Aktuálně: 2 549 inzerátů242 018 diskuzních příspěvků18 751 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 29.04.2025, 10:46:51 xxx.xxx.221.216

Ad pastevec a obrany… vyskakují na mě videa obran s kavkazáky… občas se saoši, nějakej ten moskevák. Nikdy jsem neviděla video s pyrenejem.

Vůbec si neumím představit, že by Gina reagovala na figuranta, když ví, že to není doopravdy, neumím si představit, že by se do něj zakousla… maximálně by ho seřvala, když by byl hodně”otravnej”…ale spíš by se podívala na mě “tvl, co to je?” a já bych řekla “ to je figurant, měla bys ukázat jak mě ubráníš”…a Gina “😂😂😂😂😂 tak to jsi mě pobavila”… už vidím, jak bych se jí snažila drsným tónem namotivovat “ vem si ho… trhej” a ona by tam stála a chvíli na to koukala a pak by jí to možná přestalo bavit a šla by si čuchat nebo by si lehla.

No jestli to maj ostatní pyrenejci podobně, tak chápu, že videa nejsou.

Aneb není pastevec jako pastevec.

Taky vlastně nechápu, proč by se měly s pastevci dělat obrany… možná mají smysl nějaké modelové situace, ale taky nevím, jaká je pravděpodobnost, že pes bude vědět, že je to jen jako a jak je potom vypovídající. 

Ve své podstatě já potřebuju jediné, abych svýho pastevce udržela v klidu, pokud já vím, že mi nic nehrozí, ale můj pastevec má opačný názor. A nemyslím si, že v tomhle by mi obrany pomohly. 

Sardullah
Sardullah 29.04.2025, 10:17:50 xxx.xxx.221.216

Mě to furt není jasný…. ten kůň se vždycky choval takhle a nebo byl předtím “hodnej” a najednou se to chování  takhle změnilo?

Jako jestli je takový pořád, tak bych se na interakci poohlédla po jiném koni… jsou i koně kontaktní, vhodní pro začátečníky, pro děti….nebo jak to mám nazvat.

Sardullah
Sardullah 27.04.2025, 20:31:04 xxx.xxx.221.216

No super, tak teď ve zprávách na Nově mluví o novele trestního zákona a že za některé činy bude jen peněžitý trest a mimo jiné by do toho spadalo i týrání zvířat.

No tak super, tak teď už se nikomu nic nestane a může vesele týrat zvířata jak chce…ti bohatí to zaplatí, ti nemajetní, tak z těch nikdo nic nevymůže…takže trest nula nula prd.

Sardullah
Sardullah 27.04.2025, 11:46:47 xxx.xxx.221.216

No z mého pohledu je nejúčinnější tandem pes a fena…teda pokud tím psem není náš berňák…

Sardullah
Sardullah 27.04.2025, 10:16:58 xxx.xxx.221.216
hmn:

“.ale i přesto se modlím, abych Ginu nikdy nemusela použít, resp. aby mě Gina nikdy nemusela opravdu bránit…”

tak tenhle moment by mě fakt zajímal, s Mojenkou 😎

To mě ne…zažila jsem Ginu asi 3x, kdy přepla do bojového módu a to byla ještě mladý játro a chtěla bránit cizí dítě, cizí štěně…kdybych to neviděla na vlastní oči, tak bych nevěřila, že z takové salámistky a ve své podstatě je to, co bych mohla nazvat “hodnej pes”  se změní na matku Terezoida a anděla pomsty zkříženého s tasmanským čertem v jedné osobě.

Samozřejmě vím, co mám doma, proto jsem si jí pořídila, ale pořád jí mám jako měkkého pastevce, žádného radikála, o to víc člověka překvapí ne to, že se rozhodne někoho bránit, ale to, jak hodně se změní na rozzuřenou medvědici.

Včera jsme byli s Matějem na veterině, nás připravovali na narkózu a vedle na stůl si vzali raslíka, neviděla jsem přesně, co mu bylo, ale doktor mu čistil nějakou ránu na stehně…podle reakce psa to muselo hodně bolet a pes řval, jak píchlé tele…já jsem si jenom pomyslela, že je štěstí, že tam nejsem s Ginou, hrozilo by reálné nebezpečí, že by chtěla jít tomu pejsovi na pomoc…ona je jak superhrdina, který ochraňuje všechny “slabší” kterým někdo ubližuje.   

Sardullah
Sardullah 27.04.2025, 09:17:30 xxx.xxx.221.216

Já si vzpomínám, když jsem byla v porodnici se synem…to ještě nadstandardy ani nebyly….6 mamin na pokoji a samozřejmě 6 miminek….já z toho byla tak psychicky vyšťavená, že jsem neměla daleko k někjakému zhroucení.  To ani ještě nějaké nadstandardy nebyly.

Když jsem rodila druhou dceru, tak už jsem si nadstandard zaplatila a to bylo o něčem jiným..hlavně na tu mojí psychiku.

Když byl syn malej, tak jsme dost často jezdili po nemocnicích…v té době jsme na tom byli finančně velmi dobře, ale zase jsme narazili na to, že v nemocnicích prostě nadstandardy nebyly…resp. my byly po dětských odděleních…tak nějaké samostatné pokoje pro matky s dětmi.

Sardullah
Sardullah 27.04.2025, 09:11:06 xxx.xxx.221.216
acher:

Kdyby se ti to stalo,tak jednak se pes neptá když jde do tuhého a  druhak bys  byla ráda,že ti pomůže.

Tak to nerozporuju…psa mám primárně k tomu, abych se cítila v bezpečí, i když je to bezpečí relativní ….ale i přesto se modlím, abych Ginu nikdy nemusela použít, resp. aby mě Gina nikdy nemusela opravdu bránit…

Sardullah
Sardullah 26.04.2025, 23:13:02 xxx.xxx.221.216

Jinak k těm napadením psem.

Z mého pohledu je spousta těchto případů tak zbytečných, úplně by stačilo, aby se majitel psa choval zodpovědně a nic se nemuselo stát. 

Ono třeba ohledně těch dětí..ono se kolikrát řekne, že si měli rodiče děti hlídat. Jo tak to je samozřejmě pravda, ale hlavní odpovědnost je na mně jako na majiteli psa…bohužel já mám toho potencionálně nebezpečného tvora, tak já hlídám, aby se cizí děti nedostaly s mým psem do fyzického kontaktu a pokud mám psa, který děti miluje, tak ten kontakt s cizím děckem dozoruju a řídím já jako majitel psa. Pokud se jedná o moje dítě, tak hlídám jak ostříž, aby moje dítě byť nechtěně psu neubližovalo, alespoň do té doby, než má děcko dost rozumu a je mnou tak dobře vychované, že je na něj spoleh…vždycky mi přijde, že na mnou vychovaného dospělého psa se můžu spolehnout, na malé děcko v nějakém batolecím věku…třeba do 4 let věku…nee…protože bůh ví, jakou bejkárnu by mohlo vymyslet, byť v dobré víře.

Je mi moc líto dětiček, které byly zraněni nebo dokonce zabity psem, protože často by stačilo, aby měl majitel psa mozek v hlavě a nic by se nestalo.

Pokud je agresivita dána nějak geneticky nebo způsobená třeba nádorem, tak si myslím, že by se měl takový pes nechat uspat.

Nechci se zastávat agresivních psů, ale taky mi není moc příjemné, že za to jejich chování povětšinou může člověk..tak fajn..takového psa utratíme, ale jeho majitel by si měl jít sednout až zčerná a mít doživotní zákaz chovu psů.

Sardullah
Sardullah 26.04.2025, 22:54:01 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 26.04.2025, 21:21:02

Když jsem měla ještě berbery, tak jsem chodila brzo ráno do lesa..v zimě to bylo ještě za tmy, třeba v půl šestý a sousedka v tu dobu chodila do práce a říká mi “to se nebojíš, že tě někdo přepadne” a já odpovídala “no bojím, protože co bych dělala s mrtvolou”….ono to samozřejmě bylo řečeno v nadsázce, protože jen blázen by šel přepadnout ženskou, kterou doprovází dvě psí hovádka…proč by to kdo dělal…na druhou stranu, ale člověk může narazit na nějaký vyfetlo, kterýmu to racionálně nemyslí a samozřejmě se všichni…tedy alespoň by to tak být mělo..co máme velký psy, kteří mají fyzickou a mentální kapacitu na to páníka účinně bránit, snažíme, aby k této situaci nikdy nedošlo, určitě bychom se snažili to vyřešit sami. …jako jasně, jsem kecálista machr mezi nebem a zemí a často jsem říkala, že se nebojím ani o půlnoci na hřbitov, protože mám Sáru a nebojím se jí použít, ale opak je pravdou…bála bych se psa použít, ne proto, že bych měla soucit s útočníkem, aby toho chudinku můj pes nepochroumal, ale bála bych se, aby nebylo ublíženo mému psu….co já můžu vědět, dotyčný vytáhne kudlu a psa mi zapíchne…

Sardullah
Sardullah 26.04.2025, 20:25:18 xxx.xxx.221.216
Anonymní:
Obrázek Obrázek

Ten první…. tak to mě rozsekalo 😂😂😂😂😂

Sardullah
Sardullah 26.04.2025, 16:30:36 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 26.04.2025, 16:05:46

Já do nemocnice hned zkraje nanosím haldu “úplatečků” kafíčka, čajíčky, ovoce, čokošky, bombošky a průběžně, když jdu na návštěvu, tak sestry zásobuju dortíčky, chlebíčky…

Moje máma vždycky říká, že to nosit nemám, že tak max nějaký kafe až bude odcházet, jestli na ní budou hodný…a já jí říkám, že nebudu čekat na to, jestli budou nebo ne, že si je raději hned na začátku uplatím, aby byly.

Na druhou stranu, pokud by mi mamka řekla, že na ní byl někdo nepříjemnej, tak by viděli rozzuřenou medvědici v akci.

Sardullah
Sardullah 26.04.2025, 15:05:45 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 26.04.2025, 14:44:19

No taky jsem myslela spíš na ten řepík…tak se mi to jen potvrdilo. 

Sardullah
Sardullah 26.04.2025, 14:36:39 xxx.xxx.221.216

No my dneska “procházkovali na veterinu”.

Maťulka se rozhodnul, že bude problém s drápama.

Nejdřív prasklý “”"přední paspárek", no a k tomu si utrhnul dráp na přední noze. Syn to zjistil včera, volal mi, že Máťa kulhá a že si myslí, že má na drápu hnis…já myslela, že mluví o tom drápu na “paspárku”, tak mu říkám, že to je blbost, ale že na to večer kouknu až přijedu z práce.

No tak prdlajs…už mu to hnisalo, tak si myslím, že už si to musel udělat dřív…pochybuju, že by mu to za jeden den takhle zahnisalo…ale do té doby nepajdal, neolizoval si packu…a jak je chlupatej, tak ani pohledově nebylo nic vidět.

No tak jsme ráno frčeli na veterinu…tak že mu to vyčistěj a dají mu antibiotika..upřímně už si na to Máťa nedal ani sáhnout…já nejsem zastáncem toho, že co jde, tak udělám bez sedace…takže jsem ho nechala na to ošetření uspat…spal defakto  minutek.

Tak teď mu to mám nechat do večera zavázaný, pak mu ty obvazy sundat a nohu koupat v řepíku a nebo heřmánku.

Tak teď jsem na vážkách, co bude na to lepší, jestli řepík nebo ten heřmánek…

Sardullah
Sardullah 26.04.2025, 14:25:23 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 26.04.2025, 13:20:11

Kravky jsou ve své podstatě zvědavá stvoření…nevěřila jsem tomu, že když začne člověk u ohrady třeba zpívat, tancovat,. poskakovat, tak to zaujme jednu, druhou, přijdou blíž…za chvíli se to sbíhá z celé pastviny….

Sardullah
Sardullah 26.04.2025, 14:20:56 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Mi z 26.04.2025, 13:47:44

No ráda bych řekla, že věc je tak jednoduchá…psa, který napadne člověka utratit.

Ale když se nad tím člověk zamyslí…a nebudu vůbec počítat případy, kdy pes brání své lidi, sebe nebo svůj pozemek…

Co když děcko vrazí psu pastelku do ucha? (ten případ byl)… je na vině ten pes, měl by se nechat utratit?

nebo

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/574418/vlastika-1-zabil-doma-rodinny-pes-ten-kluk-ho-porad-otravoval-tvrdil-majitel-u-soudu.html

psu došla trpělivost, vina je plně na majiteli psa….má být i takový pes utracen? Já se spíš divim, že to vydržel tak dlouho. Myslím, že jsem někde viděla i nějaká domácí videa, kde dotyčné dítě tahalo toho psa za varlata a dospělí se tomu smáli.

Tohle by se muselo řešit taky nějak individuálně, asi na základě vyjádření nějaké odborné komise…no upřímně si to úplně neumím představit v praxi.

Sardullah
Sardullah 26.04.2025, 12:45:54 xxx.xxx.221.216

Tak mi to nedalo a tu Jílkovou jsem si pustila…tak tady skřípu zubama a teda teď mě úplně dorazilo, když Jílková řekla, že každý nemá na to, aby si pořídil psa s průkazem totožnosti…ale pozná boxera a pitbula taky pozná….

Co mě fakt mrzí, že ti, co by k tomu měli co říct…a ta paní s dočasek se pořád ptá paní Tiché, proč ČMKU neřeší bezpapoše…navíc plemen, které se pod ČMKU nechovají…..

To je fakt hrůza…

Sardullah
Sardullah 26.04.2025, 11:57:52 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 26.04.2025, 09:42:34

No a tohle mi hlava nebere…nějakej pes zakousne několik malejch psů a nikdo s ním nic neudělá, nikdo na něj nemá páky… 

Sardullah
Sardullah 25.04.2025, 20:26:03 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 25.04.2025, 20:17:59

Tohle si vůbec neumím představit…ležím v nemocnici a na pokoji takové spolubydly. Upřímně to bych nedala psychicky…já jsem z podtaty své povahy introvert. V současnosti si neumím představit, že bych s někým spala v jedné místnosti…teda s člověkem, pesani mi nevadí, naopak..no a nemocnici to je ještě horší, když má člověk na pokoji takovéhle případy. 24/7..

Viděla jsem to i u mamky, která ležela po zlomenině nohy v nemocnici a pak teda na lůžku následné péče kvůlivá rehabilitaci a já nemůžu prostě skončit v práci a starat se o ní…ty ženský co s ní ležely, to teda taky nebyl med…člověku to pak nepřidá.

Jako jasně tohle asi řeší nějakej nadstandardní pokoj, ale já jsem socka a na takovej luxus nemám, obzvlášť, když by to bylo na delší dobu.

Mě by asi pak rovnou odvezli na psychárnu..na samotku.