit poslední vůbec nepovšimnutý zvýšený, tam bývaly dříve tykve, ale asi jim to tam moc nejde, takže přemýšlím, co vůbec tam šoupnout. Nejprve budu muset doplnit zeminu. Možná tam zkusím rajské, asi jich budu mít dost…

Někam bych ráda šoupla ačokču, ale nesmí na ni koně a srnky. Tak bude muset asi počkat, až bude oplocený hnůj.

⋮
Buggyra
Buggyra 14.05.2025, 12:58:55 xxx.xxx.198.226

Jojo, pupeny jsou, ale ne nateklo 🙂 Pupeny v puse nevím, jestli by mi vadily 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 14.05.2025, 12:57:27 xxx.xxx.198.226

Jako jo, je nevhodná, na druhou stranu, když není jiného, dá se použít s úspěchem. Jen je to vopruz prostě, no, musí se o to nějak čék starat. Já prostě koupila dětský domek, ať mají slépky lepší bi/ydlo, no a kdyby byl domek celý z OSB, tak by byl celý.

Vlastně kecám, ještě podlážka je z OSB 🙂 Ale na ní je vrstva pilinového prachu, čmelíci nemají nejmenší šanci. Navíc na podlaze se slépky nezdržují. Kdybych měla přes hřad stojící na zemi čtyřmi nohami nějakou zásadní invazi čmelíků, můžu ještě pořád aplikovat ty čtyři kbelíky s vyjetým olejem 🤣

⋮
Buggyra
Buggyra 14.05.2025, 12:54:31 xxx.xxx.198.226

Tak, po požahání kopřivami mi zpravidla nic nenateče, tak ani ten jazyk by nemusel. Když jsem zobala mravence, byli také příjemně kyselí a nic mi nenapuchlo 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 14.05.2025, 12:50:32 xxx.xxx.198.226

Taky sem tam dám čerstvou kopřivu do salátu, ale protože mě nenapadlo to riskovat, dala jsem si ji tam vypranou, pomnutou, tj. trichomy polámané a vymáčené 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 14.05.2025, 12:05:39 xxx.xxx.198.226

jaké by to bylo mít koně, který se prostě neleká?

Mám takového k dispozici. Je to super 😊
Jen teda má zase jiné mušky, které to vyrovnávají, no.

No a je to plnokrevník, tj. určitě to není zvíře nelekavé od hříběte, je tak vychované.

⋮
Buggyra
Buggyra 14.05.2025, 12:01:43 xxx.xxx.198.226

No ale zase když se ta deska zatře tím vápnem a bude se to udržovat, tak to může být v pohodě. Já mám tedy z OSB jen střechu, zbytek palubky, takže to čmelíky neláká, ale kdyby lákalo, tak ji stejně jako boky prostě nahodím křemelinou.

⋮
Buggyra
Buggyra 14.05.2025, 11:56:48 xxx.xxx.198.226

A my letadla nemáme žádný skleník 😀 (foliovník má chlap u rodičů)

I jsem uvažovala, že svůj rajčecí zvýšený záhon zakryju folií, protože to fakt v tom foliovníku bylo super, ten přechod těch teplot, ale teď už bude po zmrzlejch, tak půjde všechno ven, igelit neigelit 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 14.05.2025, 10:47:06 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 14.05.2025, 10:22:47

Taky nám chcíply okurky. Teda skoro, ale stejnak jsme nakoupili nové… nějaký větříček před 14 dny shodil foliovník a pár dní byly bez krytu, než se pořídila a natáhla nová plachta. Ačokča to vzdala hned, okurky se ještě nějaké třepou, ale hádám se nezvetí…

⋮
Buggyra
Buggyra 14.05.2025, 10:13:03 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele list z 14.05.2025, 07:21:55

No jo, to je dobrý! 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 14.05.2025, 10:10:50 xxx.xxx.198.226

Bobčo, ty jsi po měsíci v nemo studnice zážitků, no vůbec ti to nezávidím. Doufám, že si to doma sedne, ta záda, a postupně to přestane bolet, to musí být vyčerpávající. Hodně odpočívej, hodně pij, využívej každou pomoc, co ti kdo nabídne, ne že budeš dělat geroje, že to zvládneš. Nikdy nevíš, co se ti v těch zádech kde pohne, čím méně je pokoušíš, tím lépe. I s tím tréninkem a rozcházením bych byla velmi opatrná, hm? Drž se. 🌻

⋮
Buggyra
Buggyra 14.05.2025, 10:05:37 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lenacia z 14.05.2025, 08:18:45

no to je mrňátko, snad ho nikdo nesní, když vybíhá za každým šustnutím…

Takhle u cizích je to roztomilé, ale jak vidím takovou nohatou příšeru u sebe ve výběhu, tak bych po něm tu flintu hodila nahned 😀

Rozmístila jsem po výběhu překrásné kytičky, mám z nich velikou radost, tak teď už má srnka prostřeno, nezbývá než vyčkat, které jí budou chutnat nejvíc…. 😏 Musím nafotit, než začne koštovat.

⋮
Buggyra
Buggyra 14.05.2025, 10:01:52 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lenacia z 14.05.2025, 08:07:18

Dík, no u nás všichni koně (i bílé nohy) jinak v cajku, je teda fakt, že měl víc odrbané ty přední a zadní měl jen tak zubatý okraj, čiže standard. Tak snad je to jen nějaká počáteční fáze a když mu to budu držet kulaté, ty okraje, tak bude dobrej. Mně by ani nevadilo, že to má olámané (já na výstavy nemusím…), ale spíš že to bylo olámané nějak jako víc a výš, než bych považovala za normál. Budu to pozorovat, nějaké jedy na to můžu napatlat vždycky… Taky nechodí od pořízení po tvrdém (krom zpevněného u krmiště), teď začne chodit na procházky. Tak se ty nohy snad aktivují (nebo rozbombardují ještě víc, vždy jsem ráda, když je víc možností 😀)

⋮
Buggyra
Buggyra 14.05.2025, 06:43:52 xxx.xxx.198.226

Včera jsem strouhla černému jen tak okraje kopyt, tvar kopyt už mě tolik netrápí (vypadalo to u jednoho na náběh na špalek, ale hezky to kovář srovnal do tvaru), ale měsíc po strouhání aby měl takhle olámanou stěnu… Jako jo, kovář toho moc nestihl, protože černý sebou házel, tak jsme udělali ta kopyta spíš tak jako cvičně a rychle mu to nechal být, takže možná toho moc nevzal, ale stejnak, klíčí ve mně podezření, jestli náhodou nebude mít černej tu rohovinu nějakou slabší, taky když má ty hnáty všechny bílé (jojo, moooc jsem chtěla koně s bílejma hnátama…). No, má to zarovnané, olámaná rohovina je očištěná, co bude dál, se uvidí, udělala jsem slavný “mustang roll”, tak snad to chvíli vydrží, aspoň do výstavy by teda mohlo, ehm.

Při tom, jak byl černej nepříčetnej při úpravě kovářem jsem zůstala docela koukat, že včera celkem na pohodu (je fakt, že při čištění kopyt předtím jsem ho musela trochu srovnat…) - nehodlala jsem si vyhodit plotýnku, takže jsem rovnou dávala na stoličku, a vypadalo to, že to snad od chovatelky dokonce zná (žeby žeby? Kromě ohlávky a vodítka, že by znal i něco dalšího?!). Dali jsme na stoličku i zadní, stál jak beran, to jsem nečekala. Tak mám super radost, že je s tímhle v pohodě, protože když jde na stoličku, je půlka vyhraná 🙂