Aktuálně: 2 643 inzerátů263 642 diskuzních příspěvků19 194 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 10.04.2025, 10:51:41 xxx.xxx.198.226

áno 🤗 Když to někomu chutná, tak co by si nedal 😛 Beztak jsem to napsala proto, aby bylo veselo!

Buggyra
Buggyra 10.04.2025, 10:22:25 xxx.xxx.198.226

Hlavní je, aby se rozpila… Takže mít jak zjistit, jestli dostatečně pije při tom zařazování do normálu, a v případě potřeby ji prolít zase nějakou tou kašičkou. Vím, že se koním solilo seno, aby víc pili, ale nevím, jestli bych do toho šla… Třeba by šlo napájecí vodu nějak zatraktivnit - bylinky, nějaký výluh z něčeho… Nemám zkušenost.

Buggyra
Buggyra 10.04.2025, 09:42:09 xxx.xxx.198.226

Ne, to je citlivé dítě 😀 Ono nemá představu, kde se masíčko bere. A kdyby to vědělo, vegetariánem by se stalo. Jeho matička je též citlivá, ale ta je aspoň, jak bych to řekla, v něčem rozumná 🙂

Buggyra
Buggyra 10.04.2025, 09:00:48 xxx.xxx.198.226

V první řadě ale musíte prokázat, že k tomu množení skutečně došlo, důkazní břemeno je na tom, kdo vymáhá tu náhradu. Jen pro podezření vám soud ten platební rozkaz nevydá. To jen tak na okraj. Na odstrašení určitě funguje, a to je vlastně asi ta nejlepší prevence.

Buggyra
Buggyra 10.04.2025, 08:17:56 xxx.xxx.198.226

Mám ještě zbytek kolekce kvetoucích čínských čajů, ty jsou určeny na tři nálevy, musí se hlídat teplota, délka louhování, a tak dále… ale ty chutě a tvary jsou fantastické. Já piju jen slivku Earl Grey z marketu, ale chutná mi moc.

Buggyra
Buggyra 10.04.2025, 08:07:31 xxx.xxx.198.226

Já čaj z krabky v celofánu okamžitě přendavám do uzavíratelné nádoby, protože aby nevyčpěl 🙂 Takže krabku i celofán strašně zmasakruju, taky proto, že krabka jde ihned do papírového odpadu. Estetické to ale asi, pravda, není 😀

Já musím mít vodu čajem jen ovoněnou a lehce obarvenou, louhuji ten Earl Grey asi deset sekund, vymáchám ho v tom hrnku a odložím na další kolo (dva až tři hrnky na jeden sáček) - nesnáším ty hořké dochutě v tom, když se to louhuje déle. Zato tu vůni miluju, takže ovoněné to být musí 🙂 No a provázky teda potřebuju, protože za ty to v tom čaji máchám, že. No a taky se mi nestane, že by mi spadl do čaje, když ho za něj držím. Déle louhovat nechávám jeden sáček čaje pouze v 3/4litrové konvici, když ho dělám víc. A tam jen do doby, než je obarveno rovnoměrně v objemu, pak zase vytahuji. Že by sáček ležel ve vodě třeba deset minut, no to ani náhodou.

Buggyra
Buggyra 10.04.2025, 08:01:23 xxx.xxx.198.226

Jéj, Bobčo, to jsi měla nechat tlačenku pro venkovní kočeny 🙂 Buď ty a nebo ptáčci by to jistě ocenili ;-) Jinak to znám, také nehodlám nic jíst na sílu, když mi to nechutná, jde to slepicím. Ty zpracují naštěstí skoro vše.

Jsem chudá a nemám na zeleninu, ale už je jaro, tak jsem včera posbírala vršky mladých kopřiv a nějakou bršlici a udělala jsem si na másle omeletu s tím 🙂 Když jsem ještě brávala bedýnky, zpracovávala jsem takhle listový špenát a další salátoidní věci, co tam byly. Tak to mám dnes k obědu, tak na mě myslete, ať se z toho neposkáču 😄

Jinak Bobčo, mám velkou radost, že už je to lepší! Hezky pomalounku to rozhýbávej, ať něco nepřeženeš 🙂 A dbej na záda v teple.

Ad sekera, obvinilo mě dítě od koní, že jsem krutá a zlá, protože jsem myšku ze živochytky klepla lopatkou po hlavě a nasekala ji slepicím. Mno jo, ani seknout slepici mi nedělá problém 🙂 A z myšky budou chutná vajíčka! Včera jsem kruťácky slepicím donesla i stínky, co jim doma chovám v terárku na přilepšenou 🙂 Já bych po té apokalypse určitě hlady netrpěla…

Canko, žádná chyba se nestala, staráte se příkladně. Slípka se u vás měla jako v ráji a budeme doufat, že moc netrpěla. Drůbež stejně jako každé zvíře prostě problémy mít může, natož když je v kontaktu s vnějším prostředím. Ale ani na hale s přísně kontrolovaným režimem se prostě občasnému úhynu nevyhnete, jak řečeno, může to být vnitřní problém, s tím neuděláte nic. Můj Kocour málem umřel na selhání jater, a to je kočka domácí, nikdo mu nic nemohl dát, nic špatného nemohl sežrat, nikde se nemohl nakazit, stejně měl infekci. Nepovažuji to za chybu, takové věci se prostě stávají. I to “umře stářím” zpravidla znamená, že tomu zvířeti selžou orgány, stejně jako lidem.

lesnizinko, však povídám, že tu vodu netahám! Ani by mě nehlo, měla jsem co dělat slézt ty 4 patra s těmi 30-40 litry na zádech, abych si nedolámala kotník (jednou jsem s tou třicítkou dokonce s těch schodů upadla, až vylezla sousedka, jaká to byla rána, a ptala se, jestli mi nic není… naštěstí nebylo, ale tu rotovanou tříštivou zlomeninu lýtkových kostí si živě umím představit!). Už na to nemám kondici, věk ani důstojnost! 😛 Jako dvakrát za sebou ty 4 patra naprázdno vyjdu, to je vyzkoušené, když nosím nadvakrát třeba nákup. Ale potřetí už musím dělat pauzy… 
Já mám vodu uskladněnou u koní pěkně v těch nádržích pod zemí, kam se mi plní “samo” deštěm 😀 

Včera jsem odvezla chcíplou elektrocentrálu na opravu servisákovi, tak budu napjatá, co zjistí. Odhaduje ucpaný nebo zanesený karburátor, to já nakonec taky, nebo klapku zaseklou, protože benzin do válce jde, svíce je vždycky durch, no a svíčka taky jiskru háže, vyzkoušeno, takže to bude něco ve vnitřnostech. Tak uvidíme, snad to bude jednoduchá a levná oprava 🙂

Na druhou stranu jsme se dohodli, že bohužel nebude fungovat můj nápad jak obejít chybu zapalování u zahradního traktůrku, který jsem dostala od známé, a to jsem do toho traktůrku na opravu nasypala asi deset tisíc… Teď až budu mít čas, zkusím ho dát na bazoš na prodej za nějaký fufeň, no a když se do podzima neprodá, půjde do šrotu, co už. Ani jiný motor tam prý dát nepůjde. V čem je chyba, nezjistil ani elektrikář, takže prostě pro nás neopravitelné. Co už, no. Někdy třeba koupím jiný 🙂

Buggyra
Buggyra 10.04.2025, 07:26:06 xxx.xxx.198.226

Ladde, ono to ale léčit nejde. 
Léčí se druhotná infekce (proto ta antibiotika), podpora organismu v průběhu nemoci probíhá symptomaticky (NSAID), ale jinak prostě léčba není a nemoc se nechá proběhnout, přesně jak je popsáno v článku z Afriky. Řeší se pouze zabránění rozšíření, zvířata se neléčí a nezbývá než intenzivně ošetřovat a čekat, která to odnesou více a která méně. U domácích stračen, kde plus minus litr nebo deset nehrají roli, se dá pochopit snaha o zachování zvířat, ale ve vysokoprodukčním průmyslu se počítá každý litr od každé soudružky.

Buggyra
Buggyra 09.04.2025, 14:43:17 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 09.04.2025, 14:20:15

Doma bych si na to musela vzpomenout, doma sem nelezu, nemám na to čas🤣

Buggyra
Buggyra 09.04.2025, 14:09:04 xxx.xxx.198.226

Ano, z mléka se vyrábělo máslo v době, kdy jsme zobali obilí s DDT ve velkém. Tak už jsme snad o krok dále. Dneska nemůže mléko do mlékomatu ani od krávy s mastitidou, no jak řečeno, on by to ani nikdo nechtěl, že. Možná by se to dalo svařit a nacpat do nějakých krmiv, ani to nevím, jak by prošlo.

Koňáci žijí v neustálém strachu, že jim přijdou vymlátit stáj, protože nám zase hrozí infekční anemie koní zhusta přenášená krevsajícím hmyzem. Měli jsme řitě silně stažené, když v HU a SK měli předloni ohniska. Loni snad i v Sasku, to mám jako co by kamenem dohodil. Vymlátili, vymlátili. Postarala bych se, aby to nebylo jateční pistolí a vykrvením, ale eutanázií, na to bych ještě měla. Totéž dle mého klidně můžou udělat milující majitelé domácích kraviček.

Buggyra
Buggyra 09.04.2025, 13:56:55 xxx.xxx.198.226

Ona by se ta produkce mléka a ten nárust svaloviny stejně do uplynutí OL neobnovily… takže toho bych se zrovna nebála.

Buggyra
Buggyra 09.04.2025, 13:53:57 xxx.xxx.198.226

něco, co by se pipce dal dát

no a klidně rozdrcené živočišné uhlí, podává se také roboran do vody, dá se podat i česnek

Ale třeba zadržené vejce a od něj pocházející zánět orgánů, to prostě žádné uhlí a vitaminy nespraví.

Buggyra
Buggyra 09.04.2025, 12:07:00 xxx.xxx.198.226

Co tam je, co tam je??? Já se na FB podívat nemůžu! 😀

Buggyra
Buggyra 09.04.2025, 11:56:54 xxx.xxx.198.226

Také mi Eqch odmítá pracovní připojení otevřít jako nedůvěryhodný. Zřejmě ztratil certifikát. Zřejmě je to jen opomenutí provozovatelů, ale já si nikdy nevzpomenu doma, abych jim napsala mail…

Hádám některé tipy budou i v knize Venkovní ustájení koní - v souladu s přírodou 

https://ivetalazanska.estranky.cz/fotoalbum/knihy/dosud-vydane-knihy-ivety-lazanske/

Buggyra
Buggyra 09.04.2025, 11:26:32 xxx.xxx.198.226

Tuhle se někdo někde pousmál, jaký to paradox, za Covidu lidi pomalu odmítali očkovat i psy na vzteklinu, aby velevládci světa nezařídili, že psi začnou žrát granule z hmyzí moučky, a teď všichni jednohlasně bouchají do stolu, jaktože se hromadně neočkuje a neléčí dobytek, který pak budou jíst. Ještě že nemáme na tu SLAK nějakou experimentální neověřenou vakcínu s neprokázanou účinností, to by pak lidi snad chtěli dokonce její plošnou aplikaci! 😂

Buggyra
Buggyra 09.04.2025, 11:20:51 xxx.xxx.198.226

Vyšlechtí se mrazuvzdorné teplomilné rostliny.
😄 Těším se na to. Ty stromy budou bohužel plodit až já budu v důchodu (oprava: v důchodovém věku, stále v plném pracovním tahu). Jestli. To bude tak deset let poté, co nás umlátili čepicema…

Hladiny moří se mění pořád, protože pořád probíhá nějaké vrásnění, nějaká vulkanická činnost, nějaké propady mořského dna, nějaké oteplování a ochlazování a tak dále. Tak jako ohledně pohybu hladin moří jsem úplně v klidu, dalo by se říct, že klidná jak voda. Ohledně pohybu lidí od těch hladin mi zase tak veselo není 🙂 On třeba ten Nil není zase v tak prudkém kopci. Když se zvedne hladina moře o nějaké ty metry, tak se brakická voda rozšíří o pár set kilometrů dál, dostane se třeba do studní a vodovodů, a… hm.

Buggyra
Buggyra 09.04.2025, 10:06:08 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 09.04.2025, 09:13:06

Mám za to, že ano. Někde jsem četla, že hnědý střed je jasná známka. Bohužel u nás to asi bude taky tak. Naštěstí nevykvetlo zdaleka všechno.

Buggyra
Buggyra 09.04.2025, 09:57:15 xxx.xxx.198.226

https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/spolecnost/prumerny-clovek-zchudne-o-40-procent-australsti-vedci-spocitali-dopad-oteplovani_2504071412_dci

Průměrný obyvatel planety zchudne. My málo, samozřejmě, my jsme ta bohatá část, ale ti, co žijí již v chudých regionech. 

Někteří ekonomové argumentují, že globální ztráty způsobené oteplováním klimatu částečně vyrovná oteplení chladnějších oblastí, jako jsou Kanada, Rusko nebo severní Evropa.
No a to je právě ten omyl. Ono dojde k oteplení v průměru, ale kolem té zvyšující se křivky teploty budou kvůli změnám čím dál více skákat extrémy. Takže sice se nám tu v průměrných teplotách otepluje, ale teplomilné rostliny nám tu nic nevyplodí, protože vykvetou díky nečekaně vysokým teplotám dřív a díky mrazům objevujícím se v čím dál větších výkyvech v čím dál nepředvídatelnější dobu zase zmrznou. My si chybějící plodiny dovezeme, no dovezeme je z míst, kde budou chybět nejen ty námi spotřebované, ale navíc ještě ty, které by se při stabilním podnebí vyprodukovaly pro místní.
Vzhledem k tomu, že změnu podnebí nezastavíme, mělo by se začít hoodně šlapat na adaptace. A to zejména v potravinové a vodní soběstačnosti. A hned potom ve stavbě fakt velkých plotů podél jižních a východních hranic Evropy. A kdo bude chtít přibrat do EU, bude nejprve muset postavit na svých hranicích, které nesousedí s EU, také pěkné vysoké ploty…