Aktuálně: 2 483 inzerátů • 293 101 diskuzních příspěvků • 21 485 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 14.05.2025, 06:34:14 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 13.05.2025, 18:38:13

Však už jsou místo lékařů nastoupené, žádná inovace se nekoná. Lékař chrápe, sestry kmitají, a udělají první poslední, aby ho nemusely budit, to radši zapřou, že tam nějaký je…

⋮
Buggyra
Buggyra 13.05.2025, 15:31:12 xxx.xxx.198.226

Jo, teď jsem strouhla zase tlusťocha, už zase po výběhu spíš lyžoval než chodil… no nevím, co tam viděl nebo neviděl kovář, ale já tam jasně odrosty po schvácení vidím. Takže mám jasno… Zase jsem srovnala patky dolů a sebrala prsty, no ale samozřejmě tak pěkně precizně jako kovář to neumím.

Nicméně ten zdravý ne tak tlustý poník na závodech nahodil unavený xiftík a pravil, že už běhat nebude, tak jsme uvedli do práce pod sedlem tlusťocha den po strouhání s tím, že uvidíme (tlusťoch jel původně na závody jen jako parťák do auta a užitečná zátěž), no nějaké dva a půl měsíce se na něm nesedělo, nicméně naše malá profesionálka ho zpracovala tak dokonale, že brali nějaké čtvrté místo (z deseti..?) v takovém jako lesním crossu s pár trailovýma překážkama. Poník jí bral ruce jak steeplerský puller a vůbec nevypadal, že by měl problém s nožičkama nebo se špekama, když cválal dvanáctiprocentním prďákem v lese nahoru.

Dostal se mi do ruky holící strojek na psy z Temu nebo z Alíku nebo odkud, oholilo mi to i chlupy na ruce, tak jak se k tomu dostanu, půjde tlusťoch pod kudlu, no a stařík taky, jak se s nimi málo pracuje, teda se málo čistí, tak línají hrozně pomalu.

Malé syčáky čeká v neděli akce v Kolesech, tak jsem zvědavá, co předvedou.

Obrázek
⋮
Buggyra
Buggyra 13.05.2025, 15:16:38 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 13.05.2025, 14:53:48

DeepSeek, už je to nějaký čásek, co se asiati pochlapili, jen teda oni vyfikli rovnou na světlo boží prográmek, který okamžitě vyrovnal level nejlepších komerčně dostupných botů a ještě ušetřili výpočetní prostor, takže celkem brada dolů. No ale nechcete si s tím povídat o ničem důležitém, protože… Čína, no.

⋮
Buggyra
Buggyra 13.05.2025, 15:00:36 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 13.05.2025, 14:27:53

Přesně to si myslím také. Internet, ve smyslu globální virtuální síť, ten prostě bude (v nějaké podobě, i kdyby ho nahradilo něco, co se bude jmenovat jinak a poběží na jiné technologii), pouze ho lidé (nebo roboti) začnou používat jinak.

Možná už nebudou internetem brouzdat lidé o své vlastní vůli, ale bude internetem brouzdat robot, který tomu člověku vše přežvejká do žádoucí podoby. Třeba do podoby virtuální reality nebo jen mluveného slova, hudby, datového toku do čipu v mozku…

⋮
Buggyra
Buggyra 13.05.2025, 14:57:27 xxx.xxx.198.226

internet zaniká kvůli naprosté blbotizaci obsahu

Tak ale i kdyby to byla pravda a internet zanikal (jako že ne, na internet se připojuje a na internetu je závislých čím dál více lidí (zejm. na multimediálním obsahu…)), tak by to ovšem nebylo rozhodně kvůli existenci AI.

⋮
Buggyra
Buggyra 13.05.2025, 14:54:59 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 13.05.2025, 13:48:38

Jakoukoli.

⋮
Buggyra
Buggyra 13.05.2025, 13:46:44 xxx.xxx.198.226

Co jsem koukala do historie chatů, tak nijak.

A je jen pro registrované.

⋮
Buggyra
Buggyra 13.05.2025, 13:37:26 xxx.xxx.198.226

Upřímně mě mrzí, že pro svou vědeckou dráhu nemáte lepší zázemí… 🙏 

⋮
Buggyra
Buggyra 13.05.2025, 13:27:07 xxx.xxx.198.226

Teoreticky. Ale v ústech nemáte kůži jako na rukou nebo pažích, v ústech je podstatně slabší sliznice, kterou jednoduché látky jako mravenčan pronikají snadno. A když koušete, chca nechca se chemie v puse rozlije (to se rýmuje, že až do zpěvu mi je…).

⋮
Buggyra
Buggyra 13.05.2025, 13:22:18 xxx.xxx.198.226

No jistě, že databáze léků a dalších patentovaných látek jsou přístupné pouze po zpoplatnění 🙂 My jsme do databáze primerů pro sekvenování měli také přístup pouze v rámci nějaké mezinárodní spolupráce, jinak by to bylo za zlatky. Ale ten přístup bychom těžko měli, kdyby ta databáze nebyla přístupná po internetu. To by nám museli asi poslat cédéčko poštou (ehm… vagon cédéček). Jen příklad.

Samozřejmě ze studentské sítě nebo z knihovny pak byl přístup do placených vědeckých časopisů, k celým zněním vědeckých článků a podobně. No do databází patentovaných látek úplně ne, no 😀

Vnitropodniková jednoúčelová AI, která má pouze sloužit jako manipulátor v prostoru nebo svářečka nebo skladové hospodářství, se naučí potřebné z databáze vytvořené v podniku, případně se doučí v průběhu zapracování. Tam ta databáze není rozhodně potřeba kdovíjak oslnivá. I ta AI pro SAP ale bude potřebovat získávat nějak aktuality z veřejných zdrojů, třeba legislativní změny, že.

No, jasně, také tomu říkám “umělá inteligence”, ale vlastně je to lepší makro - vyhodnotí vstup přes nějaké váhy a vyhodí výstup. Tomu, co si bude uvědomovat proces, říkají, pokud si dobře vzpomínám, odborníci “obecná umělá inteligence”. (jsem si to vyhledala a jo, to je ten termín)

⋮
Buggyra
Buggyra 13.05.2025, 12:58:59 xxx.xxx.198.226

Další, na co bych se s dovolením zeptala, je, na copak ta Mirča ty kozenky hodlá mít? Na mazlíky, na výpas, na mléko?

⋮
Buggyra
Buggyra 13.05.2025, 12:47:00 xxx.xxx.198.226

Já nevím, kdy to bylo. Jestli pět nebo dvacet let. To se omlouvám, jsem z toho měla pocit, že to jsou nějaké roky.

⋮
Buggyra
Buggyra 13.05.2025, 12:34:25 xxx.xxx.198.226

A ty jsi s tím byla na pobytu v nemo? A nepřišli na to, že máš akutní zánět? Tak snad už medicína pokročila… No ale nějak z toho popisu Bobči nemám pocit nějakého zásadního zájmu o její léčbu, bohužel ☹️ Já vím, je to jen “pozorování zvenčí”, nechci to nijak hodnotit, no ale stejnak.

⋮
Buggyra
Buggyra 13.05.2025, 12:16:48 xxx.xxx.198.226

Je mi to jedno. 

Bude mi to jedno ještě víc, když bude možnost si sám pro sebe zneviditelnit příspěvky podle IP z diskuse, vůbec mi nebude vadit, jestli se tím ztratí přehlednost, protože prudiči stejně žádnou hodnotnou informaci nepřinášejí.

⋮
Buggyra
Buggyra 13.05.2025, 12:04:03 xxx.xxx.198.226

Já mám výhodu, že mám vchody dva, tj. když přepažím kurník, každé hejno si může chodit vlastním vchodem. Jedny přes automat, druhé přes dveře pro obsluhu. Výhoda použitého dětského domku s okýnkem 😛

1) Takhle jsem to pro ně měla rozdělené pletivem uvnitř kurníku.
2) automatický vchod
3) obslužný vchod

Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Buggyra
Buggyra 13.05.2025, 10:08:59 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 07.05.2025, 15:28:00

ibáč nekonzumuji, jestli je tím myšlena nějaká masť, tak tu neznám, mám kdyžtak nějaký den krém na bolavé klouby, záda, tak bych to mázla tím. Ale ono se to opravdu neprojevilo. O den později mi na druhou nohu šlápl kůň, tak ta je už cítit.

⋮
Buggyra
Buggyra 13.05.2025, 10:06:29 xxx.xxx.198.226

Bobčo, asi bych se tím neměla chlubit, ale povedlo se mi myčku zapnout tuším v sobotu večer a potud jsem ji nevyklidila. A to jsem zdravá. No já holt nejsem taková hospodyňka. Nedělá mi problémy si nádobí vybrat z myčky čisté a druhý den ho tam vrátit špinavé (přes pracovní týden samozřejmě žádné nenašpiním, protože jsem sama a jedu jednu sadu nádobí celý týden. To jen o víkendech chlap dělá bordel, samozřejmě :-P ). No a hádám dneska ta myčka také zůstane netknutá :-) O prádle jsem se již zmiňovala, že visí na sušáku dokud si ho zase neobléknu ;-) S bytečkem a pořádkem si hlavu nelam, raděj koukej z vokna jak všécko kvete a raduj se ze sluníčka - máš ty kde se nahřát? Asi né, viď, máš okna asi mimo sluníčko. No ale já mám okna v kanclu čistý sever a brzičko ráno mi sem zasvítí, tak třeba tobě taky někdy během dne :-)

Hokej nesleduji, trklo mě to jen protože teď v TV běží nějaká stupidní reklama, kterou mi strkají do všeho, na co koukám (hl. Ano šéfe a Teorie velkého třesku), tak to mě rozčiluje, ale pořád méně než reklama na Rixo, takže vlastně ještě pohoda. Já bych jinak nevěděla, že něco je. Chlap něco říkal, že je hokej, tak ten mě na tu myšlenku přivedl. Když jsem zase jednou nadávala na tu stupiditu té reklamy :-)

Fikovnice, s akutním zánětem by snad Bobču neposlali domů a když jo, tak snad by jí to nějak zaléčili, no ne? Nicméně tu el. dečku netřeba nastavovat nad rámec, ten první stupeň má jestli teplotu 40 stupňů tak hodně, to kolikrát ani nevím, že jsem ji zapla. Já se ještě té el. dečky trochu bojím a navíc chci, aby mi vydržela, takže ji nemám na kontakt,ale je mezi námi ještě larisa, takže je možné, že je to i tím, že je odizolovaná, to je fakt.

Bobčo, já si ty šaty klidně rozšířím sama, to není problém :-) Jen najít nějakou k tomu vhodnou látku, a když se bude švadlena kroutit, že to nejde a kdesi cosi, tak to zkusím doma já, však o co jde. Když se to nepovede, tak to ustřihnu celé, ten vršek, bude jen sukně, u té nahoře založím záložku, do té natáhnu gumu, a budu veselá :-D Žádný strachy :-D Jinak švadlena mi rozšiřovala velmi šikovně už dvě sukně, je kreativní, určitě si poradí. Nakonec šaty stály jánevím stovku, už jsem přišla o víc, tak holt v nejhorším poletí do kontejneru charitě....

Dcérka je super, že za tebou jezdí a stará se o tebe, jak jsi o ní občas zmínila, tak jsem z toho neměla ten pocit, že by do toho šla, tak to se mi líbí, snad je na tebe i hodná, když už přiloží ruku k dílu, ale jak říkáš, má toho asi nad hlavu, tak občas by se člověk holt nedivil nějaké horší náladě. Tak to nějak spolu holky vydržte. Chápu, že jestli obrací koruny, tak si nebude chtít brát OČR, aby měla více volného času. Ono to asi ani není potřeba, jestli jsi na základní úkony samoobslužná :-)

Já to ani jinak než rýmovník neznám, resp. než jsem to koupila, ani jsem tu kytku zblízka neviděla, takže... hm... já mám byt plný kytek, u kterých nevím, jak se jmenují, no. Co už. Orionko díky, je na místě, kde je půlden světla, jestli vytáhne šlahouny, zkusím ten sirup nebo čaj ;-P Mateřídoušku sbírám na slunné stráni nad vesnicí, mám jí asi půl kila na rok. Taky nám roste na zahrádce, jednou se dokopu a kousek jí odkopu, abych si ji mohla zasadit i u koní. Na zahrádku téměř nechodím.

⋮
Buggyra
Buggyra 13.05.2025, 07:56:49 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele list z 13.05.2025, 06:14:49

jj, ale v salátu je stejně rozkoušete…

⋮
Buggyra
Buggyra 13.05.2025, 07:48:45 xxx.xxx.198.226

A protože mě téma zajímá, vytáhnu si z jiné diskuse odbočku o AI a hned zareaguji na myšlenku, že internet brzy díky AI zřejmě přestane existovat (soudím z výrazu “internet umírá”).

Můj názor je, že obecně prospěšná AI bez internetu (online sítě s globálním propojením) nebude životaschopná. (nějaké military verze nebo vnitropodnikové záležitosti nejsou všechno) Jen ty pokroky ve vědě vyžadují přístup do databáze vědeckých výsledků, která je kde…?