Aktuálně: 2 745 inzerátů261 966 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 16.09.2025, 10:40:44 xxx.xxx.221.216

Já si včera v parku připadala jak voayer (nebo či jak se to jmenuje).

V parku hromada mladejch lidí a několik dvojic “okupovalo” lavičky a tak jsou mladí tak nějaký to líbání, objímání…no a Sardullah si to štráduje se psy sice různými trasami, ale zároveň, jak je ten park malej, tak mám nějaký styčný body, rozcestí, kde projdu klíďo 2x ..3x…a ty mladý, jak na potvoru seděli na lavičkách u těch rozcestí….a já nejsem úplně nenápadná, když sebou táhnu Máťu a bílou medvědici…sem si říkala, jestli si nemyslej, že kolem nich jdu schválně několikrát.

Sardullah
Sardullah 16.09.2025, 10:16:34 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 16.09.2025, 09:12:58

Já teda nemám takhle tematický hrnky…spíš je to každá pes jiná ves…něco se časem porozbíjí, něco přikoupí a tak jsou tři hrnky cibulák, dva zelený, jeden, co mi přivezla kámoška s Egypta…jeden, co malovaly děti, ale debil jejich matka to šoupla do myčky a tudíž je hrnek jen bílej, jeden se srdíčkama atd atd…různé velikosti.

Já mám na hrnky takovej ten věšáček, takže je nemám nikde schovaný…mimo asi půllitrovýho, na kterém je napsáno, že mi stačí jeden šálek kávy denně.

Tak mě to občas popadne, že si říkám, že bych si měla koupit nový hrnky, aby to mělo nějakou štábní kulturu a aby to trochu vypadalo…ale pak mi zase přijde blbý vyházet ty starý hrnky, když jim nic není a když si představím, že bych si pořídila nějaký no name hrnečky, které jsou bez rodinné historie, tak už se mi do toho tuplem nechce.

Sardullah
Sardullah 16.09.2025, 10:09:56 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 16.09.2025, 09:26:26

No koukám, že kamarád měl den jak korálek😄…úplně to vidím…to si pak člověk řekne, kterej blbec vymyslel to, že procházka se psem je relax…úplně to vidím, chudák…

Sardullah
Sardullah 16.09.2025, 08:52:54 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 15.09.2025, 21:20:40

Měla jsem minibroskvoň…. Myslím, že je to naroubované na nějaké podnoži, co nebude úplně nej odrůda. Mně vlastně ta naroubovaná minibroskvoň uschla, ale z podnože vyrostla větev… tak jsem si říkala, že to nechám a uvidím. Vyrostl z toho docela slušně velkej stromek a začal plodit… broskve nikdy “ nedozrály” ať bylo léto jakkoliv horké, ať jsem zalejvala nebo ne, tak přesně… broskve zůstaly zelený. Jestli existujou pláňata broskvoní, tak tohle asi byla. Navíc v srpnu celá koruna hučela, jak kolem těch plodů lítali hmyzáci a bohužel velký procento toho byly vosy a to jsem fakt nechtěla.

Loni v létě jsem jí pokácela, protože z ní bylo prdlačka a stínila zbytečně třešním.

Třešně jsem taky kupovala zakrslé- sloupové. Protože ty stromky by měly na výšku dorůstat tak2-3 metry s já nemám místo na velkej strom… nepěstovala jsem teda sloupovej tvar, ale myslela, že budu mít dva malý stromky.

No tak jsou to stromy jak kráva, maj na vejšku už takovejch 5 metrů… by mě zajímalo, kde soudruzi z NDR udělali chybu.

Mám i sloupové švestky a ty opravdu držej výšku něco přes 2 metry… mě nenapadlo, že ty třešně budou takhle zlobit.

Sardullah
Sardullah 15.09.2025, 15:00:11 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 15.09.2025, 14:56:08

No tak to už mi přijde humánnější klasická past, co myši zlomí vaz…

Já ve svý podstatě nemám problém s tím, že někdo hubí myši, ale přijde mi, že pořád je to živej tvor a my máme možnost myš zabít nějak humánně, aby zbytečně netrpěla…a to utopení si myslím, že je hrozný pro všechny živý tvory.

Sardullah
Sardullah 15.09.2025, 14:49:17 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 15.09.2025, 14:15:15

A fotka toho hrnku je jako kde?😎

Sardullah
Sardullah 15.09.2025, 14:45:35 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 15.09.2025, 14:27:08

Jà živé myši odvážím mimo civilizaci…ale je to vopruz, protože já teda chytám do sklopců a s jednou nebo dvěma myškama se to nevyplatí… takže mám ještě sběrné zařízení, kde je shromažďuju a krmim. A odvážím po skupinkách.

A nejhorší je to v zimě, protože přeci nevyhodim myši na mráz… tak se s nimi piplám celou zimu😵‍💫

Sardullah
Sardullah 15.09.2025, 11:10:03 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 15.09.2025, 08:38:04

Já viděla kudlanku na vlastní bulvy poprvé vloni…měli jsme jí v práci…já myslela, že je to takovej ten velkej zelenej koník (nějaký saranče) a vlastně, až kolegové, co jí šli dát ven, tak mi to řekli, že jsem si jí prohlídla.

Upřímně musím říct, že jsem měla furt představu, že jsou kudlanky o dost menší, ta velikost mě fakt překvapila…a žila jsem vždycky v domění, že u nás na severu Čech kudlanky vůbec nejsou…si spíš říkám, jestli to třeba nebyl nějakej jedinec uniknuvší z terária…ale zase nalezen na obchodní zóně, kde žádné bytové jednotky v bezprostřední blízkosti nejsou.

Sardullah
Sardullah 15.09.2025, 10:54:02 xxx.xxx.221.216

No já mám takovej pocit a nechtěla bych jí teda křivdit, že zrovna Leithian dost hájila odchovy bezpapošů, protože papíroví psi jsou zdegenerovaní chovem a zdraví v čudu ….jestli si to pamatuju špatně a nebo se pletu, tak se předem omlouvám, ale myslím, že sympatizant bezpapošů byla…

Sardullah
Sardullah 15.09.2025, 10:50:44 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 14.09.2025, 21:32:47

Jo jo…Sardullah z Chomutova…koně nemám jen psy berňuchu a pyrenejskou Kanimůru, občas do koňské diskuze napíšu, několik let jsem strávila jako holka v jezdeckém oddílu…už ani nejezdím, na koni jsem seděla naposled asi před 15ti rokama…dnes, když už jsem metráček, tak bych to koni neudělala, abych na něj lezla…😇

Sardullah
Sardullah 14.09.2025, 19:23:40 xxx.xxx.221.216

Tak dneska prochajda v parku teda dost výživná…přijeli jsme, tak se matlám s mobilem, abych přes apku zaplatila parkovný (mimochodem jsem si neuvědomila, že je neděle a že se neplatí, to jsem zjistila až následně, když jsem nastavila dobu parkování a bylo to za nula korun)…no a mezitím šel po cestě pod parkovištěm frbul…Gina je svědomitý hlídač auta, takže ho za tu dobu málem zbořila…vypadalo to asi, že mám v autě divou zvěř…sranda je, že když ji vyložím z auta, tak je klid, jak kdybych vyndala jinýho psa a to i když má toho psího narušitele ještě na dohled.

Potom jednou Máťa Gině počůral trochu hlavu, když čuchala u lampy…pak se začuchala na trávě, tak jí málem pochcal znova…

Nevim jestli nebyly nějaký érekce na slunci, ale 3x jsem měla psy zamotaný do vodítek. To se mi už teda hodně dlouho nestalo.

No a nakonec teda Gina “začala hledat místečko” na kadění…tak sahám do kapsy pro pytlík, blbec jsem si tu kapsu zapla a zasek se mi zip a než jsem pytlík vydolovala, tak Gina už ukončila akt, popošla a teda hledat hnědý hovno ve spadaným hnědým kaštanovým listím, to je teda fakt fuška a to i když vim, že hledám v polovině ani ne dvoumetrovýho kruhu…no nakonec teda pátrací akce dopadla úspěšně.

Sardullah
Sardullah 13.09.2025, 10:00:41 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 13.09.2025, 09:01:37

Já jsem z Chomutova (pod Krušnými horami)…ale nemyslím si, že amoleta je nějaký místní název, nikdy jsem to neslyšela, že by tomu tak někdo říkal, standardně je to tady palačinka. Moje rodina z matčiny strany pochází z východního Slovenska…ale taky si nejsem jistá, jestli to pochází odtamtud.

Sardullah
Sardullah 13.09.2025, 08:47:58 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 13.09.2025, 08:35:44

U nás se taky říkalo “amoleta” defakto palačinkám.

Sardullah
Sardullah 13.09.2025, 08:00:48 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 12.09.2025, 22:27:57

Tak u Giny to klika byla…to bylo to období po odchodu Sáry, když jsme kvůlivá Jackovi začali intenzivně shánět fenku a nebyly žádné..a to napříč plemeny tibetská doga, moskevský strážní, kavkazové, leonbergeři ani ti pyrenejci…až potom mi volala chovatelka, kde jsem štěndo poptávala a už byla všechna rezervovaná, že jedni lidi rezervaci zrušili…

Máťa..tam už si trochnbu říct, že byl dílem částečného výběru…chovka, kde jsem měla rezervováno ještě štěňata ebyla na světě…byli jsme na chlapečka čtvrtí, narodil se jeden….pak byl volný pejsek po odchovankyni téhle chovky, ale ten byl k odběru ihned a já mohla vzít štěně tak nejdřív za 14 dní….ale štěňat berňáků bylo v tu dobu docela dost, takže jsem “měla” z čeho vybírat…no tak jsem  se týden hrabala v rodokmenech, v odchovancích chov.stanic, hledala informace o chovkách…no nebylo mi to moc recht, pak našel manžel na FB inzerát na štěňata a tam “zamračenej Máťa”…další týden jsem zkoumala tuhle chovku a dohledávala veškerý dohledatelný příbuzenstvo Máti…pak jsem teprve rezervovala. 

Takže ve své podstatě to bylo tak, že jsme vlastně měli vybrané štěně a informace jsem dohledávala až pak.

A o tomhle to je, když se nepohybuješ v nějaké komunitě…já jsem laik, nepohybuju se ani mezi pyrenejci, ani mezi berňáky…já jsem ten člověk, kterému nezbývá než si sednout k internetu a snažit se vygůglit pozitiva i negativa…všechny informace, co najdu…co mají dělat lidi, kteří “neví”..prostě tohle…jo pak ještě třeba zajet na výstavu. Myslím, že někdy je chovka nějak negativně profláklá a k té informaci se člověk z venku dostane, ale většinou mi přijde, že je to takový veřejný tajemství…že se to mezi lidmi “od plemene” ví, ale k obyčejnému smrtelníkovi se ta informace nedostane.

Klidně řeknu, že pyrenejce bych klidně odebrala ze stejné chovky, ale už jsem dlouho neviděla, že by odchovali štěňata pyrenejců… a dneska už jsem nějaký ten rok na FB ve skupině, tak už nějakou představu o chovkách mám a mám nějakou představu, odkud bych případně štěně chtěla. U berňáků mám naprosto jasno, tam by spíš záleželo na konkrétním spojení.

Výše jsem říkala, že by často stačilo, aby lidi při nákupu štěněte neměli vypadlej mozek…ale co já se divím…můj manžel je přesně ten případ…"jé tady je v inzerátu nynané štěňátko"…já říkám “to je bez papírů”…"no tak ty nepotřebujeme, když nechceš chodit na výstavy"…"jé tak tohle nynané štěňátko" (náš Máťa)…já: “tak já se na to nynané štěňátko juknu”…a pak každý den dotazy, jestli už jsem ho zarezervovala…"nezarezervovala, stále se hrabu v rodokmeni a dohledávám všechny příbuzný, co dohledat jdou"….po týdnu, když jsem teda detektivní kancelář uzavřela, tak mi řekl, že nechápe, co jsem tak dlouho zkoumala.

Myslím, že kdyby štěně kupoval můj manžel sám, tak jediné, co by ho odradilo by bylo na první pohled zanedbané a třeba zapáchající štěně a apatické nebo extrémě bázlivé štěně a i o té bázlivosti by si nechal namluvit nějakou pohádku…bez PP stačí, když nějakou tu kačku ušetří a bude mít vlastně to samý, vůbec by mu nevadilo, kdyby mu na chodbě dali očkovák a štěně, on jim prachy a nashle….a to prosím žije asi 36 let s pejskařkou…

Sardullah
Sardullah 12.09.2025, 22:09:29 xxx.xxx.221.216

Já jsem teda v tomhle “poseroutka” určitě bych chtěla, aby to viděl vet.

Sardullah
Sardullah 12.09.2025, 22:08:04 xxx.xxx.221.216

Bramborový placky dělá dodnes moje máma…těsto z vařených brambor a pak teda jen tuším, že tam bude asi vejce a nějaká mouka. Má plynovej sporák a takovou tu litinovou plotýnku a dělá to na tom.

Sardullah
Sardullah 12.09.2025, 22:06:01 xxx.xxx.221.216
Sarah01:

Nikdy fakt nikdy bych se už nejela podívat na štěně takzvaně na blind a už vůbec ne na nějaký inzerát. Takhle se štěně nekupuje. Ano, spousta lidí, kteří shánějí štěně poprvé, to neví.

No takhle jsem defakto pořídila Ginu s PP a Máťu s PP…bohužel se kupovali “na rychlo” a abych si mohla vzít po přivezení štěněte jsem s ním mohla být 14 dní doma, tak jsem musela předtím máknout,  povyměňovat šichty a zkombinovat to nějak s dovolenou…

Nicméně tím, že byli psi s PP, tak samozřejmě informace už jsem si našla předtím a s chovateli byla v kontaktu defakto 2 týdny před odebráním štěněte…písemná komunikace, fotečky, předtím samozřejmě nějaké telefonáty. A pořád to je o tom, že když jsem dorazila, tak jsem viděla nejen matku štěňat, ale i sourozence a teda v našem případě obě chovatelky měli doma i babičky štěnat a samozřejmě místo, kde byla štěňata odchovávána…žádný jedno štěndo v načančaným obýváku a asi to nejdůležitější…viděla jsem, jak se psi resp. ty matky a babičky štěňat chovají k chovatelce, jaký mají vztah. A další, nejenže teda zodpověděly všechny moje otázky, ale zároveň se dost zajímaly, jak bude žít jejich odchovanec, jaký mám zkušenosti, podmínky a tak…

Štěně jsem měla rezervované dopředu a vlastně jsem byla ráda, že i přesto, že jsem se na štěně nepřijela podívat ještě před odběrem, tak že mi je chovatelky prodaly…nutno říct, že obě mě na návštěvu před odběrem zvaly. A tu možnost jsem měla.

Kdybych ale dorazila pro štěně a nebylo to dle mých představ…známe to, mailování a telefonování nemusí úplně souhlasit s realitou..tak se otočím na podpatku a štěně nekoupím. 

Sardullah
Sardullah 12.09.2025, 16:31:05 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 12.09.2025, 15:46:44

Jako ťuťu ňuňu štěňátko funguje, to vím moc dobře, ale i tak…já vim, že se to děje furt pryč a furt dokola a pak se všichni strašně pohoršujou, že množka, že překupník, když je na štěňata odbyt…ale prostě mi přijde, že na tohle člověk nemusí být nějaký zkušený, že stačí aby neměl vypadlej mozek…

Nejvíc mě “pobaví” lidi, kteří potom říkají, že jim to přišlo celý takový divný a ani to štěně jim nepřišlo úplně cajk a ale stejně to štěně koupili…