Aktuálně: 2 782 inzerátů261 412 diskuzních příspěvků19 165 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 02.12.2025, 15:29:35 xxx.xxx.221.235

Šiba je sama o sobě specifikum… není to pes pro každého a pokud tenhle pes něco ze šibí povahy má… plus má ještě další povahové specialitky jak vrozené, tak třeba odkoukané od maminky v kombinaci s tím, že se odchovatel asi nesnažil o nějakou socializaci a pořídí si ho někdo, kdo chtěl normálního psa, tak potěš koště.

Nebudu se tady pouštět do nějakých rad, na to si nepřijdu dost zkušená… ale asi bych mohla napsat zkušenost s mojí pyrenejkou.

Moje čuba je s papírama a od chovatelky zvyklá na lidi, děti, kočky a i malé psy… je to pastevec, takže taky taková psí specialitka.  Její sestry byly kontaktní i k cizím,  moje Gina ne… když jsme jí přivezli, tak vůbec neměla zájem se s námi bavit. Ne že by se bála, ale byla to taková samostatná jednotka.

Já jsem zvyklá štěně mít v posteli… za prvé kvůlivá nočnímu venčení, protože když se štěně probudí, tak o tom hned vím, popadnu a mažeme ven… za druhé proto, že pes je smečkové zvíře… a chci si s ní vybudovat vztah, co nejsilnější. Navíc je to psí mimčo, které doposud žilo se sourozenci a s maminkou.. v našem případě i s babičkou. A teď by mělo být samo?

Gina ale v posteli vůbec spát nechtěla…chtěla spát na chodbě… a jsem teda asi blázen, protože já si na tu chodbu dala matraci a spaly jsme tam spolu… více jak dva měsíce.

Ona opravdu nebyla moc komunikativní, ale já se psy žiju..  spíme spolu, jíme spolu… prostě žijeme spolu. 

Už několikrát i ještě na fauně proběhla diskuze o důležitosti socializace … také v souvislosti s tím, jakou má ten onen konkrétní jedinec nervovou soustavu. Když je silná, tak pes zvládá spoustu věcí levou zadní a ta socializace je spíš o tom, že se ho páníček snaží seznámit se světem, ve kterém bude žít. No a pak jsou jedinci, kde ta nervová soustava není tak ideální…typicky třeba bázlivý, nejistý pes… taky jsem jednoho měla a tam mi nejvíc pomáhá zase ten vztah s ním, aby věděl, že ho nedám a že nemusí nic ze strachu nebo nejistoty řešit… a to ruku v ruce s tím, že jsem psa tzv. ochodila … že když věděl co se děje a co se bude dít a co má dělat, tak byl v klidu.

Nevím, jestli si z toho něco vezmete, ale myslím, že být s tím psem a budovat vztah.. snažit se, aby pes měl se mnou co nejvíc příjemných zážitků a nastavit nějaký stereotyp.. že tím se pro začátek nic nezkazí.

Sardullah
Sardullah 02.12.2025, 12:15:26 xxx.xxx.2.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 02.12.2025, 11:35:43

Z noku mi to přišlo docela dobrý… nevím zeda jak kolem toho krku…. Ale tak já jsem člověk, co si kupuje psy s kožichem, takže na oblečky nemám úplně oko.

Sardullah
Sardullah 02.12.2025, 11:10:05 xxx.xxx.2.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 02.12.2025, 10:58:57

Jako tohle bych i pochopila… ale psa na otrkání bych určitě netáhla přímo k místu, kde se odpaluje…

A druhá věc je, že sice čubu uklidňoval, ale to ve chvíli, kdy hodně couvala a napínala vodítko… jinak … pokud vodítko moc nenapínala, tak čučel na ohňostroj… a to by podle mě člověk, co pracuje se psem a přišel kvůlivá té práci, nedělal.

Ne opravdu nemějte iluze, tohle byl blbec, kterej prostě spláchnul z jedný vody na čisto venčení psa a ohňostroj…

Sardullah
Sardullah 02.12.2025, 10:42:12 xxx.xxx.2.15

Já jsem velkou milovnicí ohňostrojů… už jako dítě jsem se těšila, jak půjdeme do lampionového průvodu, který končil v letním kině a promítali pak pásmo kreslených pohádek a završené to bylo ohňostrojem.

V té době žádné rachejtle pro běžnýho člověka ke koupi nebyly… o půlnoci na Silvestra vylezlo celý sídliště na balkóny a mávalo zapálenýma prskavkama.

U nás město dělá ohňostroj při příležitosti rozsvícení vánočního stromu na náměstí.

A letos mi to po letech vyšlo, šli jsme se se synem podívat… a jaký byl zážitek? Už před začátkem ohňostroje jsem se rozčilovala kolik lidí tam táhlo psa… jeden zůstal stát lousek od nás ( my stáli kousek od místa, kde se odpalovalo) nějakou bull čubou a pak to začalo a feňule měla strachovou reakci… jako páníček se jí snažil uklidňovat, ale u těch velkých efektů to vůbec mepomáhalo… jeden pán tam na toho majitele nastoupil, co tam toho psa tahá, když se ten pes bojí, že to není normální…majitel reagoval ve stylu, co je vám do toho, váš pes to není…. já jsem tu čubinu pozorovala víc než ohňostroj a teda odcházela jsem naštvaná…

Píšu to proto, že tohle fakt nepochopim a debilita některých lidí je fakt nekonečná… 

Takže já osobně, i když je pro mě ohňostroj krásná podívamá, tak bych zakázala plošně všechno ….

Sardullah
Sardullah 01.12.2025, 07:44:28 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 01.12.2025, 07:37:53

Já taky neumím dělat v rukavicích a je teda fakt, že při práci na zahradě, teda obzvlášť, když je pracuje s hlínou, tak se ty nehty zajebou…. ale to jsem pak prostě nedala nádobí do myčky, ale umyla ho ručně a nehtíky čistý.

Sardullah
Sardullah 01.12.2025, 07:27:48 xxx.xxx.221.235
Daja:

Já chci taky kočičku☹️. Nehty jsou ťip ťop, ale je pravda, že někdy nechápu jak pak můžou s tím ženské dělat. Já ne🙄,

S těmi nehty jde jen o zvyk… dřívávějc jsem nosívala dlouhý nehty a na pohodu…teď už mám několik let krátký a neumím si představit, že bych měla zase dlouhý… ale vím, že jsou funkční a za nějakou dobu by to bylo v poho.

Sardullah
Sardullah 30.11.2025, 16:00:41 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 30.11.2025, 15:45:24

No ono co si budem… ženský dokážou být někdy děsný…sama si neumím představit, že bych dělala někde ve velkém ženském kolektivu… i kdyby ty baby byly v pohodě, tak nevím jestli by to moje introvertní povaha s vyvinutými sociálními mimikry zvládla….

Chlapi jsou v tomhle jednodušší, ale někdy bych jim ten jejich testosteron omlátila o hlavu…

Sardullah
Sardullah 30.11.2025, 13:33:41 xxx.xxx.221.235
Bobca:

Sarah..já sem taky chodím ráda,ale stačilo mě,jak napsal “no jo,ženy”..a ještě cosi..nemám dobrý pocit z takových povýšených lidí..dál sem budu chodit,je to tady můj domov od prvopočátku…🥰

no jo,ženy”

A tady bych si dovolila citovat čertíka z pohádky Princezna ze mlejna…”víš co ženský dovedou?˚

Jako dàmy, tak proti takovým poznámkám jsem naprosto imunní neboť vím, že já jako žena mám evolučně navrch… ale zase abych mužům nekřivdila… muži jsou báječní, úžasní … když člověk potřebuje přestěhovat kredenc…

Ale ne teď vážně, myslím, že sebevědomà žena, kterà si je sama sebou jistá v kramflecîch, tak tu podobné poznámky opravdu nechávají chladnou, neboť ví svoje…😜

Sardullah
Sardullah 29.11.2025, 13:04:04 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 28.11.2025, 14:48:59

2xročně? No to mě teda taky nepadla nějaká háravka.

Sardullah
Sardullah 29.11.2025, 11:03:39 xxx.xxx.221.235

Já tady nenapíšu nic konstruktivního… tak jen, že je mi to fakt líto, to je furt něco… chudák pes, chudáci vy páníčci, vím jak to člověka trápí, když jeho psímu miláčkovi něco je.

Asi bych jen napsala k tomu stresu… jo pes to vycítí, když je jeho člověk ve stresu nebo má strach nebo je nejistý a je jedno, že já dělám jako že je všechno na pohodu a někteří jedinci na to reagují více.

Ono co si budem i některým lidem může stres působit potíže… a reakcí těla může být zvracení a průjem.

Čímž neříkám, že za ty potíže může nějaká forma stresu.

Blbý je, že vetovi se nepovedlo zjistit příčinu…

Sardullah
Sardullah 27.11.2025, 22:47:29 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 27.11.2025, 22:10:59

Upřímnou soustrast….chtěla bych napsat nějaká slova útěchy, ale všechno, co napíšu mi přijde jako nějaká společenská fráze… prostě holka, hodně sil, drž se, myslím na tebe…🖤

Sardullah
Sardullah 27.11.2025, 18:35:49 xxx.xxx.189.104

Pořád je to o tom, že někdo začne odpalovat někde, kde nemá…než to někdo nahlásí na měšťáky, než dojedou, tak je vše odpáleno a pachatel nikde a to nemluvím o vesnicích, kde ani městskou policii nemají…

To by fakt muselo být zakázáno nějak plošně a pokuty takový pálky, že by si to lidi rozmysleli…nebo alespoň většině lidí by to nestálo za to.

Ono je to těžký…to je jak se sprejery…to se taky nesmí sprejovat někomu na fasádu a kolik sprejerů chytnou…

Sardullah
Sardullah 27.11.2025, 11:44:58 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 27.11.2025, 09:52:24

Je mi to moc líto…držte se…😢

Sardullah
Sardullah 27.11.2025, 11:43:24 xxx.xxx.189.104
Arosek:

I ja miluju zimu. Snih a mraz a cisty psy a malo lidi venku. I psiska milujou snih. Jen teda kavosi nemusej ten cerstvej lepivej 😀

Obrázek

Tohle přesně jsem měla s afgánem…😴

Sardullah
Sardullah 26.11.2025, 07:18:37 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 26.11.2025, 06:55:45

Já kolikrát když o tom přemýšlím, tak nejlepší by bylo vyhodit gauče s poslel a udělat na plůlce místnosti podium… prostě takovou obrovskou postel. 

Sardullah
Sardullah 25.11.2025, 22:05:07 xxx.xxx.221.235

My máme jedinej problém… malou postel… resp. s berbetama jsme se tam poskládali v pohodě… asi jak byli dvojčata a spali tam se mnou hned od začátku, tak měli systém, jak si lehnout a nevadili si tam.

Máťa s Ginou jsou takoví nějací neskladní nebo co a i když si tam poleháme všicí 3, tak za chvíli se jeden pes sebere a jde pryč.

Potřebovali bychom ještě jednu postel, ale ta se mi do ložnice nevejde.

Pelechy by se nám ani do obýváku nevešly… není pomalu kam šlápnou. ..všude jsou Máťovo plyšáci.

Sardullah
Sardullah 25.11.2025, 20:00:40 xxx.xxx.221.235

Je to blbý na obě strany…pro lidi, kteří chtějí pomoct pejskovi a představují si, že budou mít normálního psa a pro psy, pro které je stres žít s člověkem.

Jako chápu, že lidi chtějí pomáhat a možná by jejich finanční pomoc měla smysl, kdyby se dostala do rukou někoho, kdo z toho opravdu koupí těm psům nějaký granule nebo přispěje na nějaké kastrační programy, což si opravdu nemyslím, že dotyčné s vybranými penězi dělají. 

Je mi fakt těžce na blití z lidí (obecně, nejen “dámy” účinkující v reportáži), kteří mají žaludek na to, aby se živili na tom, že někdo má soucit a je ochotný finančně pomoci.

Sardullah
Sardullah 25.11.2025, 19:40:22 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 25.11.2025, 18:39:27

Nevím jaký má sousedka zkušenosti se psy, ale pokud teda s berňačkou, tak klidně řeknu, že žádné, protože má doma psí zlato….to co máte vy nezná a umím si představit, že to ani nemůže pochopit…teda nechci, aby to vypadalo jako její obhajoba, to v žádným případě…jen asi trochu vysvětlení, jak může něco vypadat z pohledu majitele berňáka…

Jinak mě nepřestává udivovat, jak můžou být někteří pejskaři natvrdlý a neohleduplný…

Sardullah
Sardullah 25.11.2025, 19:26:42 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 25.11.2025, 19:20:38

Hele já bych taky neřešila, často to řeším třeba až těsně před vánocema…ale jak napadl sníh, tak prostě vánoce jsou tady🤩

Zase já jsem lenoch a prokrastinace je strašná potvora, tak musím využít každý okamžik, kdy mám trochu elánu něco dělat…navíc v prosinci mám největší frmol v práci …tak to mi na elánu a chuti cokoliv dělat nepřidá.

Sardullah
Sardullah 25.11.2025, 19:22:25 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 25.11.2025, 19:14:35

U nás podobně…pelechy nemáme, pesani mají k dispozici celodenně gauče a postel…někdy leží na chodbě na dlažbě, to si myslím, že se tam chladí. Jako furt hudruju, že jestli budou mít otlaky kloubů, tak ať za mnou pak nechodí…ale cokoliv jim tam dám, tak je shrabáno stranou.

Tak si nakonec říkám, že mají možnost si lehnout na koberec nebo na gauč nebo do postele (v ložnici mám momentálně 13 stupňů, aby jim tam nebylo horko…tak ať si leží, kde chtějí.

Pelech jsem koupila jednou…teda spíš takovou madračku a nechtěl na tom ležet nikdo.