Aktuálně: 2 205 inzerátů287 569 diskuzních příspěvků20 577 uživatelů

Příspěvky uživatele

zvedavec

zvedavec
zvedavec 17.01.2024, 22:57:53 xxx.xxx.112.238

možno si celkom nerozumieme, každý z nás píše o niečom inom a spejeme k nedorozumeniu

na volno - čo to tu znamená? podľa mňa sliepky, ktoré chová drvodelkafialova behali nie voľne po dedine, ale v ohradenej záhrade, či po dvore - reagujem na úvodný príspevok a v úvodnom príspevku píše “Pouštím je odpoledne asi ve tři hodiny proběhnout po zahradě” - ďalej špecifikuje, že perie bolo v krytom prístrešku - takže mi z toho vyplýva, že ich po tretej pustila z krytého prístrešku “navoľno”

Tak neviem, možno v 50-tych rokoch, keď som sa narodila, sliepky behali po niektorých dedinách, ale naše sliepky behali len po dvore, to mi ani nenapadlo, že by ich drvodelkafialova púšťala na ulicu

zvedavec
zvedavec 17.01.2024, 18:49:11 xxx.xxx.112.238
list:

Já Vám rozumím a naprosto s Vámi souhlasím. 

Ale nelze souhlasit s chovatelem, který napíše, že nechce svá zvířata omezovat a chce jim dopřát “svobodu”. Protože pokud chce chovat drůbež stylem á la 50. léta 20. století, tak prostě narazí a musí počítat s citelnými ztrátami. Pro tu lišku je kurník výhra v loterii a ani dvoumetrový plot ji nezastaví. 

Prostě a jednoduše, svůj chov si vedu dle svých představ, včetně zabezpečení zvířat před predátory. 

ale tento chovateľ napísal aj to, že “Souhlasím se zabezpečením a mám ho, slepice se byly jen na chvíli proběhnout, k útoku došlo ve dne, ne v noci.”

Nemožno súhlasiť ani s ideou, že líška má behať po dedine a loviť počas bieleho dňa. Sama som bola očitým svedkom, keď okolo obeda predo mnou pomedzi deti prebehla z dediny líška. Jasné, že nešla domov zo školského vyučovania.  Vlastne ani pre tie deti, či dospelých nie je stret s potenciálne besnou líškou vrchol bezpečia a slobody. Alebo zastrešíme aj deti? 

Myslím, že máme sa snažiť o rovnováhu. Dedina má patriť ľuďom a hydina, ktorú ľudia chovajú nemá trpieť v obmedzenom zastrešenom a aj finančne náročnejšom zajatí, ak sú aj iné možnosti, len preto, aby líška mala nekonečnú slobodu.  Aj hydina je živá bytosť so svojimi potrebami, nielen líška. 

zvedavec
zvedavec 11.01.2024, 16:01:31 xxx.xxx.109.198

toto mám stiahnuté ešte z predchádzajúcej diskusnej skupiny - tam, kde nie je elektrika, pomôže aj sviečka, aby voda nezamrzla

Obrázek
zvedavec
zvedavec 09.01.2024, 10:12:32 xxx.xxx.149.239

alebo počkať na kvočku… mňa tiež zarazilo, ako možno s istotou plánovať liahnutie pod kvočkou, i keď - mám odskúšanú kvočku, ktorá každoročne začne prvý raz kvokať v polovici až koncom apríla (dubna), s istou pravdepodobnosťou viem predpokladať, že to bude tak aj tento rok - na obrázku je ona.  Lenže tento rok práve teraz v mrazoch preperuje - ktovie, či jej neskoré preperovanie nespôsobí nejaký posun - teda istotu nemám žiadnu

Obrázek
zvedavec
zvedavec 26.12.2023, 16:28:21 xxx.xxx.220.119

😉 Len teraz nie som si istá, ten obrázok s Lasicom o hlúposti bol k odpovedi pripnutý v súvislosti s otázkou, alebo s odpoveďou? 

zvedavec
zvedavec 21.12.2023, 09:31:14 xxx.xxx.138.158
Odpověď na příspěvek uživatele MiraT z 21.12.2023, 07:11:11

Zdravím Vás, zaujímalo by ma, ako drtíte kosti? A aké kosti?  Ďakujem.

zvedavec
zvedavec 19.12.2023, 17:13:04 xxx.xxx.138.158

ten recept, žiaľ,  nemám

ale mám jeden úžasný na domácu Becherovku z iFauny (tuším od Komety alebo od Buggyry a možno sa mýlim), nie je ani pracný - vyskúšala som na minulé Vianoce a mala veľký úspech: 

1 l kalvadosu nebo slivovice (ja som dala aj rum)

4 lžíce sypaného čaju STOMARAN

5 hřebíčku

6 cm skořice

7 -8 lžic cukru

24 hodin vylouhovat, zcedit, zředit asi 0,5 l převařené a zchladlé vody.

zvedavec
zvedavec 13.12.2023, 10:58:18 xxx.xxx.125.71

“A prejavilo sa ego niekoho kto si potrebuje dokazovat svoju dôležitost - odporučam navšítit odbornú pomoc, tu sa nebavíme len o šumavankach pane Miroslave :”

“Tak či onak až Vám pečeň vychladne - prečítajte si to znovu - Vášmu egu to len pomôže aj ludom okolo Vás 🙂 … Veľa zdaru a zdravia prajem 🙂 … Urážky si nechajte pre svoje okolie prípadne slepice 🙂 …”

lkv: Nejak tak, ako napísala Buggyra a tých zavádzajúcich nepresností tam bolo viac

Vážne nevnímate urážky napr. z týchto Vašich  vlastných slov?  A tie reči o údajnom prebujnenom egu iných - proste stačilo priznať, že ten strojový preklad bol nanič, pretože bol (zasmiať sa, a nič by sa nedialo), a to by bola Vaša vizitka svedčiaca o tom, že Vaše ego nie je prebujnené. 

zvedavec
zvedavec 11.12.2023, 07:21:32 xxx.xxx.125.71

“Farebné určenie pohlavia kurčiat Legbar je však možné len preto, že kurčatá majú dvojitú dávku pohlavne viazaného génu (genotyp B/B”)"

- rozumiem tomu správne, že  pre čistokrvné zvieratá uvedených druhov platí - kurčatá samcov majú 2 ks (teda  majú dvojitú sadu) chromozómov B (ktorý spôsobuje, že sa pri raste peria striedajú biele a farebné pásy), a preto už ako kuriatka vyzerajú odlišne od kurčiat sliepok, ktoré majú len jediný chromozóm B? 

zvedavec
zvedavec 07.12.2023, 17:22:50 xxx.xxx.125.71

“Ono stačí, když nebudete bydlet ve svém, ale např. u rodičů nebo partnerových rodičů, kteří prohlásí, že jim klíčící pšenice smrdí. A máte po ptákách. 🙂”

tak áno, chápem, toto argument v zmysle “nedá sa” - je

zvedavec
zvedavec 07.12.2023, 13:07:55 xxx.xxx.125.71

“K tomu nakličování, nemyslím si, že někdo nemá možnost naklíčit zrní.”

Tiež si myslím, že možnosť nakličovať pšenicu má každý, kto ju kúpi/prípadne vypestuje. Jedine, že by nemal peniaze… ale kvalitné krmivo pre sliepky nikdy nie je zadarmo. 

Večer zoberiem trochu pšenice, premyjem ju (cca 5 minút, kým vyplavím nečistoty), zalejem vodou a nechám stáť cez noc. Ráno pšenicu popreplakujem vodou, vodu zlejem, zakryjem a môže klíčiť (2 minúty). Aspoň raz ešte prepláknem (2 minúty), do ďalšieho rána môže klíčiť. Prepláknem a zlejem (2 minúty), polovicu skŕmim, (polovicu podávam ďalší deň a chystám si do zásoby ďalšiu várku). Takže aj časovo nenáročné.