Aktuálně: 2 757 inzerátů261 661 diskuzních příspěvků19 170 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fatia

Fatia
Fatia 04.09.2023, 12:13:28 xxx.xxx.205.210
Varaxi:

Já ano. 
O zvíře se stará majitel. Je-li ten majitel spolek, stará se spolek. Jsem-li jím já, starám se já. 
A druhá úroveň toho všeho - pokud mi vyúčtují krmné dny a nezbytnou péči, pak ano, to dává smysl. Ale bez dokladu? Bez rozpisu, kolik dní vlastně pes v dočasce prožral?
Je to byznys. Bez paragonu je všechno byznys.

Bez paragonu to není byznys, to je prostě podvod, černé nedaněné peníze. 

Fatia
Fatia 04.09.2023, 00:07:28 xxx.xxx.205.210

Nenutila bych psovi hračku, kterou nechce. Plyšáka bych nechala ležet někde, kde prostě bude jen ležet a nevšímala si ho, pokud by na něj reagovala i tak, schovala bych ho uplně. A pořídila psovi míček, uzel na tahání, prostě něco, co ho bude bavit. Pes nemusí mít plyšáky.

Fatia
Fatia 01.09.2023, 12:13:18 xxx.xxx.205.210

Já mám fenu z útulku, jezdila jsem za ní měsíc, než mi ji vydali a považovala jsem to za ok. I když je pravda, že nejdřív jsem se trochu divila, že mi ji nedají hned. Útulek měl možnost vidět, že to myslím vážně, když jezdím kvůli psici dvakrát týdně 50 km tam a zpět, já poznala (aspoň trochu) psici. Ve smlouvě jsem si vymínila, že kastrace tam nebude, kontrolní návštěva u mě doma tam zůstala ale jasně jsem deklarovala, že na ohlášenou kávu u sebe doma přijmu macimálně vedoucí útulku, s kterou jsem jednala, žádnou anonymní pro mě neznámou paní. Taky jsem jasně řekla, že nemám FB, fotky neposílám. Poprosili mě, ať pošlu alespoň nějaké info emailem. Museli mě urgovat, vážně nejsem zvyklá podávat reporty, zcěřejnili pak mé fotky na jejich FB včetně mého ksichtu 😀 což mě trochu naštvalo, ale dostali jsme s Boe asi 30 lajků a srdíček, tak jsem jim to odpustila 🙂

Fatia
Fatia 28.08.2023, 11:21:36 xxx.xxx.205.210

Taky jsem zvyklá z jiných fór necitovat příspěvěk, pokud odpovídám hned pod ním. Jenže tady je velmi živo, vždy se může stát, že během psaní příspěvku naskáčou tři další od rychlejších pisatelů… A pak dává smysl citovat. Na některých forech tě to dokonce upozorní, že během psaní příspěvku přibyla v daném tématu další odpověď, lze ji přečíst a svůj příspěvek smazat, pokud bych opakovala to, co už je zveřejněno, či pouze upravit.

Fatia
Fatia 27.08.2023, 20:55:57 xxx.xxx.205.210

Přenesená agrese je dle mého něco jiného. Pes je nastartován např. na psa, co prochází kolem plotu, zuřivě štěká… A protože psa za plotem kousnout nemůže, kousne vedle sebe do druhého domácího psa, člověka. Přenese agresi z původního podnětu na dostupný objekt. To, že pes začne být agresivní po napadení je strachová agrese. Bojí se, že bude zase napaden, tak preventivně zaútočí jako první. Obojí jde řešit, jak moc to bude náročné záleží namnoha faktorech. Šikovnosti a schopnosti psovoda, jak moc má chování pes naučené a pod.

Fatia
Fatia 26.08.2023, 12:23:54 xxx.xxx.205.210
keriton:

Venčila jsem v pražské zoo. Psa to moc bavilo! Bylo roztomilý, jak mu po nějaký době došlo, že v každým výběhu a za každým sklem je něco zajímavýho. Pak už se všude poctivě díval. Kočka krátkouchá na něj chvíli koukala z dálky a pak přišlo přímo až k němu, ke sklu. Jenoznačně nejzajímavější mu přišli vlci. Pak ho bavily všechny možný malý opice, surikaty, klokani i sloni. Naopak za zcela nudný exemplář prohlásil mravenečníka. No, byla jsem celkem překvapená, jak moc ho to všechno zajímalo a bavilo 🙂 

Obrázek

Já byla v zoo s předchozí psicí a byly to nejvíc vyhozené prachy v mém životě. Celou dobu naprosto ignorovala všechna zvířata. Ne že by si jich nevšímala, ale koukala skrz ně, předstírala, že tam nejsou. Ona byla srábek a stejně reagovala i na kočku na plotě. Prostě dělala, že tam není a když tam není, nemusí se bát… Jediné zvíře v zoo, které opravdu viděla, byl oslík v dětském koutku. Ten se jí líbil a dokonce si k němu čuchla. Z procházky v zoo tedy byla nic moc venčící procházka. Hodně lidí, nemohla být navolno a furt jsem ji někde uvazovala (u pavilonů). Musím to zkusit s Boe, ta se nebojí, mohla by si zvířátka užít. 

Fatia
Fatia 19.08.2023, 22:43:59 xxx.xxx.205.210

Mám v koutu zahrady pod keřem hovnodíru. Ale primárně venčím (a sbírám do pytlíku, vyhazuji do košů nebo venčím někde, kde sbírat nemusím).

Fatia
Fatia 10.08.2023, 13:33:36 xxx.xxx.205.210

Boe by měla radost ze setkání, jako má radost ze setkání s každým psem. Ona je velmi společenský tvor v rámci svého druhu 😀 Jestli se nepletu, jste z matičky stověžaté, třeba na sebe narazíme 🙂

Fatia
Fatia 10.08.2023, 10:08:55 xxx.xxx.205.210
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 10.08.2023, 08:12:39

Jako bych to psala já! Útulkový pes s podílem knírače, za odměnu.  Moje Boe!

Obrázek Obrázek
Fatia
Fatia 06.08.2023, 18:43:40 xxx.xxx.205.210

Lehkou letní a prodyšnou bundu bych hledala mezi běžeckými. Tam je předpoklad aktivního pohybu = pocení = potřeba dýchat. Já pro jednoho výrobce sportovního oblečení dělala, nechci dělat reklamu a navíc myslím, že se dají sehnat podobné a možná i lepší od různých výrobců. Jen nesplést s větrovkou, které mívají pouze zátěr a díky němu mírnou vodiodpudivost. Ale je to spíš na jemné a krátké mrholení, děšť určitě nevydrží. Já mám lehkou “šusťákovku” s membránou, vodní sloupec  20 000, ale stejně do deště nosím pláštěnkový gumák. Bunda je po zadek, takže jsem stejně mokrá, gumák je po kolena a že nedýchá… No to v dešti ani nejde moc očekávat. Bundu balím spíš do batohu na výlet, kdyby se náhle změnilo počasí.

Fatia
Fatia 06.08.2023, 15:36:34 xxx.xxx.205.210
Odpověď na příspěvek uživatele Anet10 z 06.08.2023, 14:51:07

Nepromokne a dýchá je těžká kombinace. Vždy se pohybuješ mezi “absolutně nepromokne (pláštěnka), ale vůbec nedýchá”, a “velmi dobře dýchá, ale snadno promokne (různé větrovky)”. Membránové bundy jsou někde mezi, některé lépe dýchají, jiné hůře promoknou. Ve větším dešti ale dýchají špatně jakékoliv membrány, voda zacpe membránu a bunda nemůže dýchat. Uživatel si může významně pomoci ať už rozepnutím zipů v podpaždí, má-li je bunda (letní bundy často nemají, kvůli sbalitelnosti a váze), ale i otevřením kapes, vlhkost zevnitř pak má lepší možnost se odpařit. V silném dešti se ale membránová bunda více blíží plátěnce, tenká vrstva vosy na povrchu bundy v kombinaci s vysokou vzdušnou vlhkostí zabraňují odpařování vlhkosti skrz membránu.

edit: a jak říká Xerxová, membrána nefunguje navždycky

Fatia
Fatia 06.08.2023, 12:28:34 xxx.xxx.205.210

Mám na vás slepičí chovatele dotaz, který mi nedá spát 🙂 Častá rada při problémech ze snáškou je “kupte granule pro nosnice”. Chápu, že slepice potřebuje bílkovinu. Při zadání do googlu hesla granule pro nosnice mi jako první vyjede krmná směs, která je “Vyrobeno z: kukuřice, pšenice, sojového extrahovaného šrotu, lihovarských kukuřičných výpalků, pšeničných otrub, slunečnicových výlisků, řepkových výlisků, minerálních látek, vitamínů a stopových prvků” Bílkoviny jsou tam kde? v té soje? Ale i tady je hlavní součást kukuřice a pšenice.

To nejdou v malochovu a domácích ochočených slípkách, kde nejde o maximální snůšku pro zisk, takovou směs nahradit? Čím dodat slepicím bílkoviny jinak, než komerční směsí? U psů se na všechny problémy se žrádlem radí maso, maso, maso. U slepic se jako zázračná kombinace radí kupovat granule? Vážně? 😀

Fatia
Fatia 28.07.2023, 10:53:22 xxx.xxx.205.210
raven_kix:

Ale musím říct, že mi těch ikonek bude líto, koukněte, jak jsme měli propracované třeba papoušky 🙂.

https://www.chovzvirat.cz/zvirata/papousci/ 

Mně se ikonky líbí jako nápad, vidím tu propracovanost… ale jsou opravdu nepřehledné, uživatelsky. 

Ale chápu sentiment po nich, sama teď vedu podnikání, naše první webovky byly neotřelé, jiné, zajímavé, nápadité, s vtipem… Všichni z oboru (grafici, tvůrci webovek apod.), byli nadšení. Prý stránky, co vyhrávají soutěže. Jenže… Nefungovalo to na lidi. Zamáčkli jsme slzu a máme pěkné webovky, jako všichni ostatní. A funguje to. 

Fatia
Fatia 19.07.2023, 16:03:38 xxx.xxx.205.210

Já to cca před 15 lety zkusila, dávat na venčení našemu psovi košík. Protože měl 60 kg a přišlo mi to fajn, prostě pro jistotu okolních lidí i psů… A vzdala jsem to po necelém týdnu. Velkého černého posa se bálo 90 % lidí nepejskařů a 85 % lidí pejskařů. Velkého černého psa s košíkem se báli všichni a on měl lidi i většinu psů rád, košík ho dostal do absolutní izolace. Nevím, jestli se to změnilo, ale cca před 15 lety v Praze košík = agresivní pes. Stejnou zkušenost jsem měla i s menší psicí, ta zas někdy nosila košík kvůli žraní hnusů. Taky to hned každý komentoval, jestli je zlá…

Fatia
Fatia 19.07.2023, 09:17:02 xxx.xxx.205.210
Thielli:

No, tak já si jdu natisknou děkovné karty a budu je rozesílat asi s bábovkou; kolik z vás mi už pomohlo postavit konstrukci pro další bytí… 🥰

A Zrzavci - o to víc si vážím vaší reakce, že jsem četla někde, že máte kvapík. 

Díky všem, učebnici mám napsanou, teď to jen dostat do té hnědé hlavy.

Obrázek

Ehm, žádné moudro nemám, bábovku si nevysloužím, ale… Hlava je z druhé strany! 😀

Fatia
Fatia 12.07.2023, 15:31:50 xxx.xxx.205.210
Dublinbarzoj:

Vidíte, zase jsem chytřejší, o tom, že existuje chroustek jsem neměla ponětí. Nezkoumala jsem je, jsou velcí, bzučí jak vrtulník a zhruba čtrnáct dní se rojí jak blázni. 

Já až do letoška myslela, že jsou to chroustíci. letos jsme tu měli děti, kteří při setmění a chroustčím rojení začali upadat do paniky, tak jsme v rámci zahnání paniky pročetli wiki. Já zjistila, že jsou to chroustci a společně jsme zjistili, že jsou to vlastně chudáci, troubové, kteří létají, narážejí, topí se a ani nevědí proč. Lidi nežerou, jen listy, tak netřeba se bát, je to prostě jenom nepříjemné, jak se motají do vlasů, létají kolem obličeje. 

Fatia
Fatia 12.07.2023, 14:42:05 xxx.xxx.205.210

Krmení hadů živou potravou je něco jiného. Jde o potravu, životní potřebu hada. Vypoušění holubů má být symbol lásky, romantická krása, kdy svatebčané udělají ách a zamáčknou slzu. A za to ách a dojetí dle mého za život holuba nestojí. Jo kdyby to byl holub odchycený na náměstí, na nutnou dobu podržen v kleci a pak vypuštěn, aby se vrátil k spokojenému životu klování do vajglů a sraní na balkony… Jenže tohle je prostě jen vypuštění krmění pro kohokoliv, kdo bude dost rychlý a nevědomého holuba uloví. Slyšela jsem o svatbě někde na louce, kde jednoho z holubů sundal nějaký dravec ještě na dohled svatebčanů, to je pak panečku symbol lásky!

Fatia
Fatia 12.07.2023, 13:26:12 xxx.xxx.205.210

Nějaký nafukovací jsem kdysi měla na fenu půjčený. Na ránu na břichu/těle psa to fungovalo, na zadní nohy dle šikovnosti psa a na přední nohy by se dostala snadno, pokud se nejedná o krátkonohého psa. Obecně jsem s ním byla spokojená velmi, pro fenu to rozhodně bylo pohodlnější než trychtýř. Při válení jí to myslím vyhovalo tak, že jí pak chyběl, nosit si pořád polštářek pod hlavu, no kdo by to nechtěl! Přidělával se k obojku a sundat by nešel, to si neumím představit, ale ona se o to ani nesnažila, nevadil jí (natrozdíl od klasického trychtýře, ten se snažila sundat prakticky trvale).

Fatia
Fatia 12.07.2023, 13:11:48 xxx.xxx.205.210
Odpověď na příspěvek uživatele mastnacekk z 12.07.2023, 12:54:07

S tímhle přístupem, proč vás trápí vlci? O jednu pečínku víc nebo míň, no bóže, však zbytky zakopete pod švestku. Znám několik chovatelů ovcí i koz a překvapivě, nemocná či zraněná zvlířata léčí. Jasně, každý vetrinář nedělá hospodářská zvířata, ale někteří ano a každý chovatel, co znám, má na takového kontakt. Po prohlídce veterinářem to někdy i tím nožem skončí, ne že ne, ale není to první a jediný léčebný nástroj.

Fatia
Fatia 12.07.2023, 13:06:47 xxx.xxx.205.210
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 12.07.2023, 12:59:06

Ho, ho hó! Pirát (ka) silnic, od gum se práší! Možno spojit i s alzaboxem či Zboxem (zásilkovna), mám je přes ulici 😀