Aktuálně: 2 283 inzerátů289 382 diskuzních příspěvků20 875 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 19.03.2024, 15:20:59 xxx.xxx.189.104
Sarah01:

Děvčata, ale 159 korun za jeden program, to je přeci drahý jako kráva. 🙄

Takhle….z mého pohledu to na jednu stranu drahý je…jde spíš o to, jak to člověk využije, zda kouká a nebo nekouká. Já VOYO docela využiju. Koukám přes něj na výměny manželek (doufám, že tam ukážou někoho, kdo má doma větší bordel než já😜)…nějakej ten film shlídnem…nebo někdy rozkoukám téměř omylem nějakej přiblblej seriál a pak ho sleduju…hlavně mi to pak jede bez reklam.  

Jako my toho platili fakty mraky…2 internetový televize…v obýváku Telly, protože tam máme krabičku od Aplle a ne každá internetová televize na to má apku. Já v ložnici jinou, protože má víc programů než Telly, pak HBO, NETFLIX. DISNEY, VOYO a PRIME video a ještě něco, co už si nepamatuju, jak se to jmenuje, pak si platím PRIMU bez reklam……no a pak přišla bída k Sardullah dom a tak zůstala jedna internetová televize, VOYO, NETFLIX a prima bez reklam.

Největší sranda ovšem je, že jak manžel zrušil HBO a DISNEY, tak nám to defakto už dva měsíce běží, neboť jedni nám to dali jako dárek a druhá platforma zjistila, že máme nějakej přeplatek (ha ha) a tak nám to pustili taky….prostě nás chtějí nalákat zpět.

Sardullah
Sardullah 19.03.2024, 14:51:38 xxx.xxx.189.104
Fikovnice:

Jani a jak to platíš?? Já to platila jednorázově SMSkou a 207,- Kč. Mám Vodafone a každý operátor to má trochu jinak zpoplatněné.

Normálně mi to každý měsíc ztrhnou z účtu. Při registraci jsem zadala číslo karty, tak už to jede automaticky, dokud to nezruším. Já zas nevím, že se dají kupovat nějaké kupony.

Já mám registraci…zřejmě přes https://voyo.nova.cz/ (teda alespoň si to myslím…takové nepodstatný věci nechávám dělat mýho manžela, neb já na to nemám čas a on dřepí u počítače celej den)

Sardullah
Sardullah 19.03.2024, 12:22:57 xxx.xxx.189.104

Já teda musím za sebe říct (a klepu na dřevo, doufám, že to nezakřiknu), že zdravíčko mi zatím slouží…jen holt už nejsem tak pružná jako dřív…no žádná laňka, dneska už teda Vačičanda (pro neznalé samice mamuta jménem Ellie ve filmu Doba ledová), všechno to jsou zatím drobné bolístky, které se dají zvládnout. 

Několikrát do roka děláme babinec se spolužačkami, no a jak to teda není sraz celé třídy včetně našich kluků, tak je to teda děs…půlka se toho prokrafe kdo má jakou nemoc, jaký zdravotní problém, co podstoupila za vyšetření, zákroky, operace, jakou má medikaci….normálně se i stydím pomalu říct, že já jsem ok, to člověku už pomalu přijde společensky nepřijatelné, že je zdravý. 

Sardullah
Sardullah 19.03.2024, 11:50:02 xxx.xxx.189.104
Aluška:

Jestli můžu sem - moje druhá vnučka Madison Qinn, 18.3.2024, Whitehorse, Yukon Canada

Obrázek

No tak to moc gratuluju 🌷🌼🌻🌹🌺…malé princezničce přeji hlavně hodně zdravíčka ❤️ 

Ale je to tedy dálka…já si říkám, jak daleko bydlí moje dcera (45 minut autem) a vůbec si neumím představit, že by bydlela až tákhle daleko v Americe…

Sardullah
Sardullah 19.03.2024, 09:53:58 xxx.xxx.189.104
kometa:

ono se říká, že věk je jen číslo a že člověk je tak starej, jak se cítí

Tak nějak. Onehdá si mi posteskla kamarádka, která má u baráku malou rodinnou stáj s koňmi, že už to není, co to bývalo. Myšleno fyzicky. Je o 15 let mladší než já.

Tak jsem ji “uklidnila”, že lepší to nebude. Protože i já hůř vidím, hůř slyším, hůř se hýbu…

Jo a most jsem udělala naposled v patnácti, stojku na koni asi ve čtyřiceti.

Jo a most jsem udělala naposled v patnácti, stojku na koni asi ve čtyřiceti.

Tak to máme přesně obráceně 😄…stojku na koni naposledy někdy v patnácti a most tak v těch čtyřiceti….

Sardullah
Sardullah 18.03.2024, 23:44:31 xxx.xxx.4.4
orionka-2:

🙂)

Nebo to není moc veselé ?

Obrázek

No tak to je svatá pravda… já nejsem moc pohybově nadaná, jediné, čím jsem snad mohla trochu “machrovat” bylo, že jsem udělala most ze stoje, to spousta lidí neumí.  Teda ještě stojku ze sedla na koni u hlavy koně, ale to se blbě předvádí, když jsem neměla toho koně. No ten most už jsem nepředváděla hódně dlouho… možná už to bude i deset let… most bych možná ještě udělala, ale už bych se určo nezvedla.

Asi takhle… ono se říká, že věk je jen číslo a že člověk je tak starej, jak se cítí a podobný řečičky, ale v reálu se sice můžu cítit jako dvacítka, ale tělo mě rychle vrátí do reality. No a teda vůbec to není vtipný 🤪

Sardullah
Sardullah 18.03.2024, 23:23:56 xxx.xxx.4.4

Ono obecně to nemusí být nevšímavost… lidi si řeknou, že nikam volat nebudou, že není potřeba, aby se angažovali v nějaké pomoci, protože to určitě udělá někdo jinej.

Vím, že jsem viděla nějaký pořad.. nebo reportáž nebo co… už je to drahně let, že když se člověku udělá třeba na ulici špatně a potřebuje pomoc, tak aby oslovil, požádal konkrétního člověka, že pak je šance, že ten oslovený to bude nějak řešit, větší, než když bude prosit obecně všechny… lidičky pomozte mi..  to se pak prostě může stát, že nepomůže nikdo, protože se všichni budou spoléhst na to, že pomůže někdo jiný… vždyť je tam přeci tolik lidí.

Nebo když mě někdo přepadne, tak nemám volat “pomóc”, protože to spíš lidi odežene, ale že je lepčí volat “hoří”, to naopak lidi přiláká.

No a myslím, že podobně to je i v tom paneláku ať už se jedná o psa a nebo třeba zvuky, které by mohly znamenat domácí násilí… “já si nebudu komplikovat život, vždyť to musí slyšet všichni, tak on se někdo postará”

Nebo kolik projede lidí kolem nabouranýho auta než někdo zastaví a jde zjistit, jestli není potřeba pomoci… spousta lidí projede s tím, že někdo určitě zastaví…

To není nějaká omluva těch lidí, že nic neudělali, ale takhle to prostě funguje.

Sardullah
Sardullah 18.03.2024, 18:12:38 xxx.xxx.189.104
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 18.03.2024, 18:03:14

No to teda…jako já kolem plotu, kde je psí hlídač a obzvlášť v případě, že si hájí svoje, tak psy k noze a pokud se loudáme, tak přidáme do kroku, abychom nedráždili déle než je nutné…zastavujeme se jen u plotů, kde je psí kámoš, abychom se pozdravili. Dřív Mates takhle lítal kolem plotu, než jsme prošli, s jedním německým ovčounem, kluci jsou skoro stejně staří a přes ten plot se znají od štěněte. Ale už i to jsme zrušili, neboť pesani dospěli a ovčoun už nás sice přivítá vrtěním ocasu, ale po čuchnutí začne fest hlídat, už to není ten jeho veselý štěkot, už na nás dělá regulérně bububu…tak už taky jen svižně procházíme okolo. Maťulka to chudák, slunéčko moje, nechápe, tak si tak pokňourává. Prostě neumím si představit, že někdo může být takovej ignorant. By mě zajímalo, jakpa by se paní tvářila, kdyby takhle někdo jezdil “na vyběhání psa” k jejímu plotu….

Sardullah
Sardullah 18.03.2024, 18:04:09 xxx.xxx.189.104
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 18.03.2024, 17:28:23

Měli by točit i další sérii se spartakiádním vrahem…

Sardullah
Sardullah 18.03.2024, 16:43:54 xxx.xxx.189.104
janaa:

No,tak ona je to hlavně madam, co nejdřív venčila fenu tak,že dojela autem k nám nad barák na pole,tam fenu vypustila po cestě k nám,nechala jí,aby lítala okolo našeho plotu,rvala ho a provokovala naše psy, a jela za ní v tom autě. S argumentem,že se tak hezky proběhne😂

😲…no tak to je teda brutál…nemám slov…

Sardullah
Sardullah 18.03.2024, 15:31:52 xxx.xxx.189.104
megi-the-pes:

Porucha není na vašem přijímači. Nesnažte se srovnat obraz. Příští hodinu budeme řídit vše, co uvidíte a uslyšíte. 😂

jj….nastavujeme obraz horizontálně i vertikálně…😜

Sardullah
Sardullah 18.03.2024, 15:28:44 xxx.xxx.189.104
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 18.03.2024, 14:54:13

Jako udržet velkýho psa, co někam vermomocí chce na flexině…to mi přijde o hubu. Já flexi používám…na berňuchu třeba v parku, kde se na volno nesmí, tak se alespoň proběhne na flexi. Na Ginu tam, kde mám přehled široko daleko, abych za ní nemusela lozit ke každýmu křovíčku, když je nevypustitelná…a to teda mám ještě uchem flexiny provlečený normální vodítko, které mám přes plece…kdyby došlo na nejhorší a vyškubla se mi - vylítla by mi flexi z ruky, tak holt pojedu za Ginou v poloze ležícího střelce, protože to bych určo neustála, ale prostě jí za žádnej svět nenechám upláchnout. Pokud vidím psa, tak automaticky přepínám na normální vodítko, protože nikdy nevím, co ta moje pastevecká palice vymyslí…stejně tak, pokud už jdeme někde, kde je to nepřehledný tak jde na klasický vodítko.

Jako paní se ani nedivím, že se diví, jak ukočírujete psy na volno. Třeba nikdy neměla psa, co na volno poslouchá a tak jí to přijde jako sci-fi. A prostě posuzuje dle pořekadla “podle tebe soudím tebe” a když si představí svojí čubu a ještě třeba +3 takové, tak jí to opravdu jako nezodpovědnost může připadat.

Já jsem se třeba často setkávala (když jsem měla berbery) s tím, že když jsem řekla, že je pouštím na volno, tak že se mě lidi ptali “a to ti neutečou??” taky měli pocit, že když má člověk víc než jednoho psa, tak že se to nedá ukočírovat….

Sardullah
Sardullah 18.03.2024, 15:08:27 xxx.xxx.189.104
megi-the-pes:

mám disney a plno blbostí zadarmo k netu… o2… a stejně nekoukám
na prehrajto můžete koukat zadarmo, ale je to trochu krádež, že jo, i kdyby si (na co jako?) někdo platit vip přístup… pojedou jak uložto, jsou to prostě zloději
když nemám koruny, nekoukám
už ten net je drahý, ale to zas potřebuju na práci
paušál tel neplatím…. jehehe, můžu jít psát příručku na šetření… název už mám… Jsem chudák 1

Tak uložto a prehrajto…jasně zloději to jsou o tom žádná. Jako já se klidně přiznám, že sem tam něco stáhnu…ne že bych byla zloděj a chtěla ušetřit. Ráda bych si to zakoupila - stáhla legálně…jenže spousta starších věcí se pokoupit nedá nebo alespoň já jsem nikde s CZ dabingem k legálnímu stažení nenašla…kupříkladu seriál… Krajní meze, Pán času…i taková blbost jako stará televizní inscenace pro děti “Upír ve věžáku” (teď už mám pocit, že je v ČT archivu. Prostě někdy mě popadne nějaká nostalgie, vzpomenu si na něco, co jsem kdysi viděla a ráda bych se koukla znovu…ale kde to vzít a nekrást???…

Jako za mě je to škoda…že není takový obchod, kam bych vlezla a za svoje prachy nekradla, ale koupila a kde by právě byly ke stažení i ty starý filmy, seriály, písničky…😴

Sardullah
Sardullah 18.03.2024, 13:33:41 xxx.xxx.189.104
Sarah01:

Ona je to pětistovka k pětistovce a ty peníze jen letí. Já jsem teď uzavřela životní pojistku a taky mám pojištěný všechny 3 psy, takže spoustu vedlejší výdajů jsem musela prostě vypustit, nedá se nic dělat. Snad nám nezpoplatní i YouTube. 😄

Jo jo…ani mi nemluvte…přesně a ani to nemusí být pětistovka k pětistovce…ono 150,- tady 320,- tam…když se to pak sečte za měsíc celkem, tak to hodí slušnou sumičku.  A když do toho přistane nějaká pojistka na auto, poplatek za popelnice, za psy, daň z nemovitosti a třeba i nějaký nedoplatek za energie….

Je to hrozný, jak je dneska život v civilizaci drahý. Když nebudu počítat televizi, to je tak nějak zbytná věc…ale internet mít musíme (syn i manžel kvůlivá práci) a ostatní zbytné věci….a ještě k tomu by měl mít člověk našetřeno minimálně 9x výplatu, kdyby přišel o práci a našetřeno na důchod…když se do toho platí nějaká hypotéka, splátky za auto a milion zbytných poplatků….tak už pomalu začínám mít taky depréze.

Jsem si jako mladá myslela, jak už v mém současném věku budeme mít pěkně nasysleno, našlápnuto jsme měli moc hezky a člověk míní a pánbůh mění…stačí 4 roky, kdy se extrémně nezadařilo a všechno šlo do kopru…veškerá životní snaha přišla téměř vniveč…ale tak nebudu si stěžovat, nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř….hlavně když jsme v rámci možností zdraví…

Sardullah
Sardullah 18.03.2024, 12:44:29 xxx.xxx.189.104

Myslím, že mi někdo říkal, že Markoviče sledoval přes https://prehrajto.cz/ myslím, že tam mají 14 dní prémiový účet zdarma.

Jako časem to určo poběží snad i na TV Nova, oni dost věcí nejdřív pustí na VOYO za prašulky a pak to následně, když už je to dost okoukaný, tak to pustí na Nově.

My toho platili děsně moc..Disney, Netflix, HBO a ještě asi dvě , ve finále na to nikdo nekoukal…teď už jen ten NETFLIX a když bude něco na Disney a nebo HBO, co by mě zajímalo, tak si to zaplatím na měsíc, zkouknu a zase předplatné zruším.

Sardullah
Sardullah 18.03.2024, 12:34:20 xxx.xxx.189.104
hmn:

asi je to tady
výtok tedy zatím ne, ale začala zajímat psy
určitě značkuje
má 9,5 měsíce, což je sice v udávaných mezích, ale poměrně brzo, na velké plemeno, ne?

no uvidíme…..

edit: jo, a má gastritidu, tak to je spolehlivý příznak, ne? 😎

No…Gina hárala poprvé ve 14ti měsících …Jessinka poprvé v osmi měsících….defakto stejně velká plemena… obě molosoidní pastevecké…

Sardullah
Sardullah 17.03.2024, 17:23:34 xxx.xxx.4.4

Podložka může být na jednu stranu velká devíza, když to pes umí… může se to hodit.

Pořád ale dle toho co tak nasbírám info po pejskařích… pes učený na podložku nemusí mít automaticky problém s čistotností, ale 100% psů, kde si majitelé stěžují na nečistotnost byli učeni na podložku…a ze 100% jsou to pidiplemena…… tak nevím…. náhoda?

Sardullah
Sardullah 17.03.2024, 13:26:27 xxx.xxx.4.4

No jo no, ve světě pejsků čuchání k zadku a nebo k intimním partiím není společenské fópa… to akorát nás lidi to uvádí do rozpaků.  obzvlášť když to náš pes udělá třeba návštěvě.

Sardullah
Sardullah 16.03.2024, 15:26:40 xxx.xxx.4.4
orionka-2:

Mám obavu, že tu dívenku (? - 20? -přehlídla jsem věk ) by bavilo hrát si doma se svými dvěma psíky. Bohužel, to jí vydrží, jen dokud ji budou rodiče živit. 

Diví se, že se jim říká “sněhové vločky”.  Od toho, co začnou rozum brát, se jim umetá cesta. Začne to odkladem školní docházky, pokračuje dovážením dětí do školy a ze školy….na střední - pokud možno na soukromou a pak se octnou v životě a zhroutí se. Na obranu před zlým světem si nasadí sluchátka a do ruky vezmou telefon. Nikdo se na mě nekoukejte a vůbec na mě nezkoušejte mluvit.

Já teda o sobě musím říct, že jsem taková kvočna… jo dovozce dětí že školy, do školy jsem dělala… můj syn měl od 4 let dětskou artritidu a ta vzdálenost mu dělala problémy, ale asi bych je vozidla i tak… když stejně ráno jedu do práce. Nikdy jsem po dětech nechtěla, aby povinně vykonávaly domácí práce… neměly žádné povinnosti…jsem vychovaná stejně, jak už říkávala moje babička svým dcerám… “holky, až se osamostatníte, tak se naděláte dost”.

I přes takový styl výchovy se moje dcera osamostatnila v devatenácti. Všechno si zařizovala, vydělávala i na VŠ byla naše podpora defakto minimální… vše co dokázala, tak dokázala sama, bez naší pomoci.

Syn je v invalidním důchodu, ale o domácnost a psy se umí postarat, pokud je potřeba, plnohodnotně. A zvládal to i ve věku staršího dítěte. Resp. prostě adekvátně věku dítěte. Stejně tak i dcera.

Jako nebudu tady o sobě tvrdit, že můj přístup je správný… prostě já jen opakuji vzorec, ve kterém byla vychovaná moje maminka a následně já… ale ani při tom full servisu a rozmazlování atd atd jsou moje děti “normální” žádné sněhové vločky ani nic, co by to vzdáleně připomínalo. Naopak, když je potřeba, tak jsou mi moje dospělé děti velkou oporou.

Tak si prostě říkám, že je to snad tou dobou, že to není následkem výchovy.