Tak já teda se psy do obchodu nelezu…teda mimo zveráče, kde jsou psi vítáni…tam jsem teda chodila cíleně i se štěňaty v rámci socializace.
S berberama jsem chodila i do restaurace, ale ve své podstatě taky ve štěněcím věku, aby se naučili, jak se v takovém prostředí chovat, kdybychom to náhodou v budoucnu potřebovali.
Přiznám se, že s Ginou, ani s Máťou ne, ale zase u nich vím, že bych s nimi klidně mohla napochodovat všude, kde je to dovoleno a že by mi ostudu neudělali.
On asi ten pohled na to, kam se psem ano a kam se psem ne, může být taky danej plemenem resp. velikostí psa…já mám medvědici a berňuchu a teda jsme docela prostorově rozměrné trio…takže třeba do Ikea by mě vůbec nenapadlo je tahat sebou. Na druhou stranu třeba nějakej hobby market s velkorysými uličkami nebo nějaké zahradní centrum ve vyjímečném případě bychom asi zvládli….ale zase bych takový prostor viděla spíš pro štěndo v rámci socializace…..MHD…tak ta se přiznám, že současní psi nikdy nejeli…u nás je teda dána cena za psa…ale zase, vzhledem k tomu, jak svoje psy znám, tak Gina by to zvládla stopro na pohodu s prstem v nose (jak se říká)…Máťa je trošku plašan, tak tam bych asi cvičně zvolila na první svezení nějakej pozdě večerní spoj, aby tam nebylo moc lidí…
No a zase je to o tom…v dnešních autobusech mi přijde, že je míň místa v uličkách, než bývalo v karosách a když si představím, jak nastupuju do autobusu, který je dost obsazenej s dvěma véééélikými psy…
Mě spíš udivuje chování spousty lidí s pidi psy…lezou s nimi i tam, kde je to zakázáno a když je na to obsluha upozorní, tak se hádají, že to nikdy nikomu nevadilo a že teda to je drzost a ať jim zavolají vedoucí.
Možná jsem to tady i psala..zažila jhsem v Globusu v restauraci…paní si byla koupit jídlo sebou…takže i se špiclíkem v náručí se pohybovala v zóně, kde si lidi nabírají jídlo z otevřených táců …takže hádka s prodavačkou (a to jí prodavačka jen slušně upozornila, že tam psi nesmí), až taková, že mi přišlo, že bych do toho měla vstoupit a tak jsem se té arogantní paní snažila vysvětlit, že celej svět nejsou jen pejskaři a když někdo chodí nad jídlem se psem v náručí, tak že to opravdu ůže někomu vadit…a teda že do Globusu ani psi nesmí, je tam cedulka…podotýkám, že paní tam byla i s náctiletou dcerou…a reakce? “A co mám asi s tím psem dělat?” a že to nikde nikomu nevadilo….no kluk do mě žďuchal, ať už se do toho nepletu, protože viděl jak začíná pěnit..a asi četl ty titulky “ty krávo nebeská…a co kdyby ta dcera s tím psem zůstala venku…nebo alespoň mimo tu zónu, kde si lidi nabírají jídlo..to tě nanapadlo”
Mě třeba nevadí psi v restauraci..teda pokud je lidi nedávají na stůl a podobně…protože pes leží u stolu a není u přípravy jídla, ale v jídelně, která je částečně samoobslužná a ještě toho psa držet nad tím jídlem, tak to už mi teda přes čáru přijde…