Aktuálně: 2 480 inzerátů • 293 059 diskuzních příspěvků • 21 482 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 03.06.2025, 10:14:18 xxx.xxx.198.226

Jů, že bych si pořídila krůtečky? To zní jako dobrý nápad! Asi i ty bobky se budou dát nabírat pěkně místovacími vidlemi, na rozdíl od slepic, takže i úklid by byl samosebou 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 02.06.2025, 08:37:42 xxx.xxx.198.226

U nás nekroupilo, ale ve vedlejší vesnici jo 😀 Docela sranda, že to u nás je takhle údolíčko od údolíčka jinak. Já neměla ještě kytky v zemi, až v neděli. Mám ve zvýšeném pod převisem střechy rajské, tak ty mi kroupy snad nepobijí, v hnojišti částečně pod dubem mám pak tykve a ačokču, tak to mi snad kroupy také úplně nezruší. Uvidíme 🙂 No ale napršelo během víkendu dost, naštěstí pršelo hlavně přes noc… Už by klidně i mohlo přestat a být zase třeba týden sucho, nevadilo by. Jak jsem chodila po tom hnojišti, úplně z toho crčela voda, když se mi noha propadla, tak se díra zalila vodou… Snad ty kytky neuhnijí 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 02.06.2025, 08:07:11 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 31.05.2025, 09:07:07

Mno jo, milá Orionko, chtěla-li bych být v obraze, tak si na to jistě čas najdu. Ale já mám priority ložené jinak 🙂 Čas holt věnuji jiným věcem a politika a společenské dění je tak nějak na skutečném okraji mého zájmu. I skupina lidí, kteří se o politiku nižádně nezajímají, může (a často je vyzývána, že je povinna) volit, takže tuto tíhu si populace každého demokratického státu holt táhne s sebou 🙂

Co jsem zaregistrovala já, dar mělo dostat ministerstvo. Jako úřad. Ne ministr, ne náměstek, ne partaj… Jak vy to vnímáte, co za tím vidíte? Já jsem to nějak hlouběji nezkoumala, pouze jsem si přečetla zcela nejasnou zprávu, že panáček “našel” bitcoiny a řekl si, že když mu tenkrát nestihli sebrat všechno, tak se jim buď vysměje do xichtu a nebo si koupí odpustek… víc neřeším, na mou realitu to nemá vliv. Co za tím tedy vidíte vy?

Nevím, co je za zprávy na Novinkách, vůbec to nečtu. Já vlastně vůbec nečtu zprávy - tedy ty z domova… to už musí být. Raději si najdu, co je nového ve vědě, co veselého zase spískal Trump, teď na mě vyskočilo na FB, jak v Austrálii nebo kde tisknou korály a jak jsou lidi v panice z toho, že se z laktátu budou uvolňovat mikroplasty, to byste nevěřila, jak se u toho zasměju kolikrát. No nebo si čtu třeba Intersucho, to je pro mě zrovna asi zajímavější, než komu spadlo kolik odměn do kapsičky. No a když mi někdo chce nakukat, že je rekordní nezaměstnanost, tak si přečtu třeba i výstup statistického úřadu nebo tak. No netuším, kdo je učitelka Bednářová, teda jako mám mlhavou představu, že to bude nějaká analogie Milady Horákové, ale co kdy komu kde řekla, že ji popotahují, to už mi splynulo s dalšími "bolševickými manýry" různých vlád, společně a nerozdílně.

⋮
Buggyra
Buggyra 02.06.2025, 07:07:03 xxx.xxx.198.226

Nedaleko tady právě padla firma na nedostatek schopnosti majitele přizpůsobit se požadavkům na zaměstnance. Vaří se ve velkých nádobách, ženské to nezvládají fyzicky, vždycky tam byl hlavní kuchař chlap, který to tahal, ale teď už nějaký rok nemůžou do toho provozu sehnat chlapa, na protisměně dělala fortelná ženská, ale když musela začít dělat i za toho chlapa a dvanáct hodin tam tahat ty varny, tak řekla, že už toho po roce a něco otročiny má po krk a šla marodit se zádama, čímž vývařovna skončila, protože to nikdo jiný dělat nemohl (i z odborného hlediska, hlavní kuchař tam garantoval tu odbornou záštitu provozu). No a vyřízeno, zaměstnanci sedí doma, fabrika zavřená, majitel čumí jak puk. On to ani řešit nechce, ale je druhá nebo třetí generace majitelů toho podniku, jeho potomci by i rádi v podnikání pokračovali, ale není jak, když on se zasekl. Nekompetence. A přitom kdyby pořídil poloviční varny, aby to mohla tahat v pohodě ženská, tak by si hlavní kuchařku mohl vybírat, tak jednoduché to je. Energie byly jejich nejmenší problém, bylo to prudce výdělečné. No nic.

⋮
Buggyra
Buggyra 02.06.2025, 07:00:05 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 30.05.2025, 22:26:07

Váš názor o vině burzy v Lipsku je mnohokrát vyvrácený.

Elektřina zdražovat bude, to je globální fakt, prostě proto, že lidstvo je stále energeticky náročnější, poptávka stoupá a nabídka formou instalace nových zdrojů ji nestíhá naplňovat, tak je to. Jednoduchý jak žebřík. (ne tak jednoduchý, když započítáme další vlivy, ale základ je v tomto)

⋮
Buggyra
Buggyra 02.06.2025, 06:54:50 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 30.05.2025, 19:21:10

Tři až čtyři procenta nezaměstnanosti v posledních měsících vám přijdou jako vysoká nezaměstnanost?

⋮
Buggyra
Buggyra 02.06.2025, 06:20:28 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 01.06.2025, 14:54:54

Normálně přijedu k hospodě nebo obchodu, koně nechám držet kamarádku, a jdu si pro zmrzku nebo pro pití (už i uvázaný u kandelábru byl - jediné, čeho se bojím, jsou lidi a nenechavý ručičky…). No a případnou hromádku řeším vyprošením či nákupem igelitky… Louži neřeším, to tak prostě je, za hodinu vyschne nebo zmrzne - a zrovna “můj” si dává dost pozor, kde močí, aby mu to na kopejtka nenacákalo…

⋮
Buggyra
Buggyra 30.05.2025, 15:26:31 xxx.xxx.198.226

Podle mě každý nějak nahrává nějaké straně.

No dobře, ale nestranné médium dá stejný prostor k vyjádření oběma táborům, tedy těm, co nahrávají jedné i druhé straně, i kdyby v redakci byli všichni s odznáčkem. Tedy tak by to mělo fungovat. A proto se ptám, zda má někdo z těchto dvou (nebo jiných) médií pocit, že nestranná nejsou. Neb jsem to mezi lidem již několikrát zaslechla, že ten či onen dává více prostoru té či oné straně. Já to asi nepoznám, díky mému zkreslení reality ke mně doplouvají hlavně články podporující mé přesvědčení, tak mě právě zajímá pohled dalších zástupců lidu 🙂 A nemyslím tím, zda jsou tendenční články, ale spíš celá “politika” toho média.

Jinak ano, do stolu v hospodě se to pěstí bouchá samo, když přijde řeč na politiku 🙂 Já politice nerozumím, nesleduji to, volím též dle svého uvážení, a též jsem často pro svou volbu terčem nelibosti, no co nadělám, nejdřív všichni kolem hučí, jděte k volbám, je to vaše občanská povinnost, a když teda jdu a něco tam hodím, tak ó ta hrůza, to jsi radši volit neměla 🤣

No a je to divné, ale naše životní úroveň pořád roste, i když si volíme pravé zástupce lidu, nějak jsme prostě ve vleku civilizace či co, a dokud ta (aspoň v našem regionu) nepadne, tak doufám ještě chvilku ve vleku vydržíme - mně to totiž celkem vyhovuje 😉

⋮
Buggyra
Buggyra 30.05.2025, 14:56:08 xxx.xxx.198.226

Pásky a tyčky jsou na trek úplně vyhovující. Překážky se také dají postavit mobilní (klády na zem, paletové stupínky…). Cílem není vypást území, ale donutit koně k pohybu. Jim udělejte jen jednu trekovou dráhu kol dokol a ať si skrz ní chodí na tu pasecí část (až teda postupně vypasou tu trekovou dráhu kolkolem). Tak budete mít jen jednu pásku navíc dokola. A dost možná ji ani nebudete rušit a po sekání stavět znova:

Já pásky nepodsíkám. Nechám koně vypást a pak pásku přesunu na tu krátkou trávu. Teď jsem teda z druhé strany pásky sekala, ale to byl prostor, kam koně nemají přístup. Jinak to standardně probíhá tak, že když vypasou z jedné strany oplůtku, posunu pásku na vypasené (těch 20 cm přepíchám tyčky do strany, pásku ani nesundavám) a když vypasou zase z druhé strany, tak zase pásku přepíchám na to čerstvě vypasené. Pevné ohrady pochopitelně nepřesouvám, ale ani nepodsekávám, prostě zarůstají… a nebo taky ne, protože poníci jsou hrozné hlodny a vysají stébélka odkudkoli, kde není natažený minimálně žiletkový drát strčený na konci do levé zdířky zásuvky.

No takže postupně vypasete trek kolem dokola a začnete na konci treku zvětšovat koním pasecí prostor už jako do normální plochy. A až půjdete sekat, tak celý trek vezmete a přepícháte tu lajnu kolem dokola pouze směr do cestičky. Když budete chytří, uděláte trek trochu širší na začátku, a pokaždé, když budete potřebovat traktorem objet pozemek, tak přepíchnete trekovou pásku o těch 20+ čísel blíž k ohradě, a protože v té trekové cestě to bude vše vypasené a vydupané naprosto do bezvědomí, bude vám stačit traktorem sekat jen tu vnitřní část… hm?

Obr.: černá ohrada kolem pozemku, třeba vpravo nahoře vchod, červená první treková linie, bledě modré úseky treku, které se budou postupně vypásat, až se koně “prokoušou” k vnitřní ploše, modře zvětšovaný postupně vypásaný přístup na prostřední plochu pastviny. Žlutě vyznačeno posunutí pásky k vnější ohradě, když budu chtít vnitřní prostor posekat traktorem (jasan, někde u vchodu musím hodit pásku na zem, aby traktor měl kudy vjet a vyjet).

Jen nápad 🙂 Jestli to nejde, tak to nejde, no.

Obrázek
⋮
Buggyra
Buggyra 30.05.2025, 13:16:46 xxx.xxx.198.226

Nakoukla jsem a napadlo mě: považujete Novinky za tendenční periodikum, které nějak nahrává jedné ze stran (vláda/opozice)? A Český rozhlas (iRozhlas)? Jen mě zajímá. Díky

⋮
Buggyra
Buggyra 30.05.2025, 13:10:21 xxx.xxx.198.226

Můj Kocour si hlavně smrdí v jiné místnosti. Tak mi ani nemůže nechat navštívenku u postele 🤣

A když náhodou je vpuštěn do postele, tak tam způsobně hajá ani nedutá, od usnutí mé maličkosti, do probuzení, žádný noční život a rachot, pěkně si váží toho, že ho tam někdo pustil. Zpravidla mám i zavřené dveře, takže prostě k záchodu nemá celou noc přístup, musel by mě vzbudit - a on mě nebudí 🥰

⋮
Buggyra
Buggyra 30.05.2025, 12:39:15 xxx.xxx.198.226

Tak jako postavíš tam čisté kočičí WC, žeano. A když se do něj milostpán vytento, tak to už je jedno, zda se vytento na koberec nebo do záchodku, no ne? Čpí to dle mého stejně… No a ráno to vybereš (výhoda - nemusíš se k tomu štrachat daleko!) 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 30.05.2025, 10:16:40 xxx.xxx.198.226

Mě tak nadchnul ten nápad na trek s překážkami, že snad začnu vymýšlet, jak nějaký udělat 😀 Kdybych na to měla čas…

Včera nám zmehli velcí koně z určeného výběhu do neurčeného (z areálu nemají naštěstí jak…), tak jsem sanovala ohrádku a hádám dnes do ní stejně nikdo ten proud nepustil, musím to pořešit, už mám v autě nabitou baterii na ohradník… No a pěkně jsem ty elektrické síťky poposouvala z narostlé trávy na vyhlodáno, aby skrz trávu netloukly do země, ale pěkně tloukly do koní 😀 A jednu meziohrádku, kam koně vůbec nechodí (nárazník mezi našimi a sousedy, když přiženou…) jsem nechala holčičky posekat, teď z toho koně budou dostávat trávu na večerní sváču. A stihli jsme i hodinovou vyjížďku, hned jsem využila inspirace tady z diskuse a vzala jsem tu jezdecky nejslabší holčičku na poníkovi na vyjížďku z koně na ruce, jen tak jako jištění, no a hned na první louce, kde jsem dovolila té zkušenější holčičce odcválat pryč, se to náramně hodilo, že nemusela tahle brzdit a řídit a mohla se nasoukat zpátky do sedla a najít si třmeny 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 30.05.2025, 10:07:40 xxx.xxx.198.226

No počkat, počkat, Buggyra má ty zásadní věci náhodou v zemi 😀 Brambory řádkují, česnek se dopejká, hádám na přelomu června a července půjde ven, cibule sazená před 2 měsíci jede jako zjednaná ;-) Mezi česnekem a cibulí už raší mrkve a ředkvičky, tohlo počasí jim hádám svědčí. Jahody kvetou. To, co se teprve chystá k sadbě, to jsou takové ty zbytné rostliny, ze kterých nežiju celoročně. Jen takový doplněk 🙂