Jestli ty staré diliny jsou dvě a nové budou čtyři, tak jakmile si nové Lohmanky zvyknou, budou v přesile a nebála bych se toho. Barvu neřešte, ony ji taky neřeší. Já mám 12 bílých Lohmanek a s nimi tu jednu hnědou Isa brown nebo Dominant nebo kýho čerta, a někdo by řekl, že ty bílé budou hnědku uzurpovat, a ono prd, hnědka je tam velký kápo a dělá všem kohouta a rovná to tam… ale spravedlivě 🙂
Co jsem naposled udělala, když jsem dávala nové slepice, že jsem oddělila v kurníku prostor na výšku. Právě aby nebyl výškový rozdíl mezi dámami v bezprostřední blízkosti. Inu vzala jsem normální zavrtávací izolátory (takové ty s vrutem, co je zavrtáte rukou…) a zavrtala jsem je od podlahy ke stropu a po druhé straně zase dolů a na ně jsem vypnula králičí pletivo, které oddělovalo prostor. Mám nesmírnou výhodu, že mám do kurníku dva vchody, takže jsem nové slepice mohla pouštět ven do uzavřené ohrádky (svrchu síť) jedním vchodem, a staré slepice chodily tak jak jsou zvyklé, vchodem s automatickými dvířky. V té době jsem ještě neměla vyřešené vybírání vajec zvenčí, tak jsem musela každý den jít, pletivo oddělat, šáhnout pro vajíčka, a zase přidělat. Je-li to standardní chatka, dal by se dát prostě do té mezistěny rám s dvířky pro obsluhu. Já mám malinký domeček pro děti, říkám, že 2x2 metry, ale ono to asi bude míň… a postavím se v něm celá jen přímo pod hřebenem střechy.
No a nebo je prostě šoupněte ke starým do jednoho prostoru (ideálně do tmy, na noc…) a pár dní je pouštějte ven jen pod dozorem, nebo jinak zařiďte, aby ty nové nezůstaly venku z domku přes noc. Já jsem je potřebovala naučit chodit večer domů, takže měly domů přístup mimo ty staré uzurpátorky, a když večer doma nebyly samy od sebe, tak jsem je tam zahnala. Brzy se naučily chodit tam samy. Dávala jsem je dohromady asi až po měsíci, ale jsem si jistá, že by to zvládly mnohem dřív.
No tak samozřejmě že kulový a dneska s koněm neudělám nic… Přesně jak vylezu z dveří zaměstnání, spustí se mrholení a pěkně až do večera. Ne, že by se nedalo, ale… jako výmluva to stačí!
Začínám mít celkem myšlenkový problém s tím, že nepracuji s tím mladým koníkem. Potřebujeme ho během léta dostat pod sedlo a na to musí být zvyklý pravidelně pracovat. Snad se dneska dokopu s ním něco dělat, také je plán ho letos zapřáhnout, aspoň do pneumatiky nebo do špalku na zemi… tak to asi nechám na podzim po sezoně, až bude trochu seznámený se sedlem… no v létě budu minimálně 4 týdny poletovat mimo (dva týdny vedoucování na táboře, dva týdny dovolené), tak v létě toho asi moc s tím koněm neudělám, mám před sebou měsíc, kdy můžu trochu pokročit, a 22.6. zase razíme na nějakou výstavu a teď nevím, zda nepůjdeme i nějakou soutěž na ruce zase, tak že se mi krátí čas na trénink… mno… chjo.
Tak jsem v pondělí pocvičila na józe a z pondělka na úterý jsem o sobě nevěděla, a dneska zrovna tak 🙂 Takže až mě zase začnou záda bolet, musím si dát tu sekvenci na záda a ramena z té jógy, a dobře bude 🙂 Polštářek mezi nohy se mi povelo ulovit v pondělí v Prahé od hodného pána za 150,- (zadáčo) a už jsem ho včera založila mezi kolena a dobrý! Tak mám radost, že něco taky funguje 🙂 Volala jsem s macechou a ta má obě kolena z titanu a říkala “ohó!” a věděla, o čem mluvím, a hádám takový polštářek nemá, tak zvažuji, že bych jí ho taky sehnala - jenže jí spí na kolenou kocour, takže je otázka, zda by využila 😂 Navíc ona spí na zádech, i kvůli krční páteři, takže možná by jí byl k ničemu. To já se za noc vykroutím do všech světových stran, chvilku mi polštářek mezi koleny vydržel 🙂
Můj česnek vypadá stejně a ještě mu nechám měsíc čas. Co jsem si tak četla dříve k tomu články, tak až budou zaschlé vnější listy. Cílem je sklidit česnek v době, kdy už vrchní slupka okolo stroužků (vnější list) bude zaschlá, ale vnitřní vrstvy okolo stroužků ještě budou živé. A pak dosušit, aby zaschly i ty vnitřní vrstvy. Mělo by se dát pozor na to, aby zasychání listů nedošlo tak daleko, že se v půdě začnou vrchní listy rozpadat - otevírá to vstup plísním a čím méně vrstev zůstane při vytažení česneku z půdy okolo stroužků, tím snáze vysychají a podléhají různým neduhům. Toliko co si pamatuji.
Vytáhnout česnek dříve není zřejmě na škodu, akorát musí člověk počítat s tím, že by třeba do uzrání mohl ještě trochu dorůst.
Třeba by mohla Fikovnice rozhodit síť ohledně toho termínu.. i kdyby byl v Prahé, tak by tě mohla dcérka sbalit a šup tam s tebou… hm? Kdyby to bylo v Jablonci, přijela bych za tebou na čumendu! 😀
Elsa šikovná, blahopřeji, tak hodně kilometrů bez nehod, je to tam samý magor na silnici (jsem zářný příklad), tak tfuj tfuj. A hned ji posadit za volant a jezdit a jezdit, na nic nečekat, i kdyby měli kvůli tomu koupit nějakou feldu před smrtí, ať si to zautomatizuje.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 02.06.2025, 12:11:17
Díky moc, takže krom toho, co jsem napsala prve, co jsem se dočetla asi v nějakém třívětném úvodu k nějakému článku a trochu o tom dedukovala, jsem zase o něco chytřejší díky Vašemu pohledu na věc (teda že do toho teda je nějak zapletené téma drog). No a víc toho o tom asi vědět nebudu, protože to bych si o tom musela něco zjišťovat… A na to je to málo důležité…
Nám už deset let odmítají myšlenky na školku, neřku-li dosažitelný domov důchodců, tak nám miliardy pro MF nepomůžou. Chtělo by to zasponzorovat MPSV…
Reklama je určitě na nějaký ty pytle, co si koupíte už hotové, jako na pěstování té hlívy. Že to máte bez práce, jen teda ten pytel mnohakilový nebo tu nádobu vyložit nějak z auta a posadit na dvorek, a pak už to určitě jede samo 😀
Mně na políčku už brambůrky vytvářejí utěšeně maličké hlízy, a jak to vím? No protože jsem stále ještě nezabezpečila políčko proti kurům….
Radar na pásky mají poníci naprosto perfektní. Pamatuju, když hucula předváděla svoje elektrikářské schopnosti, čuchla k pásce, nataktovala si rytmus pulzů v ohradníku, ladným obloukem si naklusala, a přesně mezi pulzy tu pásku prorvala. Trojitou.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 02.06.2025, 09:57:03
Tak zrovna testy snad může opakovat hned za měsíc nebo tak, a jízdy se jí počítají za splněné, no ne? Tak to je pohoda, nacvičí si to na testech nanečisto a bude mít plný počet 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 02.06.2025, 08:30:06
No tak jestli vás trápí tohle, nejčko se připravte na opravdu nepříjemný vývoj situace.
Populace nám stárne (a dobře řečeno, že se také zdražuje) a výdajů na nemocenské a ošetřovné bude přibývat rapidní křivkou.
Dávky sociální podpory bere například i moje kámoška důchodka s manželem, kteří nad hrobem dožívají v staré chalupě, a protože museli zrušit kotel na uhlí, topí elektrikou. Chválabohu soudný sociální systém seznal, že tyto náklady jsou uznatelné k poskytnutí příspěvku na bydlení, takže i tito parazité se podílejí na těchto alarmujících číslech.