Aktuálně: 1 874 inzerátů279 987 diskuzních příspěvků19 991 uživatelů

Příspěvky uživatele

zvedavec

zvedavec
zvedavec 11.01.2024, 16:01:31 xxx.xxx.109.198

toto mám stiahnuté ešte z predchádzajúcej diskusnej skupiny - tam, kde nie je elektrika, pomôže aj sviečka, aby voda nezamrzla

Obrázek
zvedavec
zvedavec 09.01.2024, 10:12:32 xxx.xxx.149.239

alebo počkať na kvočku… mňa tiež zarazilo, ako možno s istotou plánovať liahnutie pod kvočkou, i keď - mám odskúšanú kvočku, ktorá každoročne začne prvý raz kvokať v polovici až koncom apríla (dubna), s istou pravdepodobnosťou viem predpokladať, že to bude tak aj tento rok - na obrázku je ona.  Lenže tento rok práve teraz v mrazoch preperuje - ktovie, či jej neskoré preperovanie nespôsobí nejaký posun - teda istotu nemám žiadnu

Obrázek
zvedavec
zvedavec 26.12.2023, 16:28:21 xxx.xxx.220.119

😉 Len teraz nie som si istá, ten obrázok s Lasicom o hlúposti bol k odpovedi pripnutý v súvislosti s otázkou, alebo s odpoveďou? 

zvedavec
zvedavec 21.12.2023, 09:31:14 xxx.xxx.138.158
Odpověď na příspěvek uživatele MiraT z 21.12.2023, 07:11:11

Zdravím Vás, zaujímalo by ma, ako drtíte kosti? A aké kosti?  Ďakujem.

zvedavec
zvedavec 19.12.2023, 17:13:04 xxx.xxx.138.158

ten recept, žiaľ,  nemám

ale mám jeden úžasný na domácu Becherovku z iFauny (tuším od Komety alebo od Buggyry a možno sa mýlim), nie je ani pracný - vyskúšala som na minulé Vianoce a mala veľký úspech: 

1 l kalvadosu nebo slivovice (ja som dala aj rum)

4 lžíce sypaného čaju STOMARAN

5 hřebíčku

6 cm skořice

7 -8 lžic cukru

24 hodin vylouhovat, zcedit, zředit asi 0,5 l převařené a zchladlé vody.

zvedavec
zvedavec 13.12.2023, 10:58:18 xxx.xxx.125.71

“A prejavilo sa ego niekoho kto si potrebuje dokazovat svoju dôležitost - odporučam navšítit odbornú pomoc, tu sa nebavíme len o šumavankach pane Miroslave :”

“Tak či onak až Vám pečeň vychladne - prečítajte si to znovu - Vášmu egu to len pomôže aj ludom okolo Vás 🙂 … Veľa zdaru a zdravia prajem 🙂 … Urážky si nechajte pre svoje okolie prípadne slepice 🙂 …”

lkv: Nejak tak, ako napísala Buggyra a tých zavádzajúcich nepresností tam bolo viac

Vážne nevnímate urážky napr. z týchto Vašich  vlastných slov?  A tie reči o údajnom prebujnenom egu iných - proste stačilo priznať, že ten strojový preklad bol nanič, pretože bol (zasmiať sa, a nič by sa nedialo), a to by bola Vaša vizitka svedčiaca o tom, že Vaše ego nie je prebujnené. 

zvedavec
zvedavec 11.12.2023, 07:21:32 xxx.xxx.125.71

“Farebné určenie pohlavia kurčiat Legbar je však možné len preto, že kurčatá majú dvojitú dávku pohlavne viazaného génu (genotyp B/B”)"

- rozumiem tomu správne, že  pre čistokrvné zvieratá uvedených druhov platí - kurčatá samcov majú 2 ks (teda  majú dvojitú sadu) chromozómov B (ktorý spôsobuje, že sa pri raste peria striedajú biele a farebné pásy), a preto už ako kuriatka vyzerajú odlišne od kurčiat sliepok, ktoré majú len jediný chromozóm B? 

zvedavec
zvedavec 07.12.2023, 17:22:50 xxx.xxx.125.71

“Ono stačí, když nebudete bydlet ve svém, ale např. u rodičů nebo partnerových rodičů, kteří prohlásí, že jim klíčící pšenice smrdí. A máte po ptákách. 🙂”

tak áno, chápem, toto argument v zmysle “nedá sa” - je

zvedavec
zvedavec 07.12.2023, 13:07:55 xxx.xxx.125.71

“K tomu nakličování, nemyslím si, že někdo nemá možnost naklíčit zrní.”

Tiež si myslím, že možnosť nakličovať pšenicu má každý, kto ju kúpi/prípadne vypestuje. Jedine, že by nemal peniaze… ale kvalitné krmivo pre sliepky nikdy nie je zadarmo. 

Večer zoberiem trochu pšenice, premyjem ju (cca 5 minút, kým vyplavím nečistoty), zalejem vodou a nechám stáť cez noc. Ráno pšenicu popreplakujem vodou, vodu zlejem, zakryjem a môže klíčiť (2 minúty). Aspoň raz ešte prepláknem (2 minúty), do ďalšieho rána môže klíčiť. Prepláknem a zlejem (2 minúty), polovicu skŕmim, (polovicu podávam ďalší deň a chystám si do zásoby ďalšiu várku). Takže aj časovo nenáročné. 

zvedavec
zvedavec 02.12.2023, 16:41:38 xxx.xxx.125.71

Osobne by som kuriatkam na jeseň, na zimu i na veľmi skorú jar vyhla.  Ale keď ho už máte a iného nemáte, páči sa Vám, odskúšajte ho, uvidíte. 

Inak, nikde ste nenapísali, aké ste kuriatkam/kohútovi vytvorili podmienky. 

zvedavec
zvedavec 28.11.2023, 19:29:53 xxx.xxx.125.71
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 27.11.2023, 07:58:15

😍 Súhlasím s Vami, že v správaní sliepok je veľa pudových prvkov, a dokonca aj snaha skryť sa pred dravcom určite patrí k pudovému správaniu sa (keďže už aj úplne malé kuriatka majú snahu podbehnúť pod kríky a nezdržiavať sa mimo krytia zhora). 

To aj človek koná veľmi veľakrát pudovo a pomáha mu práve toto prežiť a zachovať si zdravie. Nie všetko analyzujeme rozumom (napr. pudovo zavrieme oči, ak sa k očiam niečo rýchlo priblíži). Ale príčinu to má. Chránime si oči pred poranením.  

Otázka vlastne je,  aký druh pudu nútil moju sliepku ohadzovať si chrbát trávou či slamou.