Aktuálně: 2 698 inzerátů262 604 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 11.12.2025, 22:08:44 xxx.xxx.221.235

Ještě jsem zapomněla napsat, že to že běžně mi zákazník říká honem honem, jede mi autobus…to by ještě šlo, ale speciálně dneska chtěli 3 lidi platit kartou a měli překročený limit, tak jim to nešlo…a normálně mi říkali jakože co mají dělat…no tak jim říkám, že teda buď si přes bankovní apku musí ten limit zvýšit a nebo teda zkusit odjet k nejbližšímu bankomatu a zkusit vybrat hotovost…tak limit si navýšit tady nemůžu a vybírat nechci a ve své podstatě byli naštvaní na mě, že nemůžou zaplatit, i když na účtu ty peníze mají…nevim, co si představovali, že udělám já…že jim dám zboží zadáčo a nebo že udělám čáry máry fuk a ten limit jim takhle navýším…

Jako obecně mi přijde blbý, když lidi dorazí k pokladně zaplatit a teprve když mám teda rozmarkováno a chci po nich zaplatit, tak začnou peníze převádět ze spořáku nebo z účtu na účet.

A teda ještě bych zmínila, že mi přijde, že se nám tady rozmáhá takový nešvar…lidi přijdou platit…já jim řeknu částku a čekám, jim zazvoní telefon a ne aby když už to zvednou řekli “prosím tě, já jsem teď u pokladny a platím, zavolám ti za chvilku”, ale normálně telefon zvednou a krafou…jsem asi fakt konzerva, ale to mi přijde fakt neslušný.

A pak další věc…zdravení…mě bylo vždycky vštěpováno, že pozdravit je slušnost a odpovědět povinnost….jako chápu, že ne každej, kdo vleze do krámu, tak pozdraví…ale když jdu prodejnou, míjím zákazníky, řeknu jim “dobrý den”… a máme oční kontakt…a ono nic…ticho…to mi nepřijde normální…a to jsou třeba i lidi v mém věku, takže ne že by to byla nějaká mladá generace, která nezdraví…

Sardullah
Sardullah 11.12.2025, 21:55:48 xxx.xxx.221.235

Moje pyrenejka od chovatelky krmená RC a na “cestu” jsme dostali i Fitmin pro štěňata…já ho teda nekrmila, protože jsme přešly doma na maso, ale dle chovatelky s tím asi dobré zkušenosti měla…resp. s tím, že na těch granulích pes velkého plemene jako je pyrenejec v pohodě projde obdobím růstu.

Já teda krmím masem, ale psi mají na “dojedění” grancle…to se přiznám, že moc nehledím na kvalitu…resp. to co já si představuji, že v rámci granulí, se dá považovat za to lepší, mi psi nežerou vůbec..z těch, co jim “chutnají” je to fakty tak malá hrstička denně na psa 50+ …třeba teď aktuálně máme nějakej Fitmin…docela ty značky střídám…

Já bych teda dodala, že moji psi si teda ve své podstatě můžou vybrat, co budou jíst…jestli maso nebo granule…no tak granule prohrávají na plné čáře…jediné, kdy pes dává přednost granulím je doba, kdy někde v blízkém sousedství hárá nějaká fena, to potom je s jídlem na štýru, ale těch granulí si zobne.

Mě to s granulema přijde celý takový postavený na hlavu…majitel psa chce krmit kvalitně, nechce na pejskovi šetřit a tak hledá granule, kde je hóóódně masa…ale ty granule, kde je teda “hódně masa” jsou podstatně dražší než když koupím to maso…granule jsou prezentovány jako “vyvážená a kompletní denní dávka”…ale když se začne studovat složení a co a jak, tam jsou tam rozdíly..a na to složení, aby měl člověk vysokou školu…jako jestli někomu přijde složitej barf, tak tohle je ještě o několik levelů výš…alespoň z mého pohledu.

A další věc je…pokud je pes striktní granulář, tak má…alespoň si tak myslím…zlenivělé trávení…jako já musím udělat kurňa dietní chybu, aby pes měl průjem….ale často slýchám od lidí, kteří mají psa jen na granulích..."s vámi psi jí vánočku namazanou máslem a marmoškou a kakao? a to se vám potom nepopo…?"…

Takže jestli se můžu přimluvit, tak se opravdu zamyslet nad tím, čím krmit a popřemýšlet o tom i z pohledu pejska…co by asi pejsek jedl raději, když by si mohl vybrat.

Sardullah
Sardullah 11.12.2025, 21:34:44 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 11.12.2025, 13:45:45

Nevím, co bych k tomu napsala…Jack si teda ty problémy vybírá plnými hrstmi…bože jak vám držím palce, aby se to nějak vyřešilo a už byl klid…

Sardullah
Sardullah 11.12.2025, 21:28:00 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 11.12.2025, 08:46:16

Nechci plevelit tohle vlákno, ale snad nebude vadit, když ještě dodám…

všechny ty lidi, co v supermarketech brblaj, popřípadě i nahlas volají “pokladnááá” a “proč neotevřou víc pokladen…to ony ty prodavačky někde pijou kafe a my tady stojíme frontu”…co vidím jako zákaznice, tak standardně tohle dělaj nejvíc starší chlapi…no tak všechny tyhle lidi bych poslala si tu práci vyzkoušet, protože si neumí představit, o čem to je. To, že si kolikrát nestíhají ani dojít na záchod..

Jasně řešení by bylo…víc lidí na směně…ale to by je někdo musel zaplatit a zase by se to promítlo do nákladů a tudíž do cen zboží, které ale chceme co nejnižší.

Jinak teda ti zákazníci, kteří…no abych nikoho neurazila…ti, co nám odčerpávají energii a eventuelní dobrou náladu a elán…tak to mi přijde, že na to mají facebookovou skupinu a tam se hromadně domluví, že teda dneska přijdou ke mně do krámu, protože jinak neni možný, že by se to takhle kumulovalo.

Neumím si představit, že bych pracovala v supermarketu…už ve školce mi učitelky přezdívali “zpomalenej film”…vůbec si neumím představit, jak bych to vůbec stíhala…jasně ve svém oboru jsem asi docela rychlá a všechno vim, všechno znám…ale pořád je to na pohodu, protože si opravdu část práce můžu dodělat až mám čas…no a samozřejmě si můžu dopřát ten luxus, protože mám auto, autem jsem doma za 10 minut a o psy je postaráno, malý děti nemám…

Jasně spousta povolání je náročných, ale před prodavačkama v potravinách opravdu smekám a v tomhle předvánočním čase dvojnásob…

Sardullah
Sardullah 10.12.2025, 23:34:06 xxx.xxx.221.235

Co se paměti týče, tak já si platím úložiště… teď na iphonu mě to stojí 25,- Kč měsíčně a má to pro mě výhodu, že se s telefonem nemusím připojovat k počítači, abych si uvolnila místo přetahování fotek, ale otevřu ho přímo v počítači.

Platila jsem si ho i když jsem měla samsung.

Fotky a videa se mi automaticky ukládají i tam.

Já to jednou za čas proberu a zálohuju je na externí disk.

Není to tak dlouho, co jsem se musela vzdát tlačítkového telefonu, protože jsem používala výhradně motorolu razr v8 a ty už se nevyrábí a to co jsem ještě sehnala byť nové tak vydržely tak max rok.

Mám osobní problém s dotykovými displeji… naštěstí mi Siri ten problém trochu ulehčuje… 

Na druhou stranu jsem tak zpohodlněla, že mi vyhovuje, že stačí vzít telefon, kterým zaplatím, kde mám eobčanku, zákaznický kartičky, zaplatím přes apku parkování aniž bych musela klusat na konec ulice k automatu a zase zpět s lístečkem k autu… a když jsem někde dýl než jsem myslela, tak to parkování prodloužím… teda v pouzdře telefonu nosím i hotovost… co kdyby…

No prostě.. “ techológia” došla i k takový konzervě jako jsem já.

Tak se jen modlím, aby byl můj iphonovej stařeček ještě dlouho funkční… na jiný nemám. Fotky sice nedělá světoborný, ale mně to stačí.

Sardullah
Sardullah 10.12.2025, 22:37:50 xxx.xxx.221.235

No tak já mám tu výhodu, že mi nikdo nezakazuje se se zákazníky vykecávat… samozřejmě když za ním nestepuje žádnej zákazník a teda další výhoda je, že když nestihnu administrativu, tak zůstanu po šichtě nebo přijedu ráno dřív nebo si to přijedu dodělat v klidu ve volnu…

Jasně není to ideál, ale já si to kolikrát radši nechám po zavíračce a dodělám si papíry v klidu,,,

Sardullah
Sardullah 10.12.2025, 22:29:32 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 10.12.2025, 09:13:07

Jako ohlášené kontroly u podezření na špatnou péči nebo týrání zvířat… to mi přijde na hlavu… to mi přijde stejný jako kdyby se mi ohlašovala ČOI nebo hygiena, že mi jde zkontrolovat provozovnu…

Pořád jsme u toho… kolik miliard proteče na zbytečný věci, jen aby se třeba utratily dotace… kolik lidí dělá zbytečnou práci… 

Jasně v ideálním světě by měl úředník finance a tým, který by mohl vysílat do terénu, který by třeba mohl pořídit i dokumentaci … obzvlášť pokud se to dá pořídit z veřejně přístupného místa…

Nechci soudit práci úředníků, protože o ní nemám pojem a dojem… nevím kolik toho má ouřada na starosti… co stíhá a co ne…jen mám takovej pocit zmaru, když tedy úřad ví, že se něco děje, protože dostal podnět… několik podnětů a nekoná…. nemůže konat… ať už kvůlivá vlastní liknavosti nebo z jiných příčin…třeba i proto, že mu legislativa svazuje ruce.

A ono je to všude…. například stavební úřady… někdo si vesele začne stavět na černo, ke všemu, kde se třeba ani stavět nesmí… úřadu to někdo oznámí…on možná i vydá rozhodnutí… ale dotyčnej staví dál, dostaví a oni mu tu stavbu dodatečně povolí…

Prostě mi celkově přijde, že úřady jsou bezzubé resp. že umí vycenit zuby jen na slušný lidi, co se snaží všechno dodržovat.

Nékdy mi přijde, že se nad zvířaty týranými nebo v mizerných podmínkách zavírají oči jen proto, že by je náhodou museli úřady odebrat, někam umístit a platit péči…jakože jde zase o prachy až v první řadě… a že pokud kolem toho není pořádný mediální humbuk, tak radši uděláme tak max ohlášenou návštěvu, tak max ty ty ty a odškrtneme si jako vyřízeno…

Sardullah
Sardullah 10.12.2025, 19:02:36 xxx.xxx.2.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 10.12.2025, 18:48:03

Každá ztráta bolí, i když to byl důchodce a člověk tak nějak počítá s tím, že to přijde…

Ach jo…😴

Sardullah
Sardullah 10.12.2025, 08:11:47 xxx.xxx.221.235

Ono je to furt stejný…. nejsou lidi a nejsou prachy a nejsou prachy ani na to, aby se zaplatili kvalitní lidi…aby se zaplatilo dost lidí.

Já si osobně myslím, že když už nějakou práci dělám, tak jí mám dělat pořádně….ale někdo jí prostě dělá… jak bych to nazvala… do výše základního platu… udělá to co skutečně musí a konec. Prostě si to přijde tzv odsedět. A ono často zaměstnavatel ani pro tu iniciativu nevytvoří podmínky.

Ale pořád si myslím, že hlavně úřady a instituce, které by měly být v první linii proti týrání a je jedno jesti zvířat, dětí, seniorů… tak tam by to mělo šlapat, tam by ta iniciativa být měla a klidně jí zaplatím z daní…

Sardullah
Sardullah 10.12.2025, 08:00:38 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 10.12.2025, 06:15:30

Ono by možná to bláto nevadilo… by se packy okoupaly… ale bláto mám já za špinavý sajrajt a vůbec se mi to neslučuje s tím, že se snažíme pacinky udržovat v čistotě.

Teď je jen takový pitomý období, kdy park, kam večer chodíme, okupují vánoční návštěvníci, no tak chodíme kolem komína…

Vlastně nejblbější na tom je, že Máťa nemůže chodit na volno… neni kde, všude bahno. Ale myslím, že on to neřeší, že je šťastnej i když se jde na vodítku.

No a v práci to je asi podobně… předvánoční čas, hromada zákazníků…já navíc před koncem roku hromadu administrativy…. a každej z těch lidí si chce povídat…tak je to milý, že cizí ženský vypoví střípky ze svěho života, já je vyslechnu.. jo poklábosím s nima a pak tam večer sedím ještě po zavíračce, abych dohnala alespoň něco.

Miluju vánoce, ale ten prosinec v práci teda ne, ale to si myslím, že mají všichni zaměstnanci všude tam, kde pracujou se zákazníky.

Sardullah
Sardullah 09.12.2025, 17:58:29 xxx.xxx.221.235
JardaPecival:

Verka by byla krásná holka, zhubnout takovejch 50-80kilo 🌼

…. jé… to mi připomnělo film Ecce homo Homolka… jak tam Růžičková tančí v tom lese a tchánovci… “ ta shodit takovejch 50 kilo… ti řeknu… baletka”

Sardullah
Sardullah 09.12.2025, 15:18:24 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 09.12.2025, 11:41:00

Jo to mi taky přijde…klobouk dolu, když někdo zvládá malý děcko a koně…já byla ráda, když jsem jednou týdně šoupla děcko k babičce a zaplatila si hodinu ježdění a to hlavně proto, abych si srovnala záda…

Na druhou stranu, pokud je o mého koně postaráno a nebudu brát v úvahu nějaký ježdění, tak jestli mám jet s děckem navštívit a obhlídnout mýho koníka a nebo s kočárem jít na prochajdu se psem, tak to mi časově přijde na stejno…ve své podstatě ještě líp, protože se psem jsem chodila každej den, ke koni, pokud se mi o něj někdo stará, tak každej den nemusím.

Už to bylo probírané výše…dokud bude děcko v kočárku, tak je to asi více méně na pohodu…horší to začíná být, když děcko v tom kočáru už být nechce.

Bahno je problém…upřímně, to co popisujete …jssem asi rozmazlená, ale tohle by mě asi štvalo i bez dítěte…

Sardullah
Sardullah 09.12.2025, 15:04:39 xxx.xxx.221.235

No teď …ohledně toho poznávání lidí na fotkách….jsem si vzpomněla před xy lety jsem jeden čas dělala i v herně za barem ranní šichty….no a přišli tam policajti a ukazují mi fotku chlapa, jestli u nás v herně nebyl…kouknu na fotku a říkám, že na mých šichtách určitě ne…takove provoz tam od rána do odpoledne fakt nebyl a většinou štamgasti, abych si nepamatovala jakýhokoliv člověka…no prej podívejte se ještě jednou…já suverénně odpovídám “ne, toho chlapa jsem v životě neviděla”…a jaká je pointa? Kluci policajtský si ze mě udělali legraci a na tý fotce byl jeden z nich, takže stál celou dobu přede mnou.

To mě přivádí k tomu, že doufám, že se nikdy nestanu svědkem nějaké nepravosti a nebudou po mně chtít popis pachatele…nedejbože sestavit identikit…když na to koukám v nějakým seriálu v televizi, tak si říkám, že tohle reálně nikdo nemůže dát dohromady a ani nechci pomyslet na to, že bych měla naživo někoho identifikovat…prostě pokud by to záviselo na mně, tak by byl vrah propuštěn, tedy pokud by neměl něco výrazného na ksichtě…jizvu, óbr bradavice, tetování, co by mi nějak utkvělo v paměti…pokud by byl “tuctový” tak bych to nedala…

Sardullah
Sardullah 09.12.2025, 10:05:37 xxx.xxx.221.235

Jinak všem co zvládnou jakýkoliv parkůr…klobouk dolu…já si to nebyla štonc zapamatovat ani jako holka “od koní”…my měli parkúrový koně, tak i my jsme pořádali závody…a já na to vždycky čuměla a říkala si, jak si někdo může zapamatovat, jak má ten parkůr projet, když si to předtím prošel jednou pěšky…

Nemohla bych dělat se psem žádnej takovej sport, protože i kdybych měla k dispozici psa, který je mistr světa omeleta, tak v tandemu se mnou by byl zaručeně poslední….

Sardullah
Sardullah 09.12.2025, 10:01:09 xxx.xxx.221.235

Ad zdravení v autě….neustále mi někdo známý říká, že mě zdravil, když jsme se míjeli autem a já nic…tak jim furt říkám, že jim se to kecá, protože mám povětšinou auto, které jsou jen dvě na celým okrese (ne že bych měla nějaký na zakázku vyrobený speciály, ale jak jsem socka a mám hodně starý auta, tak už jich moc nejezdí 😎)…obzvlášť když jsem měla alfu romeo GTV v žlutý metalýze…to se jim to zdraví…a oni ve stříbrný oktávce, kterejch jezdí bambilion…

Jim furt říkám…nalepte si na kapotu velkýho smajlíka, přestříkejte auto na růžovo a já si vás určo všimnu…

Sardullah
Sardullah 09.12.2025, 09:55:56 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 09.12.2025, 09:46:32

Jako je zvláštní, že jména si nepamatuju…teda jména lidí, ale pokud mají psa, tak si je pamatuju podle psů…Takže to není paní Nováková, ale paní Alíková…ten pán s Badýsem…no ten barák, jak mají tu akitu…

S lidmi, se kterými si evidentně tykám a náhodou si na jméno nevzpomenu, tak no stres, všechny oslovuju zlato..zlatí..dokonce už mám tak vycvičený mimikry, že ani nedám najevo, že vůbec nevím, kam dotyčného zařadit…dokážu konverzovat tak nějak o ničem s naprosto suverénním výrazem.

Sardullah
Sardullah 09.12.2025, 09:47:00 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 09.12.2025, 08:43:53

To je stejně sranda, jak se z takových katastrof, které v tu chvíli nejsou ani trochu vtipné, spíš by z toho člověka kleplo, stávají po nějaké době “veselé historky z natáčení”…jo zrovínka jste mě tou vaší fakt pobavila….ve své podtatě mi přijde, že čím jsem starší, tím víc jsem vlastně ráda za podobné, ‘neškodné’ katastrofy, protože následně tém pobavím ostatní.

Sardullah
Sardullah 09.12.2025, 07:31:05 xxx.xxx.221.235

Mně se jednou roztrhnul starej polštář… jo jasně vysavač to vysaje, ale já si z toho pamatuju, že peří bylo všude a já měla pocit zmaru.

Sardullah
Sardullah 08.12.2025, 21:39:45 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 08.12.2025, 21:32:17

ten za přispění zbytku bouchnul

No tak hlavně, že se nikomu nic nestalo, když to bochlo😂

Jako já po těch letech nějaký zničený věci a nějakej ten nepořádek, co udělají psi neřeším, ale teda přiznám se, že když jsem si to u vás představila v reálu, tak to bych asi plakala…kdy vím, jak výborně se taková katastrofa uklízí…😴