Aktuálně: 2 692 inzerátů263 339 diskuzních příspěvků19 192 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 10.06.2025, 22:17:52 xxx.xxx.221.216
Repta-A-Repta:

🙂

Obrázek

No tak teď jsem se fakt od srdce zasmála…na takový blbosti mě užije…😂😂😂

Sardullah
Sardullah 10.06.2025, 22:07:55 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 10.06.2025, 21:44:24

No mě by to ve snu nenapadlo, protože jsem o tom nikdy ani neslyšela…vždycky, když měl někdo ze známých problém s drápem u psa, tak to bylo mechanický…

Upřímně jsem z toho teda hodně špatná, protože mám zkušenosti s autoimunitním onemocněním u syna…teda ne že by mu odpadávaly drápy, má revmatoidní artritidu, ale vím, že to je boj.. …často bych to nazvala bojem s větrnými mlýny….

Nicméně pořád doufám, že díky tomu, že to tady písla Plaka, tak snad jsme to chytli někde v začátku, protože bůh ví, jak dlouho by se to řešilo na naší veterině, jestli by se to vůbec vyřešilo, než bych se sebrala a začala objíždět jiný veteriny…ovšem ani tak si nemyslím, že máme nějak vyhráno…doufám v nejlepší, ovšem počítám i s nejhorším..

…No uvidíme jak dopadneme u dermatologa. Už jsme objednaný na pondělí…měli na stránkách možnost objednat se online…

Sardullah
Sardullah 10.06.2025, 20:17:38 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 10.06.2025, 19:38:36

Jo a škoda, že tohle téma ve venčení zapadne, bylo by “fajn” mít pro tohle spešl téma.

No to si myslím taky…až budu vědět co a jak a budeme mít jistotu, co to je, tak se chystám to spešl téma založit a popsat to…

Jinak teda chci říci, že tohle je právě to, co je na tomhle fóru unikátní….že jsou tu pejskařky s letitými zkušenostmi a že tyhle zkušenosti sdílejí…

Sardullah
Sardullah 10.06.2025, 19:23:36 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 10.06.2025, 18:51:46

No v poslední době…pravidelně zakapáváme v sezóně proti klíšťatům a začínali jsme s první letošní aplikací někdy koncem března…tak jestli by to mohlo být z toho…odčervení ani očkování jsme neměli….resp. na očkování jsem se chystala, ale to začalo s těmi drápy a měl antibiotika…tak jsem furt čekala, až dobereme a nějakou dobu popopo a že naočkujeme, ale než se to stalo, tak další dráp…

Teď jsem to ještě probírala s kamarádkou a ta mi říkala, že vedle v městečku na veterině dermatologii dělají a že si to lidi docela chválí…ona tam se psem chodí na veterinu…tak tam zkusím zítra zavolat a domluvit se..

On můj vet je super, ale pořád je jeho hlavní zaměření ortoped a chirurg…

U tý krve něco o zánětu říkal…ale to jsem si teda zase já říkala, že ten zánět je jasnej…nevím jak vzácná resp. běžná je SLO, kolik takových případů se na jedný veterině okresního formátu může objevit…ale v každým případě mu to už taky nepřišlo jako náhodička…takže nechci nějak znevažovat jeho zkušenosti, ale tak si teď říkám, jestli ho to prostě nenapadne…

Sardullah
Sardullah 10.06.2025, 18:47:22 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 10.06.2025, 18:03:42

No asi jste na to kápla…Jo , přesně tak to nějak vypadá…odlupování u lůžka. U toho prvního a druhýho drápu, tam to fakt vypadalo, že si to poškodil mechanicky, předpokládala jsem, že možná drápy byly o fous delší než bylo nutné a při hrabání se to pak stalo….ale teď jsem si jistá, že ne…drápy jsem ještě zkrátila kam až jsem si u černě zbarvených troufla…brala jsem délku dle bílých, kde je vidět, kam člověk stříhá…a vím stopro, že žádný bejkárny nedělal…

Tu pupalku pro jistotu koupím, tou nic nezkazím…počkám, až teda budou výsledky krve..nevím na co ho budou testovat a domluvím se s vetem o dalším postupu, nadhodím diagnózu a poohlédnu se po nějakém dermatologovi…

Díky moc…já sice teď gůglila, ale nic, co by se podobalo našemu problému jsem nenašla…

Sardullah
Sardullah 10.06.2025, 17:47:09 xxx.xxx.221.216

Tak my zase frčeli na veterinu s Máťou…další dráp v čudu. Samozřejmě už to musel mít dýl, ale až včera večer začal pajdat a už tam byl zase zánět. Vet říkal, že to už ani nevypadá jako mechanický poškození, což má možná pravdu, protože mně přijde, že nikde nehrabal a ani jsme nebyli nikde lítat v terénu. Dráp mu odstranil…a udělá nějaký krevní testy, rentgen mu dělal už když byl problém s druhým drápem a tam nic nebylo…prohlídnul mu i ty ostatní drápy, ale říkal, že mu nepřijde, že by s těmi drápy byl nějakej problém, že by byly slabý a už vůbec ne dlouhý, že nevidí mechanickej důvod, proč by se to mělo dít.…ale prej ať mu dávám biotin, že tím nic nezkazíme. Antibiotika zatím nemáme…teď je měl defakto 2x za sebou…takže zase prolejváme betadinou a koupeme v řepíku a uvidíme, dal nám pár rymadylů…

Jako psy mám 35 let, ale tohle jsem teda nezažila, že by během 2 měsíců byl 3x problém s drápem, zničehož nic…jeden dráp  za druhým…to už mi ani nepřijde jako náhoda, obzvlášť, když je mu 3,5 roku a všechno bylo cajk a teď najednou tohle.

Už jsem z toho taková nešťastná…já jsem dosud měla štěstí, že psi byli vždycky celej život zdraví, když nepočítám ovčandu, která měla asi od 9ti let epilepsii, že jsme chodili jen na očkování až na ten konec…

Sardullah
Sardullah 09.06.2025, 22:52:25 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 09.06.2025, 22:01:22

Tý brďo … kolik se dožila…přesně si to nepamatuju, ale když se to tak nějak snažím  dopočítat, tak bych řekla, že to taky bude kolem 18ti let, no minimálně 16 let to bude určo. Byla to holka a jmenivala se Matýsek…protože jsme ze začátku nepoznali, že je to holka. No a s tím jménem to sice vypadá, že se jmenovala stejně jako můj berňucha, ale ne, ofigo jméno bylo Hadomat… tak to totiž dopadne, když korelu koupíte primárně pro dítě, čtyřleté dítě  a řeknete mu, ať vybere nějaké jméno. No a říkej zvířeti Hadomate.. no tak jsme jí začali říkat Matýsku.

Ona ani nepískala melodie, ale byla strašně společenská a strašnej mazel a něžňoučká. Třeba když jsen si četla knížku v leže, tak klidně 3 hodiny mi vegetila na hrudi u obličeje a tak si tam tak různě pozobávala… “ povídala si”  a furt mě chodila pusinkovat a nebo deděla a byla přitulená…. prostě jak viděla “ nevyužitou” paničku, tak hrrr na ní, měla jsem jí skoro nonstop na rameni. Se synem nejraději skládala lego… no skládala… on skládal a ona mu brala kostičky a házela je ze stolu dolů.

Taky proto mám takový nutkání, až nebudu mít psy, pořídit si dvě korelky… 

Sardullah
Sardullah 09.06.2025, 21:21:44 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 09.06.2025, 19:54:53

Jé…medvědí mimiňa…jsou kouzelný…😍

Sardullah
Sardullah 09.06.2025, 18:38:35 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 09.06.2025, 17:39:39

Jé ..já měla stejnou korelku🤗…ta byla óbr mazel…taky už je dávno v papouším nebíčku..

Sardullah
Sardullah 09.06.2025, 13:52:10 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 09.06.2025, 11:56:50

Chudák malej…takhle týrat pejska 😂

Sardullah
Sardullah 08.06.2025, 19:58:06 xxx.xxx.221.216
Aluška:

To mu musím napsat, ať na toho medvěda zavolá Ginuško, jestli se otočí 😂😂

Tohle Ginuška není…"Ginuško" měl volat na ty lední medvědy😜

Zrovna dneska na mě na mém FB vyskočila vzpomínka…to snad ani není pravda, taková malinká zahradnice to byla…

Sardullah
Sardullah 08.06.2025, 19:04:01 xxx.xxx.221.216
Aluška:

Jeden povaleč 😁

Obrázek

Takhle se přesně válí naše Ginuš…jako v průkazu původu má uvedeno, že je to pes, ale ty pohyby, co dělá a ty zvuky, co vydává ve mě často probouzí podezření, že je to medvědice…

Sardullah
Sardullah 08.06.2025, 18:43:23 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona Praha z 08.06.2025, 17:12:59

Já vim, že to dávali, ale i když vím, že feňule už bude v psím nebi, tak jsem na to nekoukala, bych se musela opětovně rozčílit nad tím ignoranstvím a naprostou absencí empatie s živým tvorem…jsem ráda, že takový lidi osobně neznám…

No hlavně, že jsou “krásní a upravení lidi s čistým bytečkem” a opětovně se mi chce blejt…🤮

Sardullah
Sardullah 08.06.2025, 15:52:57 xxx.xxx.189.104

U nás v parku je takový lektnínový jezírko…no a na něm se nám usídlily kachny…teda v jezírku je i nějaká želva, možná vícero, kterou tam nějaký dobrák vypustil…

Lidi tam kachny krmí…ale musím říct, že ve své podstatě jsou pořád plaché a to už tam jsou xy let, připlavou ke břehu jen když někdo začne krmit. Když se setmí, tak vím, že se i couraj po parku, to mě kolikrát překvapily, když jsem šla se psy a vůbec nepočítala s tím, že by mohly být i jinde než jen v okolí jezírka. Myslím, že kdyby je lidi nechodily krmit, tak tam žádný kachny nebudou…

Minule, když jsem tam byla na procházce s mamkou, tak tam nějaký starší pár kačeny krmil a teda klasika rohlíkem…mamka říkala “škoda, že jsme nevzaly taky rohlík” a já jí říkám…dost nahlas, aby to ti lidi slyšeli, že rohlíkem se kachny krmit nesmí…že příště vezmeme nějakej salát, ovesný vločky a že jí koupím ve zveráči krmení přímo pro vodní ptactvo a že je pak může nakrmit….tak třeba si z toho ty lidi něco vemou a příště přinesou nějakou vhodnější stravu…

Sardullah
Sardullah 08.06.2025, 15:43:27 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 08.06.2025, 14:06:38

No ono v dnešní době…všecičko zdražuje a přeci jen doga je kolos, takže přeci jen něco spapá a potřebuje kvalitní stravu. Teď další položka …veterina…když už k něčemu dojde, tak jen léky pro velkého psa a pro malého psa (v poměru k doze už je malý pes i třeba 30 kilíček) to je sakra rozdíl. No a bohužel jsou taky momentálně “profláklé” krátkověkostí…

Myslím, že co se týče psích obříků ať už je to doga, vlkodav, bernardýn a další.., tak to už musí být opravdu skalní fanoušek a nebo obdivovatel plemene a mít na takového psa podmínky…hlavně finanční.

To vidím u sebe…já mám teda “malý” psy, ale za to dva…celkem 110 kilíček živé psí váhy…a vůbec nebudu počítat nějakou veterinu, ale běžné měsíční výdaje…jídlo 5-6 tisíc  …zakápnutí proti klíšťákům cca 700,-, pojištění pro dva psy cca 1500,- a jsem v tom bratru za minimálně 7200,-.  

Ona je to legranda, dokud na to člověk má, ale sama vím, jak je to těžký, když je člověk ve finanční krizi…což já jsem momentálně fakty socka a musím obrátit každou korunu 3x…ale psi musí mít maso i kdyby na chleba nebylo… 

Sardullah
Sardullah 08.06.2025, 12:01:54 xxx.xxx.189.104
Sarah01:

Včera naše poslední letošní klubovka v Olomouci, Cherry V bez pořadí, Arnie z Áček V4, Becky z Béček V3.

Na fotkách zleva Becky, Arnie a na poslední fotce Cherry a Becky.

Obrázek Obrázek Obrázek

Tak samozřejmě gratulace 👍❤️…určo jsme nic jiného nečekaly a kdyby ju, tak bychom musely udělat trestnou výpravu a zlynčovat rozhodčí 😛.

A teda dotaz…odpusť mně…výstav neznalé…co znamená V bez pořadí…myslela jsem, že pořadí je vždycky…

Sardullah
Sardullah 08.06.2025, 10:13:42 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 08.06.2025, 09:58:34

Ono s těmi koníky vyvalenými na pastvě …upřímně, kdo to vidí z laiků poprvé, tak ho opravdu napadne jediné…kůň to má za sebou…a ten vyvalený pupek tomu opravdu nepřidá. 😄Navíc se v televizi občas objeví reportáže o týrání koní…jak nemají jídlo, vodu, někde se tam může válet i koňská mrtvola….no tak to oznámí. 

Ono to není asi jen u koní…minule na mě na FB vyskočila fotka, kde byly lamy…taky vypadalo, že už to mají za sebou…a taky tam bylo info pro lidi, že pokud je takhle uvidí, tak ať se nebojí, že nejsou po smrti…

Když se jich na pastvě válí deset, tak si spíš lidi řeknou, že koníci spinkaj, protože je nepravděpodobné, že by tam leželo deset koňských mrtvol.

Výzo super 👍

Sardullah
Sardullah 08.06.2025, 07:52:50 xxx.xxx.221.216

To je zvláštní, jak rozdílné jsou zkušenosti…k některým kastrátům se ostatní psi chovají normálně a s některými kastráty mají někteří cizí psi problém.

Z toho mi z logiky věci vyplývá, že pokud nechám vykastrovat psa, tak se k němu můžou někteří cizí psi chovat nestandardně.

Ale myslím, že zde probíráme, jestli může nastat problém v domácí smečce…což je něco jiného než cizí psi venku. Za prvé psi spolu bydleli už před kastrací, takže předpokládám, že mají nějakou hierarchii a vztahy mezi sebou, za druhé to můžeme ovlivnit my naším působením.

Já upřímně neznám nikoho (a teda tím netvrdím, že nikdo takovej neexistuje), kdo má doma více psů/fen a jejich soužití bylo před kastrací bezproblémové, že by po kastraci nějakého člena smečky byl nějakej problém. No k tomu bych teda ještě dodala, že neznám nikoho s BOM, ale předpokládám, že BOM nemá nějaká specifika oproti ostatním plemenům v tomto.

Sardullah
Sardullah 07.06.2025, 20:33:57 xxx.xxx.221.216

Rodiče mojí spolužačky ze základky nutrie chovali…jedla jsem klobásy a pečený maso…

Myslím, že teda primárně byly chovány kvůlivá kožešině, vím, že kožky z nutrií a králíků pak prodávali někam do výkupu a maso se prostě zpracovalo k jídlu.