Aktuálně: 1 875 inzerátů279 982 diskuzních příspěvků19 991 uživatelů

Příspěvky uživatele

zvedavec

zvedavec
zvedavec 27.10.2023, 15:13:17 xxx.xxx.175.154

K IP adresám: 

Odhliadnuc od toho, že vôbec netúžim otrocky pátrať o autorstve v IP adresách, IP adresa sa dá zmeniť a aj sa zmení, ak reštartujem router, taktiež budem mať inú adresu, ak pôjdem cez mobilného operátora, sú aj iné možnosti…

Vyžaduje si to naozaj toľko odvahy odhaliť dočasne veeeľmi čiastočne  v jednej téme svoju totožnosť? 

Alebo sa teraz všetci  z opatrnosti odhlásime a budeme písať príspevky anonymne (poprípade potom sa na chvíľu prihlásime a podporíme prezentovaný názor  ako zaregistrovaní, alebo bez prihlásenia aj ako iní “neznámi” anonymi)? 

zvedavec
zvedavec 26.10.2023, 20:05:17 xxx.xxx.175.154

Samý anonym… Strácam prehľad, s kým hovorím, neviem si dať do súvisu, ktorý anonym čo tvrdí, ktoré predchádzajúce príspevky patria ku ktorému anonymovi - lebo všetko v jednom príspevku samozrejme zväčša nik nepovie. 

Takže tu vzniká chaos a jednotlivé príspevky, ktoré niektorému z anonymov prisudzujem, mu možno ani nepatria. A potom sa na neho nedá ani normálne reagovať.  Možno buudem reagovať len ako anonym…

Bolo by dobré, ak by boli jednotliví anonymovia odlíšiteľní aspoň v jednej téme.  

zvedavec
zvedavec 24.10.2023, 19:37:10 xxx.xxx.185.115

vyberám z Vami uvedeného základu: “Diagnostika      Klinické změny dovolují předběžnou diagnózu, která ale musí být potvrzena přímo mikroskopicky anebo kultivačně průkazem původce a jeho identifikací.”

zvedavec
zvedavec 24.10.2023, 18:58:58 xxx.xxx.185.115
Odpověď na příspěvek uživatele honzapm z 24.10.2023, 18:31:19

Jedno, čo chápem, že vaša odpoveď je vulgárna a mimoriadne samoľúba, nechápem, čo si takto dokazujete.  A samozrejme bezdôvodne zhadzujúca. 

Ja viem, že napr. vy všeličomu rozumiete (a aj iní chovatelia).  Napr. jedna z vecí, ktorú som sa práve od vás naučila, je to, že aj priveľa bielkovín sliepkam môže škodiť, aj som si overila, že sliepka, ktorá znášala normálne vajcia, ak dostane priveľa tvarohu navyše, začne znášať nútene pričasto a bez škrupiny.  KOnečne viem, prečo mi moje sliepky pred cca 2 rokmi znášali vajcia bez škrupiny.  Takže ste odborník. Ale nie vševedko.  A ten váš zbytočne agresívno-zhadzujúci pristup, bez štipky úcty zase mne pripadá obmezený. 

A tiež, je je fajn, ak niekto, kto čosi tvrdí (možno aj odborník - anonym), aj zrozumiteľne vysvetlí ostatným, prečo si myslí, čo si myslí. Možno má naozaj pravdu. Lenže ja som už vyrástla z toho, aby som verila niečomu, čo niekto len vysloví či tvrdí.  Ja chcem aj rozumieť, kým niečo prijmem. 

A omezená vo všeličom som, nič si nenahováram. 

zvedavec
zvedavec 24.10.2023, 16:57:22 xxx.xxx.185.115

a banánová krabica má výhodu, že sa dá pohodlne spáliť a nahradiť

zvedavec
zvedavec 24.10.2023, 16:56:14 xxx.xxx.185.115
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 24.10.2023, 15:12:54

😀

aj ja mám aj 1 krabicu na sťahovanie z Obi - zavretú s okrúhlym otvorom

a aj moje sliepky majú tendenciu napchať sa do jedného hniezda aj dve (hoci vedľa je prázdne), snažia sa tú druhú vytlačiť, alebo pobúreným kotkodákaním na znášajúcu tlačiť, aby hniezdo opustila, aby mohli zaujať to miesto

zvedavec
zvedavec 24.10.2023, 15:14:19 xxx.xxx.185.115

“V tomto případě ne. !”

O tom si osobne dovolím pochybovať, i keď mýliť sa môžem tiež, milý anonym.

Potom by ste musel byť väčší odborník, ako 2 aktívne veterinárky, zaoberajúce sa (aj - alebo výlučne) hydinou, ktoré sa k tomuto problému už odlišne od Vás vyjadrili. 

zvedavec
zvedavec 24.10.2023, 14:50:07 xxx.xxx.185.115
Anonymní:

Koukněte na fotky. Dobře vidět je to hlavně na nekterych kohoutech 

A nemôže byť aj to, že sa práve Vy mýlite? 

zvedavec
zvedavec 24.10.2023, 10:32:49 xxx.xxx.137.147

Sliepky ich uprednostňujú.

Mám 3 ks v kuríne (v polotme), nie vonku, čmelíky nemám a ani som nemala. A keby som ten problém musela riešiť, myslím, že tie kukane nie je zase tak veľký problém očistiť alebo aplikovať na ne prostriedok proti čmelíkom.  Na spodku mám vodeodolnú vložku - keby prasklo vajíčko, alebo bolo znesené v blane, aby nepretieklo do prútia, na nej poprašok  kremeliny a sandezie, na vrchu slamu alebo hobliny. 

zvedavec
zvedavec 18.10.2023, 14:49:15 xxx.xxx.10.102
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 18.10.2023, 13:35:49

vďaka 🙂

zvedavec
zvedavec 17.10.2023, 17:53:49 xxx.xxx.10.102
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 16.10.2023, 18:51:18

inak, ančovička, klobúk dole, obdivujem, ako viete na základe svojich skúseností, vo veciach týkajúcich sa hydiny,  poradiť, 

aj keď chov pižmoviek neplánujem,  ja by som sa (možno spolu s inými začiatočníkmi v chove pižmoviek) musela poučiť na vlastných chybách

mali sme indických bežcov, káčera a kačenku, rástli spolu a keď už boli skoro dospelí, raz sme našli kačku mŕtvu, nič jej nebolo predtým, bola plná života

pripísali sme to psovi, ale ako Vás čítam, možno bola chyba, že bola jediná, potom sme káčerovi kúpili najprv jednu staršiu (bolo to pred zimou, a nik neponúkal), potom na jar či v lete ešte jednu mladú kačku, doteraz mi to nenapadlo (a navyše sliepkam pes vôbec neubližuje)

a ktovie, či aj táto kačenka-pižmovka neunikla káčerovi takto: "o víkendu nám pošla z nejistých důvodů kachna pižmovky"

zvedavec
zvedavec 30.09.2023, 17:56:57 xxx.xxx.148.210

ja som kvočky postupne predávala, vždy sa mi podarilo, len jednu spoľahlivú som si nechala, dúfam, že nová generácia mládok bude menej kvokavá

zvedavec
zvedavec 24.09.2023, 18:40:13 xxx.xxx.133.181
Bodlinka:

kroužek nemůže být zárukou kvality. vždyť ve věku, kdy kroužkujete kuřata, poznáte možná pohlaví a u některých plemen ani to ne.

Čoho je ten krúžok zárukou? A prečo sa vyžaduje? 

zvedavec
zvedavec 24.09.2023, 18:34:23 xxx.xxx.133.181

“naše ZO má i nějaké další výhody, vyjma kroužků, třeba erární automatickou líheň, takže si nemusíme líhně pořizovat, či levnější krmné směsi. Já se organizoval hlavně kvůli kontaktům na chovatele v okolí, člověk se na těch výstavách s nimi seznámí😉”

takže máte šťastie, presne na podobné aktivity som myslela - áno, aj mne napadlo, že by sme mohli mať všetci lacnejšie krmivo, slamu, či drevené hobliny a podobné často potrebné chovateľské potreby, možno aj dostupnejšiu chovateľskú literatúru, že by sme si mohli radiť,  pomáhať, keby sme sa zoznámili

A tiež si myslím, že nielen celoštátne, ale aj oblastné výstavy majú zmysel - aj pre členov a aj pre propagáciu chovateľstva a tu možnosť vzbudiť záujem o chovateľstvo v deťoch

zvedavec
zvedavec 23.09.2023, 23:03:55 xxx.xxx.133.181
Odpověď na příspěvek uživatele zvedavec z 23.09.2023, 22:57:20

Tiež to považujem za neetické, ale osobne by som si vedela predstaviť aj inú činnosť, ako distribuovať krúžky. Sú rôzne základné organizácie. Také, ktoré pracujú napr. s mládežou, čo liahnu čistokrvné kuriatka, organizujú výstavy atď. a také, ktoré rozdávajú len krúžky. 

Navyše, mala som pôvodne naivnú predstavu, že to, že vták je krúžkovaný, znamená záruku určitej kvality. Že si chovateľ nemôže čokoľvek okrúžkovať…

zvedavec
zvedavec 23.09.2023, 18:30:40 xxx.xxx.133.181

to nie je veľká výhoda

krúžky sa predávajú na internete, aj nečlenovia si ich dokážu zabezpečiť