Aktuálně: 1 874 inzerátů279 987 diskuzních příspěvků19 991 uživatelů

Příspěvky uživatele

zvedavec

zvedavec
zvedavec 20.02.2024, 18:47:38 xxx.xxx.98.153

to je nádherný film, spočiatku som chcela len nahliadnuť, pretože sa mi film zdal dlhý, ale keď som si nastavila češtinu titulky, úplne ma obsah filmu “pohltil”, 

ďakujem veľmi pekne

zvedavec
zvedavec 20.02.2024, 11:42:32 xxx.xxx.98.153

je to možné, že je to nafúknutá bublina s tým hroznom…

stretol sa niekto z nás reálne s tým, že by hrozno psovi ublížilo? 

zvedavec
zvedavec 20.02.2024, 09:01:55 xxx.xxx.98.153

aj naši psi hrozno konzumovali vo veľkom… žiadne príznaky otravy som nezistila (netušila som, že hrozno môže byť pre psa nebezpečné)

zvedavec
zvedavec 18.02.2024, 13:35:43 xxx.xxx.98.153

môj mixnutý je zlatičko a čistokrvný je krááásny, voči sliepkam starostlivý, ale voči mne agresívny, hoci za mladi bol kamoš (sasexka porcelánová)

zatiaľ prežil, snažím sa vzbudiť v ňom voči mne aspoň rešpekt (pritláčaním k zemi, najnovšie som použila niekoľkokrát aj vedro s vodou) - a už asi 3 dni ma nenapadol, dokonca som včera bez problémov vyčistila v jeho blízkosti kurín

zvedavec
zvedavec 15.02.2024, 17:45:18 xxx.xxx.98.153
list:

Znal jsem chovatele a posuzovatele drůbeže, který choval sasexky asi v osmi kmenech 1,5  (pokud si dobře vybavuji) na velmi malém prostoru a ty slepice byly na zeleném trávníčku. Pravdou je, že dával hodně zeleného do své směsi

Moja skúsenosť: Zdravá sliepka potrebuje nielen zelené, ale aj hrabať a hrabať a zase len hrabať - a to zelený trávniček na malom priestore dlho nevydrží. Ak  sú tam tie sliepky stále a nie sú tam len za odmenu hodinku denne.

zvedavec
zvedavec 14.02.2024, 16:50:10 xxx.xxx.98.153
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 14.02.2024, 16:28:34

S tými kermi: nápad je to dobrý, ale u nás nerealizovateľný - z južnej strany, skade praží, sú tolerantní susedia a medzi plotom a kurínom je cca 0,5 m,  nechcela by som skúšať ich trpezlivosť okrem kurína aj kermi, ich trpezlivosť úspešne vykupujem vajíčkami.  

Občas tiež steny polejem vodou, ale voda sa odparí a naakumulované teplo ostáva - bývam v najteplejšej časti Bratislavy, aj mňa tie horúčavy ničia. 

zvedavec
zvedavec 14.02.2024, 14:00:07 xxx.xxx.98.153
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 14.02.2024, 13:12:14

naše sliepky bývajú v murovanom - lenže v lete ten murovaný múr zase drží dlho teplo, cez noc sa nedokáže poriadne vychladiť, a aj teplom sliepky trpia

zvedavec
zvedavec 07.02.2024, 16:08:09 xxx.xxx.120.22

tak ešte k strašiakovi jedného poriadne ostrého kohúta, ponúkam nášho mlaďasa - úplne zdarma, nasadzuje život aj voči mne

s kohútom to možno mohlo dopadnúť ako na videu, ktoré ste zdieľali vyššie

Obrázek Obrázek
zvedavec
zvedavec 05.02.2024, 15:39:43 xxx.xxx.38.73

jéj, ten prísavník trojlaločnatý sa mi zdá byť dobrým nápadom,     v lete tieni, v zime opadá… alebo máte s ním problémy pri chove sliepok? 

zvedavec
zvedavec 05.02.2024, 14:19:17 xxx.xxx.38.73

ale diskonfort môže prameniť aj z toho, že ich nebaví, že znesené vajcia nemôžu nikdy vysedieť a vajcia miznú 

poprípade diskonfort môže tkvieť aj v tom, že ich zo spoločného hniezda vytlačí iná sliepka - je zaujímavé, že niektoré hniezda sú obľúbenejšie, ako rovnako vybavené iné hniezda a že sa obľuba hniezd môže aj meniť (ak sa hniezdo páči jednej, tlačia sa do neho často aj tie druhé)

Ale súhlasím s Varaxi, že sú aj iné príčiny

zvedavec
zvedavec 05.02.2024, 09:09:56 xxx.xxx.38.73

Moje stredne ťažké sliepky zväčša chodia do určených hniezd (aj keď si medzi nimi vyberajú), ale aj ja mám sliepky, ktoré neustále hľadajú niečo pre človeka neobjaviteľné. Napr. plymutka biela, aj tá má vlastné hniezdo. Keď sme v čase mojej mladosti chovali drobné sliepočky - nazývali sme ich “liliputky” (to asi boli mixnuté, ale drobné sliepočky), tak tie nachádzali neustále nové a nové hniezda na najčudnejších miestach - dokázali vyletieť kdekoľvek a vopchať sa kamkoľvek, až sa jednej aj podarilo vyviesť kuriatka. 

zvedavec
zvedavec 04.02.2024, 15:22:23 xxx.xxx.38.73

píšete, že máte menšie jazierko, a je tam výmena vody? …ja len, že sme mali indických bežcov, to nie sú nejaké obrovské kačice - raz 2 ks, raz 3 ks - a tie kačky veľmi vedeli znečistiť vodu trusom - my sme mali veľkú vaňu, ale voda bola len minútku čistá

zvedavec
zvedavec 02.02.2024, 14:45:32 xxx.xxx.38.73

Tak to náš pes, ten považuje za neodolateľnú lahôdku sliepkami spracované slepačie granule - slepačí trus - to je len humus!

zvedavec
zvedavec 01.02.2024, 19:31:46 xxx.xxx.38.73

Kupujem tvaroh a obzvlášť teraz v zime im pridávam - s mierou, jeden  250 gr sáčok na 2-3 krát pre 21 ks hydiny

ale kohút má veľký hrebeň a keď teraz v zime zaprší a fúka pritom veľký vietor, “omrzne mu” - a má na ňom ranky (ošetrujem podľa rady Ančovičky Infadolanom a okrem toho  rany aj mastičkou s obsahom striebra), ale máme takú hnusobu sliepku, ktorá mu rany rozďobáva do krvi - a on si, hlupák ešte aj drží hlavu dole… a potom chodí zakrvavený -  snažím sa sliepku odseparovať, ale zvažujem aj trest smrti - kohútovi som dávala aj psiu salámu, aby mal dosť bielkovín na regeneráciu

myši sliepky chytajú, ak sa nejaká mihne a ak sa podarí ukoristiť, behajú s ňou a ostatné za úspešnou lovkyňou, chcú ju o úlovok obrať

a v kuríne som pred časom našla aj zbytok menšieho potkana - len zadné nohy s chvostom, takže asi aj toho ulovili a zjedli

zvedavec
zvedavec 01.02.2024, 14:44:38 xxx.xxx.38.73
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 01.02.2024, 13:26:59

hrôza

dá sa očakávať, že sa takto bude vyvíjať vzťah 2 kohútov “na jednom smetisku” po čase vždy? 

zvedavec
zvedavec 31.01.2024, 16:44:29 xxx.xxx.38.73

Z hľadiska využitia je pri akomkoľvek spôsobe liahnutia dôležité, čo sa udeje v praxi - a aké sú výsledky.  Nie raz, nie dvakrát, ale vo väčšine prípadov. 

Neúspech môže nastať pri akejkoľvek metóde liahnutia. 

Aj kvočka si to môže rozmyslieť, alebo zahynúť, aj kohút môže sklamať,  aj liaheň môže byť nekvalitná, môže sa pokaziť, ani chovateľ nemusí dodržať vyžadované podmienky, atď…ale pre využívateľa metódy je dôležité, či pri dodržaní určitých vyžadovaných podmienok je metóda v praxi spoľahlivá.