Aktuálně: 2 332 inzerátů269 577 diskuzních příspěvků19 337 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 04.02.2026, 18:41:03 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 04.02.2026, 18:16:30

No možná je to daný tím, že já jsem nespavec…mám obecně problém s usínáním a navíc jsem sova…

Jako já obecně večer, když jdu druhý den ráno do práce, tak beru prášek na spaní…protože jinak bych usnula tak ve 3 ráno…na mě obecně platí takové to “počítáte ovečky do tří nebo do půl čtvrtý”…no já spíš do těch půl čtvrtý…a nebo mi ta poslední ovečka rovnou řekne “dobré ráno”

Navíc nejenže mám problém s tím, že někdo třeba chrápe, já mám problém i s tím, když někdo nahlas dejchá…ve své podstatě mám už léta letoucí s manželem oddělené ložnice a těch pár let, co jsme byli nuceni sdílet spolu na spaní jednu postel, jsou moje noční můra, on je ten typ, který řekne “dobrou” a do minuty spí a chrápe…ve své podstatě, jak už jsem “rozmazlená”, tak si vůbec neumím představit, že bych s nějakým člověkem sdílela v noci místnost….zajímavý je, že třeba u psů mi chrápání nevadí…neruší mě…naopak se mi líp spí, když se mnou pes sdílí lože a nebo spí se mnou v ložnici…a je jedno, jestli dýchá neslyšně nebo slyšně… stejně tak mi vůbec nevadí, když mi ráno začaly cvrdlikat andulky, je to pro mě taky příjemný a někomu by to vadilo, takže to ani není o tom, že bych potřebovala úplný ticho…asi jsem holt alergická jen na ty lidi a nebo prostě jen potřebuju v noci naprostý soukromí.

Sardullah
Sardullah 04.02.2026, 18:06:51 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 04.02.2026, 09:05:50

No mě zase přijde, že v nemocnici si člověk neodpočine…tak možná, když má nějaké oblbující léky na bolest nebo tak něco…protože jinak tam za ranního kuropění vlítne ranní směna..měření teploty, léky  a tak, potom nějaká snídaně, pak tam vlítne uklízečka, aby to tam pošmrdlala hadrem, pak už zase pobíhají sestry, aby před vizitou bylo všechno cajk…pak teda čekání na vizitu a vizita a než se člověk rozkoukne, tak už je oběd…po obědě se mu možná na chvíli podaří schrupnou a prsk je 14:00 a začínají návštěvy…pak je večeře…a než potom člověk usne, tak už je zasejc ráno a to nemluvím o tom, když nemám nadstandard a mám nějakýho spolubydlu, co se hlasitě projevuje i v noci a teď nemyslím jen chrápání…

Sardullah
Sardullah 04.02.2026, 17:57:40 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 04.02.2026, 14:52:33

Potvrzuji…mám plynovku kolta …náboje v něm mám s nervově-paralyzujícím plynem (ale tyhle nemusí působit na psy, tam je asi lepší náboje-pepřák)…ale mám pocit, že se dají zakoupit i poplašné náboje.

Problém vidím trochu v manipulaci…resp. člověk na takové situace není povětšinou připraven a než jí vydoluje z kapsy a nebo pouzdra, tak to chvilku trvá…

Sardullah
Sardullah 04.02.2026, 17:13:49 xxx.xxx.189.104
drvodelkafialova:

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-blesk-tlapky/832261/zklamani-darci-stat-jejich-pomoc-retrivrum-odebranym-z-odrovic-znarodnuje.html

Takže v podstatě každy, kdo přispěl na ty chudáky, nepřispěl jim, ale té svini.

Tak tohle je fakt do nebe volající….

Vždycky se rozepíšu a pak to zase smažu, protože to defakto nemá smysl komentovat.

Jen teda musím říct, že můj smysl pro spravedlnost zaplakal. A teda já nic nedarovala, protože jsem socka, ale kdyby ano, tak bych se cítila tak nějak podvedená…daruji v dobré víře, že pejskům tak nějak přilepším nad rámec nutných výdajů, že možná pomůžu těm útulkům, kteří se o pejsky starají a dopadne to takto.

Upřímně mě to vlastně ani nepřekvapuje…

Sardullah
Sardullah 03.02.2026, 18:21:54 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 03.02.2026, 14:29:18

No úplně mi stačil titulek, rozklikávat nebudu…se opravdu člověku dělá fyzicky zle jen když na to pomyslí…😢

Ve mě se vždycky probouzejí vražedné sklony…

Sardullah
Sardullah 03.02.2026, 18:18:38 xxx.xxx.189.104

Tak já tady sedím a čtu to…chudák Jack, chudáci vy…tak prostě budu držet všechny palce, pěsti a tlapky, co doma máme…a dám se i na modlení🍀

Si to vůbec neumím představit, že bych něco takovýho řešila…

Sardullah
Sardullah 03.02.2026, 07:27:17 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 02.02.2026, 21:53:12

klub uplne nepodporuje praci malych

Tak to mě překvapuje, kdo jinej by to měl podporovat.

Mě vždycky mrzí, když se střetne moje naivní představa s realitou… a moje naivní představa byla, že knírači jsou pracovní plemeno bez ohledu na velikost.

Sardullah
Sardullah 03.02.2026, 07:22:10 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 02.02.2026, 20:50:02

Teď se taky směju, ale když si to představím v reàlu, že mi umře andulka a sežere mi jí pes, tak teda nevím, jak bych reagovala… jakože by mi asi nebylo dobře na duši. 
Na druhou stranu odpadla starost s pohřbem andulíny.

Sardullah
Sardullah 02.02.2026, 15:21:16 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 02.02.2026, 12:14:09

Jo…tak přesně tenhle obrázek jsem chtěla k tomu mýmu příspěvku dát, protože tohle přesně sedí…ale nenašla jsem, kde ho mám uloženej…

Sardullah
Sardullah 02.02.2026, 15:18:47 xxx.xxx.221.235

Můj afgán byl král zlodějů…a ještě navíc takovej fantom, nikdo ho nikdy nepřistihnul…si pamatuju, jak moje děcka hlídala mamka, čekala na ně u nás až přijdou ze školy a mezitím připravovala oběd…řízky…jeden měla rozklepaný na prkýnku, druhý ve fázi již obalený v mouce a momentálně se nacházel v talíři s vejcem…zazvonil syn, mamka koukne do obýváku na afgána…afgán spí jak dřevo…no tak dojde do chodby, otevře synovi a vrátí se zpátky..myslím, že jestli jí to trvalo dlouho, tak max minutu…přijde do kuchyně zpět…řízky nikde…koukne po afgánovi a ten leží na to samém místě a spí.

No o něm bych mohla vyprávět…třeba jsme vyprovázeli návštěvu a na stole zbyly jednohubky, napíchaný na takových těch plastových udělátkách ve tvaru meče ve složení rohlík, klobása, kyselá okurka…no a přijdem zpátky do obýváku a chrťák mezitím stihnul všechny jednohubky rozebrat a vyžrat jen tu klobásu…

No náš kocour byl taky prima…mamka mi třeba ráno připravila snídani…housky s máslem…no až následně jsem zjistila, že byly i se šunkou, ale tu jaksi kocour zkonzumoval.

U Sáry jsme se naučili opravdu všechno uklízet, nikde nic nenechávat…ale ona “kradla” i pití…jak někde v dosahu zůstal hrnek nebo sklenička, tak to vyslupala a je jedno jestli to bylo kakao, čaj, voda, coca-cola…

Teď mám psy, co nekradou…je opravdu fajn, že můžu kdekoliv nechat položenej talíř s jídlem a můžu odejít a nikdo mi to nesežere…můžu nechat na lince maso, nikdo se toho nedotkne….až na vyjímky…to, když mám něco a jako přílohu chleba…a ona jde okolo a normálně si ten chleba nabídne a pokračuje v chůzi…

Sardullah
Sardullah 02.02.2026, 09:47:42 xxx.xxx.221.235

Ad to značkování… berňucha doma nikdy nic neoznačkoval. Na podzim se syn přestěhoval do většího pokoje, přestavěl se trochu nábytek… co teda zůstalo a je to tam celej berňákův život je takovej ten dřevěnej hospodskej věšák… on nechodí do toho pokoje často, ale nebyla to zapovězená komnata a přesto tam za náma přišel a hned na první signální zvedl nohu… jako myslím, že moje reakce nyla dost rychlá, ale pár kapek ukáplo.

Tím chci prostě říct, že byť je pes vzorňák, tak taková nehoda je dřív než na nový boty.

Jako když k nám do krámu někdo přijde s pejskem a zeptá se, jestli může, přestože na dveřích máme jasnou značku, že ne, tak ale lidi prosím, ať vezmou pejska do náručí… u větších psů se klidně nabídnu, že ho u vchodu pohlídám… jako všude jsou koberce a při představě, že pes tu nohu zvedne a třeba se mu povede tři koberce počůrat, tak co s tím… už vidím nadšeného páníčka, jak je hned a ochotně platí…

Sardullah
Sardullah 01.02.2026, 22:04:18 xxx.xxx.221.235

Tak já teda se psy do obchodu nelezu…teda mimo zveráče, kde jsou psi vítáni…tam jsem teda chodila cíleně i se štěňaty v rámci socializace.

S berberama jsem chodila i do restaurace, ale ve své podstatě taky ve štěněcím věku, aby se naučili, jak se v takovém prostředí chovat, kdybychom to náhodou v budoucnu potřebovali.

Přiznám se, že s Ginou, ani s Máťou ne, ale zase u nich vím, že bych s nimi klidně mohla napochodovat všude, kde je to dovoleno a že by mi ostudu neudělali.

On asi ten pohled na to, kam se psem ano a kam se psem ne, může být taky danej plemenem resp. velikostí psa…já mám medvědici a berňuchu a teda jsme docela prostorově rozměrné trio…takže třeba do Ikea by mě vůbec nenapadlo je tahat sebou. Na druhou stranu třeba nějakej hobby market s velkorysými uličkami nebo nějaké zahradní centrum ve vyjímečném případě bychom asi zvládli….ale zase bych takový prostor viděla spíš pro štěndo v rámci socializace…..MHD…tak ta se přiznám, že současní psi nikdy nejeli…u nás je teda dána cena za psa…ale zase, vzhledem k tomu, jak svoje psy znám, tak Gina by to zvládla stopro na pohodu s prstem v nose (jak se říká)…Máťa je trošku plašan, tak tam bych asi cvičně zvolila na první svezení nějakej pozdě večerní spoj, aby tam nebylo moc lidí…

No a zase je to o tom…v dnešních autobusech mi přijde, že je míň místa v uličkách, než bývalo v karosách a když si představím, jak nastupuju do autobusu, který je dost obsazenej s dvěma véééélikými psy…

Mě spíš udivuje chování spousty lidí s pidi psy…lezou s nimi i tam, kde je to zakázáno a když je na to obsluha upozorní, tak se hádají, že to nikdy nikomu nevadilo a že teda to je drzost a ať jim zavolají vedoucí.

Možná jsem to tady i psala..zažila jhsem v Globusu v restauraci…paní si byla koupit jídlo sebou…takže i se špiclíkem v náručí se pohybovala v zóně, kde si lidi nabírají jídlo z otevřených táců …takže hádka s prodavačkou (a to jí prodavačka jen slušně upozornila, že tam psi nesmí), až taková, že mi přišlo, že bych do toho měla vstoupit a tak jsem se té arogantní paní snažila vysvětlit, že celej svět nejsou jen pejskaři a když někdo chodí nad jídlem se psem v náručí, tak že to opravdu ůže někomu vadit…a teda že do Globusu ani psi nesmí, je tam cedulka…podotýkám, že paní tam byla i s náctiletou dcerou…a reakce? “A co mám asi s tím psem dělat?” a že to nikde nikomu nevadilo….no kluk do mě žďuchal, ať už se do toho nepletu, protože viděl jak začíná pěnit..a asi četl ty titulky “ty krávo nebeská…a co kdyby ta dcera s tím psem zůstala venku…nebo alespoň mimo tu zónu, kde si lidi nabírají jídlo..to tě nanapadlo”

Mě třeba nevadí psi v restauraci..teda pokud je lidi nedávají na stůl a podobně…protože pes leží u stolu a není u přípravy jídla, ale v jídelně, která je částečně samoobslužná a ještě toho psa držet nad tím jídlem, tak to už mi teda přes čáru přijde…

Sardullah
Sardullah 01.02.2026, 21:30:48 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 01.02.2026, 20:19:30

Ach jo…začátek roku se teda fakt “vydařil”😢…upřímnou soustrast , je mi to moc líto.

Sardullah
Sardullah 01.02.2026, 18:39:29 xxx.xxx.221.235

My včera vyrazili do parku…teda na etapy…nejdřív s Ginou a áťou a pak extra s Árčím. Zjistila jse, že tohle je jediná kobinace, kterou ve zdraví přežiju…jakože ne že bych tu “smečku” neudržela…ale to se motáme jak nudle v bandě a nemám nervy na to furt rozmotávat vodítka.

A teda usím říct, že po dlouhý době byl i docela přívětivý povrch. Vyložila jsem psy z auta a teda hned máme první travnatou a tedy teď zasněženou plochu a Ginuš…jako “juchuchů, to se mi to krásně ťape”…pak jsme přešli přes cestu na druhou “trávu” a pak ještě 2x přes bývalé fotbalové hřiště a pak teda, že obejdeme park…teda zase mimo cesty…to už Gina toho sněhu měla tak nějak dost a říká “tvl…proč tady chodíme v tom sněhu, když hned vedle je cesta” a já jí říkám, že to sice jo, ale občas už někde břečkovatá a posypaná kamínky a že nechci, aby po tom Máťa ťapal…no dopadlo to tak, že y s Máťou jsme šli vedle cesty po sněhu a madam si to vykračovala po chodníku.

No a pak jsem teda vzala lapiňu…jako já s vidinou toho, že u nás nebude na furt, tak se mi moc nechtělo něco učit, ale včera už jsem se fakt namíchla a teda, že ladýmu pánu vysvětli, že se na vodítku netahá.

Takže první pokusy…zastavování, když zatáhne…tak to teda nevyšlo, on je prostě…no prostě Árčí…a tohle u nedocvaklo…prej stojíme, tak já si sednu a budu koukat…další metóda…změna směru popř. čelem vzad a pochodem vchod…to teda taky nebylo pochopeno…jemu je to šumák, on nadšeně půjde kamkoliv a nějaká souvislost s napnutým vodítkem mu uniká. No tak nakonec jsem zvolila metodu jako u Giny…zatáhneš a tak si tě přitáhnu až k sobě a s povoleným vodítkem a povelem “jdeme” vyrazíme a to teda ještě není stopro, ale bylo vidět, že to mu v hlavinka trochu pobírá.

Na fotbalovým hřišti jsem ho vzala na flexi, ať se trochu “proběhne” a potkali jsme pána se samojedí slečnou…na volno a klasika…ona tradá k nám, na přivolání nereagovala…jako v tomhle případě příjemné zpestření pro Árčího, protože v rámci flexiny poběhali, pohráli si…ale to je přesně ono…pán sice ví, že má nekonfliktního velmi přátelského psa, tak žádnej problém, ale ty lidi si prostě neuvědomují, že ten druhej pes nemusí být přátelský nebo fakt nemusí být zvědavý na jiné psy….

Sardullah
Sardullah 31.01.2026, 21:30:53 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 31.01.2026, 19:01:09

Idorek je ❤️

Sardullah
Sardullah 31.01.2026, 15:47:25 xxx.xxx.221.235

Minule byla vtelce nějaká reportáž nebo co…ukazovali Věru Čáslavskou v akci…tak jsem tak na ní koukala a přišlo i, že teda i ty gymnastky bývaly tak nějak “normální” a že i třeba v tomhle odvětví jsou ty “postavičky” někde jinde…

Sardullah
Sardullah 31.01.2026, 15:43:46 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 31.01.2026, 11:37:59

No mě přijde, že tou to snad i začalo…

Sardullah
Sardullah 30.01.2026, 14:29:58 xxx.xxx.221.235

Já si vůbec neumim představit, že bych někam jela se psem… jako vůbec nebudu počítat bílou medvědici, ale vidím to v běžným provozu u mě doma… chlupy všude… no tak jasně, určitě bych táhla svoje deky, přehozy, povlečení… ale ta představa, že bude blbý počasí a z procházky přijdu se psem, co teda nezáří čistotou…a já mám psy gaučový a postelový… žádný pelechy.

Ono úplně stačí, když se berňák napije a nedejbože se pak oklepe, kapky na zdi jsou. Když se mi špinavej mokrej pes na chodbě otře o zeď… mně neva, mám obloženo palubkama, to se umeje, ale když si představím nějakou bílou zeď…

By mi asi vyhovovalo nějaký karavanový stání v areálu… a mít vlastní karavan… že bych si potom ten bordel prostě odvezla…

Sardullah
Sardullah 30.01.2026, 09:10:50 xxx.xxx.221.235
Ronja s motejlem:

Protože tvary odvádí pozornost od modelu? 

Tak tohle už je na mě moc filozofické😂

Sardullah
Sardullah 30.01.2026, 08:36:33 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 30.01.2026, 08:31:07

No mě tohle někdy trochu přijde, že ty slečny mají takové chlapecké pistavy, že při téhle hubenosti prostě postrádají ty ženské křivky a možná to oblečení na nich má opeavdu takhle viset… že je to pak takový… jsk to nazvat… uni sex…